Doorgaan naar hoofdcontent

Rock Werchter reageert voor het eerst op onzekerheid rond festival: “We blijven toewerken naar begin juli, maar slu...

HLN
Rock Werchter reageert voor het eerst op onzekerheid rond festival: "We blijven toewerken naar begin juli, maar sluiten andere opties niet uit"
Gaat Rock Werchter door op de geplande data in juli? Die hoop slinkt met de dag. Rock Werchter-organisator Herman Schueremans (67) gaat nog uit van een festival op volle capaciteit, desnoods twee maanden later. En ook de organisatie achter Rock Werchter reageert nu voor het eerst. "De ene dag is de stemming optimistisch, de volgende dag kleurt somberder."
Lees verder

FOTOREEKS. Voor de vierde dag op rij dagrecord: u genoot met volle teugen van het lenteweer
Korte mouwen, kinderen in korte broek op het speelplein of gewoon genieten van een boek of een glas in uw bubbel in het gras: het lentezonnetje en de aangename temperaturen -tot 19 graden- doen u en ons ontzettend veel deugd. Dat mocht ook onze fotograaf Henk Deleu ondervinden tijdens een wandeling vol blije gezichten, woensdagnamiddag in Kortrijk. Voor wie na het werk nog snel even naar buiten wil om te genieten, alvast deze fotoreeks ter inspiratie.
Lees verder

Overheid moet nadenken over nieuwe banen voor laaggeschoolden
Laaggeschoolden zijn de grote afwezige op de arbeidsmarkt. Bijna de helft biedt zich niet aan op de arbeidsmarkt, en wie zich wel aanbiedt, dreigt uit de jobmarkt geduwd te worden door mensen met een diploma. Dat blijkt uit een analyse door de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid. "Misschien moet de regering wel banen voor laaggeschoolden uitvinden", stelt Steven Vanackere, ondervoorzitter van de Hoge Raad, voor.
Lees verder

Geely en Volvo blazen fusie af maar gaan wel samenwerken
De Chinese autoconstructeur Geely en diens Zweedse dochter Volvo Cars blijven aparte entiteiten. De twee bedrijven bergen hun fusieplannen op, maar willen wel nauwer samenwerken op verschillende vlakken, bijvoorbeeld voor elektrische en zelfrijdende wagens. Dat melden Volvo Cars en Geely.
Lees verder

Club Brugge legt nog strengere regels op, Van Ranst zalft en slaat: "Als in ons lab een experiment lukt, kruipen we niet met zes op elkaar"
Na de positieve coronatest van Mignolet en De Ketelaere verstrengt Club nog meer de interne regels. Zo moeten onder andere de speler voortaan ook apart naar Jan Breydel. Blauw-zwart voert wel een hertest uit omdat de UEFA mogelijk te gevoelig een oude infectie detecteert. Viroloog Marc Van Ranst legt uit waarom het kan dat er bij Club nog extra besmettingen zijn, maar stelt ook opnieuw het juichen na een goal in vraag - zonder Club Brugge specifiek te viseren. "Ik heb een ploeg van 150 man in het lab. Maar als een experiment lukt, kruipen we niet met zes op elkaar."
Lees verder

Spelers apart naar Jan Breydel en gezamenlijk ontbijt afgeschaft: Club Brugge verstrengt coronaregels (en ook Van Ranst heeft raad)
Na de positieve coronatest van Mignolet en De Ketelaere verstrengt Club de interne regels: de spelers moeten voortaan ook apart naar Jan Breydel. Blauw-zwart voert wel een hertest uit omdat de UEFA mogelijk te gevoelig een oude infectie detecteert. Viroloog Marc Van Ranst vindt dat het profvoetbal zich nog beter kan behoeden: "Neem overal een CO2-meter mee."
Lees verder

IJsland opgeschrikt door reeks heftige aardbevingen
IJsland is opnieuw door een reeks aardbevingen opgeschrikt. De sterkste ervan had volgens voorlopige metingen een magnitude 5,7, zo heeft het IJslandse weerinstituut Vedurstofa woensdag meegedeeld.
Lees verder

Fietser (53) uit Anzegem omgekomen bij verkeersongeval in Wortegem
Bij een verkeersongeval in de Zonnestraat in Wortegem-Petegem is een man van 53 jaar om het leven gekomen.
Lees verder

Evenementen- en cultuursector hoopt op groen licht voor gecontroleerde events
In aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag pleiten Sound of Silence, dat de evenementensector vertegenwoordigt tijdens de coronacrisis, en de Crisiscel Cultuur voor groen licht en een duidelijke roadmap voor gecontroleerde en georganiseerde events. "Gun de bevolking en bovenal de jongeren een veilige uitlaatklep", klinkt het vandaag in een persbericht.
Lees verder

Football Talk. Van Dijk terug op het traingsveld - Promes verlaat Ajax
Virgil van Dijk heeft zich bij Liverpool weer laten zien op het trainingsveld. De Nederlandse centrale verdediger werkte bij de Engelse landskampioen een individueel programma af. Liverpool plaatste enkele foto's van Van Dijk op social media.
Lees verder

Football Talk. Ciman wordt assistent-coach bij CF Montréal - Van Dijk terug op het traingsveld - Promes verlaat Ajax
Laurant Ciman (35) wordt assistent-coach bij het Canadese CF Montréal. Een terugkeer naar de MLS-eersteklasser waar hij tussen 2015 en 2017 als verdediger aan de slag was. "Ik ben erg blij om weer thuis te zijn", zegt de voormalige Rode Duivel en ex-speler van Charleroi, Club Brugge, KV Kortrijk en Standard. "Ik heb al lang deze wens en dit is een geweldige kans voor mezelf en mijn gezin. Ik wil bijdragen aan de groei van de club."
Lees verder

IN BEELD. Victor Campenaerts zet beste dagtijd neer op de Muur, ook Deceuninck-Quick.Step en AG2R-Belgen verkennen Omloop
Veel beweging op het parcours van de Omloop vandaag. Onder andere Deceuninck-Quick.Step (mét Remco Evenepoel op de Muur van Geraardsbergen), Jumbo-Visma, Alpecin Fenix en Team Emirates verkenden de opener van het Vlaamse wielervoorjaar van komende zaterdag. Van Lotto-Soudal nog geen spoor, zij verkennen morgen.
Lees verder

Europees verbod op roamingkosten met tien jaar verlengd
Het Europees ingestelde verbod op het doorrekenen van roamingkosten wordt met tien jaar verlengd. Onderzoek toonde aan dat heel wat operatoren in de problemen dreigden te komen, als de regels volgend jaar werden losgelaten en er van kosteloos roamen geen sprake meer zou zijn.
Lees verder

QAnon-samenzweringstheorie wint aan terrein in Frankrijk
QAnon, de totaal absurde complottheorie die ontstond in de Verenigde Staten, is de grote plas overgestoken en krijgt in Europa voet aan de grond. Ook in Frankrijk zijn er al honderdduizenden QAnon-aanhangers. De Franse overheid heeft een onderzoek laten instellen naar de opmars van de complotbeweging. Dat rapport moet tegen het eind van deze week klaar zijn.
Lees verder

Drew Barrymore heeft als tiener 18 maanden doorgebracht in een instelling: "Ik was de pedalen volledig kwijt"
Drew Barrymore (46) heeft een moeilijke jeugd achter de rug. De actrice was eerder deze week te horen in 'The Howard Stern Show' op SiriusXM en daar vertelde ze dat ze als tiener achttien maanden in een instelling heeft doorgebracht. "Ik was de pedalen volledig kwijt", vertelde Barrymore tijdens haar interview.
Lees verder

Luchtverontreiniging verhoogt kans op beroerte en hartinfarct
Wie blootgesteld wordt aan verhoogde concentraties fijn stof heeft meer kans op beroertes of hartinfarcten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Universiteit Hasselt, gezondheidscentrum Sciensano en het Intermutualistisch Agentschap (IMA). Het onderzoek is eind vorig jaar gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift 'Environmental Pollution'.
Lees verder

Oostenrijks skioord Mayrhofen in quarantaine na uitbraak met Zuid-Afrikaanse variant
In Mayrhofen in het Oostenrijkse Tirol is een nieuwe corona-hotspot ontstaan. De Zuid-Afrikaanse variant blijkt erg actief in het populaire skioord. De bewoners mogen het gebied nu alleen met een negatieve PCR-test verlaten.
Lees verder

Bloedbad achter de tralies: bijna tachtig doden bij rellen in Ecuadoraanse gevangenissen
Bij hevige gevechten tussen rivaliserende bendes zijn in Ecuadoraanse gevangenissen bijna tachtig mensen om het leven komen. Minstens 79 gedetineerden zijn bij bloedige rellen in vier strafinstellingen in Guayaquil, Cuenca en Latacunga gedood, zo heeft de regering van het Zuid-Amerikaanse land vandaag bekendgemaakt. Intussen is de situatie weer onder controle.
Lees verder

Minister Van Quickenborne: "Staatsveiligheid zal aandacht besteden aan in Frankrijk verboden islamitische organisatie"
Staatsveiligheid zal de gepaste aandacht besteden aan de activiteiten van het Collective against Isla­mophobia in Europe (CCIE). Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gezegd in de Kamercommissie Justitie. De CCIE is de opvolger van het CCIF, Collectif contre l'Islamo­­phobie en France, dat in Frankrijk werd verboden na de moord op leraar Samuel Paty vorig jaar.
Lees verder

Twee tijdritten, finish op Zoncolan en Strade Bianche-etappe: dit is het parcours van de 104de Ronde van Italië
Het parcours van de Ronde van Italië is uit de doeken gedaan door organisator RCS. De 104de editie van de Giro telt twee tijdritten, zes aankomsten bergop en een etappe met onverharde stroken. "Het wordt een heel interessante ronde", aldus Remco Evenepoel.
Lees verder