Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Oostende grijpt Malinwa meteen naar de keel in de openingsfase

HLN
LIVE. Oostende grijpt Malinwa meteen naar de keel in de openingsfase
• 29ste speeldag • Aftrap: 18u30 • Diaz Arena • KV Oostende staat 3de (43 punten), KV Mechelen 8ste (40)
Lees verder

Vrouw vindt pasgeboren baby tussen afval op straat
Een pasgeboren baby werd zomaar achtergelaten in een vuilnisbak in het Amerikaanse Boston (Massachussetts). Silvana Sanchez hoorde het kindje toevallig wenen toen ze vrijdagmiddag naar haar werk wandelde.
Lees verder

Amber Ryheul pakt eerste keer wereldbekergoud op European Open judo
PRAAG 27/02 (BELGA) = De 22-jarige Amber Ryheul heeft zaterdag, in de categorie onder 52 kilo, haar eerste gouden medaille veroverd op wereldbekerniveau. Ellen Salens en Mina Libeer pakten brons. Selina Delen en Charly Nys strandden in de Tsjechische hoofdstad op de zevende plaats.
Lees verder

LIVE. VS zetten recordaantal van 2,2 miljoen vaccins op één dag - 400 Belgen gaan Chinees coronavaccin testen
Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vrijdag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering doen besluiten een "time-out" in te zetten, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. "Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers kan je niet versoepelen, dat zou onverantwoord zijn", zei premier Alexander De Croo daarover tijdens de persconferentie na afloop van het Overlegcomité. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Stuyven en Wellens niet op de afspraak, Benoot koerste achter de feiten: waar zaten de Belgische favorieten in de Omloop?
Waar zaten Lotto en Trek? Hoe komt het dat DSM de slag miste? En kan AG2R wel tevreden zijn na de eerste koers in Vlaanderen? De Omloop zorgde vooral voor ontgoocheling bij de Belgische favorieten.
Lees verder

LIVE. KV Oostende klimt verdiend op voorsprong vanop de stip, Mrabti mikt weer tegen de paal
• 29ste speeldag • Aftrap: 18u30 • Diaz Arena • KV Oostende staat 3de (43 punten), KV Mechelen 8ste (40)
Lees verder

Messi helpt Barcelona met goal en assist aan zege tegen Sevilla
Lionel Messi heeft Barcelona aan een 0-2 overwinning geholpen in de topper tegen Sevilla. De Argentijnse ster was zaterdag goed voor een doelpunt en een assist.
Lees verder

Haan doodt eigenaar in India bij hanengevecht
Een haan die in India gebruikt werd voor hanengevechten, heeft zijn eigenaar bij zo'n gevecht dodelijk verwond. Het dier was uitgerust met een mes en verwondde de man aan zijn kruis toen die probeerde te voorkomen dat de haan ontsnapte.
Lees verder

Piet De Groote, opvolger van Leopold Lippens als burgemeester van Knokke-Heist: "De allure moet blijven"
Hij spreekt consequent over 'onze burgemeester' als het over zijn voorganger Leopold Lippens gaat. Nochtans is Piet De Groote (54) voortaan burgemeester van Knokke-Heist. De eerste na 42 jaar Lippens. Over de stempel die hij zelf wil drukken, blijft hij mysterieus. Maar de allure, die moet blijven. "Frigoboxtoeristen zijn niet verboden, maar ze moeten zich gedragen."
Lees verder

LIVE. Zet Malinwa de scheve situatie in tweede helft recht in mistig Oostende?
• 29ste speeldag • Aftrap: 18u30 • Diaz Arena • KV Oostende staat 3de (43 punten), KV Mechelen 8ste (40)
Lees verder

Trossard en Brighton verliezen bij voorlaatste na twee gemiste penalty's en afgekeurd doelpunt na bizzare VAR-fase
Leandro Trossard is met Brighton & Hove Albion onderuit gegaan op verplaatsing bij West Bromwich Albion. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong, waarna Brighton meerdere keren erg dicht bij de gelijkmaker kwam. Twee strafschoppen strandden op het doelhout en een doelpunt werd na een bizarre VAR-fase eerst afgekeud, dan weer goedgekeurd en uiteindelijk toch afgekeurd.
Lees verder

Moeten we niet voluit gaan voor éénprikstrategie? We vragen het aan Marc Van Ranst en Geert Molenberghs
De drie goedgekeurde vaccins geven na een eerste dosis al een minimale bescherming van 50 %, zo blijkt uit tests. "Er is gezondheidswinst te boeken door zoveel mogelijk mensen een eerste prik te geven", zegt Marc Van Ranst. Hoe snel we in zo'n scenario dan groepsimmuniteit bereiken, is onmogelijk te voorspellen. "We kunnen de tijdwinst alleen maar berekenen als we precies weten wanneer de vaccins komen, en in welke hoeveelheden", zegt biostatisticus Geert Molenberghs. En laat nu net daar het schoentje wringen in onze vaccinatiestrategie.
Lees verder

Tanäk leidt, Neuville rukt op naar derde plaats, Ogier crasht
Ott Tänak is ook leider na de tweede dag in de Arctic Rally, de tweede wedstrijd in het wereldkampioenschap. De Est won zaterdag drie ritten en heeft in de stand 24.1 voor op de Fin Kalle Rovanperä. Thierry Neuville is na een sterke zaterdagnamiddag opgeschoven naar de derde plaats, op 25.9 van Tänak en slechts 1.8 van Rovanperä. Wereldkampioen Sébastien Ogier gleed in de laatste bocht van de laatste klassementsrit in een sneeuwmuur en verloor net geen twintig minuten.
Lees verder

LIVE. Mechelen komt opzetten in de mist: Druijf trapt tegen de paal
• 29ste speeldag • Aftrap: 18u30 • Diaz Arena • KV Oostende staat 3de (43 punten), KV Mechelen 8ste (40)
Lees verder

Aangename kennismaking met Jake Stewart, 21 en gemaakt voor koersen bij ons: "Mijn hart klopt voor de Vlaamse klassiekers"
Kijk eens naar plaats twee. Jawel: Jake Stewart. Jake wie? Britse goudklomp van 21. Gemaakt voor het Vlaams-klassieke werk. Snel aan de streep, bovendien. Even kennismaken.
Lees verder

Minstens vijftig doden bij gevechten in Marib (Jemen)
In Jemen zijn bij gevechten tussen rebellen en regeringstroepen in de provincie minstens vijftig mensen gedood, onder wie de gezagvoerder van de speciale eenheden in de regio. Dat hebben militaire bronnen gemeld.
Lees verder

KV Oostende houdt PO1-droom levend na zege tegen Mechelen in de mist
Gouden driepunter voor KV Oostende vanavond, dat ietwat gevleid met 2-0 won van KV Mechelen. De kustploeg zit nu nog steviger op koers voor play-off I, een ambitie waar Malinwa stilaan een kruis over mag maken.
Lees verder

LIVE (20u45). Dury behoudt vertrouwen in type-elftal, Elsner sleutelt ondanks zege bij Anderlecht aan basiself
• 29ste speeldag • Aftrap: 20u45 • Guldensporenstadion • Essevee won voor het laatst van Kortrijk in mei 2018
Lees verder

Gestolen wagen van brandweerman teruggevonden in Zelzate: "Dankzij het massale delen op sociale media"
Enrico Danneels, aan het werk als vrijwilliger bij de brandweer van Zelzate, was in de nacht van vrijdag op zaterdag onderweg naar een brandend voertuig in Moerbeke. Terwijl hij anderen aan het helpen was, werd zijn splinternieuwe wagen gestolen in de Burgemeester Jos Chalmetlaan. Het nieuws werd massaal gedeeld op sociale media, met resultaat. De wagen werd zaterdagavond al teruggevonden in Zelzate.
Lees verder

Belgische kandidatuur voor Puskas Award: onbekende landgenoot met opvallend verhaal gaat wereld rond na wondergoal voor oudste club in Engeland
En plots gaan beelden van een vrij onbekende voetbal-Belg de wereld rond. Elisha Sam (23) scoorde dit weekend een waanzinnig doelpunt voor Notts County in een 3-1-overwinning tegen Oxford City. Een goal die we alleen Zlatan Ibrahimovic hem zien nadoen. De man zelf heeft bovendien een straf verhaal. Van de beloften bij Standard over een passage bij Israël tot racisme in Bulgarije.
Lees verder