Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 februari 2021

Luchtvaartautoriteit VS beveelt motorinspectie Boeing 777-toestellen

HLN
Luchtvaartautoriteit VS beveelt motorinspectie Boeing 777-toestellen
Alle Boeing type 777 vliegtuigen die met dezelfde motoren uitgerust zijn als het toestel dat zaterdag werd getroffen door brand in een van de motoren, moeten worden gecontroleerd. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft tot een onmiddellijke inspectie van de toestellen met motoren van het merk Pratt & Whitney bevolen.
Lees verder

Dochters Malcolm X vragen om heropening moordonderzoek
De dochters van de in 1965 vermoorde Amerikaanse zwarte activist Malcolm X hebben Justitie in de staat New York gevraagd om het onderzoek naar de moord op hun vader te heropenen. Ze doen dit verzoek omdat er nieuw bewijs is ontdekt over mogelijke betrokkenheid van de New Yorkse politie en de federale inlichtingendienst FBI bij de moord.
Lees verder

Bijna 50 grienden aangespoeld in Nieuw-Zeeland
Bijna vijftig grienden zijn op een afgelegen strand in het noorden van het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland aangespoeld. Dat melden de Nieuw-Zeelandse media op basis van meldingen van de ngo Project Jonah en natuurbeschermingsorganisatie Department of Conservation (DOC).
Lees verder

Voor zesde nacht op rij rellen en arrestaties in Spanje om arrestatie rapper
Voor de zesde dag op rij zijn er in Barcelona confrontaties geweest tussen politie en betogers, vanwege de arrestatie van rapper Pablo Hasél. Die zit in de cel omdat hij op Twitter het koningshuis beledigde en geweld zou verheerlijkt hebben.
Lees verder

Lentezon lokte iedereen uit zijn kot: werd het niet té druk? Van Gucht: "Laat ons hier maar van genieten"
Niet alleen aan de kust richtten dagjestoeristen hun snoet op de eerste lentezon, ook in het binnenland brachten de aangename temperaturen ons dit weekend massaal op de been. "Laten we positief blijven: we weten dat het risico op een besmetting buiten niet onbestaande, maar wel klein is", stelt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven).
Lees verder

"Kompany opgeven, is het failliet van RSC Anderlecht": onze chef voetbal vindt dat paars-wit moet incasseren en volharden
"Dit is 'Anderlecht' niet", zo windt onze chef voetbal Stephan Keygnaert er na de nieuwe wanprestatie van paars-wit, gistermiddag tegen KV Kortrijk, geen doekjes om. Maar: da's lang niet alleen de schuld van de trainer. "Het is intellectueel incorrect om het stadium waarin Anderlecht zich bevindt in de schoenen te schuiven van Vincent Kompany." En wel hierom.
Lees verder

ANNO 2021. Katrien Devos (70): "Overleden schoonvader heeft me weer aan het lezen gezet"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Katrien Devos (70), actrice, van 1991 tot 2020 de 'kotmadam' op VTM, mantelzorger.
Lees verder

Comeos wil horeca op 21 maart weer open: "Gevolgen zijn bijna niet meer recht te trekken"
Op 21 maart moét de horeca heropenen. Niet halfslachtig, maar volwaardig, zowel restaurants als cafés. Dat zegt Dominique Michel, grote baas van handelsorganisatie Comeos. "De regering moet die beslissing vrijdag in het Overlegcomité nemen én meteen bekendmaken."
Lees verder

Psychologen hadden het nog nooit zo druk: "Ook voor ons wordt de situatie soms uitzichtloos"
Het is druk in de praktijk van de psycholoog: onder meer door corona voelen mensen zich neerslachtig, bang of afgesneden van de samenleving. De overrompeling is zelfs zo groot dat heel wat therapeuten niet anders kunnen dan hun wachtlijsten sluiten. "Ik maak steeds de afweging: help ik deze cliënt nú, of bewaak ik mijn grenzen?"
Lees verder

Slangen op maandag. Waar loopt de streep in het zand?
Zowel de affaire-Bart De Pauw als de staatshervorming domineerde het recente publieke debat. Het ene bepaalt de toekomst van onze samenleving, het andere gaat over staatsstructuren.
Lees verder

Steeds meer bedienden hebben een bedrijfswagen
Het aandeel bedienden dat een bedrijfswagen heeft, blijft stijgen. In 2020 ging het om 21,7 procent, ruim 5 procent meer dan in 2019 (20,6 procent). Dat blijkt uit een mobiliteitsbarometer van hr-dienstverlener Acerta.
Lees verder

LIVE. Coronacijfers gaan verkeerde kant op
De coronacijfers gaan weer de verkeerde kant op: er raken dagelijks gemiddeld weer meer dan 2.000 personen besmet in ons land. Dat blijkt vandaag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging van 5 procent. De dalende trend die zich al een tijdje doorzette, en die de voorbije dagen stagneerde, lijkt daarmee gekeerd. Het vaccineren gaat ondertussen gestaag verder. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Coronacijfers gaan verkeerde kant op
De coronacijfers gaan weer de verkeerde kant op: er raken dagelijks gemiddeld weer meer dan 2.000 personen besmet in ons land. Dat blijkt vandaag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging van 5 procent. De dalende trend die zich al een tijdje doorzette, en die de voorbije dagen stagneerde, lijkt daarmee gekeerd. Het vaccineren gaat ondertussen gestaag verder. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Twee rijstroken versperd op A12 in Boom door brandende vrachtwagen
Op de A12 in Boom, in de richting van Antwerpen, zijn twee rijstroken versperd door een brandende vrachtwagen. Dat meldt Verkeerscentrum Vlaanderen deze ochtend via Twitter.
Lees verder

Lu-La-Land: 'de bromance' tussen Lukaku en Lautaro, zielsverwanten op en naast het veld
Een goal. Een assist. Een dribbel. Een dansje. Een stad van sterren schittert voor twee van zijn vedetten. Milaan is sinds zondag nog dat beetje meer Lu-La-Land. Romelu Lukaku en Lautaro Martínez swingen hand in hand. Bij Inter, maar ook naast het veld. Het verhaal achter 'de bromance' onder één dak. En hoe de geboorte van Lu-La er eigenlijk een bij toeval was.
Lees verder

De geschiedenis van het geslacht Lippens (deel 1): machtige mannen, zelfs al voor Belgie bestond
Wie Lippens zegt, denkt Knokke. Compagnie du Zoute. Zwin. Dat is vanzelfsprekend correct. Maar wie op zoek gaat naar de roots van het "geslacht Lippens", moet eigenlijk naar het Oost-Vlaamse Moerbeke-Waas, een dorpje dat net als Knokke aanleunt tegen de Nederlandse grens. Van daaruit maakt de familie naam. Eerst als specialisten in inpolderingswerken en het droogleggen van schorren en overstroomde gebieden. Nadien als suikerfabrikanten.
Lees verder

"We waren naïef en bij momenten zelfs dom": Standard-coach Leye hard voor spelers na nederlaag bij Zulte Waregem
Defensief geklungel blijft Standard punten kosten. La défense liégeoise prend l'eau. Vrij vertaald: de Luikse verdediging lekt. Mbaye Leye verzuchtte: "Als nu ook de ervaren jongens fouten maken..."
Lees verder

Opnieuw mooi weer: temperaturen tot 19 graden
De dag start zonnig met hoge sluierwolken. In de loop van de namiddag verschijnen er meer wolkenvelden vanaf de Franse grens, maar het blijft droog. Het is opnieuw zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 14 graden in de Hoge Venen tot 19 graden in de Kempen. Er waait een matige wind uit zuidzuidoost tot zuid, zegt het KMI deze ochtend.
Lees verder

Kobe Ilsen vertaalt radioprogramma '#weetikveel' naar tv: "Rondspringen met een pluim in m'n achterste, dat is niks voor mij"
Corona hakte er aanvankelijk fors in bij Kobe Ilsen (39), want plots zat hij zonder werk thuis. Maar de presentator maakte van de nood een deugd: hij vond met Sara een lief met wie hij straks wil trouwen, kocht een huis dat hij aan het verbouwen is én vertaalde zijn zomerse Radio 1-programma '#weetikveel' naar televisie. "Een entertainer ben ik niet. Het moet ergens over gaan."
Lees verder

Dubbel feest in 'Liefde Voor Muziek': Tourist LeMC viert verjaardag tijdens aflevering rond zijn songs
Niet alleen staan zijn songs vanavond centraal in 'Liefde voor muziek', Tourist LeMC vierde tijdens de opnames ook zijn 36ste verjaardag. Dubbel feest dus voor de Antwerpse troubadour.
Lees verder