Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 februari 2021

LIVE. Elise Mertens geeft eerste set ondanks 4-0-voorsprong uit handen

HLN
LIVE. Elise Mertens geeft eerste set ondanks 4-0-voorsprong uit handen
Stoot Elise Mertens (WTA 16) door naar de kwartfinales op de Australian Open? Onze landgenote neemt het op dit moment in de achtste finales op tegen de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 27). Volg de wedstrijd hier LIVE!
Lees verder

Olieprijzen naar hoogste stand sinds begin 2020
De olieprijzen hebben maandag hun opmars van vrijdag voortgezet. Ze bereikten de hoogste waarden sinds een jaar.
Lees verder

34 jaar geleden verdween studente Ilse Stockmans. Onderzoekscollectief looft nu 5.000 euro uit voor gouden tip
Wie weet wat er gebeurde met Ilse Stockmans op dinsdag 17 februari 1987? De negentienjarige studente uit Aarschot verdween die middag spoorloos toen ze vanuit Leuven de trein naar huis wilde nemen. Nu woensdag is het intussen 34 jaar geleden dat Ilse verdween. Haar mama Josephina Nuyts hoopt voor haar dood nog te weten te komen wat haar overkwam. Onderzoekscollectief "Bureau Van Meerbeeck" looft 5.000 euro uit voor de gouden tip.
Lees verder

5 jaar effectieve gevangenisstraf voor man die vrouw in rolstoel verkrachtte: "Hij liet haar naakt achter en vluchtte weg"
M.D.C. uit Eeklo werd maandag veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 5 jaar voor de verkrachting van een vrouw. Afgelopen zomer was beklaagde M.D.C. 's ochtends al stevig in het bier gevlogen in café Den turf in Eeklo. Daar leerde hij het slachtoffer kennen. Na de namiddag samen gespendeerd te hebben bij M.D.C. thuis, sloeg op een bepaald moment de sfeer om, na een ruzie over een hond. Niet veel later verkrachtte hij het slachtoffer, die in een rolstoel zit en zich dus niet kon verzetten.
Lees verder

Nichtje van Britney Spears met de dood bedreigd door vader Jamie Spears: "Ik geloof echt dat hij me iets had aangedaan"
Het nichtje van Britney Spears (39), dat een tijdlang ook haar assistente was, heeft na bedreigingen van Britneys vader Jamie begin 2008 al het contact met de zangeres verbroken. Dat vertelde deze Alli Sims dit weekend aan NBC News.
Lees verder

Dit zijn de alternatieven voor de verbrandingsmotor van je wagen
De verbrandingsmotor raakt stilaan aan het einde van zijn Latijn. Strengere CO2-wetgeving en een groeiend klimaatbewustzijn drijft de constructeurs naar alternatieve aandrijfmodi… maar waar kan je voor kiezen? HLN Drive legt u de alternatieven voor
Lees verder

Dominique Van Malder legt zijn ziel én lichaam bloot in 'Albatros': "Soms schaamde ik mij voor hoe ik eruitzag"
In 'Radio Gaga' luisterde hij als een meedogende biechtvader naar zijn gasten, maar in 'Albatros' geeft acteur en schrijver Dominique Van Malder (45) zélf zijn ziel (en zijn lichaam) bloot. Een gesprek over de gêne van de weegschaal, vakanties in Meli Park en seksscènes met dikke mensen. "Maar na de opnames ben ik wel 26 kilo vermagerd."
Lees verder

Candice en Marijn uit 'Blind Getrouwd' vertellen over hun jeugd: "Soms was het wel als kat en muis"
In 'Trip Down Memory Lane' leert de kijker de deelnemers van 'Blind Getrouwd' nog beter kennen. Samen met de experten blikken ze terug op hun verleden aan de hand van persoonlijke foto's en video's. Ook Candice en Marijn hebben heel wat goede herinneringen aan hun jeugd. Zo heeft Candice een grote voorliefde voor prinsessenjurken en Marijn vertelt dan weer over zijn oude studentenvereniging.
Lees verder

Candice en Marijn uit 'Blind Getrouwd' vertellen over hun jeugd: "Soms was het weleens als kat en muis"
In 'Trip Down Memory Lane' leert de kijker de deelnemers van 'Blind Getrouwd' nog beter kennen. Samen met de experten blikken ze terug op hun verleden aan de hand van persoonlijke foto's en video's. Ook Candice en Marijn hebben heel wat goede herinneringen aan hun jeugd. Zo heeft Candice een grote voorliefde voor prinsessenjurk en Marijn vertelt dan weer over zijn oude studentenvereniging.
Lees verder

De revelatie Gianni Bruno: lopende buitenspeler is de man die Dury al lang wou en die hij altijd laat staan
Zulte Waregem zette op Stayen een belangrijke stap richting redding, al wil Francky Dury nog altijd niet te vroeg victorie kraaien. In het vierde kwartier toonde Essevee zich superefficiënt, nadat Louis Bostyn (met hulp van de paal) tot vier keer toe Yuma Suzuki afstopte. Eén briljante flits van Gianni Bruno (29) maakte uiteindelijk het verschil. Zoals wel vaker dit seizoen.
Lees verder

Kate Winslet ontpopt zich tot intimiteitscoach en kruipt in kofferbak om seksscène te leiden
Tijdens de opnames van de nieuwe HBO-serie 'Mare Of Easttown' nam Kate Winslet (45) de taak als intimiteitscoach op zich bij gebrek aan een professional. Haar tegenspeelster Angourie Rice, die de dochter van Kate speelt in de serie, voelde zich ongemakkelijk tijdens een sekssène waarop Kate te hulp schoot en in de kofferbak kroop om haar te steunen.
Lees verder

Geen kwartfinale voor Elise Mertens, die in twee sets onderuit gaat tegen Tsjechische Karolina Muchova
Geen kwartfinale voor Elise Mertens (WTA 16) op de Australian Open. Onze landgenote ging in twee sets onderuit tegen de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 27): 6-7 en 5-7.
Lees verder

De droom is voorbij: Elise Mertens sneuvelt ondanks goede start in achtste finales Australian Open
De droom is voorbij. Elise Mertens (WTA 16) sneuvelde in de achtste finales van de Australian Open. Onze landgenote ging in twee sets onderuit tegen de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 27): 6-7 en 5-7.
Lees verder

Sportanker Lies Vandenberghe werd pas bij de nieuwsdienst een ochtendmens: "Het geeft een enorme kick om als eerste het nieuws naar de luisteraars te brengen"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: sportanker Lies Vandenberghe (30). Ze vertelt hoe haar job bij de nieuwsdienst haar ritme doorheen heeft gezwierd - "Ik stond om kwart voor vier op en was om vijf uur op de redactie." - en praat ronduit over haar grote liefdes Maarten Breckx en hun zoontje Georges. "De angst dat er iets met Georges zou gebeuren, kan me soms zot maken."
Lees verder

Meghan Trainor bevallen van eerste zoontje: "We zijn zo verliefd"
Meghan Trainor (27) is vorige week bevallen van haar eerste kind. De zangeres deelde afgelopen weekend op Instagram een aantal foto's van haar zoontje, dat de naam Riley kreeg.
Lees verder

Eric Goens peutert in 'Later als ik groot ben' straffe verhalen uit de neus van BV's als Alex Agnew, Alexander de Croo en Julie Van den Steen
Hun leven zoals het ooit was, als kind op de schoolbanken. Dat is de rode draad door 'Later als ik groot ben', het nieuwe programma van Eric Goens (51) dat dinsdag op VTM start. De reportagemaker keert met bekende gezichten als Julie Van den Steen (28), Alex Agnew (48), Alexander De Croo (45), Bart Peeters (61) en Andy Peelman (37) terug naar de klas. Welke grote en kleine verhalen zijn blijven hangen? En wie had een slecht rapport?
Lees verder

Archeologen ontdekken 5.000 jaar oude bierbrouwerij in Egypte
Archeologen hebben een 5.000 jaar oude bierbrouwerij ontdekt in de oude Egyptische stad Abydos, zo'n 450 kilometer ten zuiden van Caïro. Dat meldt het Egyptische ministerie van Toerisme en Oudheden. Volgens Egyptische en Amerikaanse onderzoekers is het complex in Abydos mogelijk de oudste grootschalige brouwerij ter wereld.
Lees verder

Duitse jagers doden 'probleemwolf' niet ver van Nederlandse grens, uit roedel die al zo'n vijfhonderd schapen doodde
Voor het eerst in meer dan honderd jaar is in Duitsland een wolf afgeschoten die boerderijdieren zou hebben gedood. Het gaat om een vrouwtjeswolf uit een roedel die sinds 2018 al zo'n vijfhonderd schapen doodde. Jagers schoten het dier in de nacht van woensdag op donderdag dood, melden Duitse media.
Lees verder

Burn-out vermindert promotiekansen met derde: "Problematisch"
Mensen met een burn-out die terug aan de slag gaan bij hun oude werkgever maken een derde minder kans om promotie te krijgen. Dat blijkt uit een studie van de faculteiten economie en psychologie van de UGent waar ook Het Nieuwsblad over bericht. "Dat is natuurlijk problematisch, aangezien velen na hun burn-out opnieuw aan de slag gaan bij hun 'oude' werkgever", zegt arbeidseconoom Stijn Baert, die mee het onderzoek verrichtte.
Lees verder

Afgezette regeringsleidster van Myanmar Aung San Suu Kyi moet woensdag voor rechtbank verschijnen
De afgezette regeringsleidster van Myanmar, Aung San Suu Kyi, blijft langer in hechtenis. Een rechtszitting die vandaag gepland was, is verschoven naar woensdag. Dat bericht de krant The Irrawaddy via Twitter.
Lees verder