Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 februari 2021

Man (66) ligt maanden dood in appartement in Wenen, gemeente was hem vergeten

HLN
Man (66) ligt maanden dood in appartement in Wenen, gemeente was hem vergeten
Een 66-jarige man heeft twee maanden dood in zijn appartement in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen gelegen omdat de gemeentelijke diensten waren 'vergeten' het lichaam op te halen. Zijn buurvrouw deed al in november melding van zijn overleden. Eind januari ontdekte ze dat haar buurman nooit was opgehaald.
Lees verder

Student koopt met winst aandelen Gamestop videogames voor kinderziekenhuis
Een Amerikaanse student die meer dan 30.000 dollar (25.000 euro) winst maakte met aandelen Gamestop, heeft met een deel van dat geld videogames en -consoles gekocht voor een kinderziekenhuis. "Ik vind het belangrijk om dit geld goed te besteden", zegt hij.
Lees verder

Twintigtal touroperators voeren boekingsstop in voor reizen tot 1 april
Een groep van 26 touroperators gaat niet langer niet-essentiële reizen die tot 1 april zouden plaatsvinden aanbieden aan reizigers. Er geldt al een verbod op niet-essentiële reizen tot 1 maart, maar deze touroperators gaan, samen met de actiegroep SOS Travel #Save or Sink, woensdag nog een stapje verder. De sector wil daarmee een signaal geven van "solidariteit en actieve medewerking richting politiek, virologen en consument", klinkt het.
Lees verder

Vaarwel miskopen en frustratie voor de kleerkast: zo vind je de juiste kledingstijl voor jou. "Mode is een marketingtruc, vergeet dus alles wat je denkt te weten"
Ook last van een overvolle kleerkast maar 'niets om aan te trekken'? 'Style shrink' Manon Meijers to the rescue. Ze leert je met zeven praktische tips vloeiend kledingstukken lezen en je eigen stijl ontwikkelen, ontdaan van regels en voorschriften. "Want modevoorschriften zijn vrijwel altijd bullshit."
Lees verder

Studie: vaccin van AstraZeneca gaat niet alleen ziekte maar ook besmetting tegen
Uit een studie van de University of Oxford - tevens ook dezelfde universiteit die meewerkt aan het AstraZeneca-vaccin - blijkt dat het vaccin niet enkel beschermt tegen de ziekte Covid-19, maar ook de verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) tegengaat. Belangrijk, want op die manier wordt er als het ware een 'beschermingsmuur' opgebouwd voor personen die het vaccin nog niet ontvingen.
Lees verder

Artsen in Myanmar leggen werk neer uit protest tegen staatsgreep van het leger
Medewerkers van zeventig ziekenhuizen in dertig plaatsen in Myanmar leggen het werk neer uit protest tegen de staatsgreep die het leger in de nacht van zondag op maandag pleegde. Daarbij werd regeringsleidster Aung San Suu Kyi (75) door het leger gearresteerd.
Lees verder

Goffin speelt vandaag tegen 'nieuwe Nadal': wie is hij en wie zijn de andere supertalenten in het tennis?
David Goffin maakt straks omstreeks twaalf uur kennis met Carlos Alcaraz, ook wel de nieuwe Nadal genoemd. Hij is een van de supertalenten die dit jaar hun doorbraak willen forceren in de tenniswereld. Een voorstelling.
Lees verder

Ook op 't Kiel hakt corona er stevig in: Beerschot lijdt verlies van zes tot zeven miljoen
De coronacrisis zal Beerschot dit seizoen zes tot zeven miljoen euro kosten. Dat cijfer dropte bestuurder Jan Van Winckel in de podcast Purple Pod Army en bevestigde hij later ook aan onze redactie.
Lees verder

Voetgangster (22) sterft na aanrijding door bus
Een voetgangster is vanochtend overleden bij een ongeval in Kraainem. De jonge vrouw (22) werd in de Wezembeeklaan aangereden door een bus.
Lees verder

Bosbranden en lockdown in Australië: "We hebben nu twee noodtoestanden"
De stevige wind dwingt duizenden inwoners vlak bij de Australische provinciehoofdstad Perth om hun huis te verlaten. Een vlammenzee wint snel aan terrein, honderden brandweermannen zijn in de weer om het vuur te bestrijden. En de provincie West-Australië had het al zwaar: grote delen gingen afgelopen weekend in lockdown vanwege de eerste coronabesmetting sinds maanden.
Lees verder

David Guetta vindt dat zomerfestivals vaccins mogen verplichten
Kunnen we deze zomer weer gaan feesten op de festivals? Misschien wel, zo denkt de Franse dj David Guetta (53), als de organisaties het coronavaccin verplichten.
Lees verder

KIJK LIVE (19u). Wat kan tweedenationaler Olsa Brakel op Jan Breydel in 1/16e finales van Croky Cup?
• Jan Breydel (19u)
Lees verder

Sinéad O'Connor slaat noodkreet om zoon na 'dag uit de hel': "Ik vraag om alle gebeden die er zijn"
Sinéad O'Connor (54) - die nu door het leven gaat als Shuhada Sadaqat - heeft in een reeks warrige tweets om de steun van haar fans en volgers gevraagd. Er zijn onder hen heel wat zorgen ontstaan over haar 16-jarige zoon Shane, nadat de 'Nothing Compares 2U'-zangeres liet uitschijnen dat hem iets ernstigs overkomen is. Er is ook nu nog steeds grote onduidelijkheid over de situatie.
Lees verder

Van Ranst over mogelijke heropening: "Kappers worden met de week essentiëler, maar beslissing ligt bij politiek"
Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of kappers en andere niet-essentiële contactberoepen vanaf 13 februari opnieuw de deuren kunnen openen. De vooraf beoogde drempels (200 besmettingen en 75 hospitalisaties per dag en dat 3 weken lang) zijn daarvoor nog lang niet gehaald, maar toch zet de politiek de deur op een kier. "Het zou een versoepeling zijn in mineur", zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) bij HLN LIVE.
Lees verder

8 op de 10 Belgen krijgen ooit (chronische) rugpijn: met deze oefeningen kan je de klachten zelf tegengaan
Tachtig procent van de Belgische bevolking krijgt ooit te maken met rugpijn. En door het vele telewerk komen daar steeds meer gevallen bij. Nochtans kan je door alleen al meer te bewegen veel ellende voorkomen. "Doordat we te veel zitten onderbelasten we onze rug- en buikspieren, met pijn tot gevolg", zegt sportarts Lieven Maesschalck. Hij en zijn team delen hun beste oefeningen om rugproblemen te voorkomen én te genezen.
Lees verder

8 op de 10 Belgen krijgen ooit (chronische) rugpijn: Lieven Maesschalck deelt zijn beste oefeningen om klachten tegen te gaan
Tachtig procent van de Belgische bevolking krijgt ooit te maken met rugpijn. En door het vele telewerk komen daar steeds meer gevallen bij. Nochtans kan je door alleen al meer te bewegen veel ellende voorkomen. "Doordat we te veel zitten onderbelasten we onze rug- en buikspieren, met pijn tot gevolg", zegt sportarts Lieven Maesschalck. Hij en zijn team delen hun beste oefeningen om rugproblemen te voorkomen én te genezen.
Lees verder

Een bad of een douche in je badkamer? Zo hak je de knoop door
Hoewel inloopdouches steeds populairder worden, gaat er niets boven een heerlijk warm bad in de winter. Maar in een kleine badkamer is het soms niet mogelijk om zowel een bad als douche te installeren. De keuze voor het ene of het andere hangt vooral af van je eigen smaak, voorkeur en behoeftes. Beide opties hebben voor- en nadelen. Bouwsite Livios zet ze voor je op een rij.
Lees verder

LIVE (21u15). Anderlecht voor verraderlijke bekerhorde bij eerstenationaler FC Luik
• Stade de Rocourt (21u15)
Lees verder

Overlijdens dalen met 21 procent, vooral bij 85-plussers: zijn de eerste effecten van de vaccinatie al zichtbaar?
Het was een opvallend stevige daling die vanmorgen gemeld werd: het aantal corona-overlijdens is met 21 procent gedaald tegenover vorige week tot nu gemiddeld 43 per dag. Vooral afgelopen zaterdag lag het aantal sterfgevallen door Covid-19 erg laag: 25 amper. Zien we dan toch al de eerste positieve effecten van de vaccinatiecampagne in de woonzorgcentra?
Lees verder

Peutermeisje (22 maanden) sterft na zware mishandeling in provincie Henegouwen
Een meisje van 22 maanden is gisteren dood aangetroffen in een woning in Frameries (Henegouwen). Het kind stierf door een hersenbloeding. Op haar lichaam werden talrijke sporen van slagen ontdekt. De vriend van de moeder is opgepakt, meldt het parket van Bergen.
Lees verder