Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Man (53) die vrouwen betast in station is gevat: eerder al veroordeeld voor zedenfeiten

HLN
Man (53) die vrouwen betast in station is gevat: eerder al veroordeeld voor zedenfeiten
De politie heeft een 53-jarige man uit de omgeving van Heuvelland opgepakt die bekend heeft dat hij in de maand januari op verschillende dagen vrouwen heeft betast in het station van Kortrijk. Een opsporingsbericht leverde niet alleen cruciale informatie op die leidde tot zijn arrestatie maar ook vier bijkomende meldingen van slachtoffers.
Lees verder

UEFA moet schuiven door corona: waar vindt welke Europese wedstrijd plaats?
Het coronavirus zorgt in de Champions League en de Europa League voor een heuse stoelendans. Door de uitbraak van de Britse variant in Groot-Brittannië moesten ploegen die een Engelse tegenstander over de vloer krijgen, op zoek naar een andere thuisbasis. Zo ontvangt Leipzig bijvoorbeeld Liverpool in Boedapest. Een overzicht.
Lees verder

Politie treft 78 pythons aan in huis: "Dieren waren nog amper in leven, krioelden van de mijten en stonken"
De inspectiedienst Dierenwelzijn van het Vlaams Departement Omgeving heeft gisteren bij een man in Nijlen 78 koningspythons, een roodwangschildpad en een geelwangschildpad in beslag genomen. De dieren, die er zeer slecht aan toe waren, worden nu opgevangen in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek. Naast de 78 levende pythons werden er ook 9 dode pythons aangetroffen. "Vannacht zijn er helaas nog een vijftal dieren overleden", vertelt Dries Damiaens van het Natuurhulpcentrum.
Lees verder

Achtste keer Lamkel Zé tegen Club: wat zal het nu weer zijn?
Zeven matchen tegen Club, vijf keer vindt Didier Lamkel Zé de spotlights. Slechts twee keer speelt hij een onopvallende match. In de overige vijf confrontaties gebeurde er altijd wel iets met het Kameroense enfant terrible. Wat zal het nu weer zijn?
Lees verder

Michelin bouwt nieuwe fabriek om oude banden te recycleren
De Franse autobandenproducent Michelin gaat in een joint venture met het Zweedse bedrijf Enviro zijn eerste fabriek bouwen voor het recycleren van banden. De fabriek wordt gevestigd in Chili. Michelin spreekt over een innovatieve industriële doorbraak met als doel versleten banden volledig te recycleren.
Lees verder

Na aanklacht van mishandeling: Shia LaBeouf last acteerpauze in om psychische hulp te zoeken
Shia LaBeouf (34) wordt niet langer vertegenwoordigd door agentschap CAA. De acteur is opgestapt bij het bureau omdat hij na een aanklacht van zijn ex-vriendin FKA twigs een acteerpauze heeft ingelast om psychische hulp te zoeken, meldt People.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Finale avant la lettre tussen Club Brugge en Antwerp is kraker van de achtste finales in beker, vanavond op VTM 2 en HLN.be
• Jan Breydel
Lees verder

Luxehospitaal, protocolbreuk en drukke gokkantoren: Groot-Brittannië in de ban van nieuw prinsje
Sinds gisterenochtend om 8u55 stipt is Groot-Brittannië een prinsje rijker. Trotse ouders zijn prinses Eugenie (30) en haar echtgenoot Jack Brooksbank (35). Heuglijk nieuws, maar de Britten zouden de Britten niet zijn als de 'koninklijke geruchtenmolen' niet meteen in gang schoot. Zo wordt er volop geld ingezet op de vermoedelijke naam van de kleine spruit, en gaat ook een protocolbreuk vlotjes over de tongen.
Lees verder

Waarom de ene coureur liever koerst in voorbereiding en de andere liever op hoogtestage gaat
Het is krabben om aan koerskilometers te geraken in aanloop naar het Vlaamse openingsweekend. Yves Lampaert (29) is maar wat blij dat hij morgen kan starten in de Tour de Provence. "Een noodzaak", zegt hij. Tiesj Benoot (26) kiest bewust voor een voorbereiding zonder wedstrijden. Hij trok zich terug op een berg in Tenerife. "Hier voel ik geen enkele stress."
Lees verder

Hoe worden vaccins aangepast aan nieuwe coronavarianten?
Farmaproducenten Pfizer, Moderna en AstraZeneca zijn druk in de weer met het aanpassen van hun vaccins opdat zelfs de Zuid-Afrikaanse coronavariant er niet tegen opgewassen is. Maar hoe ziet het stappenplan van zo'n aanpassing eruit? Een klusje dat geklaard is in een handomdraai? Of schuilt er toch wat meer werk achter?
Lees verder

KV Mechelen zonder Van Damme en Shved in bekerduel tegen Beerschot: "Een aderlating"
Twee matchen op het Kiel in vier dagen tijd. KV Mechelen neemt het morgen eerst in de achtste finales van de beker op tegen Beerschot, zondag volgt het competitieduel. Coach Wouter Vrancken moet het met een gehavende ploeg doen.
Lees verder

KV Mechelen zonder Van Damme en Shved in bekerduel tegen Beerschot
Twee matchen op het Kiel in vier dagen tijd. KV Mechelen neemt het morgen eerst in de achtste finales van de beker op tegen Beerschot, zondag volgt het competitieduel. Coach Wouter Vrancken moet het met een gehavende ploeg doen.
Lees verder

Toch één lichtpunt: België springt over 1 procent volledig gevaccineerde inwoners, meer dan in Verenigd Koninkrijk
Hoewel de nieuwe vaccinaties in België stokken door de vele leveringsproblemen bij de producenten, gaan de inentingen met de beschikbare dosissen die in diepvriezers liggen gewoon door. Volgens de nieuwste data van Sciensano is nu 1,03 procent van de volledige bevolking met beide dosissen ingeënt en is zo de drempel van 1 procent genomen. Dat is meer dan bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, dat weliswaar bewust een andere strategie hanteert en alles op alles zet op de eerste, gedeeltelijke vaccinatie.
Lees verder

Waarom Vincent Kompany aan zijn trainerscursus mag beginnen, maar 50 andere coaches in de wachtrij blijven staan
Vincent Kompany mag samen met negentien collega's zijn Pro Licence-trainerscursus starten. Meer dan vijftig andere coaches moeten minstens twee jaar wachten. Waarom Kompany wel, en zij niet? "We kijken wie het dichtste bij het 'senior' profvoetbal staat."
Lees verder

Al meer dan 3.500 inschrijvingen voor K3, en een derde daarvan zijn jongens
Eén dag nadat Klaasje op een druk bijgewoonde persconferentie liet weten dat ze K3 zal verlaten, loopt het storm om haar plaats in te nemen. Momenteel staat de teller op 3.778 inschrijvingen, waarvan één derde jongens.
Lees verder

25 jaar geleden won IBM-supercomputer Deep Blue historische schaakpartij tegen wereldkampioen Kasparov
10 februari 1996, dat is exact 25 jaar geleden en de dag waarop IBM-supercomputer Deep Blue in Philadelphia een historisch partijtje schaak won tegen Garry Kasparov. Uiteindelijk won de toen 32-jarige wereldkampioen een week later wél de match tegen Deep Blue met 4-2. In mei 1997 pakte Deep Blue II dan revanche en klopte grootmeester Kasparov met een verschil van één spel, opnieuw in een wedstrijd over zes partijen.
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Djokovic rekent af met Tiafoe - Serena Williams vlot door - Kyrgios mag zich opmaken voor clash met Thiem
Novak Djokovic (ATP 1) heeft zich ten koste van Francis Tiafoe geplaatst voor de volgende ronde. De Amerikaan snoepte de titelverdediger een set af na een tiebreak, maar moest na 3,5 uur spelen toch de duimen leggen: 6-3, 6-7, 7-6 en 6-3. In de vorige ronde rekende Djokovic in drie sets af met de Fransman Chardy.
Lees verder

Man zwemt en rent voor zijn leven nadat hij wordt opgejaagd door twee haaien
Een video laat zien hoe een man voor zijn leven zwemt én rent nadat twee haaien vlak bij hem in de buurt waren opgemerkt. De beelden werden gemaakt aan de noordkust van Nieuw-Zeeland.
Lees verder

Lang leve de vrije liefde: 6 essentiële tips van relatietherapeut Chloé De Bie om een open relatie (misschien) wel te doen lukken
Een open relatie lijkt het walhalla van vrijheid, maar vergis je niet: het is een mijnenveld. Wat zijn de voordelen én valkuilen van een open relatie? En welke soorten non-monogame relaties zijn er allemaal? Relatietherapeut Chloé De Bie geeft tips en advies. Zij werkte achter de schermen mee aan het programma 'Free Love Paradise', een realityserie waarin zes koppels in een zonovergoten paradijs de geneugten en gevaren van een open relatie opzoeken. Volgens haar kán vrije liefde, maar: "je hebt er een stevige basis, afspraken en respect voor nodig."
Lees verder

Rhea en haar man hebben al 10 jaar een open relatie: "We zorgen ervoor dat wij met elkaar evenveel vrijen als 'buitenshuis' met anderen"
Relatietherapeut Chloé De Bie vertelde ons alles over de vrijheden en valkuilen van een open relatie. Want, hoewel het misschien het walhalla van vrijheid mag lijken, kan een open relatie ook een mijnenveld zijn. Daar weten Rhea (50) en haar man alles over. Rhea is niet alleen ervaringsdeskundige, maar ook relatietherapeute voor koppels die zelf een open relatie hebben. "In het begin wilde ik álles weten: is ze beter, mooier, toffer dan ik? Is de seks lekkerder? Hoe meer info, hoe meer controle ik zou krijgen over de situatie, dacht ik."
Lees verder