Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 februari 2021

LIVE (19u). Herpakken Tielemans en Castagne zich op bezoek bij Fulham?

HLN
LIVE (19u). Herpakken Tielemans en Castagne zich op bezoek bij Fulham?
• Premier League • Aftrap: 19u • Craven Cottage • Praet is out bij Leicester, Tielemans en Castagne zijn wel fit
Lees verder

Cristiano Ronaldo duwt Inter richting uitschakeling in Italiaanse beker
Inter heeft nog een serieuze klif te omzeilen wil het de finale van de Italiaanse beker bereiken. Zonder de geschorste Romelu Lukaku gingen de Nerazzuri in eigen huis onderuit tegen Juventus: 1-2. Cristiano Ronaldo tekende voor beide Turijnse doelpunten. De terugmatch volgt over een week.
Lees verder

Honderden arrestaties tijdens protesten tegen veroordeling Navalny
In Rusland zijn gisteravond honderden mensen opgepakt tijdens protesten naar aanleiding van de veroordeling van opposant Alexej Navalny. Op video's op sociale media is te zien hoe aanhangers van Navalny naar politiebussen werden afgevoerd.
Lees verder

Twitter tikt Turkse minister op de vingers om lhbt-uitlating
Twitter heeft een Turkse minister op de vingers getikt die protesterende studenten in een bericht 'lhbt-abnormalen' heeft genoemd. De Turkse minister schreef die tweet na weken oplopende spanning rond de Bogazici Universiteit in Istanbul, waar het Erdogan-regime de benoeming van een stroman als rector er onlangs doorheen drukte, tot ongenoegen van veel studenten.
Lees verder

Mexico vraagt Christie's precolumbiaanse stukken niet te veilen
Mexico heeft het veilinghuis Christie's gevraagd om een aantal artefacten die dateren van voor de komst van de Spanjaarden niet te veilen. Het Midden-Amerikaanse land ziet de stukken als onderdeel van zijn nationale erfgoed en wil ze terug.
Lees verder

LIVE. Macron: "Heel Frankrijk tegen einde van de zomer gevaccineerd" - WHO-onderzoekers bezoeken virologisch instituut in Wuhan
De vaccinatie van de brede bevolking zal volgens leeftijd gebeuren. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in de commissie Welzijn gezegd. "We werken volgens het leeftijdsprincipe. Dus de oudste mensen eerst en dan de volgende groepen", zei Beke. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Biden begint met hervormen omstreden migratiebeleid Trump
De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag drie decreten ondertekend die het immigratiebeleid hervormen en het beleid van zijn voorganger Donald Trump terugdraaien. Dat maakte het Witte Huis bekend.
Lees verder

Minister van Financiën VS roept toezichthouders bijeen om Gamestop-zeepbel
De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen roept de toezichthouders van de aandelenmarkt en de financiële markten bijeen om te spreken over de hevige koersschommelingen als gevolg van handel door particulieren in aandelen van onder meer Gamestop.
Lees verder

Slechts kwart Vlaamse gemeenten controleert op hackers
Slechts een kwart van de lokale besturen laat de cyberveiligheid van zijn websites controleren. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse regering, waarover De Tijd vandaag bericht.
Lees verder

Waarom een kinderboek met veel prenten bovenaan de bestsellerlijsten staat: "Het biedt troost"
Eén van de bestverkopende boeken vandaag is 'De jongen, de mol, de vos en het paard', een van oorsprong Engelstalig kinderboek uit 2019 dat bol staat van de plaatjes. Maar ook van de vriendschap, levensvragen en de boodschap lief te zijn voor onszelf. Een perfecte timing: "Da's waar we nu nood aan hebben", zegt professor jeugdliteratuur Vanessa Joosen aan de UAntwerpen.
Lees verder

Bewoners woonzorgcentra mogen hopen op meer en vaker bezoek
De kans is groot dat de bezoekregeling in de woonzorgcentra binnenkort minder strikt wordt. Viroloog Marc Van Ranst is alleszins te vinden voor versoepelingen: "De bewoners hebben het al heel moeilijk gehad." Vandaag buigt de Taskforce Zorg zich over de kwestie.
Lees verder

Kristof Calvo (Groen) gaat zich herbronnen bij Nederlandse GroenLinks: "Zijn partij staat stil en daar is hij niet voor gemaakt"
Kristof Calvo spoort de grens over. Het groene boegbeeld, dat in oktober nog naast een ministerpost greep, gaat zichzelf heruitvinden bij het Nederlandse GroenLinks. Maar dat hij daarvoor naar Nederland moet, zegt ook veel over zijn eigen partij.
Lees verder

De ene Ware Liefde is al iets duurder dan de andere: exclusief datingbureau vraagt mannen 7.000 euro inschrijvingsgeld
"Ik heb een bedrijf opgericht in volle pandemie. Mijn moeder slaapt er niet van", zegt Annemieke Dubois (44), sinds oktober voltijds matchmaker. Haar luxedatingbureau Jade & Jules richt zich op de harten van eenzame mannen. Een zoektocht naar ware liefde met een prijsje: 7.000 euro. Al past dat in de trend van het moment: "Geen klik-date-delete, maar slow dating."
Lees verder

Vooral in Zuid-Europa krijgen veel gezinnen klappen door corona: "Als de export stokt, hebben wij het ook zitten"
Zeven op de tien Belgen zeggen dat ze corona niet voelen in hun portefeuille. Economen hopen dat zij binnenkort met volle kracht op het gaspedaal van de economische motor trappen. Maar in heel wat Europese landen is er wél flink wat extra armoede door corona en dat kan ook onze economie besmetten. "Een derde van onze economische groei komt door de export. Als die stokt dan hebben wij het ook zitten."
Lees verder

En plots ontdekten zij een nieuw talent: "Elke ochtend sta ik om 6 uur op de boerderij"
Weinig sociaal contact, hobby's en perspectief: het is de nieuwe realiteit voor onze jongeren. Maar draai het eens om. Wat als al die tijd ook núttig bleek te zijn, en de laatste maanden vooral gingen over een nieuwe passie of een niet eerder ontdekt talent? "De boerderij is al maanden mijn lichtpuntje."
Lees verder

Wel mondmasker bij VTM, niet bij VRT: wat moet de kijker nu eigenlijk onthouden?
Stef Wauters presenteerde gisteravond (een deel van) het VTM Nieuws met een mondmasker, zijn VRT-collega Wim De Vilder deed het zonder kapje. Mocht u dat al verwarrend vinden, wacht dan tot u vrijdag de eerste aflevering van The Voice op uw scherm krijgt: Blind Auditions met een dolenthousiast publiek. Op het moment van de opnames toegelaten, maar nu iedereen ook op kantoor wordt aangeraden om voortdurend een mondmasker te dragen, zou dit wel eens heel vreemd kunnen overkomen bij de kijkers.
Lees verder

De val van Bakkali: in 2013 'de nieuwe Hazard', nu van B-kern Anderlecht naar Beerschot
Hij had aan de Europese top kunnen zitten. De realiteit is evenwel dat Zakaria Bakkali (25) slechts ternauwernood uit de B-kern van RSCA kon ontsnappen richting Beerschot. Waar ging het mis?
Lees verder

Accijnzen op bier brachten vorig jaar 15 procent minder op dan in 2019
De accijnzen op bier hebben vorig jaar 168,3 miljoen euro opgebracht. Dat is 15,7 procent minder dan in 2019, zo blijkt uit cijfers van de FOD Financiën die vandaag in de kranten van Sudpresse staan.
Lees verder

Onze opinie. De groenen moeten opletten dat PVDA straks niet haasje-over doet
Beste Meyrem Almaci, de signalen dat het met Groen niet de goede kant opgaat, zijn niet meer te ontkennen. Dat Kristof Calvo met zijn ideeën voor een groene en progressieve partij naar Nederland moet, is een zoveelste teken aan de wand.
Lees verder

COLUMN. "Wie zijn kind Regé noemt, mikt op een Oscar, niet op het loket van de NMBS. Je zult maar Jan heten, vandaag"
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Regé-Jean Page, de reden waarom uw lief naar 'Bridgerton' kijkt.
Lees verder