Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 februari 2021

Ondernemers leven al bijna jaar in grote onzekerheid door coronacrisis: “Het is hard, maar opgeven staat niet in on...

HLN
Ondernemers leven al bijna jaar in grote onzekerheid door coronacrisis: "Het is hard, maar opgeven staat niet in ons woordenboek"
De coronacrisis sleept nu al bijna een jaar aan en voor veel ondernemers begint dat zwaar door te wegen. Niet alleen op financieel vlak, maar ook mentaal. En hoewel iedereen nood heeft om opnieuw aan de slag te kunnen, blijft perspectief uit. "Het is echt incasseren en het is niet zo simpel om mij telkens opnieuw op te laden. Maar opgeven? Nooit, dat staat niet in mijn woordenboek."
Lees verder

'Duivelsliedje' voor Songfestival wekt woede Cypriotische christenen
Een groep christenen op Cyprus is boos over de tekst in de songfestivalinzending van het land. Zangeres Elena Tsagrinou bezingt in het nummer 'El Diablo' de liefde voor de duivel en dat is bij sommigen in het verkeerde keelgat geschoten.
Lees verder

Concertsector gelooft niet meer in normale festivalzomer: "Dan maar mikken op het najaar"
Met de annulatie van Graspop Metal Meeting 2021 lijkt de eerste vallende dominosteen alweer een volledige festivalzomer weg te vegen. De zoveelste opdoffer voor de mensen uit de concertsector – muzikanten, technici en boekingsagenten – die intussen al een jaar geen podium van dichtbij hebben gezien. Wij laten drie van hen aan het woord: "Waarom gaat die vaccinatie toch zo tergend traag?"
Lees verder

Niet de minste versoepeling: wake-upcall of doodsteek voor onze motivatie? "Op het vlak van ons mentaal welzijn is het vijf over twaalf"
Het Overlegcomité besloot niets te beslissen. Zelfs de verwachte uitbreiding van onze buitenbubbel kwam er niet. De cijfers gaan immers de foute kant op en een time-out van een week biedt hopelijk de stabiliteit om volgende week vrijdag de deur naar 'de lente van de vrijheid' voorzichtig op een kiertje te zetten. Wat doet dit met onze motivatie om de regels na te leven? Die was al op een dieptepunt beland.
Lees verder

Corona viseert minder 65-plussers: "Verschillende jonge mensen nu in levensgevaar"
In alle ziekenhuizen stijgt de druk op de intensieve zorgen. Verspreid over het hele land vechten momenteel vierhonderd coronapatiënten voor hun leven. Opvallend: de gemiddelde leeftijd van die zwaar zieken daalt gevoelig. Van de elf patiënten die nu in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen op intensieve liggen, is bijna niemand nog ouder dan 65 jaar. Verschillende jonge mensen verkeren intussen wel in levensgevaar.
Lees verder

Arjan Stroetinga hangt schaatsen aan de haak
Arjan Stroetinga, een erkend tegenstander van Bart Swings, heeft bekendgemaakt dat hij een punt achter zijn schaatscarrière zet. De 39-jarige Nederlander wordt voor de vierde keer vader en gaat zich richten op zijn werk als autoverkoper.
Lees verder

Topper tussen Gent en Club uitgesteld nadat ook Horvath positief test
De topper van zondag tussen AA Gent en Club Brugge wordt uitgesteld. Blauw-zwart diende bij de Pro League een aanvraag tot uitstel in op basis van het aantal coronagevallen in de A-kern, dat na de besmetting van Ethan Horvath nu al op negen staat. De Pro League heeft het verzoek van de landskampioen ingewilligd.
Lees verder

LIVE. Genk gaat met 0-1 voorsprong rusten in Charleroi na kansarme eerste helft
• Stade du Pays
Lees verder

LIVE. Onuachu brengt Genk vanaf de stip op voorsprong in Charleroi
• Stade du Pays
Lees verder

Dubbel babygeluk in 'Thuis': Adil en Christine verwachten een tweeling
Dat Adil (Nawfel Bardad-Daidj ) en Christine (Daphne Paelinck) uit 'Thuis' een kindje verwachten, was al langer bekend. Maar vrijdagavond kwam daar nog een extra laagje geluk bij: het koppel kreeg te horen dat ze een tweeling verwachten.
Lees verder

"Mensen zullen nu gewoon stiekem thuis feesten, en ergens begrijp ik hen": verdeelde reacties nu Brussel toch vasthoudt aan strengere avondklok
Brussel behoudt als enige gewest een strengere avondklok van 22.00 tot 6.00 uur. "We willen extra voorzichtig zijn, zeker na de taferelen in het Ter Kamerenbos", klinkt het bij minister-president Rudi Vervoort (PS). De politieke reacties op die beslissing zijn gemengd. "Het is ongelooflijk en buitenproportioneel dat Brusselaars drie uur minder vrijheid hebben."
Lees verder

KMI waarschuwt komende nacht voor rijmplekken
Komende nacht kan hier en daar aanvriezende mist optreden, vooral na middernacht. Dit kan zorgen voor enkele rijmplekken, waarschuwt het KMI. Aan de kust en in de provincie Luxemburg wordt geen gladheid verwacht.
Lees verder

AA Gent was helemaal klaar voor de komst van Club: "Tegenslag hebben is dit seizoen ons lot"
Bij AA Gent had men uitgekeken naar de 'Slag om Vlaanderen', maar bij de Buffalo's legt men zich neer bij het feit dat de wedstrijd uitgesteld wordt omdat Club Brugge zeven Covid-gevallen telt. "Regels zijn regels, dat is nu eenmaal zo", aldus voorzitter Ivan De Witte.
Lees verder

LIVE. Charleroi komt uit het niets op gelijke hoogte tegen Genk
• Stade du Pays
Lees verder

Audi Brussels: "Nog tot juli problemen met aanvoer microchips"
Audi Brussels verwacht nog de hele eerste helft van het jaar problemen met de aanvoer van chips. Dat vertelt woordvoerder Peter D'Hoore aan persagentschap Belga. Zakenkrant 'L'Echo' maakte vandaag bekend dat de productie in de fabriek in Vorst eind maart opnieuw een week zal stilliggen, maar daar is bij Audi Brussels nog geen sprake van.
Lees verder

Kelly Clarkson gebruikt haar scheiding als inspiratiebron voor nieuwe nummers
De scheiding van Kelly Clarkson (38) en haar ex-partner Brandon Blackstock (44) verloopt niet van een leien dakje, maar voor de zangeres is het hele gebeuren ondertussen een bron van inspiratie geworden. "Ik heb al 60 nieuwe nummers geschreven", vertelde Clarkson in een interview met Entertainment Tonight.
Lees verder

Eerste headliner op Rock Werchter 2021 heeft komst geannuleerd
Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, het zijproject van de Radiohead-zanger, heeft zopas zijn volledige Europese tournee vanwege de coronapandemie afgeblazen, waardoor ook het optreden op Rock Werchter vervalt.
Lees verder

KAA Gent - Club Brugge niet eerste wedstrijd waar corona roet in het eten gooit
De confrontatie tussen KAA Gent en Club Brugge is al de twaalfde match in 1A die uitgesteld wordt wegens het coronavirus. Wanneer er meer dan zeven kernspelers positief testen, kan de ploeg in kwestie om uitstel vragen. Een overzicht.
Lees verder

Veerkrachtig Genk weet weer wat winnen is en boekt 1-2 zege bij Charleroi
Oef! De zucht van opluchting was van in Charleroi tot aan de Luminus Arena te horen. KRC Genk wint nog eens, pas voor de tweede keer in de competitie in 2021. Na een solide wedstrijd boekten de Limburgers in het slot een verdiende 1-2 zege.
Lees verder

Recordjackpot Euromillions van 210 miljoen euro gaat naar één gelukkige in Zwitserland
De EuroMillions-jackpot is vanavond gevallen. Het winnend lot werd verkocht in Zwitserland. De winnaar gaat aan de haal met een recordbedrag van 210 miljoen euro.
Lees verder