Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 februari 2021

Sihame El Kaouakibi (Open Vld) tekent verzet aan tegen aanstelling bewindvoerder bij Let’s Go Urban en reageert in ...

HLN
Sihame El Kaouakibi (Open Vld) tekent verzet aan tegen aanstelling bewindvoerder bij Let's Go Urban en reageert in videoboodschap: "Getuigt van nul respect"
Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) heeft officieel derdenverzet aangetekend tegen de beslissing om een voorlopig bewindvoerder aan te stellen bij de vzw Let's Go Urban. Dat meldt de VRT en bevestigt haar advocaat aan onze redactie. In een videoboodschap heeft El Kaouakibi nu voor het eerst ook uitvoerig gereageerd op de berichten.
Lees verder

Denis Prychynenko is helemaal terug bij Beerschot (al is hij geschorst voor de derby): "Paar dingetjes gebeurd met Losada, maar ben geen hater"
Zondag niet van de partij in de Antwerpse derby: de geschorste Denis Prychynenko (28). Jammer voor Beerschot, want sinds 'Prychy' terug in de basis staat, hield paars-wit drie keer op een rij de nul. Hoe dan ook: na enkele moeilijke maanden heeft de cultverdediger weer recht van spreken en dus zochten wij hem op voor een interview. "Mijn beslissing om te blijven was de juiste."
Lees verder

Belgian Cats verpletteren Finland en zitten op koers voor maximum van 6 op 6 in EK-kwalificatiereeks
De Belgische basketbalvrouwen hebben in hun bubbel in het Portugese Matosinhos ook hun vijfde en voorlaatste EK-kwalificatieduel gewonnen. De Belgian Cats versloegen Finland zonder veel moeite met 82-47 (ruststand: 39-32).
Lees verder

Sebastián Abreu tekent voor 30ste (!) club in carrière en stelt eigen wereldrecord scherper
Je bent 44 jaar en je hebt al voor 29 verschillende clubs uit 12 landen en van 4 verschillende continenten gespeeld. Wat doe je dan? Een absurde vraag, zou je denken, maar de Uruguayaanse spits Sebastián Abreu bevond zich in die situatie. Hij tekent bij het Braziliaanse Athletic Club en doet er zo gewoon nog eentje bij.
Lees verder

Israël gaat iedereen boven de 16 jaar vaccineren tegen coronavirus
Israël geeft nog meer mensen toegang tot vaccins tegen het coronavirus. Iedereen die 16 jaar of ouder is mag zich vanaf vandaag laten vaccineren, meldt het ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Italië: het land waar politiek alleen nog zonder politici lukt
Als Mario Draghi (73) in zijn opdracht slaagt, dan krijgt Italië al voor de derde keer op rij een regering met een partijloze premier. Het orgelpunt van een decennialange instabiliteit. Het land versleet op dertig jaar tijd al twintig regeringen, geen enkele partij overleefde.
Lees verder

Professor Steven Callens: "Zodra 50- en 60-plussers gevaccineerd zijn, zullen versoepelingen mogelijk zijn"
De coronapatiënten die nu in onze hospitalen liggen, zijn vooral 50- en 60-plussers. "Zodra zij gevaccineerd zijn, zal de druk op de ziekenhuizen enorm afnemen. Dat zal een gunstig effect hebben op de hele maatschappij. Dan zullen we de maatregelen kunnen loslaten", zegt professor infectieziekten Steven Callens (UGent). Hij is ook lid van de GEMS, de expertengroep die de overheid bijstaat in de corona-aanpak.
Lees verder

Nadal laat door rugklachten ook tweede duel ATP Cup schieten
Rafael Nadal neemt vrijdag niet deel aan het duel met Spanje tegen Griekenland in de ATP Cup, een landentoernooi ter voorbereiding van de Australian Open. De nummer twee van de wereld moest dinsdag al afzeggen voor het duel tegen thuisland Australië.
Lees verder

Tom Waes is eindelijk verlost van de wroeging die hem jarenlang kwelde: "Ik heb met scha en schande geleerd dat je moet investeren in een relatie"
Nieuwe, verrijkende inzichten. Tom Waes (52) doet er elke week wel op in 'Reizen Waes: Vlaanderen', onder het alziende oog van 1,8 miljoen kijkers. Maar ook daarnaast staat Tom graag stil bij het leven. Hoe langer hoe meer zelfs. En soms leidt dat tot bevrijdende gedachten, zoals recent toen hij zijn kinderen iets wilde opbiechten: "Eindelijk is die knoop uit mijn maag."
Lees verder

Ophef om fotografen die wel erg dicht bij aankomst staan: "Welk catastrofaal ongeluk moet er gebeuren alvorens er iets verandert?"
Het wielerseizoen is nog maar pas begonnen, maar de veiligheid is nu al onderwerp nummer één op sociale media. Daar ontstond vanmiddag ophef na de tweede etappe in de Ster van Bessèges, waar een rist fotografen wel erg dicht bij de aankomst stond. "Mag die muur 50 meter na de streep weg, aub?", vroeg Thijs Zonneveld zich af op Twitter.
Lees verder

Walen veel minder bereid om zich te laten vaccineren dan Vlamingen: minstens 1 op de 8 Belgen moet nog overtuigd raken
De vaccinatiebereidheid kleurt communautair nu blijkt dat de intentie om zich te laten vaccineren in het Franstalig landsgedeelte veel lager ligt dan in Vlaanderen. Dat is vooral te wijten aan het Franse antivaccindebat dat in Wallonië en Brussel doorsijpelt. Willen we 70% van de bevolking gevaccineerd krijgen, een ondergrens volgens viroloog Steven Van Gucht, dan moeten we nog 12,5% of 1 op de 8 Belgen over de schreef krijgen."Dat zal lukken naarmate duidelijk wordt dat de vaccins werken en veilig zijn. Maar we moeten meer dan 70% vaccineren om het virus naar een verkoudheid te laten evolueren en de poorten naar het rijk van de vrijheid wijd open te gooien."
Lees verder

Een docu over Snelle en de jonge jaren van Ferry uit 'Undercover': Netflix kondigt reeks nieuwe Belgische en Nederlandse films en series aan
Netflix licht een tipje van de sluier op over het nieuwe aanbod aan Belgische en Nederlandse films en series. Na het succes van 'Undercover' en 'De Familie Claus' komen er dit jaar een hele reeks nieuwe projecten aan. Zo krijgt het ruige personage Ferry uit 'Undercover' een eigen film en zal er een openhartige documentaire te zien zijn over het leven van de Nederlandse rapper Snelle.
Lees verder

Ken jij cottage core al? Ontdek de nieuwste interieurtrend én hoe je hem thuis toepast
Op TikTok is #cottagecore een van de populairste hashtag. Ontstaan tijdens de lockdown - toen velen van ons het comfort van thuis herontdekten en de natuur omarmden – baant de trend zich resoluut een weg in onze huizen. Cottage Core staat voor de cosy country vibes en geeft een moderne draai aan de klassieke, rustieke landelijke stijl. Dit is hoe je hem toepast.
Lees verder

'Apple nadert akkoord met Hyundai-Kia over productie Apple Car'
De Amerikaanse techgigant Apple is dicht bij een deal met de Koreaanse automaker Hyundai-Kia over de productie van een auto van het Apple-merk. De auto moet worden gemaakt in de Kia-assemblagefabriek in de Amerikaanse staat Georgia, vertellen bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC.
Lees verder

Neushoornhoorns ter waarde van 3 miljoen euro in beslag genomen in Zuid-Afrika
De Zuid-Afrikaanse douane heeft vandaag neushoornhoorns ter waarde van 3,5 miljoen dollar (3 miljoen euro) in beslag genomen. De hoorns werden gecamoufleerd als inktpatronen voor printers. Het gaat om de vierde dergelijke vondst in zeven maanden tijd.
Lees verder

ASSISEN. Echtgenoot van helikopterbruid : "Ik blijf in de gevangenis tot de dag dat Kristel buiten mag"
Het Leuvense assisenhof had vanmiddag recht op een gratis vertoning van De Grote Mike Gielen Show. De kersverse echtgenoot (24) van Kristel Appelt getuigde drie kwartier lang in een stijl die ze hier doorgaans niet gewoon zijn. Lichtjes onderuitgezakt op de getuigenstoel, rechterbeen over de linkerknie. Vlot — breedsprakerig zelfs — en misschien niet altijd goed de draagwijdte beseffend van alles wat hij zei.
Lees verder

Verplicht DNA afstaan, ook al is er geen bewijslast:"Sciencefiction-voorstel van CD&V"
Een wetsvoorstel dat iedereen die met de politie in aanraking komt, verplicht om DNA af te staan, ook als is er geen enkele bewijslast of geen enkel aantoonbare band met een strafonderzoek, stuit op hevig verzet van privacyspecialist Matthias Dobbelaere-Welvaert.
Lees verder

Klein verlet op komst voor wie zich laat vaccineren
Werknemers die zich laten vaccineren, zullen daar 'klein verlet' voor kunnen opnemen. Een advies van de sociale partners daarover is in de maak.
Lees verder

SHOWBITS. Guga achter de microfoon en hoogzwangere Emily Ratajkowski poseert naakt
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Achtste finale CL tussen Leipzig en Liverpool kan niet in Leipzig doorgaan: Engelsen mogen Duitsland niet in
De heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tussen RB Leipzig en Liverpool kan op 16 februari niet doorgaan in Leipzig. De huidige coronabeperkingen laten de organisatie van de wedstrijd niet toe. De club diende een aanvraag tot uitzondering in, maar de autoriteiten wezen die aanvraag af. Dat maakte een woordvoerster van het Ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag bekend. RB Leipzig wilde voorlopig niet reageren.
Lees verder