Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

LIVE. 0-2! Jesus rondt knappe aanval van Man City af

HLN
LIVE. 0-2! Jesus rondt knappe aanval van Man City af
• Champions League • Heenwedstrijd achtste finales • Man City won 18 duels op rij • Match gespeeld in Boedapest
Lees verder

Terecht? Atalanta-Real al na kwartier onthoofd met strenge rode kaart voor Freuler
Stevige beslissing van Tobias Stieler in Atalanta-Real Madrid. De Duitse ref trok na 17 minuten een zware rode kaart voor Remo Freuler. De Atalanta-speler haalde als laatste tegenstander op weg naar doel de doorgebroken Mendy neer op de rand van de zestien. Rood volgens de letter van de wet of toch net iets te zwaar?
Lees verder

Portugal nomineert VN-secretaris-generaal Guterres officieel voor tweede mandaat, maar critici willen vrouw aan hoofd van VN
De Portugese regering heeft Antonio Guterres officieel genomineerd voor een tweede mandaat als secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij vervult zijn opdracht met "onafhankelijkheid, competentie en een vermogen tot dialoog", aldus de Portugese premier Antonio Costa.
Lees verder

KIJK LIVE. Geraakt Real Madrid nog voorbij tienkoppig Atalanta?
• Champions League • Heenwedstrijd achtste finales • Eden Hazard geblesseerd • Kijk live op HLN of VTM 2!
Lees verder

Facebook gaat komende drie jaar één miljard dollar investeren in nieuws
Facebook gaat de komende drie jaar minstens een miljard dollar (822 miljoen euro) investeren in nieuws. Dat zegt Facebook-verantwoordelijke Nick Clegg vandaag in een blogbericht.
Lees verder

Man City heeft kwalificatie al (bijna) op zak na simpele zege tegen Gladbach
Ook de professor heeft gespot dat de filosoof minder dromer is geworden. Manchester City voegde tegen Gladbach een nul toe aan zijn indrukwekkende reeks: 19 clean sheets in 26 wedstrijden. Iemand De Bruyne gespot?
Lees verder

Teleurstellend Real Madrid toch met anderhalf been in kwartfinales dankzij late treffer Mendy, Courtois kent werkloze avond
Merci, Mendy. Dankzij een heerlijke plaatsbal van de Fransman pakte een verder inspiratieloos Real Madrid de zege tegen tien Atalanta-spelers. De Koninklijke staat zo met anderhalf been in de kwartfinales van de Champions League. Thibaut Courtois moest geen enkele keer in actie komen.
Lees verder

Inspiratieloos Real Madrid toch met anderhalf been in kwartfinales dankzij late treffer Mendy, volg nu de nabeschouwing met analisten Mulder en Degryse
Merci, Mendy. Dankzij een heerlijke plaatsbal van de Fransman pakte een verder inspiratieloos Real Madrid de zege tegen tien Atalanta-spelers. De Koninklijke staat zo met anderhalf been in de kwartfinales van de Champions League. Thibaut Courtois moest geen enkele keer in actie komen.
Lees verder

Bedrijf achter Booking.com in de rode cijfers
Booking Holdings, bekend van hotelboekingswebsite Booking.com, is in het slotkwartaal van 2020 in de rode cijfers gedoken. Door de virusuitbraak boekten veel minder mensen een overnachting, huurauto of vliegtickets via de diensten van het bedrijf.
Lees verder

Onze chef voetbal zag hoe schrijnend Real Madrid de zege niét verdiende: "Zidane keek het aan. Niks. Nada"
Real Madrid won met alle moeite van de wereld tegen een tienkoppig Atalanta. "De Koninklijke voetbalde dramátisch", is onze chef voetbal Stephan Keygnaert scherp. "Deze selectie heeft een extreme make-over nodig."
Lees verder

NASA deelt eerste 360°-panoramafoto in hoge kwaliteit vanop Mars
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft een indrukwekkende panoramafoto gedeeld die marsrover Perseverance gemaakt heeft vanop het oppervlak van de planeet Mars.
Lees verder

BFF's Jill en Thomas onder vuur bij 'Big Brother': één van hen moet het spel verlaten
Een nieuwe week, een nieuw rondje verrassingen bij 'Big Brother'. Dat heeft vandaag alles te maken met de nominaties. Verrassend genoeg blijken uitgerekend Jill en Thomas - die complotten smeden dat het een lieve lust is - het tactisch plan van de 'fab five' niet te slim af...
Lees verder

Aangepast Moderna-vaccin tegen Zuid-Afrikaanse variant klaar voor klinische proeven
Het Amerikaanse farmabedrijf Moderna heeft een aangepaste versie ontwikkeld van zijn vaccin, dat betere bescherming moet bieden tegen de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Het bedrijf is klaar om het vaccin via klinische proeven te testen op mensen, klinkt het woensdag. Moderna wil verder ook de productiecapaciteit opschroeven.
Lees verder

LIVE (21u). Rekenen Tielemans en Leicester af met Slavia?
• Terugwedstrijd 1/16de finales Europa League • Heenmatch eindigde op 0-0 • King Power Stadium • Aftrap: 21 uur
Lees verder

LIVE (18u55). Zet Antwerp scheve situatie recht bij Rangers?
• Terugwedstrijd 1/16de finales Europa League • Rangers wonnen heenmatch met 3-4 op Bosuil • Ibrox Stadium • Aftrap: 18u55
Lees verder

LIVE (21u). Stoot Club door naar achtste finales van Europa League?
• Terugwedstrijd 1/16de finales Europa League • Heenmatch eindigde op 1-1 • Jan Breydel • Aftrap: 21 uur
Lees verder

Thibaut Courtois over Hazard: "Eden is terug zijn gelukkige zelve"
Nieuwe clean sheet voor Thibaut Courtois tegen Atalanta. Al zat hij daar zelf voor weinig tussen. "Ik had amper werk", vertelde de Rode Duivel aan Gilles De Bilde. Zowel Courtois als Zidane hadden het ook over de situatie van Eden Hazard.
Lees verder

Voetballer en voormalig 'The Sky is the Limit'-gezicht Steven Defour is opnieuw verliefd
Vlaanderen is een nieuw powerkoppel rijker. Iets meer dan een jaar nadat voetballer en voormalig 'The Sky is the Limit'-gezicht Steven Defour (32) uit elkaar ging met Ornella, heeft hij opnieuw liefdesgeluk gevonden. De gelukkige is Joke De Coninck, barista in de gekende 'Black & Yellow Coffee Bar' in Antwerpen.
Lees verder

LIVE. Aangepast Moderna-vaccin klaar voor klinische proeven - Effectiviteit Pfizer-vaccins ook buiten proefomgeving aangetoond
De coronacijfers in ons land laten opnieuw een gemengd beeld zien. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is in stijgende lijn, terwijl het aantal overlijdens verder afneemt. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Australisch parlement keurt baanbrekende mediawet goed
Het Australische parlement heeft een baanbrekende mediawet goedgekeurd die digitale platforms verplicht om nieuwsmedia te betalen voor nieuwscontent die via de platforms wordt verspreid. De wet raakte zoals verwacht met weinig tegenstand door het Australische parlement.
Lees verder