Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw ‘vaccinatie-dashboard’ laat zien hoe ver andere lidstaten staan in vaccinatiecampagne

HLN
Nieuw 'vaccinatie-dashboard' laat zien hoe ver andere lidstaten staan in vaccinatiecampagne
Het Europees Centrum ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) lanceert vandaag een interactief vaccinatie-dashboard. Deze tool laat zien hoe ver andere Europese landen gevorderd zijn in hun vaccinatiecampagne.
Lees verder

Europol waarschuwt voor handel in valse negatieve testresultaten voor reizigers
De Europese politieorganisatie Europol waarschuwt dat criminelen handeltjes opzetten om valse coronatestresultaten te verkopen aan reizigers die die nodig hebben om een land binnen te geraken. Volgens Europol is de kans groot dat dit in de toekomst vaker zal gebeuren.
Lees verder

Corona of niet: Australian Open mikt op maar liefst 390.000 toeschouwers
Het Australische tennisluik is officieel van start gegaan. Meer dan 250 spelers zullen de komende week 388 matchen in 6 tornooien spelen op Melbourne Park. En ook aan toeschouwers zal er geen gebrek zijn.
Lees verder

Dochter van Lea (69) wil vier agenten veroordeeld zien nadat haar mama zelfmoord pleegde in politiecel: "Ik dacht dat ze in veilige handen was, maar dat bleek niet zo"
Ze hadden haar moeder beter moeten fouilleren en op camerabeelden moeten zien dat ze zich aan het ophangen was in haar cel. Sandra Luyckx (48) uit Westerlo wil vier agenten van de lokale politie Damme/Knokke-Heist veroordeeld zien voor de dood van haar moeder Lea Engelen (69). Volgens de vrouw hadden zij de zelfmoord van haar mama anderhalf jaar geleden kunnen voorkomen. "Het gaat me niet om het geld, maar wel om het principe", vertelt ze. De agenten zelf vragen de vrijspraak en worden daarin gesteund door het Openbaar Ministerie.
Lees verder

Ziet Anderlecht assistent-trainer Nicolás Frutos vertrekken? Losada wil zijn landgenoot naar DC United halen
Het heeft er alle schijn van dat assistent-trainer Nicolas Frutos Anderlecht gaat verlaten. De 39-jarige Argentijn staat heel dicht bij een overstap naar het Amerikaanse DC United, waar hij T2 kan worden onder zijn landgenoot en ex-ploegmaat Hernan Losada.
Lees verder

Licht op groen voor nieuw pakket financiële steun voor ondernemers
Vanaf 16 februari 2021 kunnen ondernemers het Vlaams beschermingsmechanisme voor januari 2021 aanvragen. Dat laat Vlaams minister van Economie Hilde Crevits weten. Nog tot 15 februari kunnen ondernemers een aanvraag indienen voor de periode 15 november tot 31 december 2020. Ondertussen heeft Europa het beschermingsmechanisme voor januari en februari ook goedgekeurd. Ondernemers krijgen, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, tot 40.000 euro steun per maand.
Lees verder

TRANSFER DEADLINE DAY. Verlaat Nicolás Frutos Anderlecht voor DC United van Losada? - Vlap officieel naar Bielefeld - Tissoudali wordt voorgesteld bij AA Gent
De laatste dag van de transfermarkt levert áltijd spektakel op. Ook vandaag zullen er ongetwijfeld nog een resem opmerkelijke deals gesloten worden in binnen- en buitenland. Op deze pagina zit u de hele dag goed voor al het laatste transfernieuws.
Lees verder

Officieel: overbodige Michel Vlap gaat in Duitsland voetballen
Officieel. Michel Vlap (23) gaat in de Bundesliga voetballen. Anderlecht leent de middenvelder uit aan degradatiekandidaat Arminia Bielefeld, zonder aankoopoptie.
Lees verder

Griekse eilanden en westkust van Turkije getroffen door meerdere aardbevingen
De Griekse Egeïsche Eilanden en delen van de westkust van Turkije zijn maandagochtend getroffen door een aantal aardbevingen.
Lees verder

'Westworld'-actrice Evan Rachel Wood beschuldigt Marilyn Manson van huiselijk geweld: "Hij heeft me jarenlang misbruikt"
Evan Rachel Wood (33) vertelt in een Instagram-post dat haar ex-verloofde Marilyn Manson (52) haar jarenlang misbruikt heeft. De 'Westworld'-actrice getuigde in het verleden al over huiselijk geweld, maar noemde nooit namen. "Ik ben het beu om in angst te leven", schrijft ze.
Lees verder

Hoofdverpleger Geert V., beschuldigd van moord, mag terug aan het werk: "Parket ziet geen reden om hem te vervolgen"
Hoofdverpleger Geert V., die een jaar geleden door zijn directeur werd beschuldigd van moord op verschillende rusthuisbewoners, mag vanaf vandaag opnieuw beginnen werken in een ander woonzorgcentrum. Het parket ziet geen reden om Geert V. te vervolgen en liet weten aan Stad Gent dat de buitenvervolgingstelling aan de rechtbank zal gevraagd worden.
Lees verder

België, het trainerskerkhof bij uitstek: nergens in Europa is het verloop groter dan bij ons
Trainerskerkhof. Duiventil van de dugout. Noem het zo u wil, maar nergens in Europa is het verloop van trainers zó groot als in de Jupiler Pro League. Een vergelijking met de ons omringende landen.
Lees verder

PORTRET. Dave Grohl van Foo Fighters, de enige rockster die de jeugd vandaag nog heeft
Hij mepte zich de muziekgeschiedenis in als drummer van Nirvana en maakte van Foo Fighters de grootste rockband van de 21ste eeuw. Dave Grohl is al jarenlang the nicest guy in rock en blijft op z'n 52ste ontelbare fans plezieren, ook met zijn nieuwste album, 'Medicine at Midnight'. Een portret van de man die zijn eigen drummer van de heroïne redde, iets te veel koffie drinkt en Pukkelpop eigenhandig van een trauma verloste.
Lees verder

Bekend Vlaanderen klust bij in Coronatijden: Filip Peeters: "Wie weet eindigt mijn carrière wel in de keuken"
Filip Peeters bakt taarten, Mathias Vergels is stukadoor en Bert Gabriëls werkt als jurist. Uitkeringen volstaan niet om hun inkomenverlies op te vangen, en dus zetten tal van BV's alle zeilen bij om rond te komen. Toch vinden ze nog tijd om ook belangeloos de handen uit de mouwen te steken. "Iets doen voor een ander helpt om zélf rust te vinden", zegt Mathias Vergels.
Lees verder

Aanzetten tot rellen blijft niet ongestraft: "Wie oproept tot geweld en vernielingen kan vervolgd worden"
Er gaan nieuwe berichten op sociale media rond om te rellen in Kortrijk en Menen. Oproerkraaiers worden niet ongemoeid gelaten. "Spreek die jongeren of hun ouders rechtstreeks aan. En wie oproept tot geweld, kan vervolgd worden", zegt West-Vlaams procureur des Konings Filiep Jodts.
Lees verder

'Britain's Got Talent'-jurylid Amanda Holden deelt foto van doodgeboren zoontje op de dag dat hij 10 zou worden: "We denken elke dag aan je"
Amanda Holden (49) staat op Instagram stil bij de geboorte van haar zoon Theo, dag op dag tien jaar geleden. De jongen stierf in haar baarmoeder, waardoor het 'Britain's Got Talent'-jurylid moest bevallen van een kindje dat al overleden was. "Theo, onze prachtige kleine jongen... Je zou vandaag 10 jaar zijn geweest, er gaat geen dag voorbij zonder dat we aan je denken", schrijft ze bij een foto van z'n voetafdrukken.
Lees verder

Sarah Jessica Parker bevestigt dat de coronacrisis aan bod komt in de 'Sex and the City'-reboot
Enkele weken geleden kondigde Sarah Jessica Parker (55) aan dat de populaire serie 'Sex and the City' een vervolg krijgt en ondertussen heeft de actrice al wat meer te zeggen over de verhaallijn van de reboot. In een interview met Variety vertelt ze dat de huidige coronapandemie sowieso een deel zal uitmaken van de verhaallijn.
Lees verder

200 minder neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika, dankzij coronamaatregelen
Stropers hebben een derde minder neushoorns gedood voor hun hoorn in Zuid-Afrika. Dat is vooral te danken aan de beperkingen op verplaatsingen vanwege Covid-19, heeft de regering maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Football Talk. De Wolf en Avenatti meteen in Antwerp-selectie voor bekermatch - Mourinho brengt hoopvol nieuws over Kane
De verwachting is dat Harry Kane over twee weken weer voor Tottenham Hotspur kan spelen. Dat zegt trainer José Mourinho over de spits, die onlangs in het verloren duel met Liverpool geblesseerd raakte aan beide enkels.
Lees verder

Zeldzame blauwe vinvis bedreigd door drukke scheepvaart in Stille Oceaan
Het grootste levende zoogdier op onze planeet, de blauwe vinvis, wordt bedreigd door de vele schepen ter hoogte van Patagonië, gelegen ten zuiden van de rivier de Colorado tot aan de Straat van Magellaan. Dat blijkt uit een nieuwe studie waarover 'The Guardian' bericht.
Lees verder