Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 februari 2021

LIVE. Vandenbroucke: “Hebben nu beter gevoel bij leveringen van Pfizer, vaccinatie 65-plussers zal gestaag verlopen...

HLN
LIVE. Vandenbroucke: "Hebben nu beter gevoel bij leveringen van Pfizer, vaccinatie 65-plussers zal gestaag verlopen" - Ook ambulanciers krijgen prioriteit
Het Overlegcomité heeft gisteren beslist dat de kappers opnieuw aan de slag mogen op 13 februari. Voor de horeca is het nog koffiedik kijken: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart "ondenkbaar". Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Wat betekent de nieuwe vaccinatiestrategie voor u en mij? Volg nu minister van Volksgezondheid Vandenbroucke bij VTM Nieuws
Het Overlegcomité heeft gisteren beslist dat de kappers opnieuw aan de slag mogen op 13 februari. Voor de horeca is het nog koffiedik kijken: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart "ondenkbaar". Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Kemar Lawrence spartelde door moeilijke periode: "Moeten beslissen over voetamputatie van broer"
"Taxi is een Uber geworden", grijnst Anderlecht-linksback Kemar Lawrence (28). De glimlach ebt weg als het over zijn rode kaart op Eupen of het ongeval van zijn broer gaat. Het leven heeft Lawrence allerminst gespaard. Een kennismaking.
Lees verder

LIVE. Vanop de stip trapt Gueye Oostende op een verdiende dubbele voorsprong
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • Diaz Arena • Zet STVV z'n opmars verder?
Lees verder

LIVE. Real lijkt dan toch te winnen! Varane zorgt in het slot nog voor 1-2!
• La Liga • Aftrap: 16u15 • El Alcoraz • Real zonder de geblesseerde Hazard, maar met Courtois
Lees verder

Pitbull valt labrador aan tijdens wandeling in Eeklo, ook baasjes Shania (17) en Guillian (20) worden gebeten
Wat een deugddoende wandeling naar de frituur moest worden, eindigde voor labrador Nora en hun baasjes in een ware nachtmerrie. Een pitbull viel uit het niets de labrador van Shania (17) en Guillian (20) Laureyns uit Eeklo aan. Terwijl het tweetal hun hond probeerden te beschermen, werden ook zij door de bloeddorstige pitbull gebeten. Even werd het ergste gevreesd voor labrador Nora.
Lees verder

36 migranten die Kanaal probeerden over te steken gered door Franse marine
Franse maritieme hulpdiensten hebben zaterdagochtend in het Nauw van Calais 36 migranten gered van twee vaartuigen in moeilijkheden. Ze probeerden het Kanaal over te steken om Engeland te bereiken, aldus de maritieme prefectuur.
Lees verder

Oostende zet ambities voor play-off 1 kracht bij met ruime zege tegen Sint-Truiden, Gueye scoort twee keer
KV Oostende zette zijn ambities vannamiddag kracht bij. Sint-Truiden had onder Peter Maes een stevige uitreputatie opgebouwd, maar aan de kust ging het stevig voor de bijl. Even na 18 uur stond KVO op een plaats in play-off 1.
Lees verder

SHOWBITS. Elke uit 'Temptation Island' doet mysterieus over nieuwe liefde en is Cath Luyten op vakantie in Rotterdam?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Thibaut Courtois pakt uit met geweldige save tegen Huesca, waarna Real in extremis nog wint
't Heeft opnieuw de nodige moeite gekost, maar Real Madrid heeft wel gewoon de drie punten meegegraaid bij Huesca. Thibaut Courtois speelde een belangrijke rol met een prima parade bij 1-1.
Lees verder

Lommel speelt in samenspraak met City Group forfait voor wedstrijd in Seraing van vanavond
Lommel SK geeft vanavond forfait voor de competitiewedstrijd op het veld van RFC Seraing. Nadat eerder deze week bekend geraakte dat twee spelers, trainer Liam Manning en twee medewerkers positief hadden getest bij een coronatest, kwamen daar met de test van gisteren nog eens T2 Peter van der Voort, één speler en enkele medewerkers bij. Opgeteld bij het aantal spelers in quarantaine zat er -in samenspraak met de City Group- niets anders op dan forfait te geven voor de uitwedstrijd in Seraing. Een bittere pil want Lommel geeft op deze wijze drie punten bonus aan een concurrent voor de eindronde.
Lees verder

LIVE. Kan hekkensluiter Waasland-Beveren leider Club iets in de weg leggen? Okereke in de basis bij blauw-zwart
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Freethielstadion • Waasland-Beveren is laatste, Club staat eerste
Lees verder

New York Times vol lof over actrices Ikram Aoulad & Katelijne Damen
Een journalist van de New York Times heeft een lovende recensie geschreven over 'Antigone in Molenbeek' + 'Tiresias', twee monologen geschreven door Guy Cassiers, de artistiek directeur van het Antwerpse Toneelhuis. Vooral de acteerprestaties van Ikram Aoulad (43) en Katelijne Damen (60) vielen daarbij in de smaak.
Lees verder

LIVE. Begint Yves Vanderhaeghe met zege tegen KV Mechelen?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Jan Breydelstadion • Eerste wedstrijd voor Yves Vanderhaeghe als Cercle-coach
Lees verder

LIVE. Club domineert bij Waasland-Beveren, Lang tekent voor de 0-1 na knappe dribbel
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Freethielstadion • Waasland-Beveren is laatste, Club staat eerste
Lees verder

"Oeps, de politie is er": agenten leggen opnieuw lockdownfeestjes stil in Antwerpen
De Antwerpse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw enkele lockdownfeestjes stilgelegd. Een groepje feestvierders probeerde nog aan een boete te ontsnappen door zich stil te houden, maar verraadden zichzelf met hun gefluister.
Lees verder

Wellens met vertrouwen naar slottijdrit in Bessèges: "Ik moet echt wel een slechte dag hebben om mijn voorsprong te verliezen"
Tim Wellens is een grote stap dichter gekomen bij de eindzege in de Ster van Bessèges. De Limburger moet morgen enkel nog standhouden in de afsluitende tijdrit in Alès.
Lees verder

Vaticaan duidt eerste vrouw met stemrecht aan in vergadering van Bisschoppen
De Française Nathalie Becquart wordt de eerste vrouw met stemrecht in de bisschoppensynode, dat is de vergadering van Bisschoppen die op regelmatig bijeenkomen. Dat heeft het Vaticaan zaterdag aangekondigd.
Lees verder

Britten maken zich sterk: alle risicopatiënten en vijftigplussers ingeënt tegen mei
De Britse regering heeft zijn voornemen bevestigd om tegen de maand mei alle vijftigplussers en alle risicopatiënten, ook die onder de 50, te hebben gevaccineerd tegen het coronavirus. Eerder had de regering het nog over "de lente", maar daar is nu een specifieke maand op geplakt. Alle zeventigplussers moeten zelfs over 9 dagen allemaal een eerste prik hebben gekregen.
Lees verder

Zo beleven bewoners van een 'tiny house' de 'in hun kot'-tijd: "De natuur om je heen is veel belangrijker"
De coronacrisis heeft veel mensen doen twijfelen over hun woningkeuze en de voorbij maanden steeg de verkoop van huizen met een tuin gigantisch. Maar hoe beleven bewoners van een 'tiny house', die wonen op amper 20 vierkante meter, de coronatijd? "Je bent zo vrij als de ruimte die je vrij hebt in je hoofd. Daar veranderen de afmetingen van je woning niets aan."
Lees verder