Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Ouders van verongelukte Loes (7): “We verwijten de chauffeur niets, dat hebben we hem ook honderd keer gezegd”

HLN
Ouders van verongelukte Loes (7): "We verwijten de chauffeur niets, dat hebben we hem ook honderd keer gezegd"
Heel Schoten hangt eenhoorns op voor de 7-jarige Loes de Laat, die woensdag in een tragisch verkeersongeval het leven liet. Haar ouders putten er de moed uit om zich sterk te houden en tonen de diertjes aan hun twee andere kinderen om hen te laten zien dat iedereen aan Loes denkt. Ze verwijten de chauffeur van de wagen ook niets. "Met wrok en boosheid kom je nergens. Wij willen de bestuurder zelfs omarmen. De plaats van het ongeval is gewoon te gevaarlijk", zegt papa André de Laat.
Lees verder

Grondwettelijk Hof vernietigt bepalingen vreemdelingenwet
Het Grondwettelijk Hof heeft een aantal bepalingen vernietigd van twee wetten van eind 2017 die de vreemdelingenwet aanpassen in uitvoering van Europese richtlijnen.
Lees verder

Van der Poel past voor Omloop, maar start wel in Kuurne: waarom kan het de ene dag wel en de andere niet?
Verrassing: Mathieu van der Poel rijdt zaterdag de Omloop niét. Zondag komt hij wel aan de start in Kuurne-Brussel-Kuurne. Waarom kan het de ene dag wel en de andere niet?
Lees verder

Corona vergroot ongelijkheden tussen woningeigenaars en huurders
Covid-19 heeft een significant effect op de huisvestingssituatie van Vlaamse huurders en eigenaars en bestaande ongelijkheden worden daarbij uitvergroot. Dat besluit een onderzoek van het Steunpunt Wonen.
Lees verder

Ziekenhuizen zijn vierkant tégen versoepelingen: "Nu versoepelen? Dan krijg je een golf om u tegen te zeggen"
Met alweer een nieuw overlegcomité voor de boeg, klinkt de roep om versoepelingen luid. Een grotere bubbel? Weer vlotter reizen? Meer rek op de avondklok? In de ziekenhuizen, waar het nu elke dag drukker wordt, houden ze het hart vast. Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) en longarts Eva Van Braeckel (UZ Gent) leggen uit waarom het volgens hen absoluut (nog) niet kan. "Elke versoepeling is er op dit moment één te veel."
Lees verder

Rusland halveert prijs Spoetnik-vaccin
Rusland halveert in eigen land de prijs van het Spoetnik V-vaccin. Dat meldt de Telegraaf. De twee dosissen zullen in totaal 866 roebel of 9,50 euro kosten. "De korting komt er door het optimaliseren van het productieproces", zegt handelsminister Denis Mantoerov.
Lees verder

Advocaat van vader Britney Spears reageert op heisa na docu: "Jamie is niet de slechterik, hij heeft het leven van z'n dochter gered"
"Jamie heeft z'n dochter uit een levensbedreigende situatie gered. Alle kritiek die hij nu krijgt, is volledig onterecht." Vivian Thoreen, één van de advocaten van de vader van Britney Spears springt tijdens een tv-interview in de bres voor haar cliënt. Jamie kreeg na het verschijnen van de beruchte 'Framing Britney Spears'-docu enkele weken geleden bakken kritiek over zich heen omdat hij z'n dochter al dertien jaar buiten haar wil onder controle zou houden.
Lees verder

Thierry Henry neemt ontslag bij Montréal Impact: "Het missen van mijn kinderen werd te zwaar"
Thierry Henry heeft ontslag genomen bij zijn club Montreal Impact. De Fransman wil meer bij zijn kinderen in Londen zijn. Het bericht komt daags na de aanstelling van voormalig Rode Duivel Laurent Ciman als assistent.
Lees verder

Charleroi mist Morioka tegen Racing Genk, pakt Belhocine uit met hertekende veldbezetting?
Charleroi en Genk behoren sinds de jaarwisseling tot de slechtste van de klas. 6 op 24 voor de Carolo's, 8 op 30 voor de Limburgers. Karim Belhocine en John van den Brom zijn coaches in de penarie. Wie durft het meest, wie weerstaat het taaist, welke kant kiest het geluk? Kan Charleroi weer naderen op de top 4 of bestendigt Genk zijn derde plaats?
Lees verder

Coronavrije paradijzen in Italië
Er zijn maar weinig plaatsen op de wereld die zijn ontsnapt aan de Covid-19-pandemie, zelfs Antarctica heeft gevallen gemeld. Het leek alsof heel de wereld in het vizier werd genomen door het coronavirus. Maar toch zijn er nog plaatsen waar het virus geen voet aan wal zette. Geen mondmaskers, geen social distancing én geen besmettingsgevaar: op deze Italiaanse eilanden heeft de coronapandemie nooit gewoed.
Lees verder

Na jarenlange strijd: procureur Manhattan heeft belastingaangiftes Donald Trump ontvangen
De procureur van New York Cyrus Vance heeft maandag de belastingaangiftes van ex-president Donald Trump ontvangen, zegt een woordvoerder aan persbureau AFP. De procureur kreeg de documenten in handen nadat het Hooggerechtshof het laatste beroep van Trumps advocaten had verworpen. Trump en Vance voerden al jaren een juridische strijd over de vrijgave van de documenten.
Lees verder

Procureur Manhattan heeft belastingaangiftes Donald Trump ontvangen:
De procureur van New York Cyrus Vance heeft maandag de belastingaangiftes van ex-president Donald Trump ontvangen, zegt een woordvoerder aan persbureau AFP. De procureur kreeg de documenten in handen nadat het Hooggerechtshof het laatste beroep van Trumps advocaten hadden verworpen.
Lees verder

Ook Hoge Gezondheidsraad raadt stoffen mondmaskers van overheid af
Het is momenteel niet aangewezen om de stoffen mondmaskers die de overheid gratis heeft uitgedeeld via de apotheken, te gebruiken. Er zijn nog te veel onzekerheden over de gevolgen van de aanwezigheid van nanodeeltjes zilver en titaniumdioxide in het textiel. Dat staat te lezen in een advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR).
Lees verder

HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden? Dit is jullie mening
Morgen staat er een nieuw Overlegcomité op de agenda. Hoewel de coronacijfers in ons land opnieuw in stijgende lijn zijn, gaan er steeds meer stemmen op om toch versoepelingen door te voeren. Van een grotere buitenbubbel, meer mogelijkheden voor jongeren tot een heropening van terrasjes. Verschillende politici gooiden de voorbije dagen een aantal voorstellen op tafel. Wat denk jij? Mag er versoepeld worden? En waar dan? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Waarom wil Club Brugge naar de beurs? En is het slim om te beleggen in blauw-zwart? Al uw vragen beantwoord
Als eerste Belgische voetbalclub wil Club Brugge naar de beurs. Groot gelijk, zeggen economen, want daar kan de competitieleider gewoon een zak gratis geld ophalen. Gaan andere clubs hun voorbeeld volgen? En vooral: is het slim om aandelen te kopen van blauw-zwart? "Beleggen in een voetbalclub is hetzelfde als ervoor supporteren: niet voor hartlijders."
Lees verder

'1 Jaar Gratis'-kandidate Ilse schoolde zich om tot schrijnwerker: "Sommigen willen niet met ons in zee gaan omdat ik een vrouw ben"
Vijf jaar geleden ging Ilse Van Geldorp (35) aan de slag in de schrijnwerkerij van haar man. Met haar deelname aan '1 jaar gratis' hoopt ze niet alleen de geldprijs te winnen, maar ook andere vrouwen te inspireren. Ze moet immers letterlijk haar mannetje staan in de bouwsector. "Een mannelijke kapper of verpleger: daar ligt niemand nog wakker van, maar ze denken wel dat ik het minder goed doe."
Lees verder

Politie onderzoekt bijna-verdrinking zesjarig jongetje in Sas van Gent
De politie is op zoek naar getuigen van een incident woensdag, waarbij een zesjarig jongetje in een vijver van de Beneluxstraat in Sas van Gent terechtkwam. Hij is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht. De politie gaat wel uit van een ongeval.
Lees verder

Ook steinerscholen naar Grondwettelijk Hof tegen nieuwe eindtermen
Na Katholiek Onderwijs Vlaanderen stappen ook de steinerscholen naar het Grondwettelijk Hof tegen de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad secundair onderwijs. Dat schrijft De Standaard en bevestigt Werner Govaerts van de Federatie Steinerscholen aan persbureau Belga.
Lees verder

LIVE (21u). Stoot Club door naar achtste finales van Europa League? Clement: "Dit wordt een harde strijd"
• Terugwedstrijd 1/16de finales Europa League • Heenmatch eindigde op 1-1 • Jan Breydel • Aftrap: 21 uur
Lees verder

Stopt Emma Watson met acteren? "Ze wil meer tijd met haar verloofde doorbrengen"
Fans van Emma Watson (30) reageren geschrokken op het gerucht dat de actrice stopt met acteren. Het nieuwtje is door de Daily Mail de wereld in geslingerd, waardoor veel fans nu in paniek zijn.
Lees verder