Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

Politie: “Tiger Woods reed vlak voor ongeluk harder dan normale snelheid”

HLN
Politie: "Tiger Woods reed vlak voor ongeluk harder dan normale snelheid"
De Amerikaanse golfer Tiger Woods (45) is afgevoerd naar het ziekenhuis na een auto-ongeval. Hij ging rond zeven uur dinsdagochtend lokale tijd met zijn wagen over de kop in de kustplaats Rancho Palos Verdes in Californië. Woods moest uit het wrak bevrijd worden door brandweerlui met een speciale kniptang, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht, waar hij op dit moment geopereerd zou worden. Hij zat volgens de politie alleen in de wagen.
Lees verder

Wereldbank: landen op weg naar gendergelijkheid, maar corona zorgt voor extra uitdaging
Landen evolueren naar meer gendergelijkheid, maar vrouwen over de hele wereld worden nog steeds geconfronteerd met wet- en regelgeving die hun economische kansen beperkt. Ook de coronapandemie heeft nieuwe uitdagingen gecreëerd. Dat blijkt uit een nieuwe rapport van de Wereldbank.
Lees verder

LIVE. Johnson & Johnson belooft eerste vaccindosissen twee maanden vroeger, AstraZeneca zegt toch beloofde aantal doses aan EU te leveren
Vaccinproducent AstraZenecavaccin laat weten tóch het eerder beloofde aantal van 180 miljoen coronavaccindoses in april, mei en juni te kunnen leveren aan de EU. Daarmee voldoet het bedrijf naar eigen zeggen aan wat contractueel is overeengekomen met de EU. De Belgische overheid verwacht daarnaast in april de levering van 280.500 dosissen van de vaccinproducent Johnson & Johnson. Dat is twee maanden vroeger dan in eerdere leverschema's werd gemeld. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Johnson & Johnson belooft eerste vaccindosissen twee maanden vroeger - WHO: aantal besmettingen wereldwijd voor zesde week op rij gedaald
De vaccinatiecampagne verloopt moeizaam door aanhoudende leveringsproblemen van het AstraZenecavaccin, maar de overheid verwacht in april de levering van 280.500 dosissen van de vaccinproducent Johnson & Johnson. Dat is twee maanden vroeger dan in eerdere leverschema's werd gemeld en cruciaal nu AstraZeneca in april, mei en juni maar de helft zal leveren van wat afgesproken was. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Prijzen huizen en appartementen in Vlaamse provinciehoofdsteden stegen met bijna 7 procent in 2020
Een woning kopen in de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden werd in 2020 een stuk duurder. De prijzen voor woonhuizen en appartementen stegen bijna met 7 procent in vergelijking met 2019. Dat blijkt vandaag uit de derde barometer over de prijsevolutie voor vastgoed in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven van de Federatie van het Notariaat (Fednot).
Lees verder

Elise Mertens trekt zich terug uit toernooi van Adelaide
Elise Mertens (WTA 17) komt dan toch niet in actie op het WTA-toernooi in het Australische Adelaide (hard/535.530 dollar). De Belgische, die afgelopen weekend de dubbeltitel pakte op de Australian Open, heeft last van een blessure aan de rechterschouder.
Lees verder

Romney: "Trump in 2024 Republikeinse presidentskandidaat als hij wil"
Oud-president Donald Trump zal volgens zijn criticus en partijgenoot Mitt Romney in 2024 de nominatie voor het presidentschap van de Republikeinse partij winnen, als hij zich opnieuw kandidaat stelt. Senator Romney zei dat bij een virtueel evenement georganiseerd door The New York Times.
Lees verder

AstraZeneca zegt toch beloofde aantal doses aan EU te leveren
AstraZeneca levert de Europese Unie naar eigen zeggen in april, mei en juni toch het eerder beloofde aantal van 180 miljoen coronavaccindoses. Daarmee voldoet het bedrijf naar eigen zeggen aan wat contractueel is overeengekomen met de EU. Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat de productie in de EU weliswaar maar goed is voor 90 miljoen vaccins, maar dat de rest wordt aangevuld via het internationale toeleveringsnetwerk.
Lees verder

Verboden contracten met VRT en half jaar geschorst door Open Vld: El Kaouakibi net rechtgekrabbeld en alweer een uppercut
De storm rond Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi blijft aanhouden. Haar bedrijf 'A Woman's View' sloot in 2017 twee contracten af bij de VRT, terwijl zij er lid was van de raad van bestuur. "Dat mag niet", zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. Daarbovenop maakte Open Vld bekend dat het El Kaouakibi zes maanden schorst.
Lees verder

ANNO 2021. Frédéric Deborsu: "Over tien jaar praten Walen en Vlamingen Engels met elkaar"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Frédéric Deborsu (51), reportagemaker 'C'est du Belge' op La Une, broer van Christophe.
Lees verder

Wat ligt er op tafel van Overlegcomité? Véél vragen, maar opheffen reisverbod maakt meeste kans
Onder druk van Europa is de kans groot dat het reisverbod eerder dan 1 april op de schop gaat - in theorie zou er tijdens de paasvakantie weer gereisd kunnen worden. Het Overlegcomité buigt zich er vrijdag over. Ook de 'buitenbubbel' maakt een kans, maar andere versoepelingen zitten er niet aan te komen - hoe luid de roep van sommige politici ook klinkt.
Lees verder

Onze opinie. Wat zouden we Wouter Beke graag eens horen briesen als een stier
Wouter Beke is boos. Want op de beloftes van big pharma over de levering van vaccins kan een getergde minister niet teren. Stel u daarbij geen Wouter Beke voor die met deuren slaat, de vuisten balt en briest als een stier. Een boze christendemocraat zoals Koen Geens die na de ezelsstamp van Paul Magnette riep dat CD&V niet de dweil van de Wetstraat is, is een witte raaf. Maar de ergernis moest Beke van het hart. Voor die stokkende leveringen kan je Beke niet aan het kruis nagelen, al moet hij dat kruis wel dragen.
Lees verder

Oude postzegels dreigen over twee jaar niks meer waard te zijn: "100.000 verzamelaars zijn geld én hobby kwijt"
2.566 verschillende postzegels die tussen 1961 en 2007 werden uitgegeven, dreigen over twee jaar hun waarde te verliezen en dat werkt de menig filatelist flink op de heupen "De gemiddelde verzamelaar zou de komende 22 maanden drie tot vier brieven per dag moeten versturen om van zijn straks waardeloze zegels af te geraken", zegt postzegelexpert Bart Van Acker.
Lees verder

(Voorlopig?) geen voorrang voor sporters bij vaccinatie: Olympiërs en Rode Duivels moeten wachten op een prik, zoals iedereen
Vijf maanden voor de Olympische Spelen en drie maanden voor het EK voetbal is een vaccinatie tegen het coronavirus nog altijd niet in zicht voor de Belgische profsporters die op die evenementen horen of hopen te schitteren. "Als bepaalde groepen om bepaalde redenen voorrang krijgen, dan moet dat maatschappelijk te verantwoorden zijn", zegt Dirk Ramaekers van de taskforce vaccinatie.
Lees verder

Vaccinstart brede bevolking drie à vier weken uitgesteld: dit zijn de drie huidige obstakels in onze vaccinatiestrategie
Het was al de 'trein der traagheid', en nu sputtert de vaccinatiecampagne alwéér. AstraZeneca levert deze en volgende week in totaal ruim 95.000 vaccins minder dan voorzien, wat de uitrol van de campagne 3 à 4 weken vertraagt. "Een gigantisch probleem", noemde minister Beke dat gisteren. En toen moest het nieuws nog komen dat de Brits-Zweedse fabrikant ook de komende maanden door productieproblemen in de hele EU maar de helft van wat ­gepland was zal kunnen leveren. Dit zijn de huidige drie obstakels in onze vaccinatiestrategie.
Lees verder

Amerikaanse luchtvaartautoriteit gaat Boeing 777-motoren onderzoeken
De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA heeft een onmiddellijke inspectie ingesteld van alle toestellen van het type Boeing 777-200 met een motor van Pratt & Whitney van het type PW4000. Dergelijke toestellen worden tijdens het onderzoek aan de grond gehouden nadat zaterdag een motor uitviel bij een vlucht van United Airlines.
Lees verder

Eigenaars zonnepanelen stellen overheid in gebreke
Een groep van zowat 10.500 Vlaamse eigenaars van zonnepanelen zet juridische stappen tegen de Vlaamse regering. Dat schrijft De Tijd vandaag. De betrokkenen hebben een advocaat aangesteld om van de Vlaamse overheid een compensatie te eisen voor het verlies van het rendement van de terugdraaiende teller.
Lees verder

COLUMN. 'Intimiderend, die boekenwand van Mia Doornaert. Op mijn salontafel ligt straks De Wielergids van HLN'
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft hier geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Mia Doornaert, lezeres.
Lees verder

Parlement Venezuela roept op tot uitzetting van EU-ambassadeur
Het Venezolaanse parlement, gedomineerd door de partij van president Nicolas Maduro, heeft de regering dinsdag lokale tijd gevraagd de ambassadeur van de Europese Unie uit te zetten. Het gaat om een reactie op de sancties die de EU uitvaardigde tegen 19 toplui van het regime van de president.
Lees verder

Huizenjacht in steden steeds grotere bron van frustratie: "Zo veel? Voor dát huis? En dan blijkt het een week later verkocht"
De huizenprijzen in Vlaamse centrumsteden blijven maar stijgen. Vooral jonge kopers worden uit de markt geprijsd. Wie een woonst zoekt, is soms twee jaar zoet. "Zonder die erfenis was het me nooit gelukt."
Lees verder