Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 februari 2021

Philippe Geubels en Lea ‘Merlina’ Couzin promoten vaccin in filmpje: “Ik wil terug samen lachen, met zoveel mog...

HLN
Philippe Geubels en Lea 'Merlina' Couzin promoten vaccin in filmpje: "Ik wil terug samen lachen, met zoveel mogelijk mensen rond mij heen"
Na de geslaagde generale repetitie in het vaccindorp van de eerstelijnszone ZORA willen enkele prominente figuren uit de Antwerpse zuidrand de mensen overtuigen ja te zeggen tegen het vaccin. Philippe Geubels, Lea 'Merlina' Couzin maar ook gouden medaillewinnaar Quinten Bruyninckx spreken de bevolking toe in een filmpje: "Ik wil buiten komen en mensen zien, ik wil voelen dat ik leef."
Lees verder

Veel coronacoupes in 'Big Brother', 'kapster' Liese lost het op: "Ga je dat echt doen met een keukenschaar?"
In Vlaanderen gaan de kappers vanaf morgen eindelijk weer open, maar in het 'Big Brother' huis moeten de bewoners zich nog steeds behelpen met de middelen die ze hebben.
Lees verder

Maurice (80) en Mathilda (67) overleefden aanrijding van goederentrein: "Eén sneetje in de duim en paar gebroken ribben. We hebben véél geluk gehad"
Eén sneetje in zijn duim en enkele gebroken ribben bij haar. Dat is het enige wat Maurice (80) en Mathilde (67) overhouden aan hun onfortuinlijk ongeval. Woensdag belandde het koppel in hun eigen straat onder een goederentrein, nadat ze door de laagzittende zon de rode lichten en slagbomen niet gezien hadden. "Mijn vrouw riep 'stop!', en ik trok uit reflex mijn stuur naar links. Gelukkig, anders waren we er nu niet meer."
Lees verder

Het grote afscheidsinterview met Jelle Van Damme (37): "Stoppen in een leeg stadion was ook niks voor mij"
De spelerscarrière van Jelle Van Damme zit erop. Bijna een jaar geleden speelde hij zijn laatste wedstrijd voor Lokeren en een nieuw hoofdstuk diende zich niet meer aan. Wat nu? Koffiekoeken halen, leren skiën en een wildsafari.
Lees verder

IN BEELD. 10 geweldige foto's uit de carrière van Jelle Van Damme
Jelle Van Damme hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Het sein voor ons om enkele geweldige foto's uit de carrière van de ex-Rode Duivel naar boven te halen. Tien om te zien.
Lees verder

Universiteiten en hogescholen gaan de strijd aan in online gametoernooi Red Bull Campus Clutch
Naast eigen voetbal-en volleybalploegen hebben de Vlaamse universiteiten en hogescholen ook eigen esportsteams. Die gaan ze nu inzetten om in het wereldwijd gametoernooi voor universiteits- en hogeschoolstudenten, Red Bull Campus Clutch, de Belgische eer hoog te houden.
Lees verder

28-jarige vrouw thuis dood aangetroffen: mogelijk verdacht overlijden
In Jabbeke is vrijdagmorgen een 28-jarige vrouw thuis levenloos aangetroffen. Dat meldt het parket van Brugge.
Lees verder

"Huis slopen en heropbouwen kan makkelijk 20.000 euro besparing opleveren"
Door de tijdelijke verlaging van de btw van 21 naar 6 procent komt het huizenjagers vaak voordeliger uit om een bestaande woning af te breken en nieuw te bouwen dan eerst een bouwgrond te kopen en daar nadien een huis op te zetten. "Je kan makkelijk 20.000 euro en meer besparen", klinkt het bij Heylen Vastgoed.
Lees verder

Luka (17) debuteert met single over zelfdoding van haar papa: "Dit lied uitbrengen, helpt me bij de verwerking van zijn overlijden"
Ze was tien jaar en woonde haar wekelijkse zangrepetitie bij van het koor van Samson & Gert toen haar papa uit het leven stapte. Vandaag heeft Luka (17) een eerste, zelfgeschreven single uit. 'Come Back' is een aangrijpend liedje over de zelfdoding van haar vader. "Ik zal zijn dood nooit helemaal kunnen verwerken", zegt ze. "Maar dit nummer uitbrengen, voelt nu toch aan als een eindpunt, als een cirkel die stilaan mooi rond is."
Lees verder

Betoverend mooi! Hulstboom verandert in ijssculptuur met honderden pegeltjes
Bart Vandevelde (54) uit Duras bij Sint-Truiden heeft in zijn achtertuin een uniek kunstwerk gecreëerd. De creatieveling veranderde een hulstboom in een prachtige ijssculptuur. "Door elke dag de boom te blijven besproeien, hangen de ijspegels nu tot op de grond", vertelt hij fier.
Lees verder

Nederlandse stad Utrecht gaat 'proefdraaien' voor heropening cafés
De stad Utrecht heeft van de Nederlandse staatssecretaris voor Economische Zaken Mona Keijzer groen licht gekregen om een proef te doen met het heropenen van cafés. De stad wil testen hoe en of dit zonder coronabesmettingen kan. Wanneer de experimenten zullen beginnen en hoe ze eruit zullen zien, is nog niet bekend.
Lees verder

Jupiler Pro League vanaf dit weekend in heel Amerika op televisie te bekijken
De Jupiler Pro League is vanaf volgend weekend niet enkel in Europa, maar ook in Amerika op televisie te bekijken. ESPN, het grootste Amerikaanse sportnetwerk, heeft de uitzendrechten verworven voor de komende vijf jaar.
Lees verder

Tom Waes volgt een cursus West-Vlaams en dat zorgt voor spraakverwarring: "Ze zitten mij hier gewoon uit te lachen"
Zondag blikt Tom Waes (52) terug op zijn tocht door Vlaanderen, met heel wat onuitgegeven beelden en extra verhalen. Zo zien we onder andere hoe de presentator een cursus West-Vlaams volgt. En dat loopt niet van een leien dakje.
Lees verder

Football Talk. Duel tussen Lierse K. en Deinze verhuist naar zondag
De wedstrijd van morgen op de negentiende speeldag van de 1B Pro League tussen Lierse K. en KMSK Deinze verhuist na een inspectie van het terrein naar zondagavond (20u). Dat heeft de Pro League gemeld.
Lees verder

'Vertrektelevisie': waarom we massaal smullen van andermans buitenlands avontuur
'Bye Bye Belgium', 'Het hoge noorden' of 'Ik vertrek'. Net nu we met zijn allen binnen zitten regent het programma's over landgenoten die hun geluk gaan zoeken in verre oorden. Maar waarom lijkt het gras altijd groener in het buitenland?
Lees verder

Impact corona op seksuele ontwikkeling baart experts zorgen
Door de coronamaatregelen zijn er jongeren die geen of weinig ervaring opdoen met relaties en seks. Dat baart experts zorgen. "Experimenteren is net belangrijk om je grenzen te leren kennen", klinkt het in De Morgen.
Lees verder

U toonde zich weer erg creatief: dit zijn uw leukste kunstwerken met sneeuw en ijs
Heeft u zich de voorbije dagen in uw tuin ook zo geamuseerd met het maken van een sneeuwman, inclusief hoge hoed en wortel als neus? Voor velen was het een welgekomen afwisseling in tijden waarin we buiten alleen maar op wandel gaan. Nu de sneeuw langzaam maar zeker smelt als - jawel - sneeuw voor de zon, kijken we hoe creatief de Vlaming met het witte goud was. En er zitten echt wel kunstwerkjes tussen.
Lees verder

Actrice Barbara Sarafian schenkt 120 nieuwe hoodies aan daklozen: "Door corona besef ik hoe goed we het zelf hebben"
120 gloednieuwe hoodies, verpakt in kartonnen dozen. Daarmee kwamen actrice Barbara Sarafina en haar zoon Julian vrijdagmiddag aanzetten bij het CAW Oost-Vlaanderen in de Visserij. "Het zijn warme hoodies, waar 'actor' op staat. Waarmee we willen tonen dat iedereen meetelt."
Lees verder

Vlaamse regering sleutelt aan premie voor thuisbatterijen: geen steun meer vanaf 2025
De Vlaamse regering stuurt het premiesysteem voor thuisbatterijen vanaf 1 april 2021 bij. Door een aanpassing van het basisbedrag per kilowattuur (kWh) gaat het premiebedrag voor de meest voorkomende batterijen omhoog. Tegelijk wordt de maximumpremie wel verlaagd van 3.200 euro naar 2.550 euro. De premie zal ook jaar na jaar dalen en volledig uitdoven tegen 2025. Dat zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).
Lees verder

Interimjuf duikt op in pikante filmpjes: school zet samenwerking stop
De school Zusters Maricolen uit Maldegem zet de samenwerking met een jonge interimjuf stop, nadat deze week pikante filmpjes van haar circuleerden onder de leerlingen.
Lees verder