Doorgaan naar hoofdcontent

OVERZICHT. Coronacijfers blijven verder dalen: opnieuw minder overlijdens, ziekenhuisopnames en besmettingen

HLN
OVERZICHT. Coronacijfers blijven verder dalen: opnieuw minder overlijdens, ziekenhuisopnames en besmettingen
De cijfers blijvende goede richting uitgaan. Het aantal ziekenhuisopnames daalt verder met 7 procent in vergelijking met een week eerder. Ook het aantal besmettingen en de sterftecijfers gaan verder naar beneden. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Elise Mertens staat in finale dubbelspel in Melbourne, Muchova en Brady naar halve finales in enkelspel
Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka geplaatst voor de finale van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.
Lees verder

'Game of Thrones'-actrice Carice van Houten bijt van zich af na kritiek op 'verbouwd' gezicht
De Nederlandse Carice van Houten (44) veroverde in de loop der jaren de harten van miljoenen kijkers, ook internationaal. Maar van haar uiterlijk blijft anno 2021 nog maar weinig over, zo menen sommige kijkers van talkshow 'Jinek', waar Carice te gast was. Volgens hen heeft de actrice dan ook aan haar gezicht laten sleutelen, al is daar volgens Carice helemaal niets van aan.
Lees verder

Online verzekeren zit in de lift: wat zijn de voordelen? Onze geldexpert geeft advies: "Alleen de prijs vergelijken is niet voldoende"
Heel wat Belgen laten hun bankzaken al grotendeels of zelfs helemaal online verlopen. Voor onze verzekeringen zijn we blijkbaar iets conservatiever. Toch wordt ook op dat vlak almaar meer online geregeld. "Een goede zaak", aldus onze geldexpert Pascal Paepen. Maar hoe begin je eraan? De geldexpert helpt je om geld te besparen zonder het gevoel van zekerheid te verliezen.
Lees verder

RSCA-fans porren Nmecha aan te blijven, maar hoe realistisch is dat?
Anderlecht zou Lukas Nmecha (22) graag nog een jaar houden. Ook de fans koesteren die droom - zie hun spandoek deze week -, maar intern leeft het besef dat dat enkel zal lukken indien RSCA Europees voetbal afdwingt. Positief is alvast dat het kamp-Nmecha niks uitsluit. "Uiteindelijk is 'happiness' wat telt."
Lees verder

Ga je voor sexy of comfort? De typische Bridget Jones-onderbroek is in opmars
Vergeet minuscule kanten slipjes of sexy strings. Grote, goedzittende bomma-onderbroeken zijn bezig aan een opmars. Denk Bridget Jones, maar dan in een nieuw jasje. "Daar zit corona voor iets tussen", gokt lingerie-ontwerpster Ophelia Debisschop. "Mode moet eerst en vooral comfortabel zijn. Ook onze lingerie."
Lees verder

Kourtney Kardashian bevestigt relatie met Travis Barker
De geruchten gingen al een tijdje rond, maar nu heeft Kourtney Kardashian (41) zelf laten weten een relatie te hebben met Travis Barker (45). De realityster postte een foto op Instagram waarop te zien is hoe zij en de Blink-182 drummer elkaars hand vasthouden.
Lees verder

Koers zkt. Vrouw gaat laatste rechte lijn in: wie van deze tien krijgt zondag een profcontract?
Met tien schieten ze nog over, de vrouwen die komende zondag op het veldritparcours van Ruddervoorde hengelen naar een profcontract bij Starcasino Cycling Team. Met een overweldigende 3.800 inschrijvingen zit Koers zkt. Vrouw in z'n laatste rechte lijn in de speurtocht naar nieuw vrouwelijk talent op de fiets. 3.800... dan begrijpt u: die tien overgebleven dames zijn geen doetjes. "Een Wolfpack 2.0 met alleen maar vrouwen? Laat maar komen."
Lees verder

Vlaams Belang Jongeren trekken met petitie van leer tegen avondklok
De Vlaams Belang Jongeren (VBJ), de jongerenafdeling van het Vlaams Belang, gaan in het verzet tegen de avondklok. Onder het motto 'Stop de avondklok' starten ze met een campagne die ze kracht bijzetten met onder meer een digitale petitie. "Met de avondklok toont de federale regering haar eigen onmacht aan", zo klaagt VBJ-voorzitter Filip Brusselmans aan.
Lees verder

Kijk naar aflevering 4 van Koers zkt. Vrouw: "Oh my god, ik ben dood"
In de vierde aflevering van Koers zkt. Vrouw staan de halve finales op het programma. De dames worden onder meer getest aan de hand van een behendigheidsproef, een uithoudingsproef en een krachttraining. De tien besten verzekeren zich van een plaats in de finale. "Hoe leuk is het om die dames elkaar te zien aanmoedigen?"
Lees verder

Buitenlandse pers kijkt met grote ogen naar 'cycloon' Mbappé: "Stratosferische prestatie"
De 'masterclass' Kylian Mbappé in Barcelona krijgt vanzelfsprekend heel wat aandacht in de grote internationale (sport)media. Een overzicht.
Lees verder

Buitenlandse pers kijkt met grote ogen naar 'cycloon' Mbappé: "Een stratosferische prestatie"
De 'masterclass' Kylian Mbappé in Barcelona krijgt vanzelfsprekend heel wat aandacht in de grote internationale (sport)media. Een overzicht.
Lees verder

Vijf cipiers gewond na aanval van gedetineerde in gevangenis Merksplas
Vijf penitentiaire beambten zijn gewond geraakt bij een "ernstig incident" met een gedetineerde in de gevangenis van Merksplas. Dat bevestigt woordvoerder van het Gevangeniswezen Kathleen Van De Vijver.
Lees verder

Experten vrezen dat 70 procent van bevolking vaccineren onvoldoende is
Het doel van de vaccinatiecampagne is om minstens 70 procent van de Belgische bevolking in te enten. Dit om groepsimmuniteit te verkrijgen. Maar volgens experten zal een vaccinatiegraad van 7 op de 10 onvoldoende zijn om het virus te bedwingen. Volgens hen moet die opgetrokken worden tot 80 of zelfs 90 procent.
Lees verder

Gwyneth Paltrow is dankbaar dat ze corona kreeg: "Ik zie het als een cadeau aan mijn lichaam"
In een live chat van haar lifestylemerk 'Goop' heeft Gwyneth Paltrow (48) laten weten dat ze vorig jaar als een van de eersten in de Verenigde Staten het coronavirus heeft gehad. De actrice zegt dat ze in januari vorig jaar besmet is geraakt.
Lees verder

Organisatie Australian Open laat vanaf morgen 7.477 toeschouwers per sessie toe
Vanaf morgen is opnieuw publiek welkom in de tribunes van de Australian Open. De organisatie bevestigde dat per sessie (overdag en 's avonds) 7.477 mensen worden toegelaten. Dat is zowat de helft van de capaciteit van de Rod Laver Arena, waar de belangrijkste matchen worden gespeeld.
Lees verder

LeBron James leidt Lakers in NBA naar winst in Minnesota
LeBron James was dinsdagavond andermaal de sterkhouder bij de Los Angeles Lakers op het terrein van de Minnesota Timberwolves. De Amerikaanse basketvedette maakte 30 punten, plukte dertien rebounds en deelde zeven assists uit. De regerende kampioen haalde het met 104-112.
Lees verder

Football Talk. Rode Duivels behouden leidersplaats op eerste FIFA-ranking van 2021
België prijkt morgen nog steeds bovenaan de nieuwe FIFA-ranking, de eerste van 2021. In vergelijking met het klassement van 10 december blijft quasi alles bij het oude.
Lees verder

Serena Williams, fitter dan ooit en voor de 40ste keer in de halve finale van een Grand Slam
Serena Williams (39) staat donderdagnacht voor de 40ste keer in de halve finale van een Grand Slam. De Amerikaanse maakt in Melbourne indruk met haar fysieke présence en lijkt klaar voor een achtste eindzege op de Australian Open. Maar dan moet ze eerst wel voorbij haar troonopvolgster: Naomi Osaka.
Lees verder

Govert Deploige blikt terug op passage bij 'Familie': "Ik kan tegen een stootje, maar de bagger kwam toen wel binnen"
In de VTM-telenovelle 'Lisa' wandelt Govert Deploige (48) deze week het verhaal binnen als de sympathieke John. De acteur beleeft zo een compleet ander debuut dan drie jaar geleden in 'Familie', toen hij heel wat bagger over zich heen kreeg. Hij blikt terug op zijn passage in de soap, de afgelopen coronaperiode en licht ook een tipje van de 'Lisa'-sluier op. "Ik hoefde geen auditie te doen, zoveel vertrouwen voelt goed." En hoe zit het intussen eigenlijk met die 'W817'-film?
Lees verder