Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 februari 2021

Recordaantal Vlaamse gezinnen wisselde vorig jaar van energieleverancier, doe hier de test hoeveel jij kan besparen

HLN
Recordaantal Vlaamse gezinnen wisselde vorig jaar van energieleverancier, doe hier de test hoeveel jij kan besparen
Vorig jaar waren er 208.003 energiewissels bij de Vlaamse gezinnen via de vergelijkingssite Mijnenergie.be. Dat is een stijging van 43,25% ten opzichte van 2019. Die groei valt deels toe schrijven aan het bijzonder grote besparingspotentieel in coronatijden, waar de prijsbewuste consument gretig op heeft ingespeeld. Online energie vergelijken was nog nooit zo populair.
Lees verder

Ex-vriendin (25) Bayern-verdediger Jérôme Boateng week na breuk dood teruggevonden in appartement
Bayern München-verdediger Jérôme Boateng (32) verlaat het WK voor clubs in Qatar. Zijn ex-vriendin is gisteravond dood aangetroffen in haar woning in Berlijn. Het gaat om de 25-jarige Kasia Lenhardt, bekend van haar deelname aan het televisieprogramma Germany's Next Top Model. Haar relatie met de Duits-Ghanese verdediger liep vorige week op de klippen, wat vervolgens flink in de media werd uitgesmeerd. De politie gaat niet uit van een misdrijf.
Lees verder

Knikkeren is weer helemaal in: TV-hit 'Marble Mania' komt nu ook naar Vlaanderen
De Nederlandse tv-hit 'Marble Mania', een nieuwe show van televisieproducer John De Mol, komt naar Vlaanderen, in een geheel eigen versie. Dat liet tv-zender VTM weten, die de show zal uitzenden. In de race proberen bekende Vlamingen zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel.
Lees verder

Brugse apothekerszoon goed op weg om beste coronavaccin op de markt te brengen: "Goedkoper én effectiever"
Als zoon van een apothekerskoppel uit Blankenberge zette hij halfweg de jaren 1990 z'n eerste stappen in de farmaceutische wereld. Tot twee jaar geleden was hij CEO van een beursgenoteerd bedrijf dat in zeven landen actief was, maar toch besloot Chris Cardon (52) uit Sint-Kruis, bij Brugge, van nul te herbeginnen. Een goede keuze, zo blijkt nu, want de apothekerszoon is met z'n bedrijfje Ziphius Therapeutics goed op weg om het beste coronavaccin op de markt te brengen. "De resultaten zijn alvast veelbelovend."
Lees verder

Is een private lease voor uw auto interessanter dan een lening?
Als u van plan bent om een nieuwe wagen te kopen, kan het een dilemma zijn: betaalt u die liefst af aan de bank of stapt u naar een leasingmaatschappij? Leasing is de afgelopen jaren dan ook aan een voorzichtige opmars bezig in ons land. Wat zijn de voordelen? En wat met de kostprijs? Spaargids.be zet u op weg om de knoop tussen beide opties door te hakken.
Lees verder

Jeff Hoeyberghs riskeert strafproces voor seksistische opmerkingen
Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) riskeert een strafproces wegens seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat schrijft de krant De Standaard. Het gaat onder meer over de uitspraak dat vrouwen "wel privileges en geld willen, maar hun benen niet meer willen opendoen". Hoeyberghs deed die uitspraak tijdens een lezing aan de Gentse universiteit.
Lees verder

Doncic leidt Dallas naar zege met alweer een triple-double, Clippers winnen van Minnesota
Dallas heeft een nipte zege behaald tegen Atlanta (118-117) in de NBA. Luka Doncic was met zijn zevende 'triple double' van het seizoen alweer de grote uitblinker.
Lees verder

Wie kent Diagne nog? Ex-Club Bruggespits veroordeeld omdat hij zonder verzekering door Knokke rijdt met Rolls Royce
Ex-Club Bruggespits Mbaye Diagne is in de politierechtbank veroordeeld tot een rijverbod van vijftien dagen omdat hij eind 2019 door de politie werd betrapt in een Rolls Royce die niet geldig was ingeschreven en verzekerd.
Lees verder

Na zijn contractverlenging: Hamilton blijft dé grootverdiener in F1, Verstappen en co komen niet eens in de buurt
Money rules. Lewis Hamilton (36) blijft ook na zijn contractverlenging dé grootverdiener in de Formule 1 - of wat dacht u? Max Verstappen is de nummer twee op ruime afstand. Nu alle zitjes voor 2021 vastliggen: een overzicht van de tien best betaalde F1-coureurs.
Lees verder

"Klinkt pijnlijk, maar is het niet": voor het eerst ooit Afrikaanse stekelvarkens geboren in ZOO Planckendael
Zoo Planckendael pakt uit met een primeur: voor het eerst in de geschiedenis van de dierentuin werden er Afrikaanse stekelvarkens geboren. "De twee pluizige jongen lopen ondertussen al vinnig naast hun mama", klinkt het.
Lees verder

Football Talk. Volgend seizoen geen VAR-busjes meer - Hernan Losada gearriveerd in Washington
Vanaf volgend seizoen verdwijnen de busjes van de VAR, die nu telkens aan het stadion worden geparkeerd. In de plaats daarvan komt er een centrale regie, van waaruit de videoref de scheidsrechters zal bijstaan. Zo'n centrale regie bestaat al in een aantal grotere competities en moet er onder meer voor zorgen dat er geen technische problemen meer plaatsvinden, zoals dat nu nog al te vaak het geval is. (RN)
Lees verder

Dorien Reynaert uit 'De Buurtpolitie' stelt haar zoontje voor: "Toen de navelstreng werd doorgeknipt, bleek hij niet te ademen"
Ze kende een zorgeloze zwangerschap, tot ze twee maanden voor de bevalling haar knie brak en zelfs vroeger ingeleid werd. En ook de eerste dagen na de geboorte verliepen niet zonder slag of stoot. Maar nu geniet actrice Dorien Reynaert (31) ten volle van het moederschap, al begint een jaar zonder werk wel door te wegen. "Hebben de makers van 'Familie' echt toegegeven dat ze mij te vroeg uit de reeks hebben gehaald... Een mooi compliment, maar wat koop ik ervoor?"
Lees verder

Drie schipbreukelingen na 33 dagen gered van onbewoond eiland
Drie mensen zijn dinsdag door de Amerikaanse kustwacht gered nadat ze bijna vijf weken eerder waren gestrand op een onbewoond eiland in de Bahama's. Het drietal overleefde door het eten van kokosnoten en het vlees van schelpdieren en ratten. Leden van het reddingsteam vertelden dat ze nog nooit eerder zoiets hadden gezien. "Het was echt ongelooflijk."
Lees verder

Pink plaatst schattige TikTok-video van zingende dochter: "De nieuwe P!nk is opgestaan"
Pink (41) geeft haar fans eindelijk wat ze willen: een TikTok-account. Het eerste filmpje dat ze plaatste is er een van haar negenjarige dochtertje Willow Hart. Die blijkt net zo'n sterke stembanden als haar mama te hebben.
Lees verder

Europees Hof van Justitie vraagt aanpassingen aan Belgische wet op de havenarbeid
De Belgische wet op de havenarbeid, beter bekend als de wet-Major, is niet in strijd met de Europese rechtsregels, tenminste zolang die tot doel heeft de veiligheid in de havengebieden te waarborgen en arbeidsongevallen te voorkomen. Dat havenarbeiders alleen maar als dusdanig kunnen worden erkend door een paritair samengestelde commissie van werkgevers en werknemers gaat wel tegen het Unierecht in. Dat heeft het Europees Hof van Justitie geoordeeld in een langverwacht arrest.
Lees verder

Broer Elon Musk verkoopt voor 25 miljoen Tesla-aandelen
Kimbal Musk (48), de jongere broer van Tesla-CEO Elon Musk, heeft voor 25,6 miljoen dollar (21,1 miljoen euro) aandelen van de elektrische autobouwer verkocht. Dat blijkt uit een document van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.
Lees verder

Tranen op de Australian Open: Venus Williams verovert harten met heroïsche aftocht, titelverdedigster Kenin wanhoop nabij na plotse uitschakeling
6-1 en 6-0. Het is niet dat Sara Errani een spaander heel liet van Venus Williams. En toch had de Amerikaanse veterane het publiek op haar hand door met tranen in de ogen te blijven aanklampen ondanks een blessure.
Lees verder

Sporten in de vrieskou: wielrenner Greg Van Avermaet en zus Claudia leggen uit welke kleding je het best draagt
Hier kwam je al te weten dat je mits enkele aanpassingen je perfect buiten kan sporten in de vrieskou. Maar welke kleren trek je het best aan? Voor hoeveel laagjes ga je en welke stof kies je? Outdoorexpert Wietse Claes, personal trainer Claudia Van Avermaet en haar broer Greg geven raad. "Als je een keer per week wil sporten, heb je niet dezelfde (dure) uitrusting nodig als iemand die dagelijks traint."
Lees verder

Nu de kappers weer open mogen: deze BV's hebben nogal last van een coronacoupe
Eindelijk: de regering heeft beslist dat de kappers vanaf 13 februari weer open mogen. Niks te vroeg voor veel (bekende) koppen. Na meer dan drie maanden zonder knipbeurt, worstelen veel mensen immers met hun Coupe Corona.
Lees verder

Luka Elsner moet KV Kortrijk nieuw elan bezorgen: "Hoe de kleedkamer eruitziet is niet belangrijk, wie erin zit wel"
Hij maakte een moderne accommodatie mee bij de toenmalige Franse eersteklasser Amiens en nu valt hij terug in een van de meest bescheiden behuizingen van de Pro League: Luka Elsner (38) bij KV Kortrijk. Maar het stoort hem niet, zegt de Sloveense coach. "Wie in de kleedkamer zit, dát telt." Wie is hij en voor wat soort voetbal staat hij?
Lees verder