Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 februari 2021

Quincy Rombaut (Lochristi) werkt aan ploeg voor volgend seizoen: “Nog meer dan vroeger op zoek gaan naar jongere ta...

HLN
Quincy Rombaut (Lochristi) werkt aan ploeg voor volgend seizoen: "Nog meer dan vroeger op zoek gaan naar jongere talenten"
Derdenationaler SK Lochristi en Quincy Rombaut staan achter de beslissing om de competitie stop te zetten. De sportief verantwoordelijke heeft de blik al op volgend seizoen gericht.
Lees verder

Kris Supply (Bevo Beobank Roeselare A) kijkt al uit naar volgend seizoen: "Kern met maximum drie speelsters aanvullen"
Tot eind deze maand kunnen de speelsters van Bevo Beobank Roeselare twee keer per week online trainen. Doordat het seizoen niet meer wordt hernomen, is dat geen verplichting. Coach Kris Supply hoopt in mei weer in zaal te kunnen trainen, om de competitie 2021-22 voor te bereiden.
Lees verder

Draaiboeken doen weinig goeds vermoeden: deelnemers aan Spelen zullen enorm op hun tellen moeten passen
Sporters en andere betrokkenen bij de Olympische Spelen van Tokio zullen flink worden beperkt in hun bewegingsvrijheid. Dat blijkt uit het eerste van een aantal voorlopige draaiboeken waarin de organisatie voor elke doelgroep de coronamaatregelen toelicht.
Lees verder

Van obesitas tot diabetes: deze patiënten met onderliggende aandoeningen krijgen voorrang bij vaccinatie
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft samen met zijn collega's vastgelegd welke onderliggende aandoeningen in aanmerking komen om patiënten prioriteit te geven bij de vaccinatie. Op de lijst staan bijvoorbeeld obesitas en een hoge bloeddruk, wat maakt dat het om een erg grote groep gaat. Wie aan deze aandoeningen lijdt, kan vanaf maart of april gevaccineerd worden, net na de 65-plussers.
Lees verder

Hevige regenval in Oost-Vlaanderen doet waterlopen buiten oevers treden: verschillende straten blank
Door de zware regenval van vandaag zijn in Oost-Vlaanderen verschillende beken buiten hun oevers getreden. Onder meer in Maarkedal, Haaltert en Zottegem staan straten blank. Lees hieronder het overzicht.
Lees verder

Football Talk. Club rekent op Mitrovic in bekerduel, De Ketelaere en Ricca out
Op het papiertje in zijn hand stond voor het eerst sinds lang ook de naam van Matej Mitrovic. De Kroaat is helemaal hersteld van een enkeloperatie en start vanavond in het bekerduel tegen Olsa Brakel. De opluchting zal groot zijn, want de laatste officiële minuten van Mitrovic - die al langer met z'n voet/enkel sukkelde - dateren van bijna een jaar geleden. Toen speelde-ie een halfuur op Manchester United (5-0), in ook al een seizoen om snel te vergeten. Mitrovic kwam in het kampioenenjaar van Club slechts twaalf keer in actie. Vanavond mag hij dus opnieuw opdraven. "Matej heeft zijn twee duels met Club NXT goed verteerd", aldus Clement.
Lees verder

Zoon Christophe krijgt na 31 jaar eindelijk duidelijkheid over lot van vader Ronny (38): "Ik was overtuigd dat papa in het buitenland zat"
"Ik zie papa nog voor me. Die herinnering is zeker nog niet helemaal weg. Maar het gevoel nu is wel heel dubbel." Liefst 31 jaar moesten de twee kinderen van Bruggeling Ronny Lateste (38) wachten op nieuws over hun verdwenen vader, tot dinsdag totaal onverwacht het verlossende telefoontje kwam. "Moeten wij nu blij zijn of verdrietig? We weten het niet goed", getuigt zoon Christophe, 6 jaar op het moment van de verdwijning.
Lees verder

Christophe krijgt na 31 jaar eindelijk duidelijkheid over lot van vader Ronny (38): "Ik was overtuigd dat papa in het buitenland zat"
"Ik zie papa nog voor me. Die herinnering is zeker nog niet weg. Maar het gevoel nu is wel dubbel." De twee kinderen van Bruggeling Ronny Lateste (38) hebben 31 jaar moeten wachten op nieuws over hun verdwenen vader, tot dinsdag plots dat verlossende telefoontje kwam. "Moeten we nu blij zijn of verdrietig? We weten het niet goed", getuigt zoon Christophe, die 6 jaar was toen zijn vader verdween.
Lees verder

Portugese collega-actrice beschuldigt Adam Driver: "Hij viel mij fysiek aan op de set"
Adam Driver (37) wordt door één van zijn voormalige collega's beschuldigd van mishandeling. De Portugese actrice Lídia Franco (76) beweert dat ze een "zéér slechte ervaring" had met Adam, toen ze samen op de set stonden van de film 'The Man Who Killed Don Quixote'. Tegen de Portugese radiozender Radio Commercial zegt Lidia dat ze "fysiek werd aangevallen."
Lees verder

Portugese actrice beschuldigt 'Star Wars'-ster Adam Driver: "Hij viel mij fysiek aan op de set"
Acteur Adam Driver (37), onder meer bekend van 'Star Wars', wordt door één van zijn voormalige collega's beschuldigd van wangedrag. De Portugese actrice Lídia Franco (76) beweert dat ze een "zéér slechte ervaring" had met Adam, toen ze samen op de set stonden van de film 'The Man Who Killed Don Quixote'. Tegen de Portugese radiozender Radio Commercial zegt Lídia dat ze "fysiek werd aangevallen."
Lees verder

Opnieuw beter signaal: Eden Hazard traint weer mee en stelt dat hij geen last meer heeft
Blijkbaar is het ditmaal toch niet erg gesteld met Eden Hazard. Nadat hij gisteren paste voor de training, werkt hij deze ochtend de volledige sessie af. De Rode Duivel, die te kampen had met 'vermoeide spieren', stelde geen last meer te ondervinden. Zaterdag dus opnieuw aan de aftrap tegen Huesca?
Lees verder

Strandvilla van Leonardo DiCaprio in Malibu lijkt wel een 'Titanic'-museum
De kaskraker 'Titanic' is voor heel wat mensen pure nostalgie en Leonardo DiCaprio (46) denkt er blijkbaar net zo over. DiCaprio speelde de hoofdrol in de film en zou een aantal souvenirs vanop de set mee naar huis hebben genomen. "Toen we in de villa waren, zagen we werkelijk overal objecten uit 'Titanic' terug", aldus interieurarchitecte Megan Weaver.
Lees verder

Waarom AD(H)D bij vrouwen al te vaak over het hoofd wordt gezien: "Plots viel alles op zijn plek"
"Ik was gewoon lui, dacht ik. Lui en labiel." Katrien (34), Zoë (44), Leen (39), Nathalie (31) en Leslie (42) liggen al jaren in de knoop met zichzelf: hun leven voelt als chaos aan en ze begrijpen niet waarom. Tot ze eíndelijk de diagnose krijgen: AD(H)D. Vaak krijgen vrouwen die bepaalde dingen in hun leven niet op orde hebben, eerst het label borderline of bipolair opgeplakt, terwijl de juiste diagnose AD(H)D niet of pas veel later valt. Hoe komt dat? "Meisjes leren al van jongs af aan om ongewenste symptomen te maskeren."
Lees verder

Franse staat verantwoordelijk gesteld voor nalatigheid in strijd tegen klimaatopwarming
De Franse staat is verantwoordelijk voor nalatigheid in de strijd tegen de opwarming van het klimaat. Dat heeft de administratieve rechtbank van Parijs woensdag beslist. Enkele ngo's vroegen de rechtszaak aan, gesteund door een petitie van ruim 2,3 miljoen burgers.
Lees verder

Yves Vanderhaeghe is de nieuwe coach van Cercle, Thomas Buffel wordt zijn assistent
Wat al enkele dagen in de lucht hing, is nu een feit: Yves Vanderhaeghe is de nieuwe coach van Cercle Brugge. Hij volgt er de ontslagen Paul Clement op. Thomas Buffel, ex-speler van onder meer Cercle, wordt zijn assistent.
Lees verder

"Dit is belachelijk": Australisch model mag niet aan boord van vliegtuig in naveltop
Het Australische model Isabelle Eleanore zal bij een volgende vlucht wellicht zorgen voor een extra truitje in haar handbagage. Of net niet. Want volgens Eleanore stond ze recht in haar schoenen toen ze gehuld in een naveltop - die enkel haar borsten bedekte - onlangs aan boord van het vliegtuig wou stappen. Een stewardess dacht daar anders over en overhandigde het model een geel hesje, zodat ze zichzelf kon bedekken en iets gekleder van de grond kon.
Lees verder

Drie nieuwe diersoorten ontdekt aan zee. En die zijn niet zo vriendelijk
Ingrid Jonckheere en Aarön Fabrice de Kisangani van de Strandwerkgroep hebben in Koksijde drie diersoorten gevonden die nog nergens anders in ons land zijn geregistreerd. Het gaat om een heremietzakje, een soort pissebed en een schelpensoort. Vooral die twee eerste zijn echte griezels.
Lees verder

Corona-alarm in Melbourne: 500 à 600 mensen betrokken bij de Australian Open moeten in quarantaine
Het coronavirus blijft de aanloop naar de Australian Open in de war sturen. Zo'n vijf- tot zeshonderd spelers, officials en begeleiders moeten zich isoleren nadat een medewerker in een van de quarantainehotels in Melbourne positief heeft getest. Dat bevestigde de premier van de staat Victoria, Daniel Andrews, zo meldt de BBC.
Lees verder

Uitbundig Eurovisiesongfestival definitief van de baan: organisatie kondigt 3 mogelijke scenario's aan
Binnen een dikke drie maanden gaat het Eurovisiesongfestival door in Rotterdam en momenteel is de organisatie het evenement volop aan het voorbereiden. Eerder maakten ze al bekend dat het Songfestival hoe dan ook doorgaat en vandaag leggen ze de drie mogelijke scenario's op tafel.
Lees verder

Is Russisch vaccin dé oplossing voor vaccinatiepuzzel? Dit weten we erover en deze Europese leiders worden gretiger om Spoetnik te gaan gebruiken
Toen Rusland in augustus vorig jaar de eerste opzienbarende resultaten van het Spoetnik-vaccin bekendmaakte, werd er in de EU nog schamper gereageerd. Maar nu het middel daadwerkelijk voor 91,6 procent effectief blijkt te zijn tegen het coronavirus én de EU met bevoorradingsproblemen kampt, gaan er steeds meer stemmen op om het Russische vaccin in Europa daadwerkelijk te gaan inzetten. Kan Spoetnik de redding betekenen voor de Europese tekorten? Dit weten we over het bewuste vaccin. En deze prominente Europese leiders maken een opening om Spoetnik te gaan gebruiken.
Lees verder