Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 februari 2021

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: gemiddeld aantal ziekenhuisopnames net onder 120 per dag

HLN
OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: gemiddeld aantal ziekenhuisopnames net onder 120 per dag
De cijfers blijven de goede richting uitgaan. Het aantal ziekenhuisopnames daalt verder met 7 procent in vergelijking met een week eerder. Ook het aantal besmettingen en de sterftecijfers gaan verder naar beneden. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Zornik viert 20ste verjaardag en maakt grootse comeback: "Onze drive was weg, nu is die goesting terug"
Goed nieuws voor de fans van Zornik en hun hits als 'Scared of yourself' en 'It's so unreal'. Frontman Koen Buyse (43) laat weten dat de populaire rockgroep van weleer een heuse comeback maakt, nu ze hun twintigjarig bestaan vieren. Zo staan ze dit najaar al op de planken van de AB, al zal het daar niet bij blijven. "We zijn zelfs al bezig met het opnemen van nieuw materiaal", zegt Koen in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Lente in februari: tot 17 graden en zonnig dit weekend
Het is vandaag eerst overwegend droog met enkele opklaringen, later komt er regen vanaf het westen. De maximumtemperaturen variëren van 6 tot 11 graden. Dit weekend doet het kwik er nog een schepje bovenop en halen we 17 graden, zo meldt het KMI.
Lees verder

Demi Lovato liep hersenbeschadiging op na zware overdosis: "Ik kreeg drie beroertes en een hartaanval"
Zangeres Demi Lovato (28) heeft meer details onthuld over de overdosis die haar in 2018 bijna het leven kostte. "Ik had drie beroertes en kreeg een hartaanval", vertelt ze in de trailer van haar nieuwe YouTube-documentaire 'Demi Lovato: Dancing with the Devil'. "Daardoor mag ik ook niet meer autorijden."
Lees verder

Demi Lovato liep hersenbeschadiging op na overdosis: "Ik mag nooit meer autorijden"
Nadat eerder bekend werd dat Demi Lovato (28) vanwege haar overdosis drugs in 2018 drie beroertes en een hartaanval kreeg, zijn er nu nog meer details vrijgegeven over haar gezondheid in de aankomende YouTube-documentaire 'Demi Lovato: Dancing With The Devil'. De zangeres legt onder meer uit dat ze nooit meer achter het stuur van een auto mag zitten.
Lees verder

Ook dit jaar Vlaamse voorjaarskoersen zonder publiek, Tomas Van den Spiegel: "Dit kunnen we nog één keer doen"
Koersen zonder publiek, u bent het inmiddels gewoon. Ook dit jaar weer worden de Vlaamse voorjaarsklassiekers voor een lege tribune gereden. Van de Omloop tot de Brabantse Pijl. De Ronde van Vlaanderen brengt één miljoen mensen op de been. Zij moeten weer een jaartje thuisblijven. Nog één keer, zegt organisator Tomas Van Den Spiegel. "Dit wordt niet het nieuwe normaal."
Lees verder

Na alle beschuldigingen: Marilyn Manson vreest voor veiligheid en huurt 24/7 bewaking in
Nadat meerdere vrouwen Marilyn Manson (52) hebben beschuldigd van misbruik, geweld en onderdrukking, voelt de zanger zich naar eigen zeggen niet veilig meer en heeft hij een beveiligingsteam ingehuurd dat 24 uur per dag paraat staat. Dit meldt OK! Magazine.
Lees verder

Tim Burton gaat liveaction-serie maken over 'The Addams Family'
Tim Burton gaat een liveaction-serie regisseren over 'The Addams Family', die bij Netflix zal verschijnen. Er gingen al een tijdje geruchten over een remake van de hand van Burton en deze zijn nu officieel bevestigd.
Lees verder

Serena Williams verlaat persconferentie in tranen: "Als ik ooit afscheid neem, ga ik dat niet zeggen"
Serena Williams hoopte op de Australian Open eindelijk haar 24e grandslamtitel te veroveren, maar de Japanse Naomi Osaka bleek donderdag in de halve finale te sterk. Tijdens de persconferentie achteraf barstte de diep ontgoochelde Amerikaanse in tranen uit.
Lees verder

Trump geeft eerste interview na vertrek uit Witte Huis: "Biden is mentaal weg"
De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft gisteravond op de Amerikaanse televisie zijn eerste interviews gegeven sinds hij op 20 januari uit het Witte Huis vertrok. Trump liet zich interviewen door Fox News, Newsmax en OAN, allemaal zenders die hem gunstig gezind zijn, om te spreken over het overlijden van de conservatieve radiopresentator Rush Limbaugh.
Lees verder

Brady vervoegt Osaka in finale Australian Open, geen 24ste grandslamtitel voor Williams
Jennifer Brady (WTA 24) en Naomi Osaka (WTA 3) spelen zaterdag de finale van de Australian Open. Brady versloeg in haar halve finale Karolina Muchova (6-4, 3-6, 6-4) na een spannende driesetter. De Japanse rekende dan weer af met Serena Williams (6-3, 6-4). Geen 24ste grandslamzege dus voor de Amerikaanse, die gehoopt had op gelijke hoogte te komen van recordhoudster Margaret Court.
Lees verder

Waarom de liedjesschrijver achter 'Nobelprijs' van Clouseau zich graag wil excuseren
Hij doet wellicht niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar in muziekland wordt de naam van Stefaan Fernande al langer warm onthaald. Als liedjesschrijver is hij verantwoordelijk voor tal van bekende Vlaamse hits, waaronder ook 'Nobelprijs' van Clouseau. Over die oorwurm wilde Stefaan op Radio 1 echter nog wat kwijt: omdat iedereen het nummer eigenlijk al jarenlang verkeerd zingt, zegt de liedjesschrijver daar nu 'sorry' voor.
Lees verder

Recordaantal Belgen ontving vorig jaar maaltijdcheques ondanks coronacrisis
Ondanks de coronacrisis kreeg in 2020 een recordaantal van 2,125 miljoen Belgische werknemers maaltijdcheques. Dat is goed voor 50 procent van alle werknemers in België. Toch moest 30 procent van hen hun voedingsuitgaven vorig jaar terugschroeven. Dat meldt de Voucher Issuers Association (VIA), de sectororganisatie van uitgevers van maaltijdcheques.
Lees verder

De zin en onzin van spontaan solliciteren: enkele tips
Een spontane of vrije sollicitatie is een beetje een sprong in het duister. Je kan je dan ook afvragen of het wel zin heeft om je kostbare tijd erin te steken. Jobat.be bekijkt hoe je zo'n sollicitatie aanpakt en waar je allemaal rekening mee moet houden.
Lees verder

Minder registratierechten betalen en er meer meenemen: belastingexpert legt de nieuwe fiscale gunstregimes uit voor wie een woning wil kopen
Een eigen huis kopen is sowieso duur, de registratierechten die je bovenop de aankoopprijs moet betalen, zijn vaak een extra zware financiële dobber. "Maar er zijn nu twee fiscale gunstregimes die de bittere fiscale pil kunnen verzachten", zegt onze belastingexpert Michel Maus. Met concrete voorbeelden licht hij toe wat de nieuwe maatregelen inhouden en vooral: wat ze je opbrengen.
Lees verder

N-VA wil militairen op straat meer bevoegdheden geven, maar botst op njet van minister
N-VA wil militairen die in Antwerpen op straat patrouilleren beperkte politionele bevoegdheden geven, zoals fouilleren en identiteitscontroles. Kamerleden Theo Francken en en Michael Freilich hebben daarover een resolutie ingediend. Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) houdt de boot af, schrijft Gazet van Antwerpen.
Lees verder

Armoede op de huurmarkt: "Minister Diependaele moet dringend het recht op wonen garanderen"
Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) moet dringend het recht op wonen garanderen. Dat zegt Groen nadat een 'Pano'-reportage gisteren in beeld bracht dat steeds meer Vlamingen geen goede betaalbare woning vinden.
Lees verder

Air France-KLM sluit rampjaar 2020 af met verlies van 7,1 miljard, Airbus gaat 1,1 miljard in het rood
Air France-KLM heeft coronajaar 2020 afgesloten met een verlies van 7,1 miljard euro. Het luchtvaartconcern kampte met een forse daling van het aantal passagiers door reisrestricties en het uitblijven van boekingen. Airbus heeft vorig jaar netto 1,13 miljard euro verlies gemaakt. Het is het tweede verliesjaar op rij voor de Europese vliegtuigbouwer.
Lees verder

Utah verstevigt leidersplaats met winst tegen Clippers
Utah Jazz heeft de topaffiche in de NBA tegen de Los Angeles Clippers gewonnen. Onder aanvoering van Donovan Mitchell (24 ptn) en Rudy Gobert (23 ptn, 20 rbs) haalden de bezoekers het met 96-114.
Lees verder

Duizenden schildpadden gered uit vrieskou Texas
Het winterweer in de Amerikaanse staat Texas heeft niet alleen de menselijke inwoners overvallen, maar ook duizenden schildpadden. De dieren zijn niet gewend aan de lage temperaturen en komen massaal aan land op het eiland South Padre. Vrijwilligers komen in actie om de dieren te redden.
Lees verder