Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 februari 2021

LIVE. Tielemans en Dendoncker komen voorlopig niet tot grote kansen in matige pot voetbal

HLN
LIVE. Tielemans en Dendoncker komen voorlopig niet tot grote kansen in matige pot voetbal
• Speeldag 23
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Sweeck rijdt de rest uit het wiel, op naar tweede zege in twee dagen?
Het veldritseizoen loopt stilaan op z'n einde, maar er staan nog een aantal lekkernijen op het menu. Te beginnen met de Krawatencross in Lille, die voor de gelegenheid op een wit sneeuwtapijt gereden wordt. Thuisrijder en titelverdediger Wout van Aert is er - net als Mathieu van der Poel - niet bij, maar de andere toppers tekenen wel present. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Britse export naar EU daalt met 68 procent in januari
De Britse export naar de Europese Unie is in januari met meer dan twee derde gedaald in vergelijking met dezelfde maand in 2020. Dat blijkt uit data van de vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA), waarover de krant The Observer zondag bericht.
Lees verder

Thaise koning betaalt geen belastingen voor riant buitenverblijf in Duitsland
De Thaise koning Vajiralongkorn (68) heeft jarenlang geen belasting betaald in de Duitse gemeente Tutzing, aan de Starnberger See. De vorst heeft daar een tweede verblijf. Dat blijkt uit onderzoek van plaatselijk gemeenteraadslid en belastingadviseur Lucie Vorlickova en wordt gemeld door de krant Starnberger Merkur.
Lees verder

IN BEELD. Lamkel Zé neemt rustig plaats in tribunes na nieuwe belangrijke treffer én excuseert zich bij fans
'The gift that keeps on giving'. Didier Lamkel Zé heeft nog maar eens z'n belang onderstreept bij Antwerp. De Kameroener scoorde in de stadsderby tegen Beerschot de openingstreffer, en vierde dat uiteraard op excentrieke wijze. Eerst nam hij nonchalant plaats in de tribunes, daarna toonde hij nog een opschrift op z'n shirt: "Darling". Na de wedstrijd pronkte hij op Instagram met een opvallende boodschap richting de fans: "Ik excuseer me aan alle supporters van RAFC."
Lees verder

Lamkel Zé neemt rustig plaats in tribunes na nieuwe belangrijke treffer én pakt na afloop uit met opvallende boodschap voor ons
'The gift that keeps on giving'. Didier Lamkel Zé heeft nog maar eens z'n belang onderstreept bij Antwerp. De Kameroener scoorde in de stadsderby tegen Beerschot de openingstreffer, en vierde dat uiteraard op excentrieke wijze. Eerst nam hij nonchalant plaats in de tribunes, daarna toonde hij nog een opschrift op z'n shirt: "Darling". Na de wedstrijd pronkte hij op Instagram met een opvallende boodschap richting de fans: "Ik excuseer me aan alle supporters van RAFC."
Lees verder

Zo denken Vlamingen over hun werk en carrière, volgens de satirische Sara Leemans. "Steve draagt 'weurk lajf balance' hoog in het vaandel"
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Een kwestie van onszelf wat te relativeren. Thema deze week: De loopbaan.
Lees verder

Amerikaanse regering schrapt migratiedeal Trump met Centraal-Amerika
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft een omstreden overeenkomst met drie Centraal-Amerikaanse staten geschrapt waarmee zijn voorganger Donald Trump illegale migranten buiten wilde houden. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft dit weekend in een verklaring gezegd dat de overeenkomsten met onmiddellijke ingang zijn opgeschort en dat er aan wordt gewerkt ze helemaal op te zeggen.
Lees verder

Reuzegomschacht in nauwe schoentjes door zedenzaak: "Als twee mensen op stap zijn, kan er al eens iets gebeuren"
Een 22-jarige KUL-rechtenstudent uit Hove staat dinsdag voor de rechter voor zedenfeiten. De twintiger was een van de schachten van de elitaire studentenclub Reuzegom, die zijn vriend Sanda Dia naast zich zag sterven, goed twee jaar geleden tijdens een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel in Vorselaar.
Lees verder

Sterke Sweeck soleert in Krawatencross naar tweede zege in twee dagen
Laurens Sweeck heeft in Lille met overmacht de Krawatencross gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal trok in de tweede ronde alleen op pad en hield z'n inspanning vol tot op de streep. Voor Sweeck is het de tweede zege in twee dagen, want gisteren was hij ook in Middelkerke al de beste.
Lees verder

Joe-nieuwslezeres Maite Goossens (42) leed aan derealisatie: wat zijn de symptomen en hoe verschilt het van een burn-out?
Alsof ze in een droom leefde en haar werkelijkheid niet echt meer was. Zo voelde Joe-nieuwslezer Maite Goossens (42) zich toen ze kampte met derealisatie. Liefst één op de twee mensen lijdt ooit aan die psychische aandoening, maar toch is ze vrij onbekend. "Ik dacht dat ik gek aan het worden was", zegt Maite, die een podcast opnam over haar zoektocht naar de juiste hulp.
Lees verder

Lea Witvrouwen uit 'Benidorm Bastards' is mantelzorger voor haar autistische zonen: "Maar wat gebeurt er met mijn kinderen als ik er niet meer ben?"
Tien jaar nadat het programma met een Emmy Award werd bekroond, zendt VTM Benidorm Bastards opnieuw uit. Een van de opvallende senioren is de nu 70-jarige Lea Witvrouwen. Zij houdt zich tegenwoordig vooral bezig met de mantelzorg voor haar zonen met autisme, al blijft de acteermicrobe kriebelen.
Lees verder

LIVE. Vliegende start voor Charleroi: Benchaib maakt er in eerste minuut al 1-0 van!
• Speeldag 24
Lees verder

LIVE. Charleroi ontsnapt aan de gelijkmaker: Descamps heeft supersave in huis op buffelstoot Seck
• Speeldag 24
Lees verder

Tim Wellens pakt eindzege in Ster van Bessèges, Filippo Ganna wint ook tijdrit
Tim Wellens heeft zich verzekerd van eindwinst in de Ster van Bessèges. In de afsluitende tijdrit kwam zijn riante voorsprong niet meer in het gedrang. Wellens eindigde zelfs sterk vierde over de 10,7 kilometer, op 29 seconden van de winnaar, wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna.
Lees verder

Zoektocht naar drie vermiste bergbeklimmers op K2 in Pakistan
In Pakistan wordt zondag de zoektocht voortgezet naar drie vermiste bergbeklimmers die bezig waren met de afdaling van de K2, de op één na hoogste berg ter wereld. De drie raakten vrijdagavond laat het contact met het basiskamp kwijt.
Lees verder

Vzw moet vaccinatiegraad in alle geloofsgemeenschappen opkrikken
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers gaat samenwerken met de vzw Orbit om het vaccin in zoveel mogelijk geloofsgemeenschappen te laten doordringen. Orbit is een vzw die werkt rond superdiversiteit en migratie, onder meer door opleidingen tegen racisme.
Lees verder

Moose Bar XXL keert in september al terug naar Sportpaleis: "We gaan de sprong wagen"
Op zaterdag 25 september wordt het Antwerpse Sportpaleis opnieuw omgetoverd tot "de grootste skihut van het land" tijdens een nieuwe editie van Moose Bar XXL. Als de coronacrisis geen roet in het eten gooit tenminste. Want zullen we eind september al weer zorgeloos kunnen feesten? "We zien het positief in en hebben de sprong gewaagd", klinkt het bij de organisatie.
Lees verder

Internationaal WHO-onderzoek naar oorsprong Covid-19 bijna afgerond: "belangrijke aanwijzingen" gevonden op Huanan-versmarkt in Wuhan
Het onderzoek dat het internationale team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in China voert naar de herkomst van het coronavirus, is op zijn einde aan het lopen. Een van de experten, Peter Daszak, meldt dat er "belangrijke aanwijzingen" gevonden zijn voor de rol die de Huanan-versmarkt in Wuhan heeft gespeeld bij het uitbreken van de corona-epidemie. Dat schrijft Bloomberg.com.
Lees verder

Onze Club-watcher roept op: "Scheidsrechters, bescherm Noa Lang: nu er nog eens een artiest op de Belgische velden loopt, is er geen nood aan beenhouwers"
Een oproep aan alle Belgische refs van onze Club Brugge-watcher: bescherm Noa Lang de komende weken en maanden. Want het is een kwestie van tijd vooraleer de onmacht en de onkunde van z'n belagers zal resulteren in een doodschop. Daar droeg ook een uitspraak van Nicky Hayen, coach van Waasland-Beveren, aan bij.
Lees verder