Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 februari 2021

OVERZICHT. Ziekenhuisopnames en besmettingen blijven dalen, overlijdens nemen toe

HLN
OVERZICHT. Ziekenhuisopnames en besmettingen blijven dalen, overlijdens nemen toe
Het dagelijkse aantal nieuwe ziekenhuisopnames is met 10 procent gedaald ten opzichte van een week eerder. Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen daalde met 19 procent. De overlijdens stijgen helaas wel. Dat blijkt uit de voorlopige coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Ruth Beeckmans, Dominique Van Malder en Benny Claessens geven zich letterlijk (en figuurlijk) bloot in 'Albatros'
Na een eerste leven op het betaalnet, brengt Canvas vanaf vanavond 'Albatros', de eigen tragikomische fictieserie over tien zwaarlijvige mensen op afslankingskamp in de Ardennen, voor het eerst op open net.
Lees verder

Spanning, actie, drama én humor in nieuwe VTM-politiereeks 'Fair Trade'
De ondertitel van de nieuwe VTM-fictiereeks 'Fair Trade', 'Iedereen is de weg kwijt', zegt alles. In 'Fair Trade' volgen we Walter 'Wally' Wilson en Robin De Rover, resp. commissaris en hoofdinspecteur van de Cel Drugs van de federale politie én twee onderwereldbazen: Patrick Paternoster, 'de Pater', en Bob ' Martino' Martens.
Lees verder

Rolstoeltennisser Joachim Gérard plaatst zich voor finale op Australian Open
Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF 4) heeft zich voor de tweede maal in zijn carrière geplaatst voor de finale van het enkelspel op de Australian Open. De 32-jarige Brusselaar klopte in zijn halve finale na 2 uur en 50 minuten tennis de Brit Gordon Reid (ITF 7) in drie sets 4-6, 7-5 en 6-3.
Lees verder

Bent Van Looy verrast dealers met eigen kunstwerk in 'Stukken Van Mensen'
Play4 startte de klassieker 'Stukken Van Mensen' nog voor de eigenlijke start van het lente-offensief op. Zo zit de reeks nu al aan aflevering 3. Dit keer is het aan zanger Bent Van Looy om de dealers te verrassen met een eigen kunstwerk.
Lees verder

Stukken van Mensen Bent Van Looy verrast dealers met eigen kunstwerk
Play4 startte de klassieker 'Stukken Van Mensen' nog voor de eigenlijke start van het lente-offensief op. Zo zit de reeks nu al aan aflevering 3. Dit keer is het aan zanger Bent Van Looy om de dealers te verrassen met een eigen kunstwerk.
Lees verder

Voetbalbond ziet druk op kalender Club Brugge toenemen: "Nu mag er écht niets meer gebeuren"
Zélfs wanneer Club Brugge de kwartfinales van de Europa League haalt en Standard uit de beker wipt, dan nog is er eind april een gaatje op de bomvolle kalender voor Charleroi-Club. "We panikeren niet, maar nu mag er écht niets meer gebeuren", klinkt het bij kalendermaker Nils Van Brantegem.
Lees verder

Lefevere ziet dat The Wolfpack klaar is voor een spetterend seizoen: "Die jonge gasten blijven ons verbazen"
Het blitzbezoek aan de Provence volstond. Patrick Lefevere zag wat hij wilde zien. De topconditie van kopman Alaphilippe, de kracht van zijn klassieke voorjaarskern en, als leuk toemaatje, het ontbolsterende klimtalent genaamd Mauri Vansevenant. Mogelijk maakt-ie dit seizoen al z'n debuut in een grote ronde.
Lees verder

23 jaar en eerste klassement is binnen, maar Iserbyt niet 100% tevreden over seizoen: "Te veel bezig geweest met blessure"
Eli Iserbyt (23) is eindwinnaar van de X2O-trofee. Zijn eerste klassement kon hem niet meer ontsnappen. Mooi voor zo'n jonge gast, zou je denken, maar de West-Vlaming was maar half tevreden.
Lees verder

Lefevere ziet dat The Wolfpack klaar is voor een spetterend seizoen: "Het wordt drummen"
Het blitzbezoek aan de Provence volstond. Patrick Lefevere zag wat hij wilde zien. De topconditie van kopman Alaphilippe, de kracht van zijn klassieke voorjaarskern en, als leuk toemaatje, het ontbolsterende klimtalent genaamd Mauri Vansevenant. Mogelijk maakt-ie dit seizoen al z'n debuut in een grote ronde.
Lees verder

'Big Brother' weer actief op sociale media na stortvloed aan haat: "Wij hebben dringende oproep tot meer tolerantie"
Het is de trouwe volgers en kijkers niet ontgaan: nadat ze quasi een heel weekend lang offline waren, is het profiel van 'Big Brother' op zowel Facebook als Instagram nu weer actief. Zaterdag liet zender Play4 nog weten dat hun officiële kanalen op zwart gingen na de voortdurende haatberichten die ze van misnoegde kijkers ontvingen.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen dalen in alle provincies, het sterkst in Limburg. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft dalen. In alle provincies zakken de cijfers nu: de kaart kleurt helemaal groen. Limburg tekent nog altijd de grootste daling op met bijna 38 procent. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Nieuw advies over ventileren: opgepast met hand- en haardrogers
In een nieuw advies over het gebruik van gebouwen onderstreept de Hoge Gezondheidsraad (HGR) het belang van het goed ventileren van binnenruimtes om zo de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Het wetenschappelijk adviesorgaan beklemtoont dat een goede ventilatie cruciaal is, zeker nu er besmettelijkere varianten de ronde doen. Daarnaast vraagt de HGR kappers om voorzichtigheid met haardrogers en bedrijven om jethanddrogers uit sanitaire ruimtes te verbannen.
Lees verder

Hoge Gezondheidsraad onderstreept belang van goed ventileren en vraagt voorzichtigheid met haardrogers
In een nieuw advies onderstreept de Hoge Gezondheidsraad (HGR) het belang van het goed ventileren van binnenruimtes om zo de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Het wetenschappelijk adviesorgaan beklemtoont dat een goede ventilatie cruciaal is, zeker nu er besmettelijkere varianten de ronde doen. Daarnaast vraagt de HGR kappers om voorzichtigheid met haardrogers en bedrijven om jethanddrogers uit sanitaire ruimtes te verbannen.
Lees verder

Koning Willem-Alexander gaat na 20 jaar opnieuw op de knieën voor zijn Máxima
Koning Willem-Alexander (53) is afgelopen weekend, ruim twintig jaar na datum, opnieuw op de knieën gegaan voor koningin Máxima. De koning deed dat op precies dezelfde plek als toen: op de bevroren vijver bij Huis ten Bosch.
Lees verder

Conner Rousseau is Vlaanderens meest begeerlijke mannelijke vrijgezel: "Ik krijg heel veel aanbiedingen"
Conner Rousseau (28) is op Valentijn uitgeroepen tot 'meest begeerlijke mannelijke vrijgezel van Vlaanderen'. In samenwerking met onderzoeksbureau iVOX gingen JOE-presentatoren Tess Goossens en Kürt Rogiers op zoek naar de meest begeerlijke bekende Vlamingen.
Lees verder

Grote steden krijgen veelvoud aan subsidies voor inwoners ten opzichte van gemeenten
Een inwoner van Gent of Antwerpen is meer dan 1.600 euro waard voor de Vlaamse regering, terwijl dat bijvoorbeeld in Kortenberg en Aartselaar amper 200 euro is. Dat blijkt uit berekeningen van Bart Dochy (CD&V), burgemeester van het West-Vlaamse Ledegem en Vlaams Parlementslid, schrijft Het Nieuwsblad.
Lees verder

Socialisten willen "ondemocratische groeperingen" kunnen verbieden
Sp.a en PS willen organisaties die aanzetten tot haat, geweld en discriminatie kunnen verbieden. Ze kijken onder meer naar Schild & Vrienden, de extreemrechtse jongerenvereniging opgericht door parlementslid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang). Dat schrijft De Morgen.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe de paniek toesloeg bij Schild & Vrienden: "Ik MOET dat weten. Ik kan daarvoor vervolgd worden hé"
Is er een mol onder hen? Een hacker? Of worden ze afgeluisterd? De paniek is groot bij Schild & Vrienden wanneer ze vaststellen dat het VRT-programma Pano meelas in hun besloten groepen op Facebook en Discord. Dat blijkt uit berichten die speurders konden onderscheppen. Het parket vraagt de doorverwijzing van negen van hen voor inbreuken op onder meer de antiracismewet. Het onderzoek leverde bezwarende elementen op. De Morgen maakte volgende reconstructie.
Lees verder

Van parkeertickets tot deelfietsen: banken bieden steeds meer diensten aan, maar zijn ze wel zo voordelig? Onze geldexpert licht toe
Banken en verzekeringsmaatschappijen sloven zich uit om bijkomende diensten aan te bieden. Soms heeft het amper nog met financiën te maken. Het opvallendste voorbeeld is Goal Alert van KBC waarmee je doelpunten in de voetbalcompetitie meteen kan bekijken op je smartphone. We worden de komende maanden gebombardeerd met gelijkaardige initiatieven van andere banken. Onze geldexpert Paul D'Hoore bekijkt wat ze allemaal aanbieden, hoe interessant die extra diensten zijn én of ze wel écht gratis zijn.
Lees verder