Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 februari 2021

QUIZ. Wat weet jij nog over ‘Grease’? Test het in onze quiz

HLN
QUIZ. Wat weet jij nog over 'Grease'? Test het in onze quiz
Het is al meer dan 40 jaar geleden dat de prent verscheen, maar 'Grease' is nog altijd één van 's werelds meest succesvolle en populairste musicals ooit. Vanaf vandaag kan je hem ook bij ons Netflix bekijken, maar hoe goed herinner jij je eigenlijk de film nog? Test het hier in onze quiz.
Lees verder

Energiezuinig thuiswerken doe je zo
Door te kiezen voor toestellen die slim met energie omspringen hoeft thuiswerk geen gigantische impact op je verbruik te hebben. Onze techredacteur zocht en vond alvast vijf interessante apparaten.
Lees verder

Bouw van 's werelds grootste telescoop kan van start gaan
De bouw van de Square Kilometre Array (SKA) - een grote radiotelescoop die wordt gebouwd in Zuid-Afrika en Australië - kan van start gaan. Bij het project zijn meer dan 70 verschillende instituten en landen betrokken. Zij hebben gisteren hun definitieve goedkeuring gegeven.
Lees verder

'Riverdale'-actrice Vanessa Morgan onthult de naam van haar pasgeboren zoontje
Eerder deze week raakte het nieuws bekend dat Vanessa Morgan, Toni Topaz uit 'Riverdale', bevallen is van haar eerste kindje. Ondertussen laat de actrice van zich horen op haar Instagramaccount en kondigt ze meteen ook de naam van haar zoontje aan.
Lees verder

Haar laatste wens: gezin van overleden Els ook in tweede seizoen 'Don't Worry Be Happy' te zien
De smaakmakers van het eerste seizoen waren ze, Eddy en Els - oftewel: De Davidsons - uit 'Don't Worry Be Happy'. Een warm nest waar zich jammer genoeg ook meer dan één tragedie afspeelde: afgelopen zomer verloor Els haar strijd tegen kanker, ze werd 49 jaar oud. Toch had Els nog één wens, die nu ook uitkomt: ze wilde dat haar gezin gevolgd werd tot haar allerlaatste momenten.
Lees verder

Grote verschillen tussen minimumlonen in de EU
Binnen de Europese Unie bestaan er grote verschillen in het minimumloon dat in lidstaten geldt. Het hoogste minimumloon is bijna zeven keer zo hoog als het laagste, berekende het Europese statistiekbureau Eurostat. België staat op de vierde plaats van de hoogste minimumlonen, na Nederland, Luxemburg en Ierland.
Lees verder

Jonge talenten tonen zich in de Croky Cup: wie zijn ze en kunnen ze bevestigen?
Niet iedereen is even snel rijp als Charles De Ketelaere. En toch maakten sommigen van de Croky Cup gebruik om zich in de kijker te zetten. Vijf jongeren om in de gaten te houden die de komende weken mogelijk extra speelkansen krijgen door hun sterke prestatie in de beker.
Lees verder

KOERS KORT. Waalse Pijl vertrekt in Charleroi - nieuwe helling in Luik-Bastenaken-Luik
De Waalse Pijl vertrekt dit jaar vanuit Charleroi, zo maakte de organisatie vrijdag bekend. De aankomst ligt traditioneel op de Muur van Hoei. Vorig jaar lag de start nog in Herve, vlakbij Luik.
Lees verder

Waarom Antwerpse derby voor Holzhauser klein bier is: in Weense derby werd hij bestookt met vuurwerk en waren er paraplu's tegen projectielen
Raphael Holzhauser mist de fans in het stadion, zeker nu Antwerp zondag komt. De derby tussen Beerschot en Antwerp kan verhit zijn, maar verbleekt bij wat Holzhauser met Austria Wien tegen stadsgenoot Rapid meemaakte. Holzhauser was steevast kop van Jut, kreeg vuurwerk op zich - zie de video - en hij is zelfs ooit door een Rapidfan met de dood bedreigd.
Lees verder

Technisch Directeur Roger Stilz is een maand aan de slag bij Waasland-Beveren: "Ik ga de club drastisch professionaliseren"
Over dit seizoen van Waasland-Beveren kan je veel zeggen, maar niet dat het saai is. De club werd begin dit seizoen overgenomen, zette goeie en slechte reeksen neer én versleet met de Spanjaard Miguel Torrecilla (50) al een technisch directeur. Zijn opvolger, Roger Stilz (43), is er nu een maand en trad donderdag voor het eerst uit de schaduw.
Lees verder

"Hollywoodfilm 'Contagion' was inspiratiebron voor razendsnelle Britse vaccinatiestrategie"
De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, heeft onthuld dat de film 'Contagion' - die gaat over de internationale strijd tegen een dodelijk virus - hem heeft geholpen om een doeltreffende vaccinatiestrategie uit te tekenen voor het Verenigd Koninkrijk. Mede hierdoor heeft de Britse regering beseft dat dat ze heel vroeg grote vaccinbestellingen moest plaatsen bij farmabedrijven en een vaccinatievolgorde moest opstellen.
Lees verder

Uit villa gezette ex van Phil Collins al 2 miljoen rijker na verkoop van zíjn gouden platen en awards
Orianne Cevey (46), de ex-vrouw van zanger Phil Collins (70), heeft bij een veiling meer dan 2 miljoen dollar opgehaald, meldt entertainmentwebsite TMZ. Naast juwelen en designerkleding verkocht ze ook een aantal opvallende voorwerpen: gouden platen en awards van haar ex-man.
Lees verder

Foodstylist Sonja Peeters maakt 3 verrassende alcoholvrije drankjes mét een hapje waar je Tournée Minérale probleemloos mee doorkomt
Ook van plan om tijdens de maand februari geen druppel alcohol aan te raken? Of alleszins wat te minderen? Foodstyliste Sonja Peeters helpt een handje. Ter inspiratie geeft ze je graag deze drie verrassende mocktailrecepten, mét een bijpassend hapje. Zo kom je Tournée Minérale probleemloos door.
Lees verder

REPORTAGE. Op visite op l'Île d'Yeu waar een bouwovertreding onze koning in lastig parket brengt: "Filip haalt hier 's morgens zelf zijn croissants"
Een bouwovertreding van 10 vierkante meter en gemeentepolitiek uit het boekje: koning Filip belandde deze week in een mediastormpje over zijn buitenverblijf op het charmante eilandje Île d'Yeu aan de Franse westkust. Storm in een glas water of heeft onze vorst plots last van een godcomplex? Antwoorden kregen we na een lange autorit en een korte oversteek met de ferry.
Lees verder

Kompany in aanloop naar match tegen Genk: "Niemand hoeft zich zorgen te maken over Verschaeren"
Racing Genk tegen Anderlecht, dat doet ook denken aan Yari Verschaeren. Hij viel in de heenwedstrijd in december een blessure op aan de enkel/het kuitbeen. Een rentree is nog niet voor morgen, maar Anderlecht-coach Vincent Kompany zegt dat "hij op de goede weg is".
Lees verder

Opgelet voor de Silhouette Challenge van TikTok: je toont soms meer dan je zelf wil
Populair op TikTok tegenwoordig: de Silhouette Challenge, een uitdaging waarbij dames schaars gekleed in het donker voor een deuropening poseren. De rode filter die hiervoor gebruikt wordt, kan door iemand met slechte bedoelingen echter vrij makkelijk gemanipuleerd worden. Op die manier geven de meisjes meer prijs van hun lichaam dan ze zelf zouden willen.
Lees verder

Britse plaatselijke verkiezingen in mei gaan door, ondanks coronapandemie
Inwoners van Engeland en Wales kunnen in mei gewoon naar de stembus, ondanks de coronapandemie. De regering heeft wel extra maatregelen aangekondigd om te zorgen dat de lokale verkiezingen veilig verlopen. Zo moeten kiezers dit keer een eigen pen of potlood meenemen naar het stemhokje, berichten Britse media. Ook het dragen van mondmaskers in stembureaus is verplicht.
Lees verder

Zes vrouwen die door Koers zoekt Vrouw vol voor hun wielerdroom gaan: "Dankzij het fietsen vul ik mijn dagen"
Wie versiert straks een contract in het vrouwenpeloton? Koers Zoekt Vrouw gaat in ons land op zoek naar nieuw vrouwelijke wielertalent. De respons op de talentenjacht is enorm. Zes vrouwen over hun liede voor de fiets: "Ik dacht altijd dat ik al te oud was om nog met wielrennen te beginnen."
Lees verder

Tijger bijt verzorger dood in Oekraïense zoo
In het noorden van Oekraïne is een medewerker van een dierentuin aangevallen en gedood door een tijger.
Lees verder

"Terwijl zo veel mensen het moeilijk hadden, had ik het gevoel dat ik het jaar van mijn leven beleefde"
Lockdown of niet: de liefdeshonger en het libido van de 1,7 miljoen single Belgen lieten zich de afgelopen maanden lang niet altijd on hold plaatsen. Hoe vervulden zij hun noden in coronatijden? De Morgen zocht het uit.
Lees verder