Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 februari 2021

LIVE. Gemiddeld aantal nieuwe overlijdens daalt 16 procent - Grote uitbraak bij Brusselse 101-centrale - “Vaccin Ox...

HLN
LIVE. Gemiddeld aantal nieuwe overlijdens daalt 16 procent - Grote uitbraak bij Brusselse 101-centrale - "Vaccin Oxford en AstraZeneca beschermt minder tegen Zuid-Afrikaanse variant"
Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist dat de kappers opnieuw aan de slag mogen op 13 februari. Voor de horeca is het nog koffiedik kijken: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart "ondenkbaar". Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Aantal patiënten op intensieve zorgen daalt tot onder 300 - Grote uitbraak bij Brusselse 101-centrale - "Vaccin Oxford en AstraZeneca beschermt minder tegen Zuid-Afrikaanse variant"
Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist dat de kappers opnieuw aan de slag mogen op 13 februari. Voor de horeca is het nog koffiedik kijken: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart "ondenkbaar". Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

COLUMN. Rechtszaken zijn oorlog met een beschaafd sausje
Vreemd om iemand die zo lang stil is gebleven, opeens te horen praten. Ze was anders dan ik dacht, al weet ik tegelijk niet goed hoe ik me Ines De Vos dan wél had voorgesteld. Welk beeld heb je van een vrouw, 'mevrouw Bart De Pauw', die op haar ellebogen door een modderpoel moet? Het kan veel kanten uit. Die van het geknakte vogeltje met de gekwetste blik, maar ook die van de furie met een hete adem. Hartenpijn is universeel en tegelijk zo uniek.
Lees verder

"Britse regering overweegt belastingverhoging techbedrijven"
De Britse regering overweegt belastingverhogingen voor technologiebedrijven en webwinkels zoals Amazon die floreren tijdens de coronapandemie, meldt The Sunday Times.
Lees verder

Bokser Leon Spinks, bedwinger van Muhammad Ali, overleden
De Amerikaanse bokser Leon Spinks, die zijn grootste overwinning in 1978 behaalde door toenmalig wereldkampioen in het zwaargewicht Muhammad Ali te verslaan, is vrijdagavond gestorven. Hij is 67 jaar geworden. Ruim een jaar geleden maakte zijn familie al bekend dat Spinks in het ziekenhuis was opgenomen vanwege uitgezaaide prostaatkanker.
Lees verder

Vorig jaar 400 onderzoeken vanwege erfenisbelasting
Er werden in 2020 400 bankonderzoeken gevoerd vanwege erfenisbelastingen. Vaak blijkt dat een erfgenaam een deel van zijn vermogen moedwillig niet aangeeft, maar soms weet die echt van niets. Dat meldt De Zondag.
Lees verder

Vlaanderen ontwaakt onder wit tapijt, kou houdt aan
Vlaanderen wordt wakker onder een laag sneeuw. En na een week met zachtere temperaturen is koning Winter nu echt wel aangekomen. Later vandaag valt er nog sneeuw in Vlaanderen maar in de loop van de dag wordt het geleidelijk droger vanaf het zuiden. De komende dagen geraakt het kwik nauwelijks boven het vriespunt. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor gladde wegen.
Lees verder

Vlaanderen ontwaakt onder wit tapijt, kou houdt aan
Zondag valt er nog sneeuw in Vlaanderen maar in de loop van de dag wordt het geleidelijk droger vanaf het zuiden. De komende dagen geraakt het kwik nauwelijks boven het vriespunt. Dat meldt het KMI.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal coronapatiënten op intensieve zorg daalt voor eerst sinds oktober onder 300
Het aantal coronapatiënten op intensieve zorgen is met 291 voor het eerst in vier maanden tijd onder de grens van 300 gedoken. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land stijgt wel opnieuw lichtjes.
Lees verder

Onze huissommelier proeft alcoholvrije wijnen en bubbels uit de supermarkt: "Je hebt het gevoel dat dit druivensap is"
Kan je met alcoholvrije dranken net zo lekker klinken op heuglijk nieuws als met de real deal? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is zwanger en proefde daarom vijftien alcoholvrije (schuim)wijnen uit de supermarkt. "Alcohol is de ruggengraat van wijn. Alcholvrije wijn mist dan ook vaak body. Toch zijn er een aantal zeker het proberen waard." Welke scoorde het best én het slechts?
Lees verder

Strijd om rusthuisbewoner barst los: wie bejaarde binnenhaalt, krijgt premie
Premies voor wie nieuwe bewoners aanbrengt of oudjes die uit hun vertrouwde omgeving weggehaald worden omdat een ander rusthuis goedkoper blijkt. De leegstand in de rusthuizen wakkert de commerciële logica die er heerst nog verder aan.
Lees verder

Kijker ontmaskert Graham Norton als dief in eigen programma: "Hoe durft ze mij om geld te vragen?"
Talkshowhost Graham Norton (57) is in zijn eigen programma beschuldigd van diefstal. In de bekende rode stoel vertelde een voormalige barvrouw over een vervelende ervaring met een beroemdheid, die zonder te betalen was weggelopen met drankjes. Het bleek te gaan om de presentator zelf, nota bene één van de best betaalde sterren van de BBC.
Lees verder

Duitsland maakt nieuwe inzending voor Songfestival bekend
Duitsland stuurt de 26-jarige Jendrik Sigwart naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Dat heeft de verantwoordelijke omroep NDR zaterdag bekendgemaakt. Net als vorig jaar werd er intern gekozen zonder tussenkomst van het publiek.
Lees verder

Jonge chauffeur (30) in levensgevaar na slippartij op eerste sneeuw in Erpe-Mere
In het Oost-Vlaamse Bambrugge (Erpe-Mere) is zaterdagavond, net voor het ingaan van de avondklok, een 30-jarige chauffeur levensgevaarlijk gewond geraakt. De chauffeur liet zich wellicht verrassen door de eerste sneeuw en het daardoor veroorzaakte gladde wegdek. Hij ging aan het slippen en belandde tegen een geparkeerde vrachtwagen.
Lees verder

Allesbehalve 'steriel', en toch zou je hier graag je coronaprik krijgen: imposante vaccinatiecentra wereldwijd
Voor de coronapandemie werd er gedanst, gesport of gebeden. Nu trekken duizenden mensen naar deze opmerkelijke locaties om een andere reden: het ontvangen van een prik met het coronavaccin.
Lees verder

Komt Coldplay weldra met nieuw album?
Coldplay lijkt weer met nieuwe muziek te komen. De Britse band zou de titel 'Music Of The Spheres' hebben vastgelegd, wat volgens ingewijden de naam van het nieuwe album wordt. Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman en Will Champion brachten in 2019 voor het laatst een album uit.
Lees verder

'Star Wars'-actrice Daisy Ridley wil nooit meer verschijnen op sociale media
Daisy Ridley (28) is niet van plan om ooit terug te keren op sociale media. Ze wil voorkomen dat ze net als haar vrienden "volledig verslaafd" raakt aan haar telefoon.
Lees verder

Alex Agnew: "Ook ik begin de golf van mentale problemen te voelen. Het doet pijn."
De aanhoudende coronacrisis laat zich in zowat elke sector stevig voelen, en dat vertaalt zich ook naar een mentale pandemie. In een nieuwe HLN Talks vertellen comedian Alex Agnew en Willy-radio DJ Andries Beckers, hosts van Welcome To The AA podcast en elkaars knuffelcontact, over hun mentale perikelen.
Lees verder

Natalie Portman woest om valse geruchten: "Ik ben totaal niet zwanger!"
Natalie Portman vindt het niet kunnen dat media in 2021 nog schrijven over geruchten rondom zwangere beroemdheden. Op haar Instagram Stories reageerde de 39-jarige actrice op een artikel waarin werd gesuggereerd dat ze zwanger zou zijn.
Lees verder

'The Voice'-coaches Niels Destadsbader en Koen Wauters nuanceren hun succes: "Mijn job maakt me gelukkig, maar het is niet het enige in het leven"
Ervaren rotten krijgen het gezelschap van nagelnieuwe coaches in het nieuwe seizoen van 'The Voice van Vlaanderen'. Koen Wauters (53) en Niels Destadsbader (32) zijn twee van hen. En zij hebben alvast een goeie klik. "Koen deelt dingen over zijn hobby's en kinderen, ik over mijn liefdesleven. En we zijn er voor elkaar als dat nodig is", vertelt Niels. De twee hebben het ook over hun succes en de opofferingen die ze daarvoor soms moeten doen. "In het verleden heb ik dingen gedaan waarvan ik weet dat mijn toenmalige partners zich daar gekwetst door voelden."
Lees verder