Doorgaan naar hoofdcontent

Politie legt carnavalsfeestje in Aalst stil: dertien personen verkleed aanwezig

HLN
Politie legt carnavalsfeestje in Aalst stil: dertien personen verkleed aanwezig
In Aalst heeft de politie zaterdagavond een carnavalsfeestje in het centrum van de stad moeten stilleggen op een appartement. Er waren dertien feestvierders in carnavalskledij aanwezig, terwijl er luide muziek aan het spelen was. De feestvierders wilden eerst de deur niet openen, maar het parket gaf aan de politie de toestemming om binnen te vallen.
Lees verder

Politie legt carnavalsfeestje in Aalst stil: 13 personen verkleed aanwezig
In Aalst heeft de politie gisterenavond jammer genoeg al een eerste carnavalsfeestje moeten stilleggen op een appartement. Er waren dertien feestvierders aanwezig, die carnavalskledij aanhadden en ook luide muziek aan het afspelen waren, en dit midden in het centrum van de stad. De feestvierders wilden eerst de deur niet opendoen, maar het parket gaf aan de politie uiteindelijk toestemming om binnen te vallen.
Lees verder

REPORTAGE. Onze journaliste draaide een dagje mee in het kapsalon waar ze is opgegroeid: "Nu durven we weer buitenkomen"
Ze knipten hun froufrou bij met een nagelschaartje - "scheef natuurlijk". Ze stuurden hun man naar de bakker, omdat ze niet meer buiten durfden. Of ze probeerden hun uitgroei te camoufleren met een mengsel van mascara en fond de teint. Maar na 4 maanden gesukkel kwam dit weekend een einde aan de lijdensweg van twee Christianes, één Lisette, twee Elianes, Maria, Sonja, Marie-José, Anny en Gilberte. Onze journaliste draaide na meer dan 10 jaar nog eens een dagje mee in het kapsalon van haar moeder, waar de gemiddelde leeftijd op dag 1 net boven de 70 uitkwam.
Lees verder

Ruben Bemelmans pakt in het Franse Cherbourg zijn zesde Challengertitel
Ruben Bemelmans (ATP 232) heeft zondag de zesde Challengertitel in zijn carrière bijgeschreven op zijn palmares. De 33-jarige Limburger won het Challengertoernooi in het Franse Cherbourg (hard/88.520 euro). In de finale rekende hij in twee sets (6-4 en 6-4) af met de Tsjech Lukas Rosol (ATP 198). De partij duurde één uur en tien minuten.
Lees verder

LIVE. Kroos zet Real vlak voor de rust helemaal op rozen
• Aftrap: 16u15 • Estadio Alfredo di Stefano • Eden Hazard ontbreekt, Thibaut Courtois mikt op 10de clean sheet • Real is tweede, Valencia twaalfde
Lees verder

50.000 euro boete voor Charleroi en co? "Clubs zijn te allen tijde verplicht om hun veld speelklaar te hebben"
Waasland-Beveren en KV Oostende riskeren serieuze boetes nadat hun velden gisteren onbespeelbaar werden verklaard door de vrieskou. Dat zegt Stijn Van Bever, Head of Communication bij de Pro League, aan VTM Nieuws. "Er hangt een sanctie van 50.000 euro aan vast", klinkt het. Een logisch gevolg is dat ook Charleroi die boete boven het hoofd hangt, nadat de wedstrijd tegen Club werd afgelast door het bevroren veld op Mambourg.
Lees verder

LIVE. Holzhauser knalt Beerschot vanop de stip op voorsprong na lichte overtreding Schoofs op Brogno!
• Aftrap: 16u • Olympisch Stadion (Kiel) • Scheidsrechter: Nathan Verboomen • Malinwa wipt bij winst over Beerschot
Lees verder

100.000 Vlamingen krijgen deze week een prik: "We willen graag versnellen, maar dat gaat niet"
Deze week worden er in Vlaanderen bijna 100.000 vaccins gezet — voor het eerst ook in vaccinatiecentra. We zitten voor op het oorspronkelijke schema en de taskforce zou de campagne de komende weken graag versnellen, maar de farmabedrijven dicteren de wet.
Lees verder

100.000 Vlamingen krijgen deze week een prik
Deze week worden er in Vlaanderen bijna 100.000 vaccins gezet — voor het eerst ook in vaccinatiecentra. We zitten voor op het oorspronkelijke schema en de taskforce zou de campagne de komende weken graag versnellen, maar de farmabedrijven dicteren de wet.
Lees verder

Football Talk. Dimata matchwinnaar voor Espanyol tegen leider - Prins Abdullah: "Beerschot heeft uitstekende resultaten gehaald"
De 0 is van het bord voor Landry Dimata (23). Onze landgenoot kwam op het uur in de ploeg bij zijn nieuwe werkgever Espanyol bij 1-1, en hij prikte 10 minuten later al raak. 't Was meteen ook de beslissende treffer, want Espanyol won met 1-2 van grote concurrent Mallorca. Voor Dimata, begin dit seizoen nog Rode Duivel, is het zijn eerste treffer in Spaanse loondienst. Het was ook nog maar de tweede keer dat hij mocht invallen.
Lees verder

Deze week in 'Familie': Lars komt eindelijk te weten wie zijn vader is en Brigitte wil een nier doneren aan Amélie
De niet altijd even lieve Brigitte (Janine Bischops) speelt deze week een absolute hoofdrol in 'Familie'. Ze heeft zichzelf uitgenodigd bij haar zoon Lars (Kürt Rogiers) en diens zoon Raven (Aaron Blommaert). Want ze heeft groot nieuws. Omdat Raven koste wat het kost te weten wil komen wie zijn grootvader is, en wie dus de vader van Lars is, heeft Brigitte zelf de touwtjes in handen genomen en is ze zelf op zoek gegaan. Met verrassend snel resultaat, zo blijkt. Lars zal eindelijk worden geconfronteerd met een naam. Niet zomaar een naam, maar de naam van zijn vader…
Lees verder

Je favoriete plant zegt meer over je dan je denkt, volgens de satirische Sara Leemans: "De Dansaert-plant komt voort uit een stekje en iedereen krijgt dit te horen"
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Een kwestie van onszelf wat te relativeren. Thema deze week: onze kamerplanten.
Lees verder

Grootste openluchtconcert sinds pandemie: 30.000 mensen wonen optreden bij in Nieuw-Zeeland
Zonder mondmaskers een concert bijwonen: voor Europeanen lijkt het een verre droom, in Nieuw-Zeeland is het opnieuw normaal. Zaterdag juichten 30.000 fans van rockband Six60 hun idolen toe in het uitverkochte Sky Stadium in Wellington.
Lees verder

LIVE. Mendy diept de voorsprong van Real nog wat uit, maar doelpunt wordt afgekeurd
• Aftrap: 16u15 • Estadio Alfredo di Stefano • Eden Hazard ontbreekt, Thibaut Courtois mikt op 10de clean sheet • Real is tweede, Valencia twaalfde
Lees verder

Mechelen buigt in extremis achterstand om, Beerschot ontstemd over mogelijk buitenspel bij winning goal
Drie dagen nadat KV Mechelen Beerschot uit de beker knikkerde, verkochten de Kakkers de Ratten ook een geweldige opdoffer in competitieverband. De thuisploeg leek lang af te steven op een krappe 1-0 zege, maar in de absolute slotfase keerden de bezoekers die situatie nog helemaal om. Walsh en Druijf bezorgden KV een delirium. Bij Beerschot waren ze ontstemd over mogelijk buitenspel bij de winning goal.
Lees verder

Wat een ommekeer! KV Mechelen buigt in extremis achterstand om en wint bij Beerschot
Drie dagen nadat KV Mechelen Beerschot uit de beker knikkerde, verkochten de Kakkers de Ratten ook een geweldige opdoffer in competitieverband. De thuisploeg leek lang af te steven op een krappe 1-0 zege, maar in de absolute slotfase keerden de bezoekers die situatie nog helemaal om. Walsh en Druijf bezorgden KV een delirium.
Lees verder

'Lights for Live' verkoopt het Sportpaleis volledig uit
Het initiatief 'Lights for Live' werd een maand geleden opgestart om geld in te zamelen voor de livemuzieksector. Iets wat trouwens zeer goed gelukt is. Het Sportpaleis in Antwerpen is virtueel volledig uitverkocht en de actie leverde in totaal ook meer dan 50.000 euro op.
Lees verder

Jong en oud geniet met volle teugen van sneeuw- en schaatspret op Kalmthoutse Heide: "Een tuimelingske? Dat hoort erbij, hé!"
Het voorbije weekend zijn er opnieuw vele honderden mensen naar de Kalmthoutse Heide afgezakt om er te schaatsen. Maar de gevreesde volkstoeloop, die is dankzij de aangekondigde maatregelen uitgebleven. "Het was vrijdag een stuk drukker dan nu", luidde het bij enkele bezoekers. Dus kon er zaterdag en zondag met een gerust hart geschaatst, gesleed en gewandeld worden. "Dit is genieten!"
Lees verder

Inzet, ambitie en motivatie: waarom Elise Mertens op weg is naar de top 10 van het vrouwentennis
Morgenochtend om 8 uur speelt Elise Mertens (WTA 16) de achtste finale van de Australian Open tegen Karolina Muchova (WTA 24). Bij winst haalt ze niet alleen haar vierde grandslamkwartfinale, maar wordt ze ook het nummer vijftien van de wereld. De top tien kan niet uitblijven. Wij leggen het even uit.
Lees verder

Charleroi-Club afgelast door bevroren veld: "Kunnen veiligheid van de spelers niet garanderen"
De wedstrijd tussen Charleroi en Club Brugge van deze avond wordt afgelast. Scheidsrechter Lothar D'hondt achtte het veld niet bespeelbaar. Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar dat het puzzelen wordt met de drukke kalender en het Europees programma van Club in het achterhoofd, staat vast. Pierre-Yves Hendrickx, administratief directeur van Charleroi: "Ik denk dat we het maximale gedaan hebben."
Lees verder