Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 februari 2021

Parket reageert op opsluiting minderjarigen uit Kapellen: “Opgevangen in doorgangscellen omdat er te weinig plaats ...

HLN
Parket reageert op opsluiting minderjarigen uit Kapellen: "Opgevangen in doorgangscellen omdat er te weinig plaats was"
Het parket van Antwerpen geeft toe dat de zeven minderjarigen een tijd hebben doorgebracht in de doorgangscellen voor minderjarigen in het Vlinderpaleis, maar maakt ook duidelijk dat dat niet het geval was in het politiekantoor. "Dat gebeurde in afwachting van de voorleiding en omdat er niet genoeg plaats was voor alle minderjarigen", zegt Kristof Aerts van het parket Antwerpen.
Lees verder

Vlap zweeft nog na droomdebuut tegen Bayern: "Dit voelt als een bevrijding"
Michel Vlap beleefde maandagavond een droomdebuut bij Arminia Bielefeld. De aanvallende middenvelder is door Anderlecht uitgeleend aan de Bundesligaclub en maakte tegen wereldkampioen Bayern München al na negen minuten de openingstreffer. "Ik hoefde niet lang na te denken over deze overstap."
Lees verder

Voor het eerst besmettingen met Braziliaanse variant in ons land vastgesteld
In ons land zijn voor het eerst vier besmettingen vastgesteld met de Braziliaanse variant P.1 van het coronavirus. Dat meldt De Standaard en het nieuws wordt bevestigd door professor Guy Baele van het Rega-instituut (KU Leuven). De nieuwe variant baart zorgen omdat die, net zoals de Zuid-Afrikaanse variant, besmettelijker zou zijn en minder gevoelig lijkt voor antistoffen.
Lees verder

Met 500 man in een theater? Eerste proefevenement van start in Nederland
Een evenement met honderden bezoekers, in de huidige coronalockdown is het haast ondenkbaar. Toch kwamen zo'n vijfhonderd mensen maandag samen in het Beatrix Theater in Utrecht.
Lees verder

Van derde provinciale naar de Europa League: de steile opgang van Rik De Mil, de man die Club naar een resultaat moet leiden in Kiev
In 2012 coachte hij een derdeprovincialer, morgen staat hij langs de lijn in de Europa League. Maak kennis met Rik De Mil (39), interimcoach to the rescue bij het door corona geteisterde Club.
Lees verder

Experts Van Alphen en Van der Plaetsen over junioren-WR zevenkamp van Hauttekeete: "Dit is in België ongezien"
Het wereldrecord zevenkamp bij de U20 is sinds dit weekend in handen van een landgenoot, Jente Hauttekeete, 18 jaar pas. Een fenomenale prestatie die om een woordje uitleg vraagt van specialisten terzake Thomas Van Der Plaetsen (30) en Hans Van Alphen (39). "Indrukwekkende én veelbelovende prestatie."
Lees verder

Cheesy pop uit de jaren 80 is de beste remedie tegen stress, volgens studie
Stress, stress will tear us apart, again ... Stress is een gekende boosdoener, zowel voor ons mentale als voor ons fysieke welzijn. De positieve effecten van muziek hebben we allemaal al eens ervaren: je favoriete nummer opzetten en luidkeels meezingen kan een wereld van verschil maken voor hoe je je voelt. Een recente studie heeft onderzocht welke muziekgenres nu precies het beste helpen tegen stress, en jaren 80 popmuziek kwam uit als grote winnaar.
Lees verder

Belg produceert veel minder afval dan gemiddelde Europeaan
Elke inwoner in de Europese Unie produceerde in 2019 gemiddeld zo'n halve ton (502 kilogram) afval per jaar. België ligt daar ver onder, met gemiddeld 415 kilogram per inwoner, zo blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
Lees verder

Populisme, islamofobie of antisemitisme? Britse regering ten strijde tegen uitsluiten sprekers met controversiële standpunten aan universiteiten
De Britse regering heeft maatregelen aangekondigd om de vrijheid van meningsuiting aan universiteiten te waarborgen. Met een wetsvoorstel wil ze voorkomen dat academici hun baan verliezen omdat ze controversiële standpunten zouden innemen.
Lees verder

Goed nieuws: Kevin De Bruyne hervat groepstraining bij Man City
Het gaat almaar beter met Kevin De Bruyne (29). Een dikke week nadat hij het individuele werk hervatte, trainde hij vandaag opnieuw mee met de groep.
Lees verder

Studenten Alice (20), Noah (22), Reine (18) en Jomarie (26) snappen niets van hun coronaboete: "Er moet duidelijkheid worden gebracht rond de kotbubbel"
Vier studenten die sinds de tweede lockdown samen op kot zitten, kregen van de politie zondagnacht een coronaboete opgelegd. Ondanks het feit dat het viertal alles samen doet en daarbuiten geen vrienden of familie ziet, schaart de politie hen niet onder één huishouden. "Wij willen ons in eigen huis vrij kunnen voelen", klinkt het bij de verontwaardigde studenten Alice (20), Noah (22), Reine (18) en Jomarie (26). Ondertussen blijft de kotbubbel tussen virologen en politici voor discussie zorgen.
Lees verder

Studenten Alice (20), Noah (22), Reine (18) en Jomarie (26) snappen niets van hun coronaboete: "Er moet duidelijkheid komen rond de kotbubbel"
Vier studenten die sinds de tweede lockdown samen op kot zitten, kregen van de politie zondagnacht een coronaboete opgelegd. Hoewel het viertal alles samen doet en daarbuiten geen vrienden of familie ziet, schaart de politie hen niet onder één huishouden. "Wij willen ons in eigen huis vrij kunnen voelen", klinkt het bij de verontwaardigde studenten Alice (20), Noah (22), Reine (18) en Jomarie (26). Ondertussen blijft de kotbubbel tussen virologen en politici voor discussie zorgen.
Lees verder

Ongehuwde vrouwen in Gaza-strook mogen niet meer reizen zonder toestemming van man
Een door Hamas gerunde islamitische rechtbank in de Gazastrook heeft bepaald dat niet getrouwde vrouwen de toestemming van een mannelijke voogd nodig hebben om te reizen. De reisbeperking krijgt alvast heel wat kritiek van politieke en mensenrechtenorganisaties.
Lees verder

Sony aangeklaagd wegens defecte controllers PlayStation 5
Een Amerikaans advocatenkantoor is een rechtszaak begonnen tegen Sony vanwege aanhoudende problemen met de PlayStation 5-controller. Volgens de rechtszaak hebben gebruikers van de DualSense-controller vaak last van zogenaamde 'drift', waarbij input wordt geregistreerd zonder dat gebruikers iets doen.
Lees verder

Duitsland wil sneltests en zelftests voor iedereen beschikbaar maken
"Duitsland zal sneltests voor iedereen gratis beschikbaar maken", aldus minister van Volksgezondheid Jens Spahn. Voor de zelftests wordt een kost van 1 euro overwogen.
Lees verder

Frankrijk op zoek naar honderden eeuwenoude eiken om torenspits Notre-Dame opnieuw te bouwen
In Frankrijk zijn experts aan een bijzondere zoektocht begonnen: om de torenspits van de Parijse Notre-Dame-kathedraal herop te bouwen zijn naar schatting een duizendtal eiken van 150 tot 200 jaar oud nodig. Die moeten tegen het einde van de maand maart gevonden en gekapt zijn, om ze daarna voldoende tijd te geven om te drogen.
Lees verder

Na ophef rond Sihame El Kaoukabi: Antwerpse eventlocatie JJ House vraagt faillissement aan
Point Urbain BV, de organisatie die eventlocatie JJ House in Antwerpen uitbaat, legt de boeken neer. Dat meldt eigenaar Erika Xuan Nguyen in een persbericht. Nguyen startte JJ House op met zakenpartner en mede-eigenaar Sihame El Kaouakibi.
Lees verder

Belgian Cycling schrapt amateur- en jeugdwedstrijden tot 1 april
De Belgische wielerbond annuleert alle amateur- en jeugdwedstrijden tot 1 april. De federatie verwijst in een persbericht voor deze beslissing naar het laatste Overlegcomité waarin de besluiten van 28 oktober werden verlengd.
Lees verder

SHOWBITS. Josje heeft vandaag iets te vieren en ook Sam Claflin is de dag goed begonnen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Belgische overheid geeft TUI fly groen licht voor passagiersvluchten met 737 MAX
Een eerste Boeing 737 MAX van luchtvaartmaatschappij TUI fly heeft opnieuw een luchtwaardigheidscertificaat gekregen van de Belgische overheid. Dat betekent dat het toestel weer reizigers mag vervoeren.
Lees verder