Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 februari 2021

Olivia Newton-John geeft update over gezondheidstoestand: “Ik voel me geweldig”

HLN
Olivia Newton-John geeft update over gezondheidstoestand: "Ik voel me geweldig"
Olivia Newton-John (72) strijdt nog altijd volop tegen borstkanker. Geen makkelijke situatie, maar de actrice en zangeres houdt de moed erin. Dat vertelt ze in het tv-programma 'The One Show'.
Lees verder

Bloemen aan huis waar Hailey (10) stierf in brand, papa ligt in kunstmatige coma: "Ze was nog maar net gaan slapen"
De Lommelsesteenweg in Leopoldsburg is in rouw nadat Hailey (10) stierf in de brand van dinsdagavond. Het meisje werd nog uit de woning gedragen, maar ze overleed na een reanimatiepoging aan de oprit. Haar papa ligt momenteel in een kunstmatige coma. "Hailey was nog maar net gaan geslapen toen de brand uitbrak", weet haar nonkel. De buurt is in shock, net zoals haar klasgenootjes.
Lees verder

PORTRET. Kylian Mbappé, de held van de banlieue
De natuurlijke opvolger van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is een trots 'kind van de banlieue'. Kylian Mbappé (22) uit Bondy: de lachende killer op het veld, die bovenal afrekent met de bekende clichés over de Parijse voorsteden.
Lees verder

Amerikaanse autohandelaren dumpen steeds meer 'schadeauto's' in Europa
Er worden steeds meer gebruikte auto's vanuit de Verenigde Staten naar Europa gehaald. En met veel van die auto's is iets mis, zo blijkt.
Lees verder

Je tuinhuis zelf plaatsen? Met dit stappenplan lukt het
Niks handiger dan voldoende bergruimte in je tuin voor al je gereedschap en materiaal. Je kan perfect zelf een tuinhuis plaatsen, maar enkel als je een goede fundering voorziet. Hoe je daar aan begint? Met deze tips van bouwsite Livios kan het niet mis gaan.
Lees verder

Draghi roept op om Italië herop te bouwen in een meer geïntegreerd Europa
Mario Draghi, de nieuwe Italiaanse premier, heeft opgeroepen om het land te heropbouwen binnen een meer geïntegreerde Europese Unie.
Lees verder

Zeker 1 agent van politiezone Zennevallei besmet met Braziliaanse variant
Zeker één van de agenten van de politiezone Zennevallei, die al enkele dagen in quarantaine zitten, is besmet met de Braziliaanse variant van het virus. Minstens één, maar er zijn 30 agenten van de zone besmet. De kans is dus groot dat verschillende van hen die Braziliaanse variant hebben opgenomen, of misschien wel allemaal. Alle agenten van de zone en hun gezin zitten in quarantaine.
Lees verder

Britten gaan als eersten mensen bewust besmetten met coronavirus
Het Verenigd Koninkrijk heeft als eerste land ter wereld toestemming gegeven om vrijwilligers met het coronavirus te besmetten. Zo kunnen ze exact onderzoeken wat het virus bij een mens aanricht. Het gaat om maximaal negentig vrijwilligers in de leeftijd van 18 tot 30 jaar.
Lees verder

Jimmy (27) maakt 15-jarige halfzus zwanger: "Ik besef nu dat die relatie eigenlijk niet kon"
Een 27-jarige man uit Lichtaart (Kasterlee) heeft zijn halfzus zwanger gemaakt. Het meisje was amper 15 jaar. Het kind werd verwekt tijdens één van de vele vrijpartijen tussen broer en zus. "Het was met wederzijdse toestemming. Maar ik besef nu dat die relatie eigenlijk niet kon", vertelt de man.
Lees verder

Abdoulaye Seck: van automonteur tot de sterkste verdediger van de Belgische competitie
'Het Beest'. 'De Muur'. Abdoulaye Seck (28) heeft zijn bijnamen niet gestolen. Het lieflijke 'Goudklompje' past letterlijk veel minder bij de imposante Antwerp-verdediger, figuurlijk is hij het wél. Ooit koopje van 20.000 euro, nu miljoenen waard. Maak kennis met de sterkste verdediger van ons land.
Lees verder

Hardnekkige stalker uit Hasselt veroordeeld tot 24 maanden celstraf
Een 49-jarige man uit Hasselt kreeg vandaag een boete van 800 euro en 24 maanden celstraf met uitstel, voor de ernstige belaging aan het adres van zijn ex. Zo probeerde de man zijn voormalige vriendin omver te rijden en maakte hij een vals Facebookprofiel aan voor het adres van haar nieuwe vriend.
Lees verder

Thuiswonende senioren zijn angstiger over de toekomst na eerste lockdown
Veel thuiswonende senioren zijn bang om ziek te worden, en een opname in een rusthuis zien ze veel minder zitten. Dat blijkt uit een rondvraag van de Socialistische Mutualiteiten. De mutualiteiten vragen om in de toekomst veel meer met de bewoners van woonzorgcentra en serviceflats te overleggen over eventuele maatregelen.
Lees verder

Tips van een coach om je baby te laten doorslapen: "Tutjes zijn geen goed idee"
Het lijkt erop dat de coronacrisis dit jaar leidt tot een babyboom. En dus veel vermoeide ouders. 'Mijn kind valt alleen in slaap aan de borst.' 'Mijn baby wordt zo vaak wakker!' Slaapcoach Nathalie Schittekatte van Snuggles & Dreams begeleidde al honderden baby's – en hun ouders ­– om goed te slapen. In haar boek 'Slaap, baby, slaap' helpt ze uitgeputte mama's en papa's op weg naar betere nachten. "Een baby die niet goed slaapt, vaak huilt en veel vastgehouden wil worden is de norm."
Lees verder

Uren rondrijden op zoek naar zuurstof en overal massagraven: dit drama veroorzaakte Braziliaanse variant op plaats waar hij ontstond
Velen dachten dat een tweede coronagolf in de Braziliaanse Amazone niet mogelijk was. De eerste had zo ongenadig hard toegeslagen, dat het niet anders kon dan dat er groepsimmuniteit ontstaan was. Tot er een nieuwe variant opdook en zich een compleet nieuw drama ontvouwde.
Lees verder

Football Talk. Rode Duivels behouden leidersplaats op eerste FIFA-ranking van 2021 - KV Mechelen geeft 16-jarige spits profcontract
België prijkt morgen nog steeds bovenaan de nieuwe FIFA-ranking, de eerste van 2021. In vergelijking met het klassement van 10 december blijft quasi alles bij het oude.
Lees verder

Vriend van 'Big Brother'-deelnemer Jerrel wordt bedreigd: "Mensen sturen dat ze me in elkaar komen slaan"
"Ik word elke dag bedreigd. Dat varieert van mensen die me dood wensen tot berichten dat ze mij in elkaar komen slaan": de bedreigingen aan het adres van Jovanni, de vriend van 'Big Brother'-deelnemer Jerrel, zijn niet mis. In het Nederlandse weekblad Story doet de man dan ook een oproep om z'n partner uit het huis te halen. SBS houdt rekening met dat scenario: "We volgen de situatie nauwgezet op", klinkt het.
Lees verder

Braziliaanse zorgverleners beschuldigd: "Ze faken dat ze het coronavaccin toedienen aan ouderen"
Dienen Braziliaanse zorgverleners bewust het coronavaccin fout of zelfs niet toe aan oudere patiënten in Rio de Janeiro? Daar lijkt het volgens sommigen wel op. Het protest en de beschuldigingen nemen met de dag toe. Op internet circuleren zelfs video's van de bewuste vaccinaties.
Lees verder

Dochter Bono blikt terug op wilde jeugd: "Papa wilde geen jonge, knappe muzikanten meer inhuren"
Eve Hewson (29) timmert hard aan haar carrière als actrice, maar voorlopig staat de Ierse toch vooral bekend als de dochter van U2-frontman Bono (60). In Town&Country verklapt de actrice dat ze het haar vader niet altijd makkelijk heeft gemaakt. "We waren kleine herrieschoppers."
Lees verder

Drie nieuwe verdachten in de cel voor moord op Frank Goes (54): "Concurrent betaalde dader om slachtoffer 'af te schrikken'"
De politie heeft drie nieuwe verdachten opgepakt voor de moord op vastgoedmakelaar Frank Goes (54). De vastgoedondernemer werd in september vorig jaar in Jette vermoord. Volgens Sudpresse, dat met het nieuws naar buiten kwam, is een van de nieuwe verdachten de 'opdrachtgever'. Het gaat om een Brusselse aannemer en concurrent van Goes. De dader zou verklaard hebben dat hij tienduizend euro kreeg om de makelaar "af te schrikken".
Lees verder

Van Gaal verdedigt zich na kritiek Januzaj: "Mijn carrière spreekt voor zich"
Beste vrienden zullen Louis Van Gaal en Adnan Januzaj niet meer worden. De Rode Duivel uitte in de aanloop van de wedstrijd tegen ex-club Manchester United kritiek op zijn voormalige trainer. Van Gaal reageerde in geheel eigen stijl via mail.
Lees verder