Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Nog drie finalisten strijden om de titel in ‘Junior Bake Off’

HLN
Nog drie finalisten strijden om de titel in 'Junior Bake Off'
Voor de laatste keer zullen de oventjes in de baktent in Oostende snorren, want vanavond weten we wie van deze drie de winnaar van de eerste editie van 'Junior Bake Off' wordt. Dus nog één keer: 'Klaar, en... bakken maar.'
Lees verder

Heineken gaat zwaar besparen en schrapt 8.000 jobs
De Nederlandse bierbrouwer Heineken gaat de komende jaren wereldwijd 8.000 banen schrappen. Dat meldt het Nederlandse persagentschap ANP. De ingreep is onderdeel van een plan om kosten te besparen. In totaal werken er ongeveer 85.000 mensen bij het bedrijf.
Lees verder

Hoe de ICT-sector haast ongeschonden uit de coronacrisis komt: "De veerkracht is enorm"
Jobs, jobs, jobs. Hoewel er meer ICT'ers afstuderen, blijft het aantal vacatures voor hogeropgeleide ICT-profielen toenemen. "De terugval tijdens de coronacrisis heeft zich helemaal hersteld. De digitale transformatie zet zich verder door", vertelt Patrick Slaets van technologiefederatie Agoria aan Jobat.be.
Lees verder

"Begin nooit te beleggen na een tip van een vriend": onze beursexpert legt uit waarin je best investeert en welk budget je moet voorzien
Beginnen met beleggen, allemaal goed en wel, maar hoe pak je het aan? Wie zijn eerste stappen wil zetten op de beurs ziet vaak door de bomen het financiële bos niet meer. Maar geen nood. Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je de komende weken in onze reeks 'Starten met beleggen' door de jungle. Vandaag: hoe bouw je een evenwichtige aandelenportefeuille op? En welk budget voorzie je daarvoor als startende belegger?
Lees verder

Week tegen Pesten: wat bepaalt of je kind populair is op school en hoe kan je als ouder daarbij helpen? "Laat je kind al vroeg zijn sociale vaardigheden oefenen"
Van 5 tot 12 februari is het de Week tegen Pesten, nog altijd een fenomeen op elke speelplaats. De factor die bepaalt wie er het slachtoffer van is? Populariteit, meestal. 'Erbij horen' speelt enorm bij kinderen, en meer nog bij tieners. Zeker nu likes en volgers op sociale media meespelen. Wat bepaalt of een kind populair is of niet en kan je daar als ouder een rol in spelen? Een professor pedagogische wetenschappen en een pestdeskundige lichten toe. "Als ouder kan je het goede voorbeeld geven."
Lees verder

Starten met beleggen: in wat investeer je het best? En welk budget moet je voorzien? "Zelfs met weinig geld kan je al op de beurs spelen en winst boeken"
Beginnen met beleggen, allemaal goed en wel, maar hoe pak je het aan? Wie zijn eerste stappen wil zetten op de beurs ziet vaak door de bomen het financiële bos niet meer. Maar geen nood. Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je de komende weken in onze reeks 'Starten met beleggen' door de jungle. Vandaag: hoe bouw je een evenwichtige aandelenportefeuille op? En welk budget voorzie je daarvoor als startende belegger? "Een klassieke beginnersfout die gemaakt wordt, is starten met beleggen na een tip van een vriend."
Lees verder

Vincent Kompany begint binnenkort dan toch aan trainersopleiding
Als alles goed gaat, begint Vincent Kompany in maart aan zijn trainersopleiding. Zo kan de coach van Anderlecht het Pro License-diploma behalen, wat verplicht is voor een trainer in het Belgische profvoetbal.
Lees verder

Aantal geboortes in China neemt drastisch af
Het aantal geboortes in China is het voorbije jaar drastisch gedaald. Het ging van 11,79 naar 10,04 miljoen, of een afname met 15 procent in vergelijking met 2019. Dat heeft het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid laten weten.
Lees verder

Nieuwe ring doet geruchtenmolen draaien: is Emma Watson verloofd?
Een ring om de ringvinger van Emma Watson (30) deed de geruchtenmolen op volle toeren draaien. De 'Harry Potter'-actrice zou zich verloofd hebben met haar vriend Leo Robinton (31), met wie ze sinds 2019 een relatie heeft.
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Djokovic rekent af met Tiafoe - Serena Williams vlot door naar derde ronde - Wawrinka moet koffers pakken
Novak Djokovic (ATP 1) heeft zich ten koste van Francis Tiafoe geplaatst voor de volgende ronde. De Amerikaan snoepte de titelverdediger een set af na een tiebreak, maar moest na 3,5 uur spelen toch de duimen leggen: 6-3, 6-7, 7-6 en 6-3. In de vorige ronde rekende Djokovic in drie sets af met de Fransman Chardy.
Lees verder

Waar komen mysterieuze cirkels boven Brussel plots vandaan?
Heel wat mensen vroegen zich gisterennamiddag af wat die twee witte cirkels precies waren die aan de blauwe hemel boven de Brusselse regio in elkaar haakten? RTL Info werd plots overspoeld met meldingen van lezers, niet alleen uit Brussel maar ook uit de provincies Namen en Luik. De nieuwssite kon terecht bij Defensie voor een verklaring.
Lees verder

Kim Kardashian razend na kritiek op schilderijtje North
Een schilderijtje dat North West, de zevenjarige dochter van Kim Kardashian (40), maakte, maakt heel wat reacties los. Fans geloven niet dat North het landschap zelf gemaakt heeft, maar dat laat Kim zich uiteraard niet zeggen.
Lees verder

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert hard voor El Kaouakibi: "Achteraf kun je je afvragen of dit de goeie investering was"
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vraagt dringend duidelijkheid en transparantie van zijn partijgenote en Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi na de ophef rond de 50.000 euro die El Kaouakibi factureerde aan haar partij om de overstap te maken naar de politiek. "Hoe langer ze wacht, hoe moeilijker het wordt voor haar binnen de partij", zei Lachaert vanmorgen bij HLN LIVE.
Lees verder

H&M's nieuwste samenwerking met ontwerper Simone Rocha schreeuwt Regency-core
Winkelketen H&M heeft een goede reputatie wat designer collabs betreft. De uitverkorenen zijn steevast ontwerpers om u tegen te zeggen, met collecties die razendsnel uitverkopen. Ook de nieuwste samenwerking, met niemand minder dan de Ierse Simone Rocha, stelt niet teleur. En als we kijken naar de beelden van enkele stuks die werden vrijgegeven, kunnen we niet anders dan denken aan Regency-core, de kledingstijl die momenteel ontzettend populair is door de Netflix-serie Bridgerton.
Lees verder

Hazard voor de beeldrechten, Meunier bouwt holding uit: Luxemburgse bedrijfjes Rode Duivels hebben gezamenlijk vermogen van 18,5 miljoen euro
Volgens de meest recente jaarrekeningen bezitten de Rode Duivels een vermogen van bijna 18,5 miljoen euro op Luxemburgse vennootschappen. Dat meldt Le Soir, dat documenten via onderzoeksbureau OpenLux kon inkijken. Eden Hazard gaat er heen voor zijn beeldrechten en Thomas Meunier bouwt er een holding uit.
Lees verder

Freya Poppe uit 'Pink Ambition' verblijft al maanden in Dubai: "Hoe ik dat betaal? Door slimme deals te maken"
In België mag het dan wel vriezen dat het kraakt, ontwerpster Freya Poppe uit 'Pink Ambition' heeft daar weinig last van. Zij ontvluchtte de coronacrisis en verblijft al meer dan drie maanden in het zonovergoten Dubai. En ze en is nog niet van plan om meteen terug te keren. "Mensen denken dat ik hier niets doe, maar het tegendeel is waar."
Lees verder

Maandenlang wachten op uitkering duwt werklozen in de armoede
Door de onbereikbaarheid van de overheid en de vakbonden moeten werklozen vaak maanden wachten op hun uitkering. OCMW's en welzijnsorganisaties worden overstelpt met hulpvragen en slaan alarm, schrijft De Standaard.
Lees verder

Laatste aflevering van 'De Verhulstjes': Gert is verdikt na ooglidcorrectie en gaat op dieet
In de laatste aflevering van 'De Verhulstjes' schrikt Gert (53) van zijn gewicht. Hij doet er alles aan om het cijfertje op de weegschaal naar beneden te krijgen, maar tevergeefs. "Die weegschaal moet kapot zijn."
Lees verder

KOERS KORT. 73ste editie van Halle-Ingooigem geannuleerd
Er wordt dit jaar, net als in 2020, geen Halle-Ingooigem georganiseerd. Normaal was de koers gepland voor woensdag 16 juni, maar de organisatoren schuwen elk risico en nemen nu al de vlucht vooruit door hun koers af te gelasten. Men wil de wedstrijd immers niet organiseren zonder vips of toeschouwers. Het comité Yvegem Sportief organiseerde vorig jaar nog het Belgisch kampioenschap op de weg.
Lees verder

Deze auto zuivert de lucht wanneer hij rijdt
Een van de specialere auto's op HLN Drive is de Toyota Mirai. Hij rijdt op waterstof en bovendien claimt de Japanse autobouwer dat de wagen de lucht zuivert wanneer hij rijdt. Dat bekijken we eens van naderbij.
Lees verder