Doorgaan naar hoofdcontent

Miljoenen euro’s belastingfraude bij onderaannemers PostNL

Miljoenen euro's belastingfraude bij onderaannemers PostNL

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft onderzoeken gevoerd naar meerdere onderaannemers die voor PostNL pakjes bezorgen in ons land. Er zijn al voor miljoenen euro's aan belastingclaims verstuurd, vernam De Tijd. De BBI meent ook een btw-carrousel te hebben blootgelegd waarbij verschillende door PostNL erkende koerierbedrijven betrokken zouden zijn.

Lees verder

Biden wil Trump geen informatie meer geven van inlichtingendiensten

De Amerikaanse president Joe Biden wil niet dat zijn voorganger Donald Trump toegang heeft tot de inhoud van inlichtingenbriefings, vanwege zijn 'grillige gedrag'. Dat zei Biden vrijdag in een tv-interview.

Lees verder

Medische primeur: hand-en gezichtstransplantatie voor het eerst geslaagd

De Amerikaanse Joe DiMeo is de eerste patiënt ter wereld waarbij een transplantatie van het gezicht en de handen succesvol was. De 22-jarige had na een auto-ongeluk in juli 2018 zware brandwonden over zijn lichaam. De operatie duurde 23 uur, maar nu kan zijn leven opnieuw beginnen: 'Ik ben zo dankbaar voor deze nieuwe kans. Ik hoop dat de familie van de donor troost kan vinden in het feit dat de donor in mij verder leeft.'

Lees verder

Hevige sneeuw in bijna heel Nederland zondag

Het KNMI geeft code oranje af voor zondag in bijna heel Nederland, met uitzondering van het noorden van het land, vanwege hevige sneeuwval. De waarschuwing voor extreem weer geldt vanaf middernacht in de nacht van zaterdag op zondag, aldus een woordvoerster van het meteorologisch instituut.

Lees verder

185 Duitse acteurs komen uit de kast in manifest

In Duitsland hebben 185 acteurs een manifest ondertekend waarin ze uit de kast komen. De groep wil in Duitsland het debat aanzwengelen over de zichtbaarheid van de lgbtq-gemeenschap.

Lees verder

Staatsgreep Myanmar: Australische economische adviseur Aung San Suu Kyi opgepakt

Een Australische economische adviseur van Aung San Suu Kyi, tot de staatsgreep van begin deze week de facto de regeringsleider in Myanmar, is opgepakt in Myanmar. Dat meldt de BBC.

Lees verder

Live | Vaccin AstraZeneca voor zorgverleners, risicopatiënten en politieagenten onder de 56

Het coronavaccin van AstraZeneca zal in ons land niet toegediend worden aan 55-plussers. Er zouden nog te weinig resultaten zijn over de doeltreffendheid van het vaccin bij die leeftijdscategorie. Of ons vaccinatiestrategie daardoor zal veranderen, beslist de taskforce in deze persconferentie

Lees verder

Een zwaargewonde en twee vermisten bij explosie in Bordeaux

Bij een grote explosie in een gebouw in de Franse stad Bordeaux is een bejaarde persoon zwaargewond geraakt. Twee mensen zijn vermist, meldt de brandweer.

Lees verder

Red Lions zijn andermaal te sterk voor Spanje

De Belgische hockeymannen hebben zaterdag Spanje (FIH 9) opnieuw verslagen in de Hockey Pro League. De Red Lions, nummer 1 van de wereld, wonnen met 0-2 in Valencia. Vrijdag waren de Belgen al met 2-3 te sterk voor de Spanjaarden.

Lees verder

1B-wedstrijden van zondag uitgesteld vanwege voorspelde winterweer

Vanwege het voorspelde winterweer worden de zondag voorziene wedstrijden in de 1B Pro League uitgesteld naar een latere datum. Dat heeft de Pro League zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Omstreden turntrainer Gerrit Beltman neemt ontslag

De omstreden turntrainer Gerrit Beltman heeft ontslag genomen bij de Duitse turnvereniging TuS 1861 Chemnitz-Altendorf.

Lees verder

Valerie Van Peel en Lorin Parys nieuwe ondervoorzitters N-VA

Lorin Parys en Valerie Van Peel zijn zaterdag verkozen tot ondervoorzitters van N-VA. Theo Francken heeft het dus niet gehaald.

Lees verder

Laurens Sweeck wint slotmanche in Middelkerke, Toon Aerts is eindwinnaar Superprestige

Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen - Bingoal) heeft zaterdag in Middelkerke de slotmanche in de Superprestige veldrijden gewonnen.

Lees verder

Maarten Vansteenkiste: 'Creëer helderheid en perspectief over voorwaarden die versoepelingen mogelijk maken'

Het is belangrijk dat er helderheid gecreëerd wordt over waarom er wel of geen versoepelingen mogelijk zijn van de coronamaatregelen. Dat zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) zaterdag in een reactie op de beslissingen van het Overlegcomité. 'Laar mensen meedenken.'

Lees verder

Belgisch ontwerper Pieter Mulier wordt creatief directeur bij modehuis Alaïa

Hij was jarenlang de rechterhand van Raf Simons, maar nu treedt Pieter Mulier zelf op de voorgrond. De Belgische modeontwerper wordt creatief directeur van het Franse modehuis Alaïa.

Lees verder

Amsterdam sluit sluizen om ijsvorming op grachten te bevorderen: 'Maar verboden te vallen'

De kans dat er komende week geschaatst kan worden op de Amsterdamse grachten is flink vergroot. Nu er voor de komende dagen matige tot strenge vorst is voorspeld, sluit de Nederlandse hoofdstad de grachten om de kans op zo goed mogelijk schaatsijs te vergroten. De eerste fase van de zogeheten 'IJsnota' is daarmee van kracht geworden.

Lees verder

Met Parys en Van Peel kiest N-VA-basis voor centrumkoers

Met Lorin Parys en Valerie Van Peel hijst de N-VA de twee uitgesproken sociale gezichten van de partij als ondervoorzitters op de troon. Theo Francken en zijn lijn kregen een oplawaai. 'Dit is een aardverschuiving.'

Lees verder

KV Oostende wint mede dankzij twee strafschoppen vlot van STVV

KV Oostende heeft zich herpakt na een 1 op 6 in de competitie met een 3-1-overwinning tegen STVV. De troepen van trainer Alexander Blessin hebben zo weer zicht op Play off 1, want ze wippen voorlopig naar de vierde plaats. STVV kon nooit echt een vuist maken en gaf twee strafschoppen weg. Gueye tweemaal en Sakala zorgden voor de Oostende doelpunten. Suzuki redde in het slot de eer van STVV en zette de 3-1 op het bord.

Lees verder

Grootschalige controleactie langs E17 in West-Vlaanderen

De lokale en federale politie houden zaterdag een grootschalige actie langs alle op- en afritten van de E17 in West-Vlaanderen. De focus ligt op rondtrekkende inbrekersbendes en drugsdealers.

Lees verder

Eerste 80.000 dosissen AstraZeneca worden dit weekend geleverd

De eerste 80.000 dosissen van het AstraZeneca-vaccin voor ons land worden dit weekend geleverd, en zullen volgende week al worden toegediend. Dat zegt Dirk Ramaekers, de voorzitter van de federale taskforce vaccinatie.

Lees verder

Filippo Ganna wint vierde etappe, Tim Wellens blijft leider

Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) heeft zaterdag de vierde etappe in de Ster van Bessèges (cat. 2.1) gewonnen. Na 152 kilometer van Rousson naar Saint-Siffret had de 24-jarige Italiaan zeventien seconden voor op de Fransman Christophe Laporte, die de Duitser Pascal Acker Ackermann om de tweede plaats achter zich liet. Greg Van Avermaet sprintte net als vrijdag naar de vierde stek, Milan Menten naar de vijfde.

Lees verder

Club Brugge wint dankzij Lang bij Waasland-Beveren

Club Brugge blijft door de competitie razen. Het won verdiend tegen rode lantaarn Waasland-Beveren met 0-2. Noa Lang scoorde in het openingskwartier zijn tiende competitietreffer van het seizoen. In blessuretijd deed hij er nog ééntje bij. Voldoende voor de achtste overwinning op een rij voor de West-Vlamingen. Waasland-Beveren blijft ondertussen troosteloos laatste in de rangschikking met drie op dertig. De komende thuiswedstrijden tegen Eupen en Charleroi worden dan ook erg cruciaal.

Lees verder

KV Mechelen pakt late zege bij Cercle Brugge

In een matig duel dat lange tijd op een scoreloos gelijkspel leek te gaan eindigen, bezorgde Igor De Camargo KV Mechelen twee minuten voor tijd alsnog de overwinning. Zo nestelt Malinwa zich definitief in het spoor van de top acht, terwijl Yves Vanderhaeghe een start in mineur beleefde bij Cercle Brugge. De eindstand: 0-1.

Lees verder

Gezocht: (de juiste) stenen voor heropbouw van Notre-Dame

De verantwoordelijke voor de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs zijn naarstig op zoek naar steengroeven en kalkrotsen die geschikte stenen kunnen leveren voor de heropbouw van de kathedraal die ernstig beschadigd raakte bij een zware brand in april 2019.

Lees verder

Belgian Cats met perfect rapport naar EK

In hun zesde en laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK basketbal hebben de Belgian Cats zaterdag in Matosinhos (Porto) met 69-66 gewonnen van Portugal. Voor het eerst beëindigden de Belgen hun kwalificatiecampagne zo met een perfect rapport: twaalf op twaalf.

Lees verder

Werken aan controversiële Nord Stream 2 hervatten na tests

De werken aan de controversiële gaspijpleiding Nord Stream 2 tussen Rusland en Duitsland zijn zaterdag hervat na een testfase die bijna twee weken heeft geduurd. Dat laat het betrokken concern weten.

Lees verder

Maaseik en Roeselare spelen de finale Beker van België

Maaseik en Roeselare hebben zich zaterdag gekwalificeerd voor de finale van de Beker van België volleybal voor mannenteams.

Lees verder

Standard kan in eigen huis niet winnen van OH Leuven

Standard en OH Leuven hebben in een duel waarin beide ploegen op de organisatie focusten 1-1 gelijkgespeeld. Thomas Henry bracht de Leuvenaars met zijn zeventiende treffer van het seizoen op voorsprong, maar Joao Klauss maakte in het slot nog gelijk. Standard is nu vijfde en komt voorlopig net tekort voor Play-off 1. Voor nummer negen OHL geldt hetzelfde maar dan wat betreft de top acht, die recht geeft op Play-off 2.

Lees verder

Osaka vond het jammer forfait te geven tegen Mertens: 'Maar was de beste beslissing'

Naomi Osaka (WTA 3) gaf zaterdag in Melbourne meer uitleg bij haar forfait voor de halve finales van de Gippsland Trophy, één van de drie voorbereidingstoernooien op de Australian Open. De 23-jarige Japanse, vorig jaar nog winnares van de US Open, zou bij de laatste vier Elise Mertens (WTA 20) treffen, maar liet verstek gaan met een schouderblessure.

Lees verder

Twee personen overleden nadat auto in kanaal in Ham belandt

Een voertuig met twee inzittenden is zaterdagavond op het grondgebied van Ham in het Albertkanaal beland. Voor de man en de vrouw kon geen hulp baten. Dat is van de hulpdiensten vernomen.

Lees verder

Weerbericht - Koude week in vooruitzicht

Zondag valt er nog sneeuw in Vlaanderen maar in de loop van de dag wordt het geleidelijk droger vanaf het zuiden. De komende dagen geraakt het kwik nauwelijks boven het vriespunt. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Witte zondag in Vlaanderen

Vlaanderen wordt vandaag wakker onder een wit sneeuwtapijt. Het kan ook de rest van de dag sneeuwen. Op de baan kan het gevaarlijk zijn.

Lees verder

Nederland beleeft eerste sneeuwstorm in ruim tien jaar

Nederland zit sinds zaterdagavond officieel met een sneeuwstorm opgezadeld. De laatste keer dat dat gebeurde was in januari 2010.

Lees verder

Aantal coronapatiënten op intensieve zorgen daalt voor eerst sinds oktober onder 300

Het aantal coronapatiënten op intensieve zorgen is met 291 voor het eerst in vier maanden tijd onder de grens van 300 gedoken. Dat blijkt zondag uit de voorlopige cijfers van Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames wegens COVID-19 in ons land stijgt wel opnieuw lichtjes.

Lees verder