Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 februari 2021

LIVE. Nationaal Crisiscentrum: 20 procent van Belgen heeft antistoffen tegen coronavirus

HLN
LIVE. Nationaal Crisiscentrum: 20 procent van Belgen heeft antistoffen tegen coronavirus
Het Overlegcomité zit straks samen, maar de heropening van de kappers zal geen hele reeks versoepelingen inleiden. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd in de Kamer. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke kondigde dan weer aan dat er deze maand nog 443.000 vaccins van AstraZeneca verwacht worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

(Ver)bouwen in 2021? Hou rekening met deze trends en ontwikkelingen
Ook in 2021 zijn er een aantal trends en verschuivingen in de bouwwereld. Als je gaat bouwen of renoveren, is het slim om daar rekening mee te houden. Is bouwen of renoveren momenteel het interessantst? Hoe zit het met duurzaamheid? En is een smarthomesysteem dé manier om je zonnepanelen te laten renderen? Bouwsite Livios woonde een rondetafelgesprek bij waarin de sector zich boog over wat er leeft bij (ver)bouwers.
Lees verder

Van Gucht: "Aantal mensen met antistoffen schommelt rond 20%, ruim onvoldoende voor groepsimmuniteit"
Uit de cijfers blijkt dat 16 procent van de besmettingen werd veroorzaakt door Britse variant. De toename lijkt wat te vertragen. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. Ook wijst Van Gucht erop dat het aantal mensen met antistoffen momenteel rond 20 procent schommelt. "Ruim onvoldoende voor groepsimmuniteit", klinkt het.
Lees verder

Zware brand in ArcelorMittal, werknemer valt van trap tijdens evacuatie
In de staalfabriek ArcelorMittal in Sint-Kruis-Winkel is vrijdagvoormiddag een brand uitgebroken. Een spanningsuitval veroorzaakte een brand aan de vulwagen en doorstootmachine van de fabriek.
Lees verder

Zware brand bij ArcelorMittal: omwonenden moeten ramen en deuren dicht houden
Bij staalreus ArcelorMittal in het Gentse havengebied is vrijdagvoormiddag brand uitgebroken. Door een stroomonderbreking vatte een vulwagen waarin kolen worden omgevormd tot cokes, vuur. Ook de doorstootmachine, die de cokes verplaatst in de fabriek, vloog in brand.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Gameconsole vs. gamingpc: de krachtmeting is nù al begonnen
Traditioneel duurt het minstens twee jaar voordat gemiddelde pc's visueel krachtiger worden dan de interne hardware in de pas verschenen nieuwe consoles. Maar de uitschieters zijn er al vroeger. Nauwelijks twee maanden na de start van deze nieuwe consolecyclus kwamen er al nieuwe gaminglaptops op de markt die de huiskamertoestellen visueel overklassen. We deden de test met een gloednieuw toestel.
Lees verder

Huiszoekingen in Waals parlement in kader van zaak-Nethys
Er werden deze ochtend in het Waalse parlement in Namen huiszoekingen verricht, waarschijnlijk in het kader van het gerechtelijk onderzoek in de zaak-Nethys. De huiszoeking zou vooral gericht zijn op het kantoor van parlementsvoorzitter en PS-kopstuk Jean-Claude Marcourt.
Lees verder

INTERVIEW. Huisarts uit 'Dag Dokter' over 1 jaar corona: "Een oudere dame zei: dokter Bert, mag ik je even vastpakken? Dat zegt alles"
Hij noemt zichzelf een BW'er maar binnenkort zou hij wel eens een BV kunnen worden want Bert Aertgeerts uit Wilsele is één van de spilfiguren in 'Dag Dokter'. Die nieuwe reeks op Play4 neemt je mee achter de schermen bij 'meneer/mevrouw doktoor'. "Het is fijn dat we ons beroep eens positief in de kijker kunnen zetten want al te vaak kwamen we negatief in het nieuws in het verleden. En wat corona betreft: ik ben hoopvol dat we tegen september weer relatief normaal kunnen leven", aldus Bert Aertgeerts.
Lees verder

'Expeditie Robinson' en 'Temptation' komen dit jaar misschien terug: "We zijn de mogelijkheden aan het bekijken"
Als de goden ons goed gezind zijn, kunnen we dit najaar misschien opnieuw naar enkele realityreeksen kijken. Zowel 'Expeditie Robinson' als 'Temptation Island' zullen hopelijk terug op het scherm te zien zijn.
Lees verder

15 originele valentijnskaarten van Belgische makelij om je lief, vriend(in) of knuffelcontact te verrassen
Valentijn nadert met rasse schreden. En ja, het is een commerciële hoogdag die draait rond meligheid, maar het is ook het uitgelezen moment om de mensen in je omgeving te laten weten dat je hen graag ziet. Of dat nu je lief is, bubbelcontact of beste vrienden. Deze grappige, lieve, ondeugende kaartjes van Belgische makelij zorgen alvast voor een portie liefde in hun brievenbus.
Lees verder

Kremlin stelt "agressieve retoriek" van president Biden aan de kaak
Het Kremlin heeft de "zeer agressieve" woorden van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden aan de kaak gesteld. Gisteren uitte Biden zich in een toespraak strijdlustig tegenover Rusland, en riep hij op om Kremlin-criticus Aleksej Navalny vrij te laten.
Lees verder

Strijd over Harry's titels en Buckingham Palace gefrustreerd: hoe de geboorteakte van baby Archie voor nieuwe koninklijke saga zorgt
Hangen er weer donkere wolken in de lucht boven prins Harry (36) en Meghan Markle (39) en de rest van de Britse koninklijke familie? Sinds de hertogin van Sussex de geboorteakte van haar zoontje Archie liet aanpassen, lijkt alles er toch op te wijzen. Zo lijkt er een kat-en-muisspel aan de gang over wie de aanzet heeft gegeven voor de wijziging, waarbij de prins en Meghan en Buckingham Palace elkaar blijven tegenspreken. En dat verhit de gemoederen, zelfs in die mate dat ook de militaire titels van prins Harry weer volop ter discussie staan.
Lees verder

De marinier die Lady Gaga bij de arm nam: man op het juiste moment op de juiste plaats én met de juiste gestalte
Wie dacht dat Lady Gaga al maanden op voorhand haar begeleider tijdens de inauguratie van Joe Biden had uitgekozen, heeft het mis. Pas daags tevoren tijdens de repetities werd opgemerkt dat het afdalen van de trap naar het podium in Gaga's lange, rode rok weleens tot struikelen zou kunnen leiden. Het oog viel toen op de 30-jarige marinier Evan Campbell, om zo'n pijnlijk scenario te vermijden.
Lees verder

Is een gastric bypass het wondermiddel om snel veel kilo's af te vallen? Wat zijn de gevaren? En wie komt in aanmerking?
Maar liefst 83 kilo raakte de Willebroekse Julie Rochtus (25) kwijt na haar maagverkleining en ze kreeg er genoeg zelfvertrouwen voor in ruil om zich in te schrijven voor 'The Voice'. Maar is de ingreep dan zo'n makkelijke oplossing voor overgewicht? "Het is en blijft een doortastende en invasieve behandeling", waarschuwt prof. dr. Yves Van Nieuwenhove, coördinator Obesitasheelkunde van het UZ Gent. Wie komt er voor in aanmerking? Wat zijn de risico's voor je gezondheid en wat zijn de slaagkansen?
Lees verder

Gastric bypass van 'The Voice'-kandidate Julie (25) is geen wondermiddel: "Zo'n ingreep is te gevaarlijk om hem als esthetische chirurgie te beschouwen"
Maar liefst 83 kilo raakte de Willebroekse Julie Rochtus (25) kwijt na haar maagverkleining en ze kreeg er genoeg zelfvertrouwen voor in ruil om zich in te schrijven voor 'The Voice'. Maar de ingreep is allesbehalve een makkelijke oplossing voor overgewicht. "Het is en blijft een doortastende en invasieve behandeling", waarschuwt prof. dr. Yves Van Nieuwenhove, coördinator Obesitasheelkunde van het UZ Gent. Wie komt er voor in aanmerking? Wat zijn de risico's voor je gezondheid en wat zijn de slaagkansen?
Lees verder

Trump verlaat acteursvakbond, 29 jaar na rol in Home Alone 2: "Jullie hebben niets voor mij gedaan"
Donald Trump heeft de uitslag van een onderzoek naar zijn mogelijke uitzetting bij entertainmentvakbond Sag-Aftra niet afgewacht. De oud-president zegde zijn lidmaatschap donderdag op.
Lees verder

Dat belooft: Elise Mertens rekent in thriller op Gippsland Trophy af met nummer 5 van de wereld en staat in halve finale
Een geweldige opsteker. Elise Mertens (WTA 20) heeft zich in Melbourne geplaatst voor de halve finales van de Gippsland Trophy (447.620 dollar). De 25-jarige Limburgse, zevende reekshoofd op het Australische hardcourt, klopte de Oekraïense Elina Svitolina, de nummer 5 van de WTA-ranking. In de halve finale wacht komende nacht Naomi Osaka (WTA 3).
Lees verder

Silvio Proto kondigt zijn afscheid aan: "7.069 dagen na mijn eerste match is het tijd om mijn handschoenen op te bergen"
Silvio Proto stopt op zijn 37ste met profvoetbal. De doelman kondigde op Instagram zijn pensioen aan, eerder deze week verbrak hij in onderling overleg nog zijn contract bij Lazio Roma. Onze landgenoot kwam het grootste gedeelte van zijn carrière voor Anderlecht uit en stond ook 13 keer in doel bij de Rode Duivels.
Lees verder

Silvio Proto kondigt zijn afscheid aan: doelman hangt op 37-jarige leeftijd zijn handschoenen definitief aan de haak
Silvio Proto stopt op zijn 37ste met profvoetbal. De doelman kondigde op Instagram zijn pensioen aan, eerder deze week verbrak hij in onderling overleg nog zijn contract bij Lazio Roma. Onze landgenoot kwam het grootste gedeelte van zijn carrière voor Anderlecht uit en stond ook 13 keer in doel bij de Rode Duivels.
Lees verder