Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 februari 2021

Milaan-Sanremo 2021 voorgesteld: opvallend genoeg geen Turchino door aardverschuiving, finale blijft behouden

HLN
Milaan-Sanremo 2021 voorgesteld: opvallend genoeg geen Turchino door aardverschuiving, finale blijft behouden
Op zaterdag 20 maart zal Milaan-Sanremo een licht gewijzigd parcours volgen: de Turchino-pas (geblokkeerd door een aardverschuiving) wordt vervangen door de Colle di Giovo, zonder dat de hoogtemeters van het traditionele parcours substantieel wijzigen.
Lees verder

De rapper die de koning een maffiabaas en parasiet noemt en terroristen verheerlijkt: zo werd Pablo Hasél, de Spaanse Che Guevara, een volksheld
Spanjaarden komen massaal op straat voor een relrapper die god noch gebod kent: Pablo Hasél beledigt het koningshuis, beschuldigt de politie van moord en sympathiseert met terroristen. Het gerecht lacht niet met teksten als "hoeveel miljoenen hebben die koningen al uit onze zakken geklopt", maar voor velen is de rapper een held, zeker nu hij in de cel zit. Wie is de Catalaan Pablo Rivadulla Duro (32), die deze week met veel machtsvertoon werd opgepakt om een celstraf van negen maanden uit te zitten?
Lees verder

Matthias Schoenaerts krijgt hoofdrol in remake van spaghettiwestern 'Django'
Onze landgenoot Matthias Schoenaerts (43) heeft een nieuwe, prestigieuze rol te pakken. De acteur zal de hoofdrol gaan spelen in de tiendelige tv-reeks 'Django', een remake van de gelijknamige Italiaanse spaghettiwestern uit 1966. Dat meldt Deadline.
Lees verder

Minister Clarinval reageert op deelstatenvoorstel Verlinden: "Dit regeerakkoord schuift geen model voor staatshervorming naar voren"
"Dit regeerakkoord geeft niet aan welke richting de volgende staatshervorming moet uitgaan. Eerst gaan we in dialoog, daarna trekken we conclusies." Dat zegt Minister van Institutionele Hervormingen David Clarinval (MR). Hij reageert hiermee op het voorstel van zijn collega Annelies Verlinden (CD&V), die gisteren pleitte voor een 2+2-model.
Lees verder

Kunnen Nederlanders binnenkort naar kantoor of restaurant dankzij 'coronatestbewijs'?
De Nederlandse regering wil op korte termijn een beslissing nemen over de mogelijke invoering van een 'coronatestbewijs'. Het idee daarachter is om mensen met een negatieve testuitslag 48 uur lang meer vrijheden te geven, zodat ze bijvoorbeeld weer naar kantoor, de horeca of het theater kunnen gaan. Belangrijke voorwaarde daarbij is voldoende beschikbaarheid van sneltesten.
Lees verder

Werknemers van Vaticaan riskeren ontslag als ze vaccin weigeren
De werknemers van het Vaticaan die een vaccinatie tegen Covid-19 weigeren, riskeren sancties of zelfs ontslag, zo blijkt uit een decreet dat de staat Vaticaanstad vandaag bekendmaakte. De staat stelt ongeveer 5.000 mensen te werk.
Lees verder

Zware kritiek op Republikeinse senator die naar Mexicaans resort vliegt tijdens noodweer in thuisstaat Texas
Ted Cruz, Republikeins senator voor de staat Texas, heeft felle kritiek gekregen voor wat lijkt een vakantie-uitje naar het Mexicaanse Cancun. Cruz werd op de luchthaven en in het vliegtuig gefotografeerd, terwijl miljoenen Texanen ondertussen zonder elektriciteit en verwarming zitten door de koudegolf en sneeuwstormen die de VS momenteel teisteren.
Lees verder

LIVE (16u). De Ketelaere en Dirar aan de aftrap bij fel gehavend Club, dat in extremis ook nog Rits zag uitvallen
• NSK Olimpiyskiy (16u)
Lees verder

Britse oppositieleider wil permanent grotere rol van de staat
De staat moet een veel grotere rol gaan spelen als Groot-Brittannië zich herstelt van de gevolgen van de pandemie. Oppositieleider Keir Starmer van Labour brengt dit naar voren en vergelijkt het tijdperk met de jaren na de Tweede Wereldoorlog.
Lees verder

Maëlle (14) stapte jaar geleden uit het leven nadat naaktbeelden verspreid werden: "Jongeren zijn zich vaak niet bewust van impact van hun daden"
Vandaag vindt in de jeugdrechtbank van Charleroi de eerste zitting plaats in de zaak-Maëlle. Het veertienjarige meisje stapte een jaar geleden uit het leven nadat video's met naaktbeelden van haar verspreid werden. De zelfdoding van de tiener veroorzaakte veel ophef in Franstalig België. "Jongeren zijn zich vaak niet bewust van de impact van hun daden", stelt de advocaat van haar vader.
Lees verder

Victoria's Secret werkt eindelijk samen met plussize modellen, "maar daar komen ze tien jaar te laat mee"
Jarenlang kreeg Victoria's Secret bakken kritiek om het gebrek aan diversiteit. Nogal een verrassing dus, dat het merk nu samenwerkt met plussize modellen voor de nieuwste swimwear-collectie. Is het too little too late of eindelijk een stap in de juiste richting? Moderedacteur David Devriendt, bodypositive blogger Marianne Nykjaer en plus-size model Sharon Grobben reageren. "De impact hiervan op jonge meisjes valt niet te onderschatten."
Lees verder

SHOWBITS. Kelly Osbourne gaat voor een andere coupe en Davy Gilles kiest een nieuwe bril
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Is het voordeliger om geld bij te lenen als je wil investeren in vastgoed? Hoeveel zal de bank je geven?
Geregeld duiken er berichten op over de stijging van vastgoedprijzen in ons land. Misschien heeft het dan wel eens gekriebeld in je buik om ook de stap te zetten: je spaarcenten investeren in vastgoed in plaats van ze op je spaarrekening te laten staan. Geldexpert Paul D'Hoore, waarschuwt dat je die investering niet zomaar kan vergelijken met de aankoop van een eigen gezinswoning. Waar moet je zeker rekening mee houden? En hoeveel kost het tegenwoordig om te lenen?
Lees verder

Wendy Van Wanten en haar 'Franske' geven tips aan 'Bachelorette' Elke Clijsters: "Sommigen waren al verliefd op Wendy voor ze toekwamen"
Elke Clijsters (36) gaat vanaf vanavond in 'De Bachelorette' op zoek naar een nieuwe liefde in haar leven. Iets wat Wendy Van Wanten (61) haar in het gelijkaardige programma 'Wie Wordt De Man Van Wendy' alvast voordeed. Mét succes, want intussen is ze al bijna 15 jaar samen met Frans Van Coppenolle (59). We kunnen ons dan ook geen beter koppel voorstellen om Elke en haar 15 aanbidders wat advies te geven door terug te blikken op hun eigen avontuur. "Een tip voor de mannen: probeer niet al te veel op te vallen."
Lees verder

Niet geld of gebrek aan waardering, maar wel vertrouwensbreuk lag aan basis vertrek opvallende transfer Hirschi
De ene week stond hij op de ploegenpresentatie, de andere was hij ineens vertrokken. Het vertrek van Marc Hirschi bij Team DSM - het voormalige Team Sunweb - kwam begin januari uit de lucht vallen. Althans, voor de buitenwereld. Achter de schermen sluimerde al maanden een conflict tussen Hirschi en het management van de ploeg.
Lees verder

Polsstokspringster Chloé Henry overweegt gerechtelijke stappen voor BK-deelname
Chloé Henry overweegt een kort geding aan te spannen om zaterdag toch aan het Belgisch kampioenschap indooratletiek in Louvain-la-Neuve te kunnen deelnemen. De 33-jarige in Texas geboren polsstokspringster heeft met 4m33 (4m42 in open lucht) de tweede Belgische prestatie op haar naam, maar werd niet uitgenodigd omdat ze geen topsportcontract heeft bij één van de drie gewesten. "Dat is frustrerend, onrechtvaardig en discriminerend", verklaarde ze donderdag.
Lees verder

LIVE. Bemoedigende start van Club, Mata schiet eerste kansje van de match over
• NSK Olimpiyskiy (16u)
Lees verder

LIVE. Dirar op rechterflank, De Ketelaere opereert vanuit het middenveld
• NSK Olimpiyskiy (16u)
Lees verder

Vrachtwagens met vuurpijlen beschoten op E40
Onbekenden hebben woensdagnacht vuurwerk afgeschoten naast de E40 tussen Ternat en Groot-Bijgaarden. De federale wegpolitie kreeg verschillende oproepen en snelde ter plaatse, maar de vogels waren al gaan vliegen. Er zijn voorlopig geen schadegevallen gemeld.
Lees verder

Premier League-baas heeft hoop op terugkeer fans nog niet opgegeven: "Niet wennen aan lege stadions"
De Premier League hoopt nog dit seizoen supporters te verwelkomen. Dat zegt Richard Masters, de chef van de Premier League. Masters vindt dat we niet mogen wennen aan wedstrijden zonder publiek.
Lees verder