Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

Organisatie maakt genomineerden voor Laureus Awards, de 'Oscars van de Sport’, bekend

HLN
Organisatie maakt genomineerden voor Laureus Awards, de 'Oscars van de Sport', bekend
In mei worden de Laureus World Sports Awards, ook wel bekend als de Oscars van de Sport, virtueel uitgereikt. Vandaag heeft de organisatie de genomineerden voor 2021 per categorie bekendgemaakt.
Lees verder

101.000 vaccinaties gepland, 71.000 geregistreerd: waar is het verschil naartoe?
101.308 prikken met een coronavaccin stonden er vorige week in Vlaanderen ingepland. Uit de meest recente cijfers blijkt echter dat er nog maar 71.022 inentingen officieel zijn geregistreerd. En dat terwijl er al weken wordt gezegd dat we "vaccineren op het ritme van de leveringen". Maar waar is dan de overschot van meer dan 30.000 vaccins naartoe?
Lees verder

Barty moet meteen koffers pakken in Adelaide
De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty heeft haar start op het WTA-toernooi in het Australische Adelaide (hard/535.530 dollar) gemist.
Lees verder

Sam Bennett wint na massaspurt vierde etappe van UAE Tour
Sam Bennett was de snelste in een massasprint in de vierde rit van de UAE Tour, voor David Dekker en Caleb Ewan. De Ier behaalt zo de vijftigste overwinning uit zijn carrière. Thomas De Gendt verrichte veel kopwerk in het peloton, maar waagde zich niet aan een ontsnapping.
Lees verder

"Toen hij zei dat hij Tiger heette, herkende ik hem meteen": Woods urenlang geopereerd na auto-ongeluk, maar wel bij bewustzijn
Golflegende Tiger Woods (45) heeft een spoedoperatie aan zijn been ondergaan na zijn zwaar auto-ongeval. Dat wordt bevestigd in een statement dat deze ochtend door het team rond Woods gedeeld is via de Twitterpagina van de Amerikaan. "Hij werd lang geopereerd aan zijn rechteronderbeen en -enkel. Tiger is nu wakker, aanspreekbaar en herstellende", klinkt het.
Lees verder

Vlaanderens beruchtste tafelschuimster krijgt in beroep 20 maanden cel in plaats van 8 jaar
De West-Vlaamse Nadine W., Vlaanderens beruchtste tafelschuimster, liet de voorbije jaren voor een bedrag van 1.670 euro aan onbetaalde rekeningen achter in restaurants in Gent, Brugge en Oostende. Hiervoor werd ze in eerste aanleg veroordeeld tot een celstraf van 6 jaar en 11 maanden. Haar advocaat Peter Gonnissen kon haar straf herleiden tot 6 maanden cel. De vrouw is intussen geïnterneerd.
Lees verder

Ook oudere generaties worstelen met ongezond smartphonegebruik. Ise (27): "Mijn ouders praten niet meer aan tafel, ze scrollen gewoon"
Wanneer we het over de gevaren van de smartphone hebben, denken we meteen aan jongeren. Zíj zijn verslaafd. Maar in de realiteit blijkt dat oudere generaties even grote slachtoffers kunnen zijn van de minicomputer in onze hand. Ise* (27) ziet het bij haar ouders: ze zijn 54, maar gedragen zich door hun smartphone als tieners. "Als ik hen vraag om te stoppen met scrollen aan tafel, reageren ze met puberaal gemor." Mediapsycholoog Koen Ponnet en digitale detoxcoach Christine Wittoeck herkennen het fenomeen. "Oudere generaties worden amper geleerd hoe ze hun smartphonegebruik kunnen reguleren."
Lees verder

Duitse 'schandaalprins' Ernst August wéér in opspraak nu hij z'n eigen zoon aanklaagt: "Hij heeft geen poot om op te staan"
De Duitse prins Ernst August van Hannover (66) leeft al een hele tijd in onmin met z'n gezin en dan vooral met zoon Ernst August jr. (37). Die ruzie krijgt nu een juridisch staartje, want de echtgenoot van Caroline van Monaco (64) klaagt z'n zoon aan "wegens grove ondankbaarheid" omdat hij een geërfd kasteel wil verkopen voor de spotprijs van één euro. Die zet levert Ernst August opnieuw tonnen kritiek op. En veel krediet had de man al niet meer, nadat hij de voorbije jaren in de pers kwam met een opeenstapeling van schandalen...
Lees verder

1 miljoen Belgen zijn slechthorend: hoe kan je de schade zoveel mogelijk beperken? Zijn dure oortjes beter dan goedkope? En valt het te genezen?
Ruim een miljoen Belgen zijn slechthorend, ongeveer drie miljoen kampen met tinnitus of oorsuizingen, onder wie steeds meer jongeren. "Grote boosdoeners zijn te luide festivals, concerten en sportevenementen", zegt professor Bart Vinck. Maar ook in coronatijd zijn je oren niet veilig, omwille van de alomtegenwoordige oortjes. Hij vertelt hoe je gehoorschade zoveel mogelijk kan beperken en twintiger Maarten getuigt over zijn jarenlange strijd tegen tinnitus. "Ik hoor voortdurend een zeer hoge fluittoon in het midden van mijn hoofd waardoor ik amper inslaap."
Lees verder

1 miljoen Belgen zijn slechthorend, 1 op de 3 krijgt tinnitus: wat kan je doen om gehoorproblemen te voorkomen én te genezen?
Ruim een miljoen Belgen zijn slechthorend, ongeveer drie miljoen kampen met tinnitus of oorsuizingen, onder wie steeds meer jongeren. "Grote boosdoeners zijn te luide festivals, concerten en sportevenementen", zegt professor Bart Vinck. Maar ook in coronatijd zijn je oren niet veilig, omwille van de alomtegenwoordige oortjes. Hij vertelt hoe je gehoorschade zoveel mogelijk kan beperken en twintiger Maarten getuigt over zijn jarenlange strijd tegen tinnitus. "Ik hoor voortdurend een zeer hoge fluittoon in het midden van mijn hoofd waardoor ik amper inslaap."
Lees verder

Test Volkswagen Golf eHybrid: plug&play
Een volledig elektrische Golf bestaat niet meer – de opvolger van de e-Golf is de ID.3 – maar voorts beschikt de Duitse hatchback nog over een gevarieerd aanbod aan motoren. Daaronder ook een plug-in hybride, gezien de populariteit van deze aandrijflijn relevanter dan ooit. HLN Drive deed de test.
Lees verder

Chinese tegenhanger van Uber wil ook in Europa deelritten lanceren
De Chinese deeltaxidienst Didi Chuxing - een soort Chinese tegenhanger van Uber - heeft plannen om actief te worden in West-Europa. Dat meldt persagentschap Bloomberg op basis van bronnen bij het dossier.
Lees verder

Grote corona-uitbraak in Noord-Frankrijk vlak bij Belgische grens: wat is er aan de hand?
In de Noord-Franse kustplaats Duinkerke, pal aan de grens met West-Vlaanderen, is er een zware uitbraak van de Britse variant van het coronavirus. Het aantal Covid-gevallen per 100.000 inwoners ligt er bijna vier keer hoger dan het landelijk gemiddelde. Ziekenhuizen in de omgeving worden overspoeld door patiënten. Wat is er aan de hand en welke maatregelen worden er genomen?
Lees verder

Ook Britten hebben problemen met levering vaccins: fors minder inentingen afgelopen dagen
Ook het Verenigd Koninkrijk - een van de landen die al het verst staan met het inenten van onderdanen - blijkt problemen te hebben met de levering van vaccins. Dat heeft de Britse topexpert Jonathan Van-Tam verteld aan nieuwszender Sky News. De jongste dagen werden daardoor aanzienlijk minder spuitjes gezet.
Lees verder

Chrissy Teigen wil niet dat president haar volgt op Twitter: "Joe Biden, laat me alsjeblieft vrij"
Ze is een grote voorstander van Joe Biden en ze maakt er geen geheim van dat ze tijdens elke verkiezing op de democraten stemt, toch eiste Chrissy Teigen dat de Amerikaanse president haar niet meer zou volgen op Twitter. "Laat me vrij, Joe."
Lees verder

De Zeven Vragen aan Vincent Van Peteghem: stel hier jouw vraag aan de minister van CD&V
Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Vincent Van Peteghem (CD&V), vicepremier, minister van Financiën en burgemeester van De Pinte. En jij kan zelf ook een vraag inzenden.
Lees verder

Belgen ontvangen en betalen meer facturen elektronisch door coronacrisis
De coronacrisis heeft de digitale transitie in een stroomversnelling gebracht. Zo kozen de Belgen er het afgelopen jaar voor om meer facturen elektronisch toegestuurd te krijgen en te betalen. Dat blijkt vandaag uit een persbericht van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV).
Lees verder

Football Talk. Celtic ligt uit Schotse titelrace: coach Lennon stapt op - Koch weg bij Eupen - Promes verlaat Ajax
Quincy Promes verlaat Ajax en zet zijn carrière verder bij Spartak Moskou. Beide teams hebben een akkoord over een transfersom van 8,5 miljoen euro, die mits bonussen kan oplopen tot 11 miljoen, zo bevestigt de Nederlandse club vandaag.
Lees verder

Identieke tweeling ondergaat samen geslachtsoperatie: "We hebben ons nooit een jongen gevoeld"
Voor het eerst heeft een identieke tweeling samen een geslachtsoperatie ondergaan. Chirurg Jose Martins voerde de vijf uur durende ingreep uit met een dag verschil. "We hebben ons nooit een jongen gevoeld", duiden Mayla en Sofia (19) hun beslissing.
Lees verder

"Die oudere mensen hebben geen respect": coaches van 'The Voice' roddelen over collega's
'The Voice Van Vlaanderen' is niet enkel een strijd tussen de kandidaten, ook de coaches hopen om de overwinning te behalen. Maar wie heeft er nu de beste troeven in handen: de nieuwkomers of de oude rotten?
Lees verder