Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

LIVE (21u). Lazio wacht erg lastige klus met komst van Bayern

HLN
LIVE (21u). Lazio wacht erg lastige klus met komst van Bayern
• Stadio Olimpico (21u)
Lees verder

Echtgenote drugsbaron El Chapo gearresteerd op luchthaven nabij Washington
De vrouw van de beroemde Mexicaanse drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzman is maandag gearresteerd op de luchthaven Dulles International Airport in de staat Virginia, in de buurt van Washington D.C. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugsnetwerk, aldus de Amerikaanse autoriteiten.
Lees verder

Cherokee-stam wil dat Jeep stopt met het gebruiken van hun naam
De Cherokee, een legendarische jeep 4x4, moet mogelijk van naam veranderen. De Cherokee, een bevolkingsgroep van inheemse Amerikanen, vindt namelijk dat het tijd is dat bedrijven en sportteams hun naam niet langer gebruiken.
Lees verder

Vijftien aangespoelde grienden bij Nieuw-Zeelandse kust alsnog overleden
Zeker vijftien grienden die maandag aan de kust van Nieuw-Zeeland waren gestrand, zijn dinsdagochtend lokale tijd volgens de autoriteiten dood aangetroffen. Een dag eerder werden de walvissen nog door reddingswerkers naar dieper water geholpen.
Lees verder

Vijftien grienden bij kust Nieuw-Zeeland alsnog overleden
Zeker vijftien grienden die maandag aan de kust van Nieuw-Zeeland waren gestrand, zijn dinsdagochtend lokale tijd volgens de autoriteiten dood aangetroffen. Een dag eerder werden de walvissen nog door reddingswerkers naar dieper water geholpen.
Lees verder

LIVE. Vlaggen in VS vijf dagen lang halfstok om half miljoen coronadoden te herdenken
De coronacijfers gaan weer de verkeerde kant op: er raken dagelijks gemiddeld weer meer dan 2.000 personen besmet in ons land. Op een persconferentie gaf premier Alexander De Croo gisteren toelichting over de langetermijnmodellen waarop het Overlegcomité zich vrijdag zal baseren. Het gaat om vier scenario's die tonen hoe de coronapandemie verder zou kunnen evolueren in ons land. In de VS heeft president Joe Biden opdracht gegeven de Amerikaanse vlag vijf dagen lang halfstok te hangen op federale overheidsgebouwen om te markeren dat in de Verenigde Staten een half miljoen mensen aan het coronavirus zijn overleden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Biden over half miljoen coronadoden: "Hartverscheurende mijlpaal"
De tol van het aantal coronadoden in de VS is een "hartverscheurende mijlpaal". Dat zei Amerikaans president Joe Biden maandag in een toespraak nadat in het land de kaap van de 500.000 Covid-overlijdens overschreden werd. Aan het Witte Huis werd ook een minuut stilte gehouden en werden 500 kaarsen aangestoken.
Lees verder

Canada bestempelt Chinese behandeling van Oeigoeren als genocide
Het Canadese parlement heeft maandag lokale tijd een niet-bindende motie goedgekeurd die de behandeling van Oeigoeren door China als "genocide" bestempelt. Het parlement roept de regering van premier Justin Trudeau nu op China's behandeling van de moslimminderheid officieel als zodanig te erkennen.
Lees verder

Virginia schaft als 23e staat in de VS de doodstraf af
In de Amerikaanse staat Virginia wordt de doodstraf afgeschaft. Zowel de Senaat van Virginia als het lokale Huis van Afgevaardigden stemden voor de afschaffing. "Dit is een belangrijke stap voorwaarts om te zorgen dat ons strafrecht eerlijk en redelijk is", zegt gouverneur Ralph Northam, die zijn handtekening nog moet zetten onder de beslissing.
Lees verder

ANNO 2021. Historica en auteur Brigitte Raskin (73): "Al wandelend hele Wallander-reeks gelezen"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Brigitte Raskin (73), historica, auteur - in 1989 winnares van de AKO-literatuurprijs - en fervente wandelaar.
Lees verder

De Omloop heeft er een kandidaat-winnaar bij: waarom opener van voorjaar perfect haalbaar lijkt voor Van der Poel
Vervelend, de noodgedwongen exit van Mathieu van der Poel in de UAE Tour. Maar elk nadeel heb zijn voordeel. Plots zwaait de deur richting Omloop wagenwijd open. De wereldkampioen veldrijden landt deze middag al in Amsterdam. En dan: testen, testen, testen.
Lees verder

Sihame El Kaouakibi verdedigt zich met rapport Vande Lanotte: "Wou op Boerentoren kruipen en onschuld uitschreeuwen"
Vlaams Parlementslid en onderneemster Sihame El Kaouakibi (Open Vld) heeft zich op een persconferentie verdedigd tegen de beschuldigingen van fraude met haar vzw Let's Go Urban. Ze wou "de puntjes op de i zetten", met behulp van een rapport van advocaat en Johan Vande Lanotte. "Ik ben knock-out geslagen. Maar het is geen schande om te vallen."
Lees verder

Onze opinie. Omdat we ons met Kerstmis niet lieten verleiden, moeten we nu iets minder lijden
'We staan voor cruciale weken.' Die wollige waarschuwing horen we nu al maanden. Het ondergraaft stilletjes het vertrouwen in de wetenschap. Daarom was de persconferentie van de premier - jawel - cruciaal. Ze gaf een blik op de machinekamer. Op de radertjes die onze vrijheden beperken. Op een moment dat de maatregelen steeds meer aanvoelen als een strop om de nek. Het was slim en helder. Punt.
Lees verder

Het feest-dat-er-maar-niet-komt begint te wegen bij trouwers: "Mooiste dag van ons leven? Vooral veel stress, ja"
"De mooiste dag van je leven? Ik zal vooral opgelucht zijn als deze stress voorbij is."Neen, het gaat niet zo super met de trouwlustigen in ons land. Na een jaar van verzetten en annuleren en nog geen beterschap in zicht, begint het feest-dat-er-maar-niet-komt te wegen. "Ook al zijn we nog niet gehuwd, we zijn onze ringen al beginnen dragen. Het was zo triestig om die in de kast te zien liggen..."
Lees verder

HLN-lezer en kunstschilder Noël Verfaillie verrast virologen met portretschilderijen: "We zien er beter uit op doek dan in het echt"
Aan beenharde kritiek en persoonlijke verwensingen geen gebrek, woordjes van dank, laat staan geschenken, zijn zeldzamer in het leven van onze virologen. Des te specialer de attentie die ze ontvingen van kunstschilder Noël Verfaillie (70) uit Smetlede: fraai geborstelde portretschilderijen op basis van foto's uit deze krant. "Heel bijzonder", klonk het unisono vanonder de mondmaskers. "We zien er beter uit op canvas dan in het echt."
Lees verder

"We wachten onze beurt af", maar inenting vóór EK is must voor Rode Duivels
Niet alleen de olympische atleten maar ook de Rode Duivels weten, op vier maanden van het EK voetbal, nog altijd niet wanneer ze aan de beurt komen voor vaccinatie. Het BOIC vroeg eerder al om een 500-tal vaccins te reserveren voor hun atleten van Team Belgium maar tot op heden zette de taskforce het licht nog niet op groen. "Heel frustrerend want wie besmet raakt, riskeert een prestatieverlies van dertig procent, tot twaalf weken na z'n positieve test," waarschuwt hoofdarts Johan Bellemans. "Hopelijk komt het verlossend telefoontje snel want we moeten hen dringend beschermen."
Lees verder

Jongste roeister (21) ooit steekt Oceaan over: "Tweemaal gekapseisd, maar overtocht was alles wat ik wou"
De 21-jarige Britse Jasmine Harrison stak als jongste vrouwelijke roeister ooit in haar eentje de oceaan over. Na een tocht van 70 dagen op zee zette ze zaterdag voet aan wal op de Caraïben. "Tweemaal gekapseisd, maar de overtocht was alles wat ik wou dat hij zou zijn."
Lees verder

Engie rekent niet meer op openhouden kerncentrales
De Franse energiegroep Engie rekent er niet langer op dat de Belgische kerncentrales na 2025 nog geld opbrengen. Bij de bekendmaking van de jaarresultaten vrijdag zal de groep een waardevermindering aankon­digen van 1,9 miljard euro op de Belgische kerncentrales. Dat schrijft De Tijd op basis van berichtgeving door de Franse zakenzender BFM Business.
Lees verder

Schade aan motor Boeing 777 in Colorado wijst op metaalmoeheid
De schade aan de ventilator van een motor van de Boeing 777-200 die zaterdag in brand vloog boven de Amerikaanse staat Colorado, komt overeen met schade door metaalmoeheid. Dat meldt de voorzitter Robert Sumwalt van de Amerikaanse onderzoeksraad NTSB maandag (lokale tijd), op basis van een voorlopig onderzoek. Bij metaalmoeheid bezwijkt metaal onder aanhoudende belasting.
Lees verder

Chris Willemsen en z'n vriendin An geven eerste dubbelinterview: "Ik was bang dat hij me niet slank genoeg zou vinden"
"Hij is nog kleiner dan ik dacht", schrok danseres An (46) toen ze Chris Willemsen (48) ontmoette. Maar het zat meteen goed tussen de twee en hun date werd al snel een echte liefdesrelatie. In hun eerste dubbelinterview vertelt het kersverse koppel over hun ontmoeting via Tinder, hun intense band en de beproevingen die ze al overwonnen hebben. Zo was er op sociale media al meteen een kaper op de kust voor An.
Lees verder