Doorgaan naar hoofdcontent

Lommel geeft in samenspraak met City Group forfait voor wedstrijd in Seraing van vanavond

HLN
Lommel geeft in samenspraak met City Group forfait voor wedstrijd in Seraing van vanavond
Lommel SK geeft vanavond forfait voor de competitiewedstrijd op het veld van RFC Seraing. Nadat eerder deze week bekend geraakte dat twee spelers, trainer Liam Manning en twee medewerkers positief hadden getest bij een coronatest, kwamen daar met de test van gisteren nog eens T2 Peter van der Veen, één speler en enkele medewerkers bij. Opgeteld bij het aantal spelers in quarantaine zat er -in samenspraak met de City Group- niets anders op dan forfait te geven voor de uitwedstrijd in Seraing.
Lees verder

LIVE. Geen afscheiding na 45 minuten op Jan Breydel, wel goals in de tweede helft?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Jan Breydelstadion • Eerste wedstrijd voor Yves Vanderhaeghe als Cercle-coach
Lees verder

LIVE. Club gaat nadrukkelijk op zoek naar de 0-2
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Freethielstadion • Waasland-Beveren is laatste, Club staat eerste
Lees verder

LIVE. Kan Club in de tweede helft verder uitlopen, of kan Waasland-Beveren iets terug doen?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Freethielstadion • Waasland-Beveren is laatste, Club staat eerste
Lees verder

Israëlisch premier Netanyahu beschuldigt Internationaal Strafhof Den Haag van "zuiver antisemitisme"
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu beschuldigt het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) van "zuiver antisemitisme". Dat deed hij zaterdag op Twitter.
Lees verder

Honderden betogers op straat in Tunis om moord op linkse politici te herdenken
In Tunis, de hoofdstad van Tunesië, zijn zaterdag honderden betogers op straat gekomen om de moord op twee linkse politici in 2013 te herdenken. De manifestanten doorbraken daarbij een blokkade van de politie in het centrum van de stad.
Lees verder

Negende thuisnederlaag op rij voor Cercle, De Camargo trekt Mechelen over de streep met late goal
KV Mechelen heeft Cercle een negende thuisnederlaag op rij aangesmeerd. De bezoekers haalden het op Jan Breydel na een goal van Igor De Camargo in de slotminuten.
Lees verder

Uitblinker Noa Lang loodst Club op z'n eentje voorbij Waasland-Beveren en zorgt voor 24 op 24
Wanneer de fiere leider op bezoek gaat bij de nummer laatst, geef je doorgaans niet veel om de kansen van de thuisploeg. Wanneer die leider het ongenaakbare Club Brugge is, nog minder. De troepen van Philippe Clement hoefden niet eens het achterste van hun tong te zien om Waasland-Beveren met 0-2 te kloppen.
Lees verder

E-mail, QR-code en dé sms die maar niet komt: je laten testen na werkreis is kafka
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil hardleerse reizigers streng aanpakken: wie uit een rode zone terugkeert en zich niet laat testen, krijgt 250 euro boete. Uiterlijk 1 april wordt informatie daarover rechtstreeks beschikbaar voor de politie. Volgens Sciensano verzaakt liefst 40% aan de test, maar nadat we zelf terugkeerden van een werktrip uit Frankrijk, vermoeden we dat een ingewikkeld kluwen aan formulieren, een QR-code en een sms die niet komt daarvan de oorzaak is. Kan het écht niet eenvoudiger?
Lees verder

Egypte laat Al Jazeera-journalist na vier jaar voorarrest vrij
De Egyptische autoriteiten hebben de journalist Mahmoud Hussein na ruim vier jaar in voorarrest vrijgelaten. De Egyptenaar werkte voor de Qatarese tv-zender al-Jazeera. Hij werd in december 2016 na een vakantie in Doha bij terugkeer in Caïro opgepakt en in de cel gezet wegens het verspreiden van onjuist nieuws, lidmaatschap van een verboden groepering en het aannemen van buitenlands geld.
Lees verder

Schotland wint voor het eerst sinds 1983 in Engeland, ook Frankrijk opent zeslandentoernooi met zege
Het zeslandentoernooi rugby ging voor titelverdediger Engeland met een valse noot van start. In Londen verloren de Engelsen met 6-11 van Schotland. Voor de Engelsen betekende het de eerste thuisnederlaag tegen de Schotten sinds 1983.
Lees verder

Barcelona-coach Koeman: "Messi heeft zelf zijn toekomst in handen"
Ronald Koeman kan alleen maar hopen dat Lionel Messi ook volgend seizoen bij FC Barcelona speelt. "Er is maar één persoon die daarover kan beslissen. En dat is hij zelf", zei de Nederlandse coach over zijn Argentijnse aanvoerder.
Lees verder

Football Talk. Özil verliest eerste topper tegen Galatasaray - Casteels derde met Wolfsburg
Galatasaray heeft de Turkse topper tegen Fenerbahçe gewonnen. Op het veld van 'Fener' werd het 0-1. De Egyptenaar Mostafa Mohamed kroonde zich in de 54ste minuut tot matchwinnaar. Door de zege passeerde Galatasaray de rivaal in het klassement. Beide clubs hebben na 23 duels 48 punten, maar Galatasaray heeft een beter doelsaldo. Nummer 3 Besiktas heeft 45 punten en een duel minder gespeeld.
Lees verder

LIVE. Wurmt Standard zich weer bij de eerste vier tegen OHL?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Sclessin • OHL won slechts twee keer in z'n laatste tien wedstrijden
Lees verder

Duitsland klaagt secretaresse concentratiekamp Stutthof aan voor medeplichtigheid aan 10.000 moorden
Duitse aanklagers hebben een voormalige secretaresse van het naziconcentratiekamp Stutthof nabij het Poolse Gdansk beschuldigd van medeplichtigheid aan de moord van 10.000 mensen. Ze heeft volgens de aanklagers geholpen met het systematisch vermoorden van Joden, Polen en gevangen Sovjetsoldaten.
Lees verder

Zeker na nieuw verlies tegen Club mijmeren ze op Freethiel naar tijdperk-Clement: "Tijdens het eerste gesprek met hem was ik meteen overtuigd"
Opnieuw de boot in, net tegen het Club van Philippe Clement. De heimwee naar hun ex-coach moet dezer dagen groot zijn bij Waasland-Beveren. Terwijl Clement alles en iedereen wegblaast met Club, strijden ze op de Freethiel wederom tegen degradatie. "Hij was zó ambitieus, dat we snel wisten dat dit niet zijn eindstation zou zijn."
Lees verder

Oproep: stuur ons je leukste en mooiste sneeuwbeelden door
Winterse buien trekken over ons land. Zo'n dik sneeuwtapijt zorgt natuurlijk voor veel pret. Trek jij er met de slee op uit? Of maak je een gigantische sneeuwpop? Bezorg ons jouw leukste en mooiste sneeuwbeelden via 04 74 74 65 02 of stuur ze naar video@hln.be.
Lees verder

Belgian Cats winnen ook van Portugal en trekken met perfect rapport naar EK
In hun zesde en laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK basketbal hebben de Belgian Cats zaterdag in Matosinhos (Porto) met 69-66 gewonnen van Portugal. Voor het eerst beëindigden de Belgen hun kwalificatiecampagne zo met een perfect rapport: twaalf op twaalf.
Lees verder

NBA-vedetten hebben geen zin in All Star-wedstrijd, Antetokounmpo: "Ik wil gewoon mijn familie zien"
De grootste basketbalsterren uit de NBA hebben geen zin in de jaarlijkse All Star Game, die begin volgende maand (7 maart) in Atlanta op het programma staat. In navolging van LeBron James spraken ook Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard en James Harden zich uit tegen het organiseren van een 'showwedstrijd' tussen de beste spelers uit de oostelijke en westelijke divisie gedurende de coronacrisis.
Lees verder

LIVE. Henry maakt er na een schitterende Leuvense aanval 0-1 van op Sclessin!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Sclessin • OHL won slechts twee keer in z'n laatste tien wedstrijden
Lees verder