Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 februari 2021

Netflix op de hielen: Disney+ scoort 8 miljoen extra abonnees op 1 maand tijd

HLN
Netflix op de hielen: Disney+ scoort 8 miljoen extra abonnees op 1 maand tijd
Waar vele bedrijven vloeken op de coronacrisis, hoeven de streamingdiensten zich geen zorgen te maken over slechte zaken. Dat ondervond ook Disney+, een platform dat nog maar 15 maanden bestaat en toch al concurreert met opperzender Netflix. In de maand december alleen al noteerde Disney 8,1 miljoen nieuwe abonnees. Daarmee komen ze op een totaal van 94,9 miljoen kijkers.
Lees verder

Van Gucht benadrukt correct gebruik van mondmaskers: "Leg een knoop in de elastieken zodat ze beter aansluiten"
Steven Van Gucht heeft op de persconferentie van het Crisiscentrum een masterclass rond het dragen van mondmaskers gegeven. Hij raadt onder meer aan om een knoop te leggen in de elastieken, zodat het masker beter aansluit. De viroloog toonde zich geen fan van 'double masking' of FFP2-maskers in het gewone straatbeeld.
Lees verder

Van Gucht benadrukt correct gebruik van mondmaskers: "Leg eventueel een knoop in de elastieken zodat ze beter aansluiten"
Steven Van Gucht heeft op de persconferentie van het Crisiscentrum een masterclass rond het dragen van mondmaskers gegeven. Hij raadt onder meer aan om een knoop te leggen in de elastieken, zodat het masker beter aansluit. De viroloog toonde zich geen fan van 'double masking' of FFP2-maskers in het gewone straatbeeld.
Lees verder

Persoonlijke assistent van Kompany trotseert vrieskou in korte broek en korte mouwen: "En in de zomer draagt hij een dikke jas"
Het was verschrikkelijk koud, gisteravond tijdens het bekerduel tussen Union en Anderlecht. Het kwik daalde stevig onder nul - ongeveer tot -6 - en de gure wind maakte het helemaal pijnlijk. Maar één man had er schijnbaar geen last van: Rodyse Munienge, een boezem- en jeugdvriend van Vincent Kompany en nu zijn persoonlijke assistent. "Misschien moet Van Ranst er eens een onderzoek naar doen."
Lees verder

Tienduizenden betogers op straat tegen militaire coup in Myanmar
Ook vrijdag zijn er weer betogingen tegen de militaire coup in Myanmar. Tienduizenden betogers kwamen op straat. In de grootste stad van het land, Rangoon, verliep het protest vreedzaam, elders waren er wel confrontaties met de politie.
Lees verder

Exit Kyrgios in eigen land: Thiem klopt Australiër na geweldige vijfsetter
Wat een teleurstelling voor Nick Kyrgios. Voor 'zijn' fans stond de Australiër twee sets voor tegen Dominic Thiem - het derde reekshoofd op de Australian Open -, maar hij gaf dat toch nog weg na een geweldige comeback van Thiem. De Oostenrijker, de runner-up van vorig jaar, had vijf sets en bijna 3,5 uur nodig om thuisspeler Nick Kyrgios (ATP 47) uit te schakelen.
Lees verder

Verhuurkantoren aan zee zien tot 30 procent meer boekingen deze krokusvakantie
De kust blijft een populaire bestemming voor vakanties in eigen land. Verhuurkantoren aan zee noteren volgende week maar liefst 30 procent meer boekingen dan in dezelfde periode vorig jaar. En ook valentijn lokt meer toeristen naar de hotels.
Lees verder

31.000 euro in eigen zakken gestoken, maar geen straf: sjoemelende ex-werknemer van OCMW Izegem moet niet voor rechter komen
Een 31-jarige voormalig maatschappelijk assistent van het Izegemse OCMW, die jarenlang geld in eigen zakken stak en daarvoor op staande voet werd ontslagen, krijgt geen straf. Dat besliste de raadkamer in Kortrijk achter gesloten deuren, waardoor het ook niet tot een openbaar proces zal komen. Aan het OCMW moet hij wel het volledige bedrag - 31.000 euro - terugbetalen. "Het gaat nochtans om manifeste fraude als beëdigd ambtenaar", zegt de Izegemse burgemeester Bert Maertens.
Lees verder

"De dood van onze zoon maakt zichtbaar hoe kwetsbaar jongeren nu zijn. Er zijn zoveel Pepijns"
In het afgelopen jaar zagen Nederlandse ouders Gaston Remmers en Titia Bloemhof hun levenslustige puberzoon Pepijn verwelken. Hij ging op zoek naar spanning – met dodelijke afloop. Zijn verhaal laat zien hoe kwetsbaar jongeren zijn in deze crisis, zeggen zijn ouders in de Volkskrant. Daar moet de politiek meer rekening mee houden.
Lees verder

Curaçao lokt buitenlandse werkenden met zon, goede wifi en weinig coronaregels
Curaçao heeft een tropisch klimaat, vrijwel overal is wifi en het eiland is zo goed als coronavrij. De lokale overheid gebruikt al deze argumenten om 'digital nomads' actief naar het eiland te lokken. En Nederlanders die locatie-onafhankelijk kunnen werken bevestigen: "Het is hier heerlijk."
Lees verder

QUIZ. Het is de week van de Belgische muziek: hoeveel weet jij over onze muzikale helden?
Het is de week van de Belgische muziek, geen beter moment dus om onze kennis over de grote muzikale helden van ons land nog eens boven te halen.
Lees verder

Drukte op Mars: liefst drie missies arriveren deze maand bij de rode planeet
Het is druk aan het worden op Mars: deze maand arriveren liefst drie missies, van drie landen, bij de rode planeet. Dat is geen toeval. Ruimtevaartorganisaties lanceerden de missies afgelopen zomer vlak na elkaar omdat de afstand Mars-Aarde op dat moment gunstig was.
Lees verder

Van Gucht: "Ook gevaccineerde mensen moeten nog een tijd voorzichtig zijn"
Wie gevaccineerd werd tegen het coronavirus, zal toch nog een tijd voorzichtig moeten zijn. Dat beklemtoont Sciensano-viroloog Steven Van Gucht vrijdag nogmaals. Gevaccineerden kunnen het virus mogelijk nog doorgeven en dus iemand die nog geen vaccin kreeg, ziek maken.
Lees verder

Vercauteren staat met Antwerp voor zwaar schema, te beginnen bij Standard: "We gaan ginder voor winst, hoe moeilijk dat ook gaat zijn"
Op naar de volgende topper. Vier dagen na de bekeruitschakeling op Club Brugge gaat Antwerp in de competitie op bezoek bij Standard. "Ons resterende programma oogt best lastig, met onder andere nog vier tegenstanders uit de G5. Maar wat is een gemakkelijke match in België?" werpt Antwerps trainer Frank Vercauteren op.
Lees verder

Nog geen stormloop bij kappers: "Enkel eerste anderhalve week volgeboekt"
Morgen mogen de 22.000 kapsalons in ons land opnieuw de deuren openen voor klanten. Van een echte stormloop is echter nog geen sprake. Enkel de eerste week of anderhalve week zijn volgeboekt, klinkt het bij sectorfederatie Febelhair.
Lees verder

ASSISEN. Jordy Vande Sompele veroordeeld tot 18 jaar cel voor moord met kruisboog op liefdesrivaal
Het West-Vlaamse hof van assisen heeft Jordy Vande Sompele (26) veroordeeld tot 18 jaar opsluiting voor de moord op Bjorn De Vrieze (28). De beschuldigde bracht zijn liefdesrivaal op 1 mei 2018 in Tielt met een kruisboog om het leven. Het openbaar ministerie had 21 jaar opsluiting gevorderd.
Lees verder

Zelfrijdende auto's nu wettelijk toegestaan in Duitsland
De Duitse federale overheid heeft de 'wet voor het autonoom rijden' aangenomen. Daarmee is Duitsland het eerste Europese land dat deze stap zet. De wetgeving is een eerste stap in het toelaten van zelfrijdende auto's van niveau 4 op de openbare weg.
Lees verder

5 mensen met verschillende achtergrond delen hun meest waardevolle seksinzichten: "Het voorspel ís de seks"
Non-binair, hetero, panseksueel, man, vrouw, jong, oud. In alle onze verschillen is er toch iets wat ons met elkaar verbindt: seks. We doen het (bijna) allemaal, op onze eigen, unieke manier. Speciaal voor valentijn delen Eline (29), Inke (24), Jaak (81), Nore (22) en Malik (28) hun grootste sexy inzichten. Do try this at home! "Een relatie kan niet werken zonder ritme en flow in bed. Wat ik daarmee bedoel? Je moet op dezelfde golflengte zitten, op dezelfde beat bewegen."
Lees verder

Econoom beschuldigt Elon Musk van "crimineel gedrag" met bitcoin
De Amerikaanse stereconoom Nouriel 'Dr Doom' Roubini heeft Tesla-Baas Elon Musk beschuldigd van marktmanipulatie bij de grote bitcoin-aankoop van de autofabrikant. "De beurswaakhond moet dit onderzoeken", zegt Roubini. "Het is crimineel gedrag."
Lees verder

China wil dat mannen mannelijker worden, maar dat plan krijgt kritiek
Een nieuw jaar dat betekent goede voornemens en nieuwe gewoontes. Ook in China. Terwijl de gewone bevolking vooral hoopt om de pandemie achter zich te kunnen laten, heeft de regering al ambitieuze plannen klaar. De Chinese man moet sterker, gespierder, sportiever… Kortom: mannelijker.
Lees verder