Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 februari 2021

LIVE (21u). Leggen Messi en Barça laagvlieger Alavés over de knie?

HLN
LIVE (21u). Leggen Messi en Barça laagvlieger Alavés over de knie?
• Aftrap: 21u • Camp Nou • Barcelona pakte 18 op 18 in de competitie • In de stand staat Barça derde, op acht punten van leider Atlético
Lees verder

LIVE (18u30). Kunnen Alderweireld en co de City-trein een halt toeroepen?
• Aftrap: 18u30 • Etihad Stadium • Manchester City won z'n laatste 15 (!) wedstrijden • Kevin De Bruyne is nog steeds out
Lees verder

LIVE (18u30). Zulte Waregem gaat op bezoek bij STVV
• Aftrap: 18u30 • Stayen • Scheidsrechter: Christof Dierick • STVV won de laatste confrontatie in december
Lees verder

Steeds minder enthousiasme bij Republikeinen voor tweede termijn van Trump
Hoewel de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat de voormalige president Donald Trump naar alle waarschijnlijkheid zullen vrijspreken in zijn tweede impeachmentproces, zijn ze echter steeds minder enthousiast over het idee dat hij in 2024 opnieuw een gooi naar het presidentschap zou doen.
Lees verder

Massale demonstratie in Nepal na verkrachting en moord 17-jarig meisje
Honderden Nepalezen demonstreerden vrijdag in de hoofdstad Kathmandu na de verkrachting en dood van een meisje. De zaak brengt seksueel geweld tegen vrouwen, dat in Nepal onbestraft blijft, onder de aandacht.
Lees verder

Twitter-topman Dorsey en rapper Jay-Z richten bitcoinfonds op
Twitter-topman Jack Dorsey en rapper en ondernemer Jay-Z richten samen een fonds op met als doel om de virtuele valuta bitcoin het gangbare betaalmiddel te maken voor het internet. Dat maakte Dorsey vrijdag bekend. De Twitter-topman, die ook oprichter is van Square, een bedrijf dat financiële diensten en mobiele betaaldiensten biedt, zei in een tweet dat hij en Jay-Z samen 500 bitcoin in hun fonds steken.
Lees verder

Australian Open: Kirsten Flipkens uitgeschakeld in tweede ronde van dubbelspel
Kirsten Flipkens heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde (achtste finales) van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.
Lees verder

Onze opinie. Van Grieken is een ongelooflijke acrobaat. De spagaat tussen proper en vuil moet zeer doen aan zijn lies
Er zijn weinig gelijkenissen tussen Sihame El Kaouakibi en Dries Van Langenhove. En toch delen ze één ding: het gevoel al schuldig te zijn voor een uitspraak viel. Dries Van Langenhove poneert: 'Als je rechts bent in België, ben je schuldig tot het tegendeel is bewezen.' Als je links bent blijkbaar ook. In de ogen van Dries Van Langenhove is het proces van Sihame El Kaouakibi al gevoerd: 'Ze sjoemelde, maar iedereen keek weg.' Redelijkheid is niet aan deze jongeman besteed. Maar Tom Van Grieken (Vlaams Belang) blijft allicht langer achter zijn onafhankelijke kopman staan dan de liberale partijtop achter buitenbeentje Sihame El Kaouakibi. 'Allen tegen ons? Wij tegen de rest!'
Lees verder

Kapper staan te trappelen om schaar weer in klanten te zetten: "We moeten wassen, knippen, brushen, kleuren, föhnen en weer doorgaan"
Wie Bart Tommelein (Open Vld) nog wil vergelijken met een koningspoedel zal vroeg moeten opstaan, want de burgemeester van Oostende laat vandaag al om 9 uur de schaar zetten in zijn weelderige krullen. Na 3,5 maanden sluiting openen de 22.000 Belgische kapsalons opnieuw de deuren. Wij polsten bij kappers en hun eerste klanten naar hun verwachtingen.
Lees verder

1 op de 5 koppels die uiteen willen, blijft toch bij elkaar voor het geld
Bijna één op de vijf koppels met scheidingsintenties zegt toch samen te blijven door de financiële onzekerheid in deze coronatijden. Dat is de opvallendste vaststelling in een onderzoek door financieel dienstverlener Intrum. "Maar vroeg of laat komt die scheiding er toch van", zeggen experts.
Lees verder

Neckermann heeft minder dan 10 dagen te leven
Neckermann is van plan om op 22 februari het faillissement aan te vragen als het geld dat moedergroep Wamos had beloofd niet op de rekening komt. Sinds kort is het voltallige personeel tijdelijk werkloos, maar een handvol mensen staat nog altijd klaar voor klanten, ook al worden ze daarvoor niet betaald.
Lees verder

Gegevensbeschermingsautoriteit erg kritisch over verzameling data voor vaccinatie
De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) laat zich in een advies erg kritisch uit over de verzameling van persoonlijke gegevens in het kader van de vaccinatiecampagne. Dat schrijft Le Soir vandaag. De privacycommissie sprak zich uit over het ontwerpakkoord rond de samenwerking van de federale overheid en de deelstaten over de verwerking van de gegevens.
Lees verder

LIVE. Aantal besmettingen blijft dalen. Nog geen stormloop bij kappers
De voorbije week daalde het aantal nieuwe besmettingen met Covid-19 in ons land met 16 procent tegenover de week voordien. Ook ht aantal ziekenhuisopnames en overlijdens daalt. Vanaf vandaag mogen de kappers in ons land na een maandenlange sluiting eindelijk weer de deuren open. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Elke Clijsters gaat in 'De Bachelorette' op zoek naar de ware: "Ik voel nogal snel lichte verliefdheid"
Veertien jaar geleden, toen de liefde haar al een paar tikken had uitgedeeld, vond Wendy Van Wanten (61) op televisie de man waar ze nu nog altijd bij is, haar 'Franske'. Ook Elke Clijsters (36) heeft al meer dan één Sturm der Liebe doorstaan en ook zij gaat nu voor de camera's op zoek naar een nieuwe ware. In 'De Bachelorette', dat donderdag op Play4 start, doet ze een stoelendans met 15 mannen. "Je kan elkaar heel graag zien, maar dat wil nog lang niet zeggen dat je gemaakt bent om je leven met elkaar te delen."
Lees verder

Na de mea culpa veert Gent-voorzitter Ivan De Witte weer op: "Ik verdien het vertrouwen"
Hij heeft zich een paar maanden in stilzwijgen gehuld. Maar met de dooi komt ook Ivan De Witte (73) weer piepen. "Het is tijd om nog eens strategisch te spreken." Gaande van de VAR en de BeNe-Liga tot de toekomst van AA Gent: The President's Speech.
Lees verder

Geen idee waar naartoe met de kinderen tijdens de krokusvakantie? Ontdek hier de leukste tips uit heel Vlaanderen
Zijn je kinderen de vele wandelingen en alle gezelschapsspelletjes ondertussen beu? Kun je niet meer aanzien hoe ze uit verveling naar hun PlayStation graaien? Speuren naar originele en coronaveilige activiteiten is geen makkelijke klus, maar geen nood: met deze tips uit heel Vlaanderen valt er tijdens de krokusvakantie meer dan genoeg te beleven.
Lees verder

OVERZICHT. Minder dan 2.000 nieuwe besmettingen per dag, ook aantal ziekenhuisopnames daalt
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen op weekbasis ligt opnieuw onder de 2.000. Ook het aantal ziekenhuisopnames zakt met 5 procent. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

LIVE. Kappers mogen vandaag weer open - Al 355.645 Belgen kregen eerste coronaprik
Vanaf vandaag mogen de kappers in ons land na een maandenlange sluiting eindelijk weer de deuren openen. Intussen blijft het aantal nieuwe besmettingen met Covid-19 verder dalen. Ook het aantal nieuwe hospitalisaties en overlijdens neemt af. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Column Carl Devos. De zaak El Kaouakibi sleurt de politieke geloofwaardigheid in een populistisch ravijn. Zonde voor die vele niet-zakkenvullers
Sinds de Marrakesh-val van Michel I eind 2018 blijft de zuurtegraad in de Wetstraat onrustwekkend hoog. Deze week was er een piek. Zo schreeuwden de voorzitters van Groen en sp.a in de VRT-gangen zo luid tegen elkaar dat ze het in de studio's konden horen. Dat Groen het linkse leiderschap aan sp.a moet laten, komt minstens evenzeer door het problematische voorzitterschap van Almaci als door de kunde van Rousseau. Maar de piek werd veroorzaakt door wat als #sihamegate rondtrekt. Die miserie werd zo erg dat Open Vld de lijn met El Kaouakibi tijdelijk verbreekt, om zo verdere besmetting te vermijden. Een onfrisse erfenis van de vorige voorzitter die de huidige moet incasseren. En die Lachaert mandateert om de grove borstel uit te halen.
Lees verder

Lekkerder dan Cécémel? Chocolatier Dominique Persoone proeft chocomelk uit de supermarkt: "Veel suiker en weinig cacao"
Negen genummerde glazen chocomelk op basis van halfvolle melk en een nieuwsgierige topchocolatier die benieuwd is naar eventuele smaakverschillen. Dat is het opzet van onze test met Dominique Persoone. Dé hamvraag: is er een die beter smaakt dan Cécémel? "Chocolademelk is dit eigenlijk niet. Een Spanjaard of een Mexicaan lacht zich dood als hij dit proeft." Toch zit er een bij die de smaak van Cécémel weet te evenaren én de topchocolatier geeft als uitsmijter ook nog een eigen recept voor een lekkere luxe-chocomelk.
Lees verder