Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 februari 2021

Mechelen buigt in extremis achterstand om na omstreden doelpunt Druijf

HLN
Mechelen buigt in extremis achterstand om na omstreden doelpunt Druijf
Drie dagen nadat KV Mechelen Beerschot uit de beker knikkerde, verkochten de Kakkers de Ratten ook een geweldige opdoffer in competitieverband. De thuisploeg leek lang af te steven op een krappe 1-0 zege, maar in de absolute slotfase keerden de bezoekers die situatie nog helemaal om. Walsh en Druijf bezorgden KV een delirium. Bij Beerschot waren ze ontstemd over mogelijk buitenspel bij de winning goal.
Lees verder

Real Madrid wint zonder problemen van Valencia, Courtois houdt netten schoon na knappe save
Real Madrid heeft op eigen veld met 2-0 gewonnen van Valencia. De Koninklijke had voor de rust z'n schaapjes al op het droge na doelpunten van Karim Benzema en Toni Kroos. Thibaut Courtois moest zich maar één keer écht laten zien met een knappe redding op een afstandsschot van Maximiliano Gomez.
Lees verder

Biden pleit voor striktere wapenverkoop in VS
De Amerikaanse president Joe Biden heeft het Congres zondag opgeroepen op "onmiddellijk" in actie te komen om de omloop van vuurwapens in de Amerikaanse samenleving te beperken. Hij deed de oproep bij de herdenking van een schietpartij in een middelbare school in Florida, waar exact drie jaar geleden zeventien mensen door een ex-leerling werden doodgeschoten.
Lees verder

Polen massaal naar heropende skipistes
In Poolse skioorden is het dit weekend koppen lopen. Als onderdeel van een versoepeling van de coronamaatregelen werken sinds vrijdag de liften weer op volle kracht. Duizenden skiërs tekenden zaterdag en vandaag present om de latten aan te binden en te genieten van de prima sneeuwkwaliteit. Persagentschap Reuters stelde vast dat lang niet iedereen een mondmasker droeg. Ook afstand houden was soms ver zoek.
Lees verder

Tinne Oltmans brengt Valentijn door in het ziekenhuis: "Ze onderzoeken me goed en we zien wel"
Voor Tinne Oltmans (28) verloopt Valentijn jammer genoeg niet zo rooskleurig. De 'Lisa'-actrice ligt momenteel in het ziekenhuis, dat heeft ze zonet zelf laten via haar Instagram Stories. Wel benadrukt Tinne dat haar volgers zich geen zorgen moeten maken. "I'm fine", klinkt het op de foto die ze zonet deelde.
Lees verder

Bitcoin flirt met kaap van 50.000 dollar
De cryptomunt bitcoin is zondag tot een zucht genaderd van de symbolische kaap van 50.000 dollar. Op het handelsplatform Bitstamp steeg de koers tot een record van 49.700 dollar, alvorens weer iets terug te vallen.
Lees verder

Standard miste 'ballen' tegen Antwerp, zag ook Leye: "Ook al is het 'anti-jeu', je moet het spel stilleggen"
Iets te weinig gif, iets te weinig venijn. De jongens van Standard tegen de mannen van Antwerp: 1-1. "We waren niet te lief, er was een verschil in kracht", vond Mbaye Leye.
Lees verder

Coronacijfers dalen, maar Marc Van Ranst blijft voorzichtig: "Versoepelingen niet voor meteen"
De coronacijfers gaan de goede kant uit. Het aantal nieuwe besmettingen is vorige week opnieuw met vijftien procent gedaald. "Als we de maatregelen aanhouden", zegt biostatisticus Geert Molenberghs, "kunnen we een derde golf vermijden." Maar u en ik hebben de neiging om bij dalende cijfers ook meteen aan versoepelingen te denken. Volgens Marc Van Ranst is het daar nog net iets te vroeg voor. En toch kunnen we ons ergens aan optrekken, zegt hij. "Door de huidige maatregelen hebben we 10.000 mensenlevens gered."
Lees verder

Coronacij­fers dalen, maar Marc Van Ranst blijft voorzich­tig: "De regering zal bepalen wat er eerst kan: weer op café gaan of de bomma bezoeken"
De coronacijfers gaan de goede kant uit. Het aantal nieuwe besmettingen is vorige week opnieuw met vijftien procent gedaald. "Als we de maatregelen aanhouden", zegt biostatisticus Geert Molenberghs, "kunnen we een derde golf vermijden." Maar u en ik hebben de neiging om bij dalende cijfers ook meteen aan versoepelingen te denken. Volgens Marc Van Ranst is het daar nog net iets te vroeg voor. En toch kunnen we ons ergens aan optrekken, zegt hij. "Door de huidige maatregelen hebben we 10.000 mensenlevens gered."
Lees verder

Marc Degryse vindt dat ons profvoetbal amateurisme uitstraalt: "Een zeil en blazen met het kanon zijn niet meer van deze tijd"
Drie wedstrijden sneuvelden dit weekend in de Jupiler Pro League. Drie keer omdat de thuisspelende clubs hun grasmat niet bespeelbaar kregen. Onacceptabel in 2021, vindt Marc Degryse. "Ik vind het zelfs een beetje schaamtelijk", is onze huisanalist scherp. "Clubs met buitenlandse investeerders dienen op hun plichten gewezen – zij moeten evengoed investeren in de velden."
Lees verder

Football Talk. Dimata matchwinnaar voor Espanyol tegen leider - Struijk trefzeker voor Leeds - Prins Abdullah: "Beerschot heeft uitstekende resultaten gehaald"
Pascal Struijk, het is een naam die u de afgelopen weken ongetwijfeld hebt zien passeren. De Nederlander staat op het lijstje van onze bondscoach Roberto Martínez als potentiële centrale verdedigers. Struijk is immers geboren in België.
Lees verder

Winnaar van de laatste editie Elfstedentocht glijdt over de finish: "Altijd zijn grote wens geweest"
Henk Angenent (53) heeft opnieuw de Elfstedentocht gereden. De winnaar van de laatste editie in 1997 liet zich niet tegenhouden door een pandemie. "Na de tocht van 1997 is dit altijd zijn grote wens geweest."
Lees verder

Motard verongelukt na manoeuvre op Tiensesteenweg in Boutersem
Bij een verkeersongeval op de Tiensesteenweg in Boutersem is zondagavond een motard om het leven gekomen.
Lees verder

Brug geblokkeerd door protestactie van... bende ganzen
De brug in Sint-Jozef-Rijkevorsel is zondagnamiddag een tijd lang geblokkeerd geweest door een protestactie van... een bende ganzen. Het opzet van de actie is nog altijd niet duidelijk.
Lees verder

Motorrijder verongelukt na manoeuvre op Leuvensesteenweg in Boutersem
Bij een verkeersongeval op de Leuvensesteenweg in Boutersem is zondagavond een motarrijder om het leven gekomen.
Lees verder

Beerschot ontstemd nadat VAR niét tussenkomt voor offside bij Mechelse winning goal: "Waar zijn we mee bezig?"
Opschudding op het Kiel. KV Mechelen ging dankzij twee goals in het absolute slot op en over Beerschot. Alleen: aan de winninggoal van Druijf ging offside van Schoofs vooraf. De scheidsrechter én VAR - die niet over de benodigde beelden beschikte - lieten begaan.
Lees verder

Lichaam van 36-jarige teruggevonden in Reet: "Mogelijk gaat het om CO-intoxicatie"
Het lichaam van een 36-jarige man is zondagnamiddag aangetroffen in een woonst langs de Hoge Meentochtstraat in Reet. Politie en parket hebben een sterk vermoeden dat de man is overleden aan een CO-intoxicatie.
Lees verder

Hannelore Bedert voelt zich in de steek gelaten na overlijden partner: "Als jonge weduwe heb je niet het gevoel dat er een vangnet is"
Begin 2019 verloor Hannelore Bedert (36) plots haar man Stijn aan hartfalen. Ze bleef achter met twee kinderen en kwam in een administratief doolhof terecht. Daarbovenop moet ze het zien te rooien met een 'overgangsuitkering'. "Bovenop het verdriet voel je je zo alleen gelaten. Op die jonge leeftijd komt dat hard binnen", vertelde de muzikante en schrijfster in 'Touché' op Radio 1.
Lees verder

LIVE (20u45). In Brugge wordt wel gevoetbald, Anderlecht wil de goede lijn doortrekken op bezoek bij Cercle
• Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Scheidsrechter: Nicolas Laforge • Anderlecht zit in goede flow na drie opeenvolgende zeges
Lees verder

Zonnepaneleneigenaars kunnen tot 2025 uitstel vragen voor digitale meter
Prosumenten of zonnepaneleneigenaars worden geschrapt als prioritaire doelgroep bij de uitrol van de digitale meter. Ze kunnen ook tot 2025 uitstel vragen om een digitale meter te installeren. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zondag bekendgemaakt. De Vlaamse regering heeft intussen het licht op groen gezet voor de geplande compensatieregeling voor zonnepaneleneigenaars die al een digitale meter hebben. De regeling wordt nu wel nog voorgelegd aan Vlaamse energieregulator Vreg en de Raad van State.
Lees verder