Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Mogelijk staking in Waalse en Brusselse H&M-winkels

HLN
Mogelijk staking in Waalse en Brusselse H&M-winkels
De Franstalige vleugel van de christelijke bediendebond (CNE) kondigt werkonderbrekingen aan in verschillende winkels van kledingketen H&M. De winkel zou niet voldoende moeite doen om banen te redden. De Vlaamse vleugel doet niet mee, want die heeft het sociaal plan wel aanvaard.
Lees verder

President Brazilië zorgt voor onrust op financiële markten
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft voor grote onrust gezorgd op de financiële markten in Brazilië, door het ontslaan van de topman van staatsoliebedrijf Petrobras. Het nieuws joeg beleggers schrik aan. Zij vrezen grotere overheidsbemoeienis in het Braziliaanse bedrijfsleven en inperking van de marktvrijheid in het Zuid-Amerikaanse land.
Lees verder

Bouchez pleit voor perspectief: "Ik zie ook andere cijfers: dreigende faillissementen, depressies, zelfdodingen"
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil dat het Overlegcomité eind deze week duidelijke perspectieven levert. "Het tegenhouden van het virus is heel belangrijk, maar ik zie nog andere cijfers: dreigende faillissementen, depressies, zelfdodingen. Ook met die curves moeten we rekening houden."
Lees verder

Zoveel vaccins krijgt het vaccinatiecentrum in uw buurt deze week
16.200 vaccins worden er deze week uitgedeeld in de 95 Vlaamse vaccinatiecentra. Dat is nog steeds een klein aantal van amper 100 tot 200 dosissen in de meeste centra. De komende weken moeten de quota wel verder oplopen.
Lees verder

Vandaag nieuwe recordjackpot van 210 miljoen euro met Euromillions
De nieuwe recordjackpot van 202 miljoen euro bij Euromillions is vrijdag niet gevallen. Dat betekent dat er vandaag het nieuwe recordbedrag van 210 miljoen euro te winnen valt.
Lees verder

Zijn drijvende iglo's de oplossing voor bedreigde pinguïns? Deze architect denkt van wel
Pinguïns op Antarctica worden bedreigd door de opwarming van de aarde. Hun thuis smelt langzaam maar zeker weg. Iraans architect Sajjad Navidi hoopt de oplossing gevonden te hebben: drijvende iglo's.
Lees verder

Alles over de EuroMillions-jackpot van 210 miljoen: zo maak je meer kans om alléén de jackpot te winnen
Ook zin om 'schandalig rijk' te worden? Vandaag valt er met EuroMillions een ongeziene recordjackpot van liefst 210 miljoen euro te winnen. Maar vooraleer u begint te dromen: hoe groot is de winstkans? Kan je die vergroten? En speelt u best via een groepspot of individueel? De Nationale Loterij geeft alvast een tip om de kans te vergroten om alléén met de jackpot aan de haal te gaan. Alle EuroMillions-vragen beantwoord.
Lees verder

Sportcoach van Sven en Thibau Nys pleit voor meer empathie op de werkvloer: "Als ik één ding geleerd heb, is het om de lat op de juiste hoogte te leggen"
Topsportcoach Paul Van Den Bosch (63) vindt dat niet alleen atleten baat kunnen hebben bij het advies om meer uit jezelf en de ander te halen. "Ook buiten de fitnesszaal worden vandaag de dag topprestaties van mensen verwacht. De lessen die ik in mijn carrière als sportcoach heb geleerd, kan ik prima naar de zakenwereld overbrengen." Hij vertelt hoe positieve feedback en empathie tot betere prestaties kunnen leiden op de werkvloer en hoe je dat het best aanpakt.
Lees verder

Coöperatieve energieleveranciers: waarin verschillen ze van de klassieke spelers en wat met de prijzen?
De grote namen op onze energiemarkt zijn de meeste mensen wel bekend, maar ook kleinere spelers winnen de laatste jaren aan belang. Zo kiezen veel mensen bewust voor een zogenaamde coöperatieve energieleverancier. Mijnenergie.be legt uit hoe die werken en of er ook een voelbaar verschil is op de energiefactuur.
Lees verder

Topsportcoach Paul Van Den Bosch pleit voor meer positieve feedback en empathie op de werkvloer: "Niemand groeit door op zijn kop te krijgen"
Topsportcoach Paul Van Den Bosch (63) vindt dat niet alleen atleten baat kunnen hebben bij het advies om meer uit jezelf en de ander te halen. "Ook buiten de fitnesszaal worden vandaag de dag topprestaties van mensen verwacht. De lessen die ik in mijn carrière als sportcoach heb geleerd, kan ik prima naar de zakenwereld overbrengen." Hij vertelt hoe positieve feedback en empathie tot betere prestaties kunnen leiden op de werkvloer en hoe je dat het best aanpakt.
Lees verder

Fouten van Wellenreuther kosten Anderlecht punten: "Vreemd, bij Willem II was hij net sterkhouder"
Timon Wellenreuther (25) is de voorbije matchen geen baken van rust tussen de palen bij Anderlecht. Is een keeperswissel opportuun? "Bij een doelman 'breekt' er iets als je hem eruit haalt. Zo'n beslissing moet je écht goed afwegen."
Lees verder

Pascal Struijk - binnenkort Rode Duivel? - in beeld bij Napoli
Pascal Struijk (21) is in beeld bij Napoli. Dat schrijft De Telegraaf. Volgens onze informatie werd hij ook aangeboden bij Leicester City, maar daar zijn ze niet op zoek naar een extra centrale verdediger. De in Deurne geboren Nederlander, die op de radar van bondscoach Roberto Martínez staat, maakte de voorbije weken indruk bij Leeds.
Lees verder

Pascal Struijk - binnenkort Rode Duivel? - in beeld bij Leicester en Napoli
Pascal Struijk (21) is in beeld bij Leicester City en Napoli. Dat schrijft De Telegraaf. De in Deurne geboren Nederlander, die op de radar van bondscoach Roberto Martínez staat, maakte de voorbije weken indruk bij Leeds.
Lees verder

Iran beperkt nu officieel inspecties van nucleaire installaties door VN
Iran is dinsdag officieel begonnen met het inperken van de nucleaire inspecties van de Verenigde Naties. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif aan het staatspersagentschap IRNA.
Lees verder

Nafi Thiam test negatief en treedt aan op EK indoor
Het is beslist: Nafi Thiam trekt over twee weken naar het Poolse Torun voor het EK indoor. Gisteren werd de 26-jarige olympische kampioene opnieuw op corona getest en die test bleek negatief te zijn. De Naamse kan nu de trainingen hervatten.
Lees verder

Afscheid van Hailey (10) die in brand stierf: "De mooiste ster, dat ben jij"
Momenteel vindt de uitvaart plaats van de 10-jarige Hailey Guns uit Leopoldsburg. Het meisje stierf vorige week nadat ze niet tijdig uit haar brandende woning geraakt. "Dit afscheid is zo moeilijk", klink het. Haar papa is voor 80 procent verbrand over zijn lichaam en ligt nog in het UZ Leuven.
Lees verder

Een 'gevangenis'? Eerder een open instelling: Britse quarantainehotels staan op losse schroeven
Reizigers die terugkeren uit hoogrisicogebieden moeten sinds vorige week verplicht verblijven in quarantainehotels eenmaal ze terugkeren naar Engeland. De verblijfskosten zijn voor de reiziger zelf. Het mag niet verbazen dat het systeem allesbehalve geliefd is. Waterdicht is het ook al niet.
Lees verder

Acteursgilde trekt aan alarmbel nadat heel wat leden uitkering dreigen te verliezen: "De RVA heeft geld om te procederen, wij niet"
De herhalingen van 'F.C. De Kampioenen' leveren de acteurs een mooie zakcent op en da's welkom in coronatijden. Maar dat extraatje dreigt sommigen zuur op te breken. De RVA wil immers de uitkering van tal van werkloze acteurs terugvorderen. "Vanuit een foute interpretatie van de wet", zegt Johan Van Assche (65) van de Acteursgilde, die de kwestie uit de doeken doet. "Ze maken ons, artiesten, het leven zuur." Daar sluiten enkele acteurs, waaronder Marijn Devalck, zich bij aan. "Dit niet redelijk en zelfs ronduit oneerlijk."
Lees verder

Bondscoach Martínez blijft scherp dankzij z'n vader: "Ik koester die gesprekken, maar het is goed dat niemand ze hoort"
De Rode Duivels zijn al 2,5 jaar onafgebroken nummer één. Wereldvoetbalbond FIFA interviewde daarom bondscoach Roberto Martínez. Over het - eerst "unfaire" - etiket van 'Gouden Generatie', de kracht van de Belgische groep, maar ook de rol van zijn vader in zijn succes als coach. "Hij adviseert me en daagt me zelfs tactisch uit"
Lees verder

Familie van doodgevroren jongetje (11) uit Texas dient klacht in tegen energiebedrijven
De familie van het 11-jarige jongetje, Cristian Pineda, dat vorige week stierf aan de gevolgen van extreme onderkoeling in de Amerikaanse staat Texas dient een klacht in tegen twee energiebedrijven. De familie eist 100 miljoen dollar (omgerekend zo'n 82 miljoen euro). Volgens de moeder zijn de bedrijven verantwoordelijk voor de dood van haar zoon.
Lees verder