Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Pluspapa krijgt 5 jaar cel voor seksuele ‘relatie’ met minderjarige stiefdochter

HLN
Pluspapa krijgt 5 jaar cel voor seksuele 'relatie' met minderjarige stiefdochter
De 35-jarige J.S. uit Rijkevorsel vliegt achter de tralies. Hij krijgt een gevangenisstraf van 5 jaar voor verkrachting van zijn minderjarige stiefdochter. Zelf heeft de man altijd beweerd dat hij behalve met zijn vriendin ook een relatie had met zijn stiefdochter.
Lees verder

Na de fidget spinner is de 'Pop It' de nieuwste hype op de speelplaats: "Het kalmeert de hersenen van je kind", zegt pedagoog
Een siliconen speelgoedje bedekt met bolletjes die je kan indrukken, net zoals bubbelfolie. Meer is het niet. Toch is 'Pop It' momenteel razend populair op alle speelplaatsen. Ze bestaan in alle vormen, maten en kleuren en elk kind moet en zal er eentje hebben. De trend waaide over uit de Verenigde Staten en vond wederom zijn oorsprong op TikTok, de favoriete app van kids en jongeren. Wij vroegen aan Marijke Bisschop, pedagoog en gedragstherapeut, of het spelletje echt zo effectief is tegen stress als gezegd wordt.
Lees verder

Gewezen CVP-minister Luc Dhoore (92) overleden
Gewezen CVP-minister Luc Dhoore is overleden. Dat meldt CD&V-voorzitter Joachim Coens op Twitter.
Lees verder

Tsunamialarm na zware aardbeving bij Nieuw-Caledonië
Een krachtige aardbeving van 7,7 op de schaal van Richter heeft zich voorgedaan nabij de Loyaliteitseilanden en Nieuw-Caledonië in de Stille Oceaan. Dat meldt het Amerikaans Geofysisch Instituut USGS. Er is een tsunamialarm afgekondigd.
Lees verder

LIVE (20u30). Belgen in actie in FA Cup-duel tussen Leicester en Brighton
• FA Cup • Aftrap: 20u30 • King Power Stadium • Laten Rode Duivels zich zien?
Lees verder

Celien Deloof krijgt goed nieuws na dubbel infarct in 2018: "Mijn hersenen zijn weer een jaar goedgekeurd"
Celien Deloof (28) heeft geweldig nieuws te melden. "Mijn hersenen zijn weer een jaar goedgekeurd", schrijft de dochter van Margriet Hermans (66) op Facebook. De zangeres kreeg begin 2018 een dubbel herseninfarct en moet sindsdien op jaarlijkse controle.
Lees verder

10 jaar na het rampzalige 'Friday': hoe gaat het vandaag met Rebecca Black?
"Friday, friday, gotta get down on friday", het was voor menig millennial een - helaas - onvergetelijke oorwurm. Het populaire liedje werd zangeres Rebecca Black echter niet in dank afgenomen. Haar onfortuinlijke hit 'Friday' was naar verluidt 'zo verschrikkelijk slecht dat hij bijna goed was'. Na alle pesterijen: hoe zou het 10 jaar later nog gaan met Rebecca?
Lees verder

Wat heb je nodig om YouTubevideo's te maken?
Zin om een eigen vlog of YouTube-show te beginnen? Je kan natuurlijk je smartphone gebruiken, maar ideaal is dat meestal niet. Onze techredacteur tipt het materiaal dat je nodig hebt om van start te gaan.
Lees verder

Maak zelf video's voor sociale media: de beste tips voor camera, statief, licht en audio
Zin om een eigen vlog of YouTube-show te beginnen? Je kan natuurlijk je smartphone gebruiken, maar ideaal is dat meestal niet. Onze techredacteur tipt het materiaal dat je nodig hebt om van start te gaan.
Lees verder

Waarom fans van Justin Timberlake plots massaal eisen dat hij zich excuseert bij Britney Spears
Het zijn ongemakkelijke tijden voor Justin Timberlake (40). Sinds de veelbesproken documentaire 'Framing Britney Spears' werd uitgezonden, lijken zijn volgers zich massaal tegen de zanger te keren. In de documentaire wordt Britneys relatie met Timberlake uitgebreid onder de loep genomen, waarbij duidelijk wordt hoe zijn daden een immense impact hadden op haar welzijn. Zo zou Justin mede verantwoordelijkheid zijn voor haar beruchte instorting, waardoor fans nu massaal eisen dat hij zich verontschuldigt bij de zangeres.
Lees verder

De dag dat Union met 0-3 won op Anderlecht en Gent met penalty's Club klopte: 7 memorabele bekerderby's
Als de geschiedenis zich herhaalt, mogen we ons opmaken voor mooi bekervoetbal. Met de Limburgse derby vanavond en de Brusselse derby morgen staan immers twee streekduels op het programma in de achtste finales van de Beker van België. En die staan dikwijls garant voor spektakel, zoals volgend lijstje illustreert.
Lees verder

Politie zoekt drugscrimineel voor ontvoering van Belg in Spanje
Het federaal parket heeft een opsporingsbericht verspreid voor de Belg Aissam Afallah (26). De twintiger zou meegewerkt hebben aan de ontvoering en foltering van een andere Belg in Spanje. De feiten spelen zich af in het drugsmilieu. De Spaanse politie linkt de drugsbende waar Afallah bijhoort aan de vondst van 6.000 kilo drugs.
Lees verder

"Vaccineer artsen, verpleegkundigen en eerstelijnszorg met Pfizer en Moderna"
"Vaccineer artsen, ziekenhuispersoneel en zorgmedewerkers in de eerstelijn met Pfizer en Moderna." Dat is de boodschap die artsensyndicaat BVAS woensdag uitdraagt. "Zorgverleners komen in contact met Covid-19 en lopen dus het grootste risico. Het is dan ook logisch dat ze het best werkzame vaccin krijgen", zegt erevoorzitter Marc Moens.
Lees verder

Vrouwen in de muziek zijn nog steeds in de minderheid. "Het helpt niet dat ze afgerekend worden op hun uiterlijk", zegt Noémie Wolfs
Het is de Week van de Belgische Muziek. Het uitgelezen moment voor een portie girl talk met een Belgische muzikante. Vandaag: Noémie Wolfs (33). Ze stipt aan dat de muziekwereld nog steeds een mannenbastion is, maar dat er gelukkig iets lijkt te bewegen onder de jonge muzikantes. "Steeds meer vrouwen laten hun stem horen en worden gedraaid op de radio. Een geweldige evolutie."
Lees verder

Deze burgers met een groot hart lenigen de nood van daklozen, ook tijdens de koudegolf
De centrumsteden haasten zich de jongste dagen te stellen dat er voldoende (extra) opvangplaatsen zijn voor daklozen. Tijdens deze koudegolf slapen in ons land toch nog honderden daklozen onder de blote hemel. Deze drie initiatieven tonen hoe burgers met een groot hart de hulp van overheidswege aanvullen.
Lees verder

Ook deze symptomen kunnen wijzen op coronabesmetting volgens nieuwe studie
Een Britse studie bij meer dan een miljoen mensen heeft nieuwe symptomen geïdentificeerd die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus. Het gaat om koude rillingen, hoofdpijn, het verlies van de eetlust en spierpijn. Ze blijken ook leeftijdsspecifiek te zijn: zo hebben minderjarigen vaker last van hoofdpijn en mensen tussen 18 en 54 vaker van spierpijn.
Lees verder

"Een absolute ramp": houden Belgische artiesten het eigenlijk nog vol na een horrorjaar?
Het is de Week van de Belgische muziek. Een steuntje in de rug voor de Belgische muziekscène, nadat corona een handvol dolken in het hart van diezelfde cultuurwereld plantte. Maar van optredens, laat staan festivals is er nog steeds nauwelijks sprake. Houden muzikanten en hun entourage dat eigenlijk nog vol? "Ze krijgen nu een werkloosheidsuitkering van zo'n 800 euro netto per maand, maar de meesten kunnen het niet opbrengen om de complexe administratie op orde te houden."
Lees verder

Football Talk. Bakkali meteen out bij Beerschot - City-Braziliaan Rosa aangekomen bij Lommel - Boateng verlaat Qatar na dood ex-vriendin
Zakaria Bakkali's uitleenbeurt bij Beerschot is slecht begonnen. Op training gleed de huurling van Anderlecht tijdens een wedstrijdvorm door en botste hard tegen een doelpaal. Bakkali liep daarbij een ernstige bloeduitstorting op aan het dijbeen. Hij is sowieso al enkele dagen out. Eind volgende week volgt een nieuwe scan om te bekijken wanneer hij kan hervatten.
Lees verder

Football Talk. Bakkali meteen out bij Beerschot - City-Braziliaan Rosa aangekomen bij Lommel - Real ziet ook Marcelo in lappenmand belanden
Real-coach Zidane ziet ook Marcelo in lappenmand belanden
Lees verder

Ook Japan kampt met vaccinatieproblemen: verspilling van miljoenen doses door gebrek aan 'supernaalden' dreigt
De truc met de 'supernaald' - weet u nog? Daarmee haal je niet vijf maar zes doses uit een flacon met het Pfizer-vaccin. Nu blijkt dat Japan er niet in zal slagen om het onderste uit de flacons te halen wegens een gebrek aan die speciale naalden. Van de 144 voorziene miljoen shots gaan er zo miljoenen verloren. Een serieuze domper voor de Japanse vaccinatiecampagne.
Lees verder