Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Ook Rode Duivels weten nog altijd niet wanneer ze aan de beurt komen voor vaccinatie: “Heel frustrerend”

HLN
Ook Rode Duivels weten nog altijd niet wanneer ze aan de beurt komen voor vaccinatie: "Heel frustrerend"
Niet alleen de olympische atleten maar ook de Rode Duivels weten, op vier maanden van het EK voetbal, nog altijd niet wanneer ze aan de beurt komen voor vaccinatie. Het BOIC vroeg eerder al om een 500-tal vaccins te reserveren voor hun atleten van Team Belgium maar tot op heden zette de taskforce het licht nog niet op groen.
Lees verder

"'t Is weer koers!": onze columnist Hugo Camps blikt met fascinerend gedicht vooruit naar het openingsweekend
Het is bijna weer zover. Dit weekend begint met de Omloop het klassieke voorjaar. Onze columnist Hugo Camps kijkt reikhalzend uit naar de hoogmis en vertaalde dat in een intrigerend gedicht. Camps leest het zelf voor in bovenstaande video. Lager op deze pagina kunt u de volledige versie ook nog eens lezen. 't Is weer koers!
Lees verder

COLUMN. 'Volgens wiskundige modellen wacht ons de vrijheid in de herfst, al is het te vroeg om te preciseren van welk jaar'
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft hier geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Niel Hens, wiskundige. Lees meer columns van Jan Segers in dit dossier.
Lees verder

De geschiedenis van het geslacht Lippens (deel 2): "De ene mag op bezoek bij Hitler, de ander geeft ons het Zwin"
Wie Lippens zegt, denkt Knokke. In de twintigste eeuw zette een deel van de familie die badplaats op de wereldkaart. Een andere tak bouwde het suikerimperium verder uit. Eén Lippens schopte het zelfs tot vertrouweling van de koning en mocht op bezoek bij Hitler. Een andere schonk ons het Zwin. Deel 2 van "Het geslacht Lippens."
Lees verder

"Kiezen is verliezen": onze watcher Kjell Doms ziet Racing Genk in moeilijke spreidstand omtrent lot van Van den Brom
Moet Racing Genk nog verder met John van den Brom als coach, na de nieuwe nederlaag tegen Beerschot en de 8 op 30? 't Is een vraag waar ook het Genkse bestuur zich dezer dagen de kop over breekt. Een pasklare oplossing om uit de huidige crisis te komen is er echter niet, zo stelt onze clubwatcher Kjell Doms. Of hoe de Genkse Raad van Bestuur bezig is aan een moeilijke spreidstand.
Lees verder

Bijna 8 miljoen Texanen hebben nog steeds last van verstoorde watervoorziening
Meer dan 7,9 miljoen inwoners van de Amerikaanse staat Texas hadden maandagavond nog steeds problemen met hun watervoorziening. Dat melden de lokale autoriteiten.
Lees verder

Miguel Wiels kaapt Sportpaleis met meer dan 100 Belgische artiesten: "Zotste dat ik ooit gedaan heb, maar drang om live op te treden is groot"
Handen van de pauzeknop. "Wij gaan optreden!", dixit Miguel Wiels (48). In het Sportpaleis nog wel en 24 uur live aan één stuk. Samen met zijn band kaapt hij op 12 maart de arena, exact een jaar nadat de volumeknop van zijn sector op nul ging. "Non-stop livemuziek, zonder slaap of pauze. Als tegengif voor de schade van het voorbije jaar." Op de affiche: meer dan 100 Belgische artiesten, van pop tot rock en schlager. Als toeschouwer kijkt u vanuit uw kot gratis mee via HLN.be.
Lees verder

Feest in 'Blind Getrouwd' en virus onbestaande in 'Thuis': corona zaait verwarring bij kijker
Je hebt de boodschap bij aanvang van heel wat programma's allicht ook al opgemerkt: "Dit programma volgt de coronamaatregelen op het moment van opname." Dat spreekt voor zich, en toch is onduidelijkheid troef in tv-land.
Lees verder

Het blijft erg zacht, wind neemt wel toe
Vandaag blijft het droog met afwisselend bredere opklaringen en soms ook wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 14 en 19 graden, maar de wind neemt toe. Dat meldt het KMI. De komende dagen blijft het erg zacht, maar in het weekend koelt het opnieuw wat af.
Lees verder

OVERZICHT. Weer meer besmettingen en ziekenhuisopnames, aantal patiënten op intensieve zorg stijgt tot bijna 350
De coronacijfers in ons land laten opnieuw een gemengd beeld zien. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is in stijgende lijn, terwijl het aantal overlijdens verder afneemt. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu wel weer 348 patiënten, het hoogste cijfer in een maand. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Alex Agnew terug op schoolbanken in 'Later Als Ik Groot Ben': "Vanaf dag één vond ik het hier vreselijk"
Hij laat Sportpaleizen vollopen met zijn comedyshows, maar wanneer hij de Stedelijke Basisschool Fruithof in de Fruithoflaan in Berchem binnenstapt, wordt Alex aka Alexander Agnew terug herinnerd aan het frêle jongetje met "debardeurke" dat hij vroeger was.
Lees verder

Dit zijn alle deelnemers aan 'Huis Gemaakt', waaronder Kenny en Amber: "Als koppel staan we sterk, als verbouwers helaas minder"
Negen jonge koppels gaan in 'Huis gemaakt' aan het werk met maar één doel voor ogen: hun eigen woning winnen. Een strijd die de high school sweethearts Amber (21) en Kenny (24) vol overtuiging aangaan. Ze zijn optimistisch, ook al blijven ze ondertussen fulltime werken. "We zijn er ons van bewust dat het erg druk en zwaar zal worden."
Lees verder

Kenny en Amber strijden voor eigen woning in 'Huis Gemaakt': "Als koppel staan we sterk, als verbouwers helaas minder"
Negen jonge koppels gaan in 'Huis gemaakt' aan het werk met maar één doel voor ogen: hun eigen woning winnen. Een strijd die de high school sweethearts Amber (21) en Kenny (24) vol overtuiging aangaan. "Als koppel staan we heel sterk, als verbouwers helaas iets minder."
Lees verder

Facebook heft nieuwsblokkade in Australië op
Facebook heeft dinsdag aangekondigd de nieuwsblokkade in Australië "de komende dagen" te zullen opheffen. De Australische regering heeft ingestemd om de omstreden wet te wijzigen die technologiegiganten laat betalen voor het delen van content. Dat meldt minister van Financiën Josh Frydenberg.
Lees verder

Anderlecht-CEO Donvil staat (boze) fans vanavond te woord
Dat komt 'goed' uit. Vanavond is er een Fan Board gepland op Anderlecht, wat het bestuur de kans geeft om de mindere prestaties van de laatste weken te duiden bij de achterban.
Lees verder

David Goffin op zoek naar vertrouwen in Montpellier: "Het is duidelijk dat het veel beter kan"
David Goffin (ATP-15) beleeft een moeilijke periode. In Australië won hij geen enkele wedstrijd. Zowel in het Great Ocean Road Open als in het Australian Open verloor hij van een speler die niet in de top honderd staat. "Ik moet vertrouwen en wedstrijdritme opdoen. Alleen dan zal ik weer bevrijd kunnen spelen", verklaarde Goffin in Montpellier.
Lees verder

Grote stijlverandering op Disney+: vanaf vandaag honderden nieuwe titels voor volwassenen
Vanaf vandaag is Disney+ is niet langer alleen voor kinderen. Abonnees zullen nu ook het merk Star aan de streamingzender toegevoegd zien, in ruil voor een iets hoger prijskaartje. Daarbij horen populaire reeksen zoals 'Grey's Anatomy' en 'Scandal', maar ook films zoals 'Deadpool' en 'Die Hard'. Kinderen krijgen wel hun eigen 'veilige zone': films die volgens Disney te gewelddadig of te racistisch zijn worden daar verwijderd.
Lees verder

Je kan tóch op voorhand weten welk vaccin je krijgt door fout in software
Wie online zijn afspraak voor een inenting tegen Covid-19 bevestigt, krijgt toch te zien welk vaccin er zal worden toegediend. De overheid zei altijd dat je dat pas in het vaccincentrum te weten zou komen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid denkt niet dat dit zal aanzetten tot vaccinshoppen.
Lees verder

Bouwen is het nieuwe koken op tv
'Huis gemaakt', 'Blind gekocht', 'Huizenjagers' of 'Bye Bye Belgium'. Wanneer de Vlaming kan meegenieten van een tv-programma waarin er een huis wordt gekocht, gebouwd of verbouwd, zit hij op het puntje van zijn stoel. En ook daar is corona mee de oorzaak van.
Lees verder

Niemand weet wanneer de olympische atleten of Rode Duivels gevaccineerd worden. En dat is geen goed nieuws
Wanneer zijn de olympische atleten, op vijf maanden van de Spelen, of de Rode Duivels, op vier maanden van het EK, aan de beurt in het vaccinatiebeleid? Geen mens die het weet. "Heel frustrerend want wie besmet raakt, riskeert een prestatieverlies van dertig procent, tot twaalf weken na z'n positieve test," waarschuwt Johan Bellemans, hoofdarts van het BOIC.
Lees verder