Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

LIVE (21u). Zet Man City zegereeks voort in Champions League?

HLN
LIVE (21u). Zet Man City zegereeks voort in Champions League?
• Champions League • Heenwedstrijd achtste finales • Man City won 18 duels op rij • Aftrap: 21 uur
Lees verder

AstraZeneca zegt toch beloofde aantal doses aan EU te leveren
AstraZeneca levert de Europese Unie naar eigen zeggen in april, mei en juni toch het eerder beloofde aantal van 180 miljoen coronavaccindoses. Daarmee voldoet het bedrijf naar eigen zeggen aan wat contractueel is overeengekomen met de EU. Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat de productie in de EU weliswaar maar goed is voor 90 miljoen vaccins, maar dat de rest wordt aangevuld via het internationale toeleveringsnetwerk.
Lees verder

ANNO 2021. Reportagemaker Frédéric Deborsu: "Ze zijn in Wallonië nog niet bekomen van hoe Gert Verhulst over zijn rijkdom praat"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Frédéric Deborsu (51), reportagemaker 'C'est du Belge' op La Une en broer van Christophe. "Christophe lijkt op een Vlaming. Hij leeft voor het werk en ik leef voor het plezier."
Lees verder

"'t Keteltje is als de Playboy, alle mannen kennen het van horen zeggen." Uitbater berucht café voor rechter voor openhouden huis van ontucht
Café 't Keteltje is al twintig jaar een beruchte zaak in de Antwerpse hoerenbuurt. Het stadsbestuur beet jarenlang zijn tanden stuk op deze draaischijf van prostitutie en mensenhandel. Uitbaters Simon en Nicky Teunis staan vandaag samen met twee obers, een caféklant en de eigenaar van het gebouw voor de rechter wegens het openhouden van een 'huis van ontucht'.
Lees verder

Bekijk hier onze nieuwe wielerpodcast: "Wordt de weelde bij Deceuninck-Quick.Step niet weggestoken achter Alaphilippe?"
't Is weer koers! En dan kan een voorbeschouwing niet ontbreken. Stijn Vlaeminck spreekt in onze nieuwe wielerpodcast uitgebreid met HLN-journalisten Bart Audoore, Joeri De Knop en Marc Ghyselinck over het boeiendste voorjaar sinds lang. Enkele thema's: 'The Wolfpack', de heroïsche strijd WVA - MVDP, het befaamde finish-flesje, de nieuwe UCI-regels, het afscheid van Marc Hirschi bij DSM en zoveel meer.
Lees verder

Het stormachtige leven van Tiger Woods: de ideale schoonzoon met tandpastasmile die als een wildebras door het leven raast
De Amerikaanse sportwereld houdt de adem in. Tiger Woods (45) werd dinsdag zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis na een auto-ongeluk. Het golficoon had zijn leven eindelijk opnieuw op de rails - na een verleden met buitenechtelijke affaires en allerlei verslavingen.
Lees verder

Van der Poel in openingsweekend? Nog geen beslissing
Rijdt Mathieu van der Poel (26) de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne? De beslissing is nog niet genomen. "Veel commentaar kan ik niet geven", zegt sportief manager Christoph Roodhooft. "We zijn aan het bekijken wat de beste keuze is." Bij de ploeg zoeken ze de juiste balans tussen trainingen en wedstrijden, met het oog op het vervolg van het klassieke seizoen. Uiteraard staan ze zowel in de Omloop als in Kuurne te springen om Van der Poel aan de start te krijgen, maar ook de organisatoren daar zullen nog wat geduld moeten hebben.
Lees verder

Zonnige lentedag: vandaag kan het zelfs 20 graden worden
De lente blijft nog even in het zadel. De afgelopen drie dagen werd telkens het dagrecord verbroken en ook vandaag gaat het kwik de hoogte in. Op sommige plaatsen kan het zelfs 20 graden worden.
Lees verder

Geslaagde date in 'Blijven Slapen' tussen Joachim en Michiel: "Mama beloofd om geen seks te hebben op tv"
Krijgt de liefde meer kans als de eerste date meteen 24 uur duurt? Die vraag staat centraal in 'Blijven slapen'. Voor Oost-Vlaming Joachim (30) en Antwerpenaar Michiel (29) was het programma alvast een schot in de roos. De voorbije dagen zag de VTM 2-kijker hoe er vanaf seconde één chemie was tussen de twee. "Die camera's zagen we na een uur niet meer."
Lees verder

Maude Van Der Vorst scoort als eerste Vlaamse hit op TikTok: "Regi mag altijd bellen"
In de VS hebben ze de 18-jarige Olivia Rodrigo, die als onbekende zangeres met 'Drivers License' eerst een miljoenenrecord brak op TikTok en vervolgens alle hitlijsten veroverde. Nu hebben we in Vlaanderen óók zo'n TikTok-wonder: Maude Van der Vorst (23). Ze verzon een dansje bij haar single 'Dance You Off', heeft intussen zo'n 36 miljoen likes en beklimt nu onze hitlijsten. Zelfs Regi is al fan.
Lees verder

Gesprek tussen Anderlecht-fans en CEO Donvil verloopt constructief
De meeting met de Fan Board op Anderlecht gisteravond is goed verlopen. CEO Jos Donvil stelde zich voor aan de supportersdelegatie, waarna er vragen gesteld konden worden. Dat gebeurde niet op een agressieve, maar op een constructieve manier. De scherpe brief van de Franstalige Anderlecht-fans kwam kort ter sprake, waarna andermaal bleek dat het gros van de achterban niet achter die boodschap staat. Anderlecht sluit nu de rangen en focust zich ten volle op de topper van zondag op Standard. Er zullen deze week daarom geen interviews zijn, er is wel een persconferentie met Vincent Kompany.
Lees verder

Sergio Herman blikt terug op zijn rampjaar in 'Telefacts NU': "Ik ga nóg egoïstischer worden"
2020 is een jaar dat veel mensen zo snel mogelijk willen vergeten, en daar denkt sterrenchef Sergio Herman (50) net zo over. "Ik ga nóg egoïstischer worden", zegt hij in 'Telefacts NU'.
Lees verder

Ook bondscoach Roberto Martínez onder de indruk van de wondermaanden van puntenpakker Courtois: "Hij is de beste"
Het is háást niet normaal meer: het rendement van Thibaut – 'Tibu', voor de Madrilenen – Courtois (28) in de voorbije twaalf maanden. Courtois pakt punten voor Real Madrid 'aan de lopende band'. Hij zet daarbij een nieuwe standaard voor zichzelf én voor zijn concurrent-keepers. "Fascinerend", vindt ook Roberto Martínez.
Lees verder

Sergio Herman blikt terug op zijn rampjaar: "Ik ga nóg egoïstischer worden"
2020 is een jaar dat veel mensen zo snel mogelijk willen vergeten, en daar denkt sterrenchef Sergio Herman (50) net zo over. "Ik ga nóg egoïstischer worden", zegt hij in 'Telefacts NU'.
Lees verder

'Don't Worry, Be Happy': In bad in de gft-container met Floris Smet
In de tweede aflevering van 'Don't Worry, Be Happy' gaat de excentrieke schilder Floris Smet met alle aandacht lopen. Vorige week zagen we de zestiger nog hondenvoer eten, deze keer neemt hij een bad in z'n gft-container.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames en besmettingen stijgen verder
De coronacijfers in ons land laten opnieuw een gemengd beeld zien. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is in stijgende lijn, terwijl het aantal overlijdens verder afneemt. De positiviteitsratio stijgt naar 6,5 procent. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Prominenten leven mee met Tiger Woods na ongeval: "We bidden voor hem"
Topgolfer Justin Thomas en tal van prominenten leven mee met Tiger Woods. De Amerikaanse golflegende werd dinsdag opgenomen in het ziekenhuis na een ongeval met zijn auto. De verwondingen zouden niet levensbedreigend zijn, melden diverse bronnen in de Verenigde Staten.
Lees verder

Ook de supporters vroegen al om uitleg, maar Van den Brom behoudt het vertrouwen (al is krediet niet eindeloos)
Racing Genk trekt vrijdag naar Charleroi, mét John van den Brom op de bank. Het Genks bestuur sprak op een crisisberaad het vertrouwen uit in de Nederlander. Gisterenavond stond Van den Brom ook een delegatie Genkse fans te woord.
Lees verder

Voor Belgische ploegen is openingsweekend dubbel belangrijk, ploegleiders wikken en wegen: "Wij worden met een vergrootglas bekeken"
Met zes zijn ze, de Belgische ploegen aan de start van de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne. Nog meer dan hun buitenlandse concurrenten willen zij een goeie beurt maken in het openingsweekend. Wat zijn hun verwachtingen en hoe liep de voorbereiding?
Lees verder

Team rond Woods komt met update na ongeval: "Tiger is wakker en herstellende na een lange operatie aan zijn rechteronderbeen en -enkel"
Golflegende Tiger Woods (45) heeft een spoedoperatie aan zijn been ondergaan na zijn zware auto-ongeval. Dat wordt bevestigd in een statement dat deze ochtend door het team rond Woods gedeeld werd via de Twitterpagina van de Amerikaan. "Hij werd lang geopereerd aan zijn rechteronderbeen en -enkel. Tiger is nu wakker, aanspreekbaar en herstellende", klinkt het.
Lees verder