Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 februari 2021

Rapport Amnesty International over bloedbad in Ethiopië: “Naar schatting honderden burgers gedood”

HLN
Rapport Amnesty International over bloedbad in Ethiopië: "Naar schatting honderden burgers gedood"
Het leger van Eritrea heeft honderden burgers gedood in de Ethiopische stad Axum, stelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Het bloedbad in het Noord-Ethiopische conflictgebied Tigray zou hebben plaatsgevonden in november.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen stijgen fors in alle provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus stijgt weer. Op de kaart worden steeds meer provincies steeds roder ingekleurd. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Inflatie zal nog meer stijgen: hoe bescherm je jezelf? Onze geldexpert geeft advies
Slechts 32 eurocent voor een brood en 13 eurocent voor een liter diesel. Dat zijn de prijzen die gevraagd werden voor beide producten in 1970. Vandaag kost een brood 2,30 euro en leg je voor 1 liter diesel ongeveer 1,33 euro neer. En het ziet ernaar uit dat de inflatie alleen nog maar zal toenemen. Hoe komt dat? En vooral: hoe kan je jezelf ertegen indekken? Onze geldexpert Geert Noels legt uit.
Lees verder

Hoeveel verdien je gemiddeld in de financiële sector?
Boekhouder en verzekeringsadviseur staan naast verpleegkundige, technieker en ICT-verantwoordelijke op de lijst met meest gegeerde profielen in Vlaanderen. Als specialist in finance hoef je dus niet lang naar werk te zoeken. Maar krijg je ook loon naar werken om continu met geldzaken bezig te zijn? Jobat.be zocht het uit.
Lees verder

Beleggen in aandelen, vastgoed of goud? Geldexpert geeft advies om je te beschermen tegen stijgende inflatie
32 eurocent voor een brood en 13 eurocent voor een liter diesel. Dat zijn de prijzen die gevraagd werden voor beide producten in 1970. Vandaag kost een brood 2,30 euro en leg je voor 1 liter diesel ongeveer 1,33 euro neer. De afgelopen 20 jaar bedroeg de inflatie in België jaarlijks 1,83% en het ziet ernaar uit dat de inflatie alleen nog maar zal toenemen. Hoe komt dat? En vooral: hoe kan je jezelf ertegen indekken? Onze geldexpert Geert Noels legt uit.
Lees verder

Dost loopt spierblessure op, Club plots meer gehavend dan ooit: "We kunnen veel verdragen, maar dit..."
Waar stopt het voor Club Brugge? Bovenop de corona-uitbraak viel Bas Dost (31) gisteravond ook nog eens uit met een hamstringblessure. Iets met een kelk en een bodem.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh verliest (ondanks hoog gemiddelde) eerste match na knieoperatie: "Ik ben meer dan tevreden"
Kim Huybrechts is met een plaats in de tweede ronde de beste Belg geworden op het eerste Players Championship dartstoernooi (Super Series darts (75.000 pond/87.000 euro). Dimitri Van den Bergh verloor dan weer zijn eerste match sinds zijn knieoperatie.
Lees verder

30 jaar geleden verdween Nathalie Geijsbregts (10), haar papa blikt terug: "Als prematuurtje van 700 gram was ze een vechter, tien jaar later besliste iemand anders over haar leven"
Haar eerste schooldag, Nathalie spelend met andere kinderen, haar eerste communie: het fotoboek van de familie Geijsbrechts wordt nog dikwijls open geslagen. "Ik koester die momenten, maar vrolijk word ik er niet van", vertelt haar papa Eric Geijsbregts (60) ons. Exact 30 jaar geleden verdween zijn Nathalie - toen tien - uit Leefdaal in Vlaams-Brabant. Doorheen de jaren doken er regelmatig mogelijke verdachten en aanknopingspunten op, maar wat er precies met het meisje is gebeurd, blijft voor Eric, zijn familie en de rest van de wereld tot op heden een mysterie.
Lees verder

Bijna onherkenbaar: Thomas ging de strijd aan met zijn gewicht in 'Big Brother'
Thomas (24) moest gisteren het 'Big Brother'-huis verlaten, tot grote spijt van zijn beste vriendin Jill (22). De jongeman die het huis verliet zag er echter helemaal anders uit dan de man die het huis 55 dagen geleden voor het eerst betrad. "Ik wilde tijdens mijn deelname de motivatie vinden om te sporten."
Lees verder

Sander Gillé en Joran Vliegen staan in finale in Singapore
Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het ATP-toernooi in Singapore (hard/300.000 dollar).
Lees verder

Coördinator Antwerps vaccinatiedorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: "Onze agenda voor volgende week is leeg"
Vier op de vijf al geleverde doses van het AstraZeneca-vaccin zouden niet gezet zijn. Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen, reageert daar met verbazing op. "Wij zitten te wachten op vaccins. Voor volgende week is onze agenda leeg", zei hij op Radio 1. Volgens Stroobants kan de doorlooptijd ook van twee naar één week worden teruggebracht.
Lees verder

Proximus gaat verder besparen, maar dit leidt niet tot banenverlies
Proximus spant de broekriem opnieuw aan. Het telecombedrijf werkt aan een nieuw kostenverminderingsprogramma waarmee het 400 miljoen euro wil besparen tegen 2025. Dat maakte Proximus vrijdagochtend bekend bij de publicatie van zijn jaarresultaten.
Lees verder

Prins Harry gaat op stap met James Corden en geeft schokkend interview: "Ik ging mentaal kapot als royal"
Raar maar waar, prins Harry (36) heeft zonet zijn eerste grote interview gegeven in LA - bij niemand minder dan de komiek James Corden. De prins bezocht het huis van de 'Fresh Prince', Zoomde met zijn vrouw Meghan en deed heel wat onthullingen over zijn leven als royal. "De Britse pers heeft mij mentaal gebroken."
Lees verder

Geert Molenberghs: "Positiviteitsratio is voor het eerst sinds oktober weer sterk aan het stijgen"
De coronacijfers zijn weer volop aan het stijgen in ons land. Enkel het gemiddeld aantal overlijdens daalt nog. Moeten we ons zorgen maken over een derde golf? "Enkele indicatoren staan minder gunstig", waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs.
Lees verder

Kinderpsychiater Ilse Van Loy, de vrouw van Peter Van de Veire: "Ondertussen maak ik weleens een mopje over wat ons overkomen is"
Ze is getrouwd met radiomaker Peter Van de Veire, heeft samen met hem zoontje Lex en werd dertien jaar geleden plusmama van zijn kinderen Jitske (27), Kato (24) en Hebe (21). Maar Ilse Van Loy is ook kinder- en jeugdpsychiater, en ze werkt hard om hulpbehoevende jongeren aan de therapie te helpen die ze nodig hebben. NINA sprak haar twee uur lang, over haar werk, haar mama zijn, haar jeugd en haar huwelijk.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. "Kortingen tot wel 84 procent in webshop Studio 100"
Zijn je kinderen ook verslingerd aan Bumba of K3? Of hebben ze het meer voor Nachtwacht en Campus 12? Volgens Promojagers België is dit het perfecte moment om hen te verrassen met stickers, een onesie of een ander accessoire van hun favoriet personage, want in de webshop van Studio 100 zijn stevige kortingen te scoren.
Lees verder

Medewerkers Sihame El Kaouakibi (Open Vld) nemen nu haar verdediging op
Sihame El Kaouakibi (Open Vld) krijgt steun van haar medewerkers. Het Vlaams Parlementslid en haar vzw Let's Go Urban (LGU) zijn al een tijd onderwerp van negatieve berichten, onder meer over mogelijke fraude. "Het is zwaar", zegt een werknemer van LGU, die anoniem wil blijven. "Dag na dag krijgen wij die blikken van mensen te verduren, die we zogezegd moeten overtuigen van wat LGU echt is. Ze weten niet waarover ze spreken."
Lees verder

Mensen die met Sihame El Kaouakibi (Open Vld) werken of gewerkt hebben, nemen nu haar verdediging op
Sihame El Kaouakibi (Open Vld) krijgt steun van haar medewerkers. Het Vlaams Parlementslid en haar vzw Let's Go Urban (LGU) zijn al een tijd onderwerp van negatieve berichten, onder meer over mogelijke fraude. "Het is zwaar", zegt een werknemer van LGU, die anoniem wil blijven. "Dag na dag krijgen wij die blikken van mensen te verduren, die we zogezegd moeten overtuigen van wat LGU echt is. Ze weten niet waarover ze spreken."
Lees verder

Tiger Woods overgebracht naar ander ziekenhuis
Twee dagen na zijn zware autocrash is golflegende Tiger Woods overgebracht naar een ander ziekenhuis. De Amerikaan ging onder het mes in het Harbor-UCLA Medical Center en zal nu verder herstellen in het Cedars-Sinai Medical Center, allebei in Los Angeles. Een update over de toestand van Woods gaven de artsen niet.
Lees verder

Britse Queen Elizabeth na haar coronaprik: "Het gaat snel en het is pijnloos"
De Britse koningin Elizabeth (94), die vorige maand werd ingeënt tegen het coronavirus, heeft de prik ervaren als erg snel en bovendien pijnloos. De hoogbejaarde monarch deelde haar ervaring dinsdag in een videogesprek met gezondheidsfunctionarissen.
Lees verder