Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 februari 2021

Sporten in de vrieskou: hoe kleed je je aan? Wielrenner Greg Van Avermaet en zus Claudia geven advies

HLN
Sporten in de vrieskou: hoe kleed je je aan? Wielrenner Greg Van Avermaet en zus Claudia geven advies
Hier kwam je al te weten dat je mits enkele aanpassingen je perfect buiten kan sporten in de vrieskou. Maar welke kleren trek je het best aan? Voor hoeveel laagjes ga je en welke stof kies je? Outdoorexpert Wietse Claes, personal trainer Claudia Van Avermaet en haar broer Greg geven raad. "Als je een keer per week wil sporten, heb je niet dezelfde (dure) uitrusting nodig als iemand die dagelijks traint."
Lees verder

Pairi Daiza gaat weer open met hele reeks nieuwe dieren én hotelkamers met uitzicht op pinguïns
Dierenparken mogen vanaf zaterdag opnieuw de deuren openen en dat laat Pairi Daiza zich geen twee keer zeggen. Bezoekers zullen er kunnen genieten van een heleboel nieuwe dieren en het Pairi Daiza Resort werd uitgebreid met kamers die uitzicht hebben op de pinguïns.
Lees verder

Schokkende beelden van dierenleed in Frans bedrijf dat varkensvlees levert aan 'Herta': "Hier creperen elke dag jonge biggen"
Nieuwe undercoverbeelden tonen schokkend dierenleed op een varkensbedrijf in het Franse Limoise (regio Auvergne-Rhône-Alpes). Het bedrijf - waar de feiten werden gefilmd - levert vlees aan 'Herta'. De vreselijke beelden tonen hoe de dieren op elkaar gepropt zitten in smerige stallen en biggetjes met hun pootjes vastzitten tussen de roosters. De afvaltonnen zijn gevuld met karkassen. Animal Rights roept de Belgische supermarkten op om Herta uit de rekken te nemen.
Lees verder

Schokkende beelden van dierenleed in Frans bedrijf dat varkensvlees levert aan Nestlé merk 'Herta': "Hier creperen elke dag jonge biggen"
Nieuwe undercoverbeelden tonen schokkend dierenleed op een varkensbedrijf in het Franse Limoise (regio Auvergne-Rhône-Alpes). Het bedrijf - waar de feiten werden gefilmd - levert vlees aan het Nestlé merk 'Herta'. De vreselijke beelden tonen hoe de dieren op elkaar gepropt zitten in smerige stallen en biggetjes met hun pootjes vastzitten tussen de roosters. De afvaltonnen zijn gevuld met karkassen. Animal Rights roept de Belgische supermarkten op om Herta uit de rekken te nemen.
Lees verder

Ongezien: spelers moeten ambulance van het veld duwen in bekertopper tussen Porto en Braga
Opvallend beeld uit het Portugese voetbal. In de heenronde van de halve bekerfinale tussen topclubs Porto en Braga moest een ambulance met startproblemen van het veld geduwd worden.
Lees verder

Zonnig en koud, zonsopgang zorgt voor prachtige weerfoto's
De zonsopgang deze ochtend heeft met de sneeuw prachtige weerfoto's opgeleverd. Het kwik klimt in Vlaanderen mogelijk naar het vriespunt in de namiddag. Het is overal zonnig.
Lees verder

MediaMarkt waarschuwt voor malafide website die Playstation 5 aansmeert
MediaMarkt waarschuwt klanten voor de malafide website Pix-Market. Deze Spaanse site probeert onder meer de laatste nieuwe PlayStation 5 te verkopen en maakt hierbij ook melding van adresgegevens van de elektronicaketen. MediaMarkt krijgt dagelijks tientallen klachten van zogenaamde phishing binnen.
Lees verder

Dochter van gestorven Britse volksheld 'Captain Tom' (100) deelt hartverwarmend statement
Hannah, de dochter van de overleden Britse volksheld Captain Tom (100), heeft een hartverwarmend statement gedeeld over haar papa. Hannah gaat daarin op ontroerende wijze in detail in op wat voor geweldige man haar vader was. Van het geluid van het geschuifel van zijn nu beroemde looprekje tot zijn hartelijke en gulle lach... het gemis is groot. De dochter hoopt vooral dat zijn boodschap van hoop blijft leven.
Lees verder

Ex-man Britney Spears reageert op docu: "Hij wil alleen dat hun zonen veilig zijn"
De documentaire 'Framing Britney Spears' doet heel wat stof opwaaien, en ook steeds meer kennissen van de zangeres spreken zich uit over de zaak. Zo ook haar ex-man Kevin Federline (42), die via monde van z'n advocaat reageert.
Lees verder

Zoveel brachten miljoenendeals Harry en Meghan al op sinds de Megxit: "Binnenkort zijn ze miljardairs"
Een jaar geleden verlieten ze de Britse monarchie in de hoop 'financieel onafhankelijk' te worden. Vandaag kunnen prins Harry (36) en zijn echtgenote Meghan (39) concluderen dat ze hebben gegokt en gewonnen. Al hebben ze wat aan populariteit moeten inboeten, aan geld zal het hen zeker niet ontbreken. Sterker nog, de miljardgrens komt steeds duidelijker in zicht. En dat hebben ze te danken aan een reeks slim gekozen miljoenendeals met onder andere Netflix en Spotify.
Lees verder

Zoveel brachten miljoenendeals Harry en Meghan al op sinds de Megxit: "Binnenkort zijn het miljardairs"
Een jaar geleden verlieten ze de Britse monarchie in de hoop 'financieel onafhankelijk' te worden. Vandaag kunnen prins Harry (36) en zijn echtgenote Meghan (39) concluderen dat ze hebben gegokt en gewonnen. Al hebben ze wat aan populariteit moeten inboeten, aan geld zal het hen zeker niet ontbreken. Sterker nog, de miljardgrens komt steeds duidelijker in zicht. En dat hebben ze te danken aan een reeks slim gekozen miljoenendeals met onder andere Netflix en Spotify.
Lees verder

Traditieclub Union hoopt op bekerstunt tegen Anderlecht en lijkt stilaan helemaal terug: "Een erfgoed om trots op te zijn"
Tweedeklasser Union, op een drempel van 1A, maakt zich op voor de bekerclash tegen Anderlecht. Een remake van september 2018 met toen als credo 'C'est l'Union qui sourit'. 0-3 dankzij een hattrick van Niakaté. Voor herhaling vatbaar, die stunt? Coach Felice Mazzu: "Het is niet meer dezelfde context. Het zijn niet meer dezelfde ploegen. Maar we hopen opnieuw te stunten. Minder stress dan in de competitie? Gezonde stress is nodig om er op vooruit te gaan."
Lees verder

Ze overwon corona, maar oudste mantelzorger van het land Gabriella (101) nu toch overleden: "Mémé was niet meer dezelfde na haar ziekte"
Tot op hoge leeftijd zorgde ze voor haar man Oscar (94). Het leverde Gabriella Wylin (101) uit Izegem het etiket 'oudste mantelzorgster van ons land' op. De eeuwelinge overwon corona, maar is nu toch in het AZ Delta overleden. "We zagen haar pijn", vertelt kleindochter Peggy. "Maar ze was van de oude stempel en wou geen pijnstillers. Veel liever hield ze vast aan haar vaste pintje." Portret van een straffe madam.
Lees verder

Politie zal streng optreden in grenszones tijdens krokusvakantie
Niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn nog tot 1 april verboden. Met de krokusvakantie voor de deur zal de politie aan de grenzen daarom streng optreden, bevestigt Nicholas Paelinck, korpschef van politiezone Westkust en voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP).
Lees verder

Slechts 2 procent van personeel UZ Brussel gevaccineerd: "Ze raken gefrustreerd"
De vaccinatie van het ziekenhuispersoneel verloopt moeizaam. In het UZ Brussel in Jette is drie weken na de start van hun vaccinatiecampagne slechts 2 procent van het personeelsbestand volledig gevaccineerd. De frustraties beginnen op te lopen en veel zekerheid over het verdere verloop is er niet.
Lees verder

Belgische economie in tweede helft 2022 weer even groot, voorspelt Europese Commissie
De Belgische economie zou in de tweede helft van 2022 opnieuw even groot kunnen zijn als voor de komst van het coronavirus. Dat voorspelt de Europese Commissie in haar nieuwe prognoses. Voor dit jaar rekent de Commissie op een economische groei van 3,9 procent in België.
Lees verder

Alle remmen los bij Tom Brady, die in megaparade op water gooit met Super Bowl-trofee en dronken wordt weggeleid
Hoe vier je op gepaste wijze een zevende Super Bowl? Met een luisterrijk feest op het water, zo blijkt. Tom Brady (43), de beste quarterback aller tijden, en z'n ploegmaats van Tampa Bay Buccaneers hielden in hun thuishaven een bootparade om de eindzege te delen met de fans. Aanwezig: een massa volk, veel tequila en een vliegende trofee. Achteraf kon een dolgelukkige en dronken Brady nog moeilijk op z'n benen staan. "Noting to see her...just litTle avoCado tequila."
Lees verder

Duitse douane vindt 350.000 euro in reserveband auto, Nederlander (37) opgepakt
In de reserveband van een Nederlandse auto heeft de douane in het Duitse Koblenz 350.000 euro aan zwart geld aangetroffen. De bestuurder, een 37-jarige Nederlander, is opgepakt, meldt de Duitse douane donderdag.
Lees verder

Football Talk. Geen Thomas Müller in finale WK voor clubs na positieve coronatest - Volgend seizoen geen VAR-busjes meer
Ook op Stayen wordt niks aan het toeval overgelaten om de weergoden het hoofd te bieden. Daar hebben ze de kunstmat een warm kleedje aangetrokken: een tunneldoek met warmteblazers. Op die mat wordt zaterdag in de vooravond de match tegen Zulte-Waregem gespeeld. STVV kan zich dan mits winst nagenoeg verzekeren van het behoud. (FKS)
Lees verder

Prins Charles en Camilla kregen hun coronavaccin
De toekomst van de Britse monarchie is alweer iets veiliger: prins Charles (72) en zijn vrouw Camilla (73) hebben de eerste dosis van het coronavaccin ontvangen, zo melden de Britse media.
Lees verder