Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 februari 2021

Ophef om fotografen bij finish: “Welk catastrofaal ongeluk moet er gebeuren alvorens er iets verandert?”

HLN
Ophef om fotografen bij finish: "Welk catastrofaal ongeluk moet er gebeuren alvorens er iets verandert?"
Het wielerseizoen is nog maar pas begonnen, maar de veiligheid is nu al onderwerp nummer één op sociale media. Daar ontstond vanmiddag ophef na de tweede etappe in de Ster van Bessèges (bekijk hieronder de slotkilometer), waar een resem fotografen wel erg dicht bij de aankomst stond. "Mag die muur 50 meter na de streep weg, aub?", vroeg Thijs Zonneveld zich af op Twitter.
Lees verder

Lufthansa leent geld en betaalt deel staatskrediet terug
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft vers kapitaal opgehaald met de uitgifte van obligaties, en is van plan een stuk van de staatssteun vervroegd terug te betalen.
Lees verder

Jordan Lukaku droomt luidop van Rode Duivels en EK, maar...: "Nog veel werk aan de winkel"
1+1=2. Roberto Martinez zoekt nog een linksvoetige verdediger? Wel, wij kennen eentje die staat te popelen om mee te gaan naar het EK. 't Is dé reden waarom Jordan Lukaku vorig jaar voor R. Antwerp FC tekende. Maar hoe realistisch is dat doel? "Het zou Romelu goed doen mocht Jordan er in juni bij zijn."
Lees verder

Nederlandse politie ontdekt verstekeling in landingsgestel van vliegtuig uit Londen: "Heel opmerkelijk dat hij vlucht overleefd heeft"
De Nederlandse politiedienst Koninklijke Marechaussee heeft donderdag een verstekeling aangetroffen bij het landingsgestel van een binnenkomende vlucht op Maastricht Aachen Airport. De man is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee is het heel opmerkelijk dat de man de vlucht overleefd heeft.
Lees verder

Alleen klanten buiten, enkel 's middags open of andere regels voor restaurants en cafés? Waarom 'creatieve oplossingen' geen optie zijn voor heropening horeca
Nee, het ziet er niet naar uit dat we snel een frisse pint op een terrasje in de warme winterzon zullen kunnen drinken. Maar dat wil niet zeggen dat er achter de schermen niet gewerkt wordt aan perspectief voor de horeca. Maar hoe? En wanneer? Er wordt nagedacht over een plan voor de grote heropening: "De tijd van experimenteren is voorbij. Het geld is op."
Lees verder

Nederlandse politie ontdekt verstekeling in landingsgestel van vliegtuig uit Londen
De Nederlandse politiedienst Koninklijke Marechaussee heeft donderdag een verstekeling aangetroffen bij het landingsgestel van een binnenkomende vlucht op Maastricht Aachen Airport. De man is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Overlegcomité biedt nog geen perspectief voor horeca, maar achter de schermen wordt aan plan gewerkt voor heropening
Nee, het ziet er niet naar uit dat we snel een frisse pint op een terrasje in de warme winterzon zullen kunnen drinken. Maar dat wil niet zeggen dat er achter de schermen niet gewerkt wordt aan perspectief voor de horeca. Maar hoe? En wanneer? Achter de schermen wordt gewerkt aan een plan voor de grote heropening: "De tijd van experimenteren is voorbij. Het geld is op."
Lees verder

Gigi Hadid vertelt over thuisbevalling: "Zayn ving de baby op"
In september beviel topmodel Gigi Hadid (25) van haar eerste kindje, dochter Khai. Een bijzonder moment, dat ze niet alleen met haar vriend Zayn Malik (28) deelde, maar ook met haar zus en moeder. Dat vertelt ze in Vogue.
Lees verder

President Biden wil wereldwijde bescherming homorechten
De Amerikaanse president Biden wil wereldwijde bescherming van de rechten van onder anderen lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lhbt'ers). Hij zal dat vastleggen in een zogenoemd presidentieel memorandum en zich ervoor inzetten, aldus de nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan.
Lees verder

Recordinternational John-John Dohmen speelt zaterdag tegen Spanje mogelijk zijn vierhonderdste interland
Na een intensieve stage van meer dan twee weken op Gran Canaria spelen de Red Lions vrijdag (11 uur) en zaterdag (13 uur) hun twaalfde en dertiende wedstrijd in het kader van de Pro League in en tegen Spanje. Voor recordinternational John-John Dohmen kan het in Valencia een speciale tweedaagse worden. Als hij twee keer geselecteerd wordt, dan speelt hij zaterdag zijn 400ste interland.
Lees verder

Oppositie legt Verlinden vuur aan de schenen over ontbreken pandemiewet: "Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen"
De verzamelde oppositie heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) donderdagmiddag het vuur aan de schenen gelegd over het ontbreken van een pandemiewet. "Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen", zei N-VA-fractieleider Peter De Roover.
Lees verder

Ex-Miss België Annelies Törös behaalt diploma: "Ik ben super trots op mezelf"
Leuk nieuws: Annelies Törös (25) is afgestudeerd. Dat maakte de voormalige Miss België bekend op Facebook. Het was geen makkelijke parcours, maar het was het waard, laat ze weten. "Ik heb het niet makkelijk gehad."
Lees verder

Kan je verslaafd raken aan oordopjes? "Die oorverdovende stilte went verraderlijk snel"
Tandenpoetsen, pyjama aandoen en oordopjes insteken. Wanneer de slaap moeilijk te vatten is door hinderlijke geluiden, lijken oordopjes wel een geschenk uit de hemel. Toch is dat niet altijd een goed idee. Rilana Cima, onderzoekster aan de KU Leuven, legt uit waarom.
Lees verder

Martínez geeft hoop op Hazard en Witsel niet op: "We moeten stoppen met zo extreem negatief te zijn"
Vijf balletjes, vijf thema's voor onze bondscoach Roberto Martínez. Onderwerpen die niet mochten ontbreken zijn de blessures van Witsel en Hazard. Hoe kijkt Martínez ernaar? "Ik heb het gevoel dat Hazard helemaal in orde zal zijn." Het volledige interview met onze bondscoach kan u morgen in de krant en bij ons op HLN.be lezen.
Lees verder

Senaat wil dat Trump om onder ede getuigt over opstand, maar kans dat hij opdaagt is klein
Donald Trump is officieel verzocht onder ede te getuigen in het proces waarin de Amerikaanse Senaat gaat oordelen over de vraag of de voormalige president schuldig is aan het aanzetten tot een opstand. Of de voormalige president effectief komt opdagen is nog maar de vraag.
Lees verder

Danskooi, unieke barmeubels, lichtreclame en een condoomautomaat: inboedel legendarische discotheek Highstreet wordt online geveild
De veilingwebsite Troostwijk heeft sinds woensdag een redelijk unieke veiling opgestart. Het gaat om een heleboel interieurspullen en elektronica van de voormalige discotheek/evenementenzaal Highstreet in Hoogstraten. Wie uit pure nostalgie dus een stukje discotheekgeschiedenis in huis wil halen: het is de moment.
Lees verder

LIVE. Tottenham en Chelsea hebben punten nodig om weer aansluiting te vinden met top vier
• Aftrap: 21u
Lees verder

Kylie Minogue is verloofd
Heuglijk nieuws voor Kylie Minogue (52): de zangeres gaat trouwen met haar vriend, Paul Solomons (45). Dat heeft haar schoonmoeder bevestigd aan Mail Online, nadat actrice Billie Piper (38) eerder het nieuws al had verklapt.
Lees verder

Van Gucht reageert op Waalse collega die pleit voor versoepelingen: "Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, een mens doet dat blijkbaar wel"
"Als je de mening van de Vlaamse virologen vraagt, dan is er altijd een catastrofe. Altijd onheilspellend, angstaanjagend", zo liet de Franstalige viroloog Bernard Rentier eerder optekenen in een interview met La Libre. Bijzonder gevaarlijke uitspraken volgens viroloog Steven Van Gucht: "Wat hij nu aan het vertellen is, is exact hetzelfde discours als hetgeen we meemaakten in augustus en september. Dat heeft ons de grootste tweede golf in Europa bezorgd."
Lees verder

"Nieuwe mixed-realityheadset van Apple kost 2500 euro"
Apple zou op dit moment werken aan een mixed-realityheadset die maar liefst 3000 dollar (2500 euro) gaat kosten. Dat meldt vaknieuwssite The Information. Mixed-reality is een combinatie van augmented en virtual reality, en waarbij dus zowel een nieuwe wereld gecreëerd kan worden als dat er virtuele elementen in de bestaande wereld geprojecteerd worden.
Lees verder