Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

“Noord-Korea maakt gebruik van slavernij om wapenprogramma te financieren”

HLN
"Noord-Korea maakt gebruik van slavernij om wapenprogramma te financieren"
Noord-Korea schakelt politieke gevangenen, waaronder ook kinderen, in bij de productie van steenkool om zo de export ervan te kunnen opdrijven. Die buitenlandse inkomsten worden vervolgens geïnvesteerd in het Noord-Koreaanse kernwapen- en raketprogramma. Dat zegt de Zuid-Koreaanse mensenrechtenorganisatie Citizens' Alliance for North Korean Human Rights (NKHR) vandaag in een rapport.
Lees verder

Kate Winslet heeft spijt van samenwerking met Woody Allen en Roman Polanski
Actrice Kate Winslet (45) heeft spijt dat ze meegespeeld heeft in films van Woody Allen (85) en Roman Polanski (87). Dat schrijft The Sun. Beide regisseurs worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Lees verder

Druk, drukker, drukst: lentezon lokt mensen massaal naar buiten
Zo'n dagje zomer in februari, we zijn er duidelijk massaal blij mee. Het was niet alleen druk aan de kust, maar ook in parken en stadscentra was het soms over de koppen lopen. In Leuven moest zelfs het Stadspark ontruimd worden.
Lees verder

De Croo overtuigd dat verbod op niet-essentiële reizen "proportioneel" is
Premier Alexander De Croo (Open Vld) is overtuigd dat hij de Europese Commissie kan aantonen dat het Belgische verbod op niet-essentiële reizen proportioneel en non-discriminatoir is. Dat heeft hij woensdag gezegd in het Federale Adviescomité voor Europese Aangelegenheden. Het antwoord aan de Commissie zal vrijdag beslist worden in het Overlegcomité.
Lees verder

IN KAART. West-Vlaanderen spant de kroon: zoveel inwoners zijn er al gevaccineerd in úw gemeente
Met 280 volledig ingeënte inwoners op 5.368 of 5,22 procent spant de West-Vlaamse gemeente Ruiselede momenteel de kroon in Vlaanderen wat het aantal vaccinaties betreft. Ook andere gemeenten in de kustprovincie staan bovenaan de lijst van het Agentschap Zorg en Gezondheid. U kan op de kaart en in de tabel zelf op zoek gaan naar de cijfers in uw gemeente.
Lees verder

LIVE. Trincão dicht bij de 1-0
• La Liga • Camp Nou • Barça volgt op 8 punten van leider Atlético • Aftrap: 19 uur
Lees verder

Amerikaan Holloway breekt 27 jaar oud wereldrecord op 60m horden
De Amerikaan Grant Holloway, wereldkampioen van 2019 op de 110m horden, heeft het wereldrecord op de 60 meter horden indoor scherper gesteld. De 23-jarige Holloway liep tijdens een indoormeeting in Madrid 7:29. Hij was daarmee één honderdste van een seconde sneller dan de recordtijd van de Brit Colin Jackson (7:30), neergezet in maart 1994.
Lees verder

Jongeman (19) zet eigen ontvoering in scène als excuus om niet te gaan werken
We slijten veel uren op ons werk, maar niet iedereen doet zijn job graag. Sommige werknemers durven zelfs excuses te verzinnen om een dagje thuis te kunnen blijven. Een 19-jarige man uit de Amerikaanse staat Arizona verzon wel een erg extreem excuus. De jongeman zette zijn eigen ontvoering in scène.
Lees verder

Jean Butez moet terug voor stabiliteit zorgen in doel bij Antwerp na enkelblessure: "Snak ernaar om weer titularis te zijn"
Morgen in Glasgow is het nog aan De Wolf of Beiranvand, maar daarna neemt Jean Butez (25) zijn plaats tussen de Antwerpse palen weer in. De doelman is hersteld van een enkelblessure. "Ik leun al heel dicht tegen mijn beste vorm aan."
Lees verder

Ex van Travis Barker haalt uit naar zijn nieuwe relatie met Kourtney Kardashian
Kourtney Kardashian (41) en Travis Barker (45) hebben hun relatie nog maar net officieel bekendgemaakt of daar zijn de eerste haters al. Shanna Moakler (45), de ex van Barker, is niet zo gelukkig met zijn nieuwe relatie en dat laat ze ook duidelijk merken op sociale media.
Lees verder

LIVE. De Bruyne begint op de bank, zet Man City zegereeks voort in Champions League?
• Champions League • Heenwedstrijd achtste finales • Man City won 18 duels op rij • Aftrap: 21 uur
Lees verder

LIVE (21u). Wat doet gehavend Real bij Atalanta? De Bilde: "Alle druk op de schouders van Courtois"
• Champions League • Heenwedstrijd achtste finales • Eden Hazard geblesseerd • Volg de CL-kraker vanavond op VTM 2!
Lees verder

Bruce Springsteen vrijgesproken voor rijden onder invloed
Een meevaller voor Bruce Springsteen (71). De zanger werd vrijgesproken voor rijden onder invloed en roekeloos rijgedrag. Wel kreeg hij een boete van 540 dollar (445 euro) voor het drinken op verboden terrein.
Lees verder

Anderlecht rouwt om oudste abonnee Remi (98): "Zelfs als we verloren, konden we met de glimlach naar huis. Dat was de laatste jaren wel anders"
Anderlecht is in rouw. De oudste abonnee, Remi Van den Bossche (98), is overleden. Remi was abonnee sinds 1947, hij heeft elk van de 34 landstitels hoogstpersoonlijk meegemaakt. In 2019 zocht onze krant hem op: "Vroeger konden we zelfs bij verlies glimlachend naar buiten, op Anderlecht zag je altijd goed voetbal. Dat is tegenwoordig wel even anders. Gelukkig zit mijn hoofd vol met schone herinneringen. Die kunnen ze mij niet meer afpakken."
Lees verder

Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pietersplein: "Zulke taferelen tonen aan dat avondklok zeer nuttig blijft"
Het was alweer prijs op het Sint-Pietersplein in Gent. Woensdagavond barstte een groot spontaan feest los onder naar schatting duizend studenten. Zodra de politie ter plaatse kwam, stoof de massa uit elkaar. Viroloog Marc Van Ranst noemt de taferelen een middelvinger naar iedereen die de regels wel respecteert: "Dergelijke taferelen tonen aan dat de avondklok zeer nuttig blijft".
Lees verder

Videobeelden tonen honderden feestende studenten op Sint-Pietersplein in Gent, politie sluit plein af
Het is alweer prijs op het Sint-Pietersplein in Gent: woensdagavond is daar een groot spontaan feest onder studenten losgebarsten. Dat heeft VTM NIEUWS ter plaatse kunnen vaststellen. De politie heeft het plein intussen afgesloten.
Lees verder

LIVE. Messi scoort vlak na de rust
• La Liga • Camp Nou • Barça volgt op 8 punten van leider Atlético • Aftrap: 19 uur
Lees verder

Ecolo-voorzitter Nollet na kritiek op overtreden coronaregels: "Was het beter geweest als ik had gelogen?"
Jean-Marc Nollet heeft al een aantal weken contact met een ander koppel en schendt daarmee dus de coronaregels. De Ecolo-covoorzitter kreeg een storm van kritiek over zich heen, maar houdt voet bij stuk. "Erover liegen was geen optie."
Lees verder

Nederlandse festival Best Kept Secret schrapt ook editie 2021: "Verplaatsen was niet haalbaar"
Het Nederlandse festival Best Kept Secret, dat ook veel Belgen trekt, gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Festivaldirecteur Maurits Westerik legt aan 3VOOR12 uit waarom de beslissing genomen werd.
Lees verder

LIVE. Alba en twee keer Messi zorgen voor 3-0 voorsprong Barcelona
• La Liga • Camp Nou • Barça volgt op 8 punten van leider Atlético • Aftrap: 19 uur
Lees verder