Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 21 februari 2021

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stagneren, reproductiegetal en aantal positieve testen stijgen licht

HLN
OVERZICHT. Coronacijfers blijven stagneren, reproductiegetal en aantal positieve testen stijgen licht
De coronacijfers dalen amper nog in ons land, zo blijkt vandaag uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen in de jongste zeven dagen waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn, van 11 tot 17 februari, daalde met amper 1 procent vergeleken met de week ervoor, tot 1.942 besmettingen per dag.
Lees verder

Advocaat, voorzitter van voetbalclub en zoon van ere-schepen: dit wordt de nieuwe burgemeester van Knokke-Heist
Piet De Groote (54) is vanaf donderdag officieel de nieuwe burgemeester van Knokke-Heist. De eerste schepen, tevens advocaat, is de logische opvolger van Lippens. Al zijn de schoenen van de graaf groot om te vullen. Aan goesting zal het De Groote alvast niet ontbreken. "Het stadhuis is mijn tweede thuis."
Lees verder

"Geef hem handschoenen en hij zal onder de lat gaan staan": waarom Nabil Dirar de ideale transfer is in coronatijden
Ideaal in tijden dat hét virus in je kleedkamer woekert: de polyvalente Nabil Dirar. Op zijn 34ste allesbehalve versleten. "Qua werkethiek kan je hem vergelijken met Cristiano en Zlatan."
Lees verder

Anne Hathaway: "Ik was negende keus voor hoofdrol 'The Devil Wears Prada'"
Anne Hathaway (38) stond naar eigen zeggen niet heel hoog op het lijstje van de filmstudio om de hoofdrol te spelen in 'The Devil Wears Prada' uit 2006. Dat ze het uiteindelijk toch is geworden, toont volgens de 38-jarige actrice alleen maar aan dat je "nooit moet opgeven" in het leven.
Lees verder

Koita is aanslagen beu en roept op: "Scheidsrechters moeten ons beter beschermen"
Aboubakary Koita (22) is eindelijk terug bij Waasland-Beveren en de Leeuwen zijn meteen goed voor 4 op 6. Dit helemaal toeschrijven aan de flukse flankaanvaller is kort door de bocht, maar Nicky Hayen heeft zijn rijzende ster broodnodig in de degradatiestrijd. Aan de Freethiel hoopt men alvast dat hij fit kan blijven, zeker als je eens optelt hoeveel trappen hij al te verduren kreeg. Nadat hij op schandalige wijze de ziekenboeg in werd geknald door Moeskroen is hij zelf de voortdurende aanslagen meer dan beu. En gelijk heeft hij.
Lees verder

Koita is de aanslagen beu en roept op: "Scheidsrechters moeten ons beter beschermen"
Aboubakary Koita (22) is eindelijk terug bij Waasland-Beveren en de Leeuwen zijn meteen goed voor 4 op 6. Dit helemaal toeschrijven aan de flukse flankaanvaller is kort door de bocht, maar Nicky Hayen heeft zijn rijzende ster broodnodig in de degradatiestrijd. Aan de Freethiel hoopt men alvast dat hij fit kan blijven, zeker als je eens optelt hoeveel trappen hij al te verduren kreeg. Nadat hij op schandalige wijze de ziekenboeg in werd geknald door Moeskroen is hij zelf de voortdurende aanslagen meer dan beu. En gelijk heeft hij.
Lees verder

Onze chef voetbal zag hoe heroïsche Courtois de monden deed openvallen: "Hij neemt steeds meer de rol over van Ramos"
Thibaut Courtois (28): de redder van Real Madrid. De Rode Duivel hield de Koninklijke gisteren recht tegen Valladolid (0-1). "Als hij niet bestond, had Real hem moet uitvinden", aldus onze chef voetbal Stephan Keygnaert.
Lees verder

Kato van The Starlings eindigt in ziekenhuis na aanval van hond
Een looptochtje van Kato Callebaut (29) is afgelopen vrijdag geëindigd op de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De zangeres van 'The Starlings' liep langs de Kustbaan in Oostende, toen ze plots werd aangevallen door een hond en in de arm werd gebeten. "Ik ben stevig geschrokken", vertelt Kato tegen Het Nieuwsblad.
Lees verder

Stella Artois verlaagt alcoholpercentage in Verenigd Koninkrijk, tot groot ongenoegen van bierliefhebbers
Bierbrouwer AB InBev heeft het alcoholpercentage van zijn Stella Artois in het Verenigd Koninkrijk verlaagd. Voortaan als men er een pintje drinkt is dat er eentje met een alcoholvolume van 4,6 procent in plaats van 4,8 procent. Tot groot ongenoegen van de Britse bierliefhebber.
Lees verder

Dorothee Dauwe & Kristien Wollants, de vrouwen én vriendinnen naast Maarten Vancoillie: "Wat ons bindt? Qmusic, een metekindje en frietjes"
Naast Qmusic-presentator Maarten Vancoillie (32) staan twee enthousiaste madammen: in de radiostudio Dorothee Dauwe (31) met wie hij de ochtendshow presenteert. Thuis is er Kristien Wollants (33), bezieler van een populaire podcast en moeder van Leon (4) en Ella (2) en – in augustus – numero drie. Een gesprek tussen vriendinnen. Over (mete)kindjes, frietjes en eeuwige liefdes.
Lees verder

De Waregemse wonderjaren van Leye door de ogen van enkele bevoorrechte getuigen: "Hij was de patron"
De lovestory tussen Zulte Waregem en Mbaye Leye (38) eindigde abrupt in 2017 - een vechtscheiding. Vandaag keert hij terug naar de Gaverbeek, als coach van Standard. De wonderjaren van Leye in Waregem, door de ogen van enkele bevoorrechte getuigen.
Lees verder

De Waregemse wonderjaren van Leye: Standard-coach keert morgen terug naar Essevee
De lovestory tussen Zulte Waregem en Mbaye Leye (38) eindigde abrupt in 2017 - een vechtscheiding. Morgen keert hij terug naar de Gaverbeek, als coach van Standard. Een terugblik op zijn Essevee-jaren. "Hij was de patron."
Lees verder

Vandaag finale in Koers zkt. Vrouw: wie van deze tien krijgt een profcontract?
Met tien schieten ze nog over, de vrouwen die vandaag op het veldritparcours van Ruddervoorde hengelen naar een profcontract bij Starcasino Cycling Team. Met een overweldigende 3.800 inschrijvingen zit Koers zkt. Vrouw in z'n laatste rechte lijn in de speurtocht naar nieuw vrouwelijk talent op de fiets. 3.800... dan begrijpt u: die tien overgebleven dames zijn geen doetjes. "Een Wolfpack 2.0 met alleen maar vrouwen? Laat maar komen."
Lees verder

Remco Evenepoel trekt begin maart op hoogtestage naar Tenerife
Remco Evenepoel (21) drijft de trainingsarbeid op. Nadat hij vrijdag nog zijn eerste trainingsrit sinds lang pijnvrij afwerkte, ligt zijn hoogtestage nu vast. Hij trekt op 6 maart naar Tenerife.
Lees verder

Wie moet taken van prins Harry en Meghan Markle nu overnemen? "Er zijn te weinig royals"
Sommige beschermheer- of vrouwschappen die prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) moeten inleveren gaan mogelijk niet meteen naar een ander lid van de Britse koninklijke familie. Daarvoor zouden te weinig nog werkende royals zijn, zeggen experts tegen The Times.
Lees verder

Elise Mertens treft Sevastova of Garcia in tweede ronde WTA Adelaide
Elise Mertens (WTA 16) komt volgende week in actie op het WTA-toernooi van het Australische Adelaide (hard/535.530 dollar). In de tweede ronde treft ze Sevastova of Garcia.
Lees verder

'Back from the past': DeLorean DMC-12 keert terug als elektrische wagen
De film Back to the Future heeft waarschijnlijk de beroemdste filmauto aller tijden opgeleverd. Goed nieuws voor de liefhebbers: deze DeLorean DMC-12 keert binnenkort terug als elektrisch aangedreven replica in beperkte oplage.
Lees verder

Van 'Gimme Gimme Gimme' tot 'In The Navy': waarom muziek uit 1979 nog altijd het populairst is
De muziek die in Europa nu nog altijd het populairst is, werd gemaakt tussen 1978 en 1982, met een piekje in 1979. Dat blijkt uit een Brits-Franse studie. En er werden dat jaar dan ook enkele kleppers uitgebracht: 'Gimme Gimme Gimme' van ABBA, 'Message In A Bottle' van The Police' en 'I Was Made For Lovin' You' van Kiss om er maar enkele te noemen. Het zijn de hits die vijftigers en zestigers met de moedermelk aan twintigers en dertigers hebben doorgegeven. Maar is er meer aan de hand: al die groepen durfden iets wat nooit bij hun voorgangers was opgekomen.
Lees verder

Théo Bongonda spreekt te midden van de Genkse crisis: "Ik slaap hier al nachten slecht van"
Théo Bongonda (25) stopt zich niet weg. Het geplande interview afblazen na de nieuwe nederlaag op Oostende was de gemakkelijkste weg geweest. Het siert hem. "We staan op een kruispunt. Ofwel gaan we samen vooruit, ofwel wordt het de immense ontgoocheling van play-off 2."
Lees verder

Voormalig superzeiljacht van Franse magnaat Bernard Tapie gezonken voor de kust van Maleisië
Zeiljacht Enigma, dat onder de naam Phocea ooit in handen was van de Franse tycoon Bernard Tapie, is vrijdag gezonken voor de kust van Maleisië nadat eerder deze week een brand was uitgebroken aan boord. Dat melden de Maleisische autoriteiten.
Lees verder