Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw mondmaskeradvies: welk masker mag ik nog dragen? Waarom moet het nu ook op de werkvloer? En is het ook verplicht?

HLN
Nieuw mondmaskeradvies: welk masker mag ik nog dragen? Waarom moet het nu ook op de werkvloer? En is het ook verplicht?
Sjaals en bandana's zijn geen mondmaskers. Zo luidt het nieuwe advies van de Risk Assessment Group. Bovendien worden mondkapjes voortaan ook sterk aanbevolen op de werkvloer, zelfs als u achter uw bureau zit. Maar waarom net nu? En welke maskers beschermen wél nog genoeg? Uw vragen beantwoord.
Lees verder

'Romeo' Chris Van Tongelen gaat vaccinatiecentrum in Putte leiden: "Verbaasd dat ze me vroegen, maar het is een mooie uitdaging"
Opvallende (tijdelijke) carrièrewending voor 'Romeo' Chris Van Tongelen. De 52-jarige zanger/acteur werd zopas aangesteld als centrummanager voor het vaccinatiecentrum in zijn woonplaats Putte. "Ik ben blij dat ik nu weer iets om handen heb, want ik zit niet graag stil."
Lees verder

'Vroege vogel' Tim Wellens blijft dromen van een grote klassieker of Monument: "Laat me beginnen met de Omloop"
Terwijl Wout van Aert zondag in Oostende werd gekooid, spreidde 1.100 kilometer verderop in Zuid-Frankrijk een andere 'vroege vogel' zijn vleugels. Zesde in de GP La Marseillaise. De eerste zaadjes lonken nu in de Ster van Bessèges. Recht vanop de massagetafel, tsjilpend op uw schouder: Tim Wellens (29).
Lees verder

Amazon betaalt 62 miljoen dollar in zaak van achtergehouden fooien
De Amerikaanse webwinkel Amazon zal 61,7 miljoen dollar (51,3 miljoen euro) betalen om een einde te maken aan vervolging in een dossier van achtergehouden drinkgeld. Dat heeft het Amerikaanse agentschap voor consumentenbescherming (FTC) bekendgemaakt.
Lees verder

Johnny Depp volgende maand weer voor de rechter
Johnny Depp (57) heeft volgende maand weer een afspraak met de rechter. Ergens tussen 15 en 31 maart vindt er een hoorzitting plaats van het Britse hooggerechtshof over het heropenen van de rechtszaak die de acteur had aangespannen tegen The Sun om het gebruik van de term 'vrouwenmishandelaar', melden Britse media.
Lees verder

CROKY CUP LIVE. Het wordt nog spannend: Lommel maakt er 1-2 van tegen KV Kortrijk!
De hoofdbrok is pas voor morgen, maar ook vanavond wordt al gevoetbald in de Croky Cup. Antwerp knokte zich zonet met de nodige moeite langs La Louvière (tweede nationale), het werd 2-1. En Union (1B) en Moeskroen liet zich verrassen door Union (1B). Om 20u is Kortrijk eraan begonnen in Lommel (1B). Volg de match live op deze pagina!
Lees verder

Langer interval tussen twee doses AstraZeneca-vaccin biedt betere bescherming
Het Oxford/AstraZeneca-vaccin, dat vorige week vrijdag groen licht kreeg van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA), biedt betere bescherming als er meer tijd tussen het toedienen van beide doses is. Dat blijkt uit nieuwe studieresultaten die de universiteit van Oxford dinsdag publiceerde in een voorpublicatie in The Lancet. Bovendien biedt de eerste dosis vanaf 3 weken tot 3 maand na de toediening 76 procent bescherming.
Lees verder

"Rebel Wilson is opnieuw vrijgezel"
Rebel Wilson (40) is opnieuw vrijgezel. Haar relatie met Jacob Busch (29) zou na ruim vier maanden op de klippen zijn gelopen. Dat vertelt een vriend van de actrice aan PEOPLE.
Lees verder

Vercauteren na bekerzege tegen La Louvière: "Hadden het sneller moeten afmaken"
Antwerp heeft zich dankzij een zege tegen La Louvière geplaatst voor de volgende ronde in de Croky Cup. Het grootste doel van coach Franky Vercauteren was daarmee bereikt: "Het resultaat was voor mij het belangrijkste." Toch zag de trainer ook nog werkpunten.
Lees verder

Ook Kortrijk bekert verder: KVK laat zich niet verrassen door 1B-club Lommel
In een best aangename partij die tot in de slotfase spannend bleef, ervaarde Kortrijk eindelijk nog eens wat winnen is. Met dank aan een hoge kopbal van Gueye, een beauty van Chevalier en een goal van Selemani toen heel Lommel aan de overkant stond, keeper incluis. 1-3 en KVK bekert voort.
Lees verder

Rode Duivels Futsal behalen tegen Montenegro eerste zege in EK-kwalificatie
Na het gelijkspel tegen Finland mochten de Rode Duivels hun tweede wedstrijd in de poule zeker niet verliezen om hun kansen op kwalificatie voor het EK 2022 in Nederland te vrijwaren. Onze landgenoten speelden tegen Montenegro een zeer degelijke wedstrijd. Een homogeen team met Omar Rahou als orkestmeester won finaal met 6-2. Technisch directeur Roberto Martinez zag dat het goed was.
Lees verder

Rode Duivels Futsal behalen tegen Macedonië eerste zege in EK-kwalificatie
Na het gelijkspel tegen Finland mochten de Rode Duivels hun tweede wedstrijd in de poule zeker niet verliezen om hun kansen op kwalificatie voor het EK 2022 in Nederland te vrijwaren. Onze landgenoten speelden tegen Montenegro een zeer degelijke wedstrijd. Een homogeen team met Omar Rahou als orkestmeester won finaal met 6-2. Technisch directeur Roberto Martinez zag dat het goed was.
Lees verder

"Ik ben een beetje verslaafd aan de liefde, denk ik": voor het eerst 50-plussers in 'Blind Getrouwd'
We schreven het al: het nieuwe seizoen van 'Blind Getrouwd' bevat een primeur. Voor het eerst stapt een koppel vijftigers in het huwelijksbootje. In VTM Nieuws vertelt kandidaat Sven over de voordelen van later trouwen.
Lees verder

Jeff Bezos stapt op als CEO van Amazon
Jeff Bezos stapt op als CEO van Amazon. Dat maakt het Amerikaans bedrijf bekend. Bezos zal vanaf het derde kwartaal van 2021 vervangen worden door Andy Jassy, die nu aan de leiding van Amazon Web Services staat. De miljardair zal vanaf dan de rol opnemen van voorzitter van de raad van bestuur. Hij wil zich in zijn nieuwe rol meer met nieuwe producten gaan bezighouden.
Lees verder

Onbemande Starship testraket van SpaceX explodeert bij landing
Ondanks een geslaagde lancering en vlucht is de onbemande Starship testraket van SpaceX er opnieuw niet in geslaagd om veilig te landen op de basis in de Amerikaanse staat Texas. Ook in december 2020 liep het al eens mis.
Lees verder

Dubbele verrassing bij 'Big Brother': deze week geen nominaties en er zijn nieuwe bewoners op komst
Een nieuwe week, maar geen nieuw rondje nominaties bij 'Big Brother'. Door de onverwachte exit van Danielle, Nathalie en Jowi zal er deze keer niemand geëlimineerd worden tijdens de donderdagse liveshow. Al zullen de huidige bewoners wel een ingrijpende beslissing moeten maken...
Lees verder

Italiaanse president Mattarella vestigt hoop op oud-ECB-voorzitter Mario Draghi om regering op de been te brengen
In Italië is aftredend premier Giuseppe Conte er niet in geslaagd om opnieuw een meerderheid op de been te krijgen. President Sergio Mattarella vestigt zijn hoop nu op Mario Draghi: de voormalige voorzitter van de Europese Centrale Bank is uitgenodigd voor een ontmoeting met het staatshoofd op woensdagmiddag, zo maakte het presidentieel paleis dinsdagavond bekend.
Lees verder

Manchester United wint van Southampton met 9-0 (!) en evenaart record
Manchester United heeft Southampton een stevig pak slaag verkocht op Old Trafford. De Red Devils stonden bij de rust al 4-0 voor en deden er na de pauze nog eens vijf doelpunten bij. Eindstand: 9-0, een evenaring van de grootste zege in de Premier League ooit.
Lees verder

Moederbedrijf Google ziet advertentie-inkomsten flink stijgen dankzij coronapandemie
Techconcern Alphabet, het bedrijf achter Google en YouTube, heeft in de feestdagenperiode flink meer geld verdiend met advertenties. Daarbij profiteerde het Amerikaanse bedrijf ook van de coronapandemie, omdat veel mensen thuis bleven en bijgevolg meer tijd spendeerden aan surfen op het internet.
Lees verder

LIVE (21u15). Liverpool en Origi krijgen Brighton en Trossard over de vloer
• Premier League • Aftrap: 21u15 • Anfield • Trossard scoorde zondag nog tegen Tottenham
Lees verder