Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 februari 2021

Lindsay, Sasha en Lisa del Bo geven in hun nieuw nummer een exclusieve kijk in hun privé-fotoalbum

HLN
Lindsay, Sasha en Lisa del Bo geven in hun nieuw nummer een exclusieve kijk in hun privé-fotoalbum
Drie dames van het Vlaamse levenslied hebben samen een single en videoclip opgenomen die wat meer vreugde moeten brengen in deze coronatijden. Sasha (42), Lindsay (42) en Lisa del Bo (59) willen met 'Dat is liefde' de Ultratop veroveren en geven daarbij een exclusieve kijk in hun privé-fotoalbum.
Lees verder

IN KAART. Besmettingskaart kleurt weer wat minder groen. Bekijk hier de situatie in uw regio
De daling van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus sputtert weer. Op de kaart worden de provincies steeds minder fel groen ingekleurd, en in sommige regio's zijn opnieuw stijgingen te zien. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Wat verandert er voor je belastingen in 2021? Deze 4 nieuwigheden zijn belangrijk voor werknemers
Voor het indienen van je belastingaangifte heb je nog wel even, maar weet dat er voor werknemers een aantal zaken veranderen. Sommige veranderingen hebben alles te maken met de coronacrisis. Jobat.be overloopt het belangrijkste.
Lees verder

De voornaamste rijkdom van de Belg zit in de grond waarop zijn woning staat: is het interessant om erin te investeren?
Gemiddeld genomen is de Belg heel vermogend. Zijn rijkdom zit vooral in vastgoed, dat eind 2019 1.570 miljard waard was. Maar liefst 62% daarvan zit in de grond waarop de huizen staan. Toch steeg die prijs de laatste jaren minder snel dan de bakstenen de erop staan. Hoe komt dat? Wat zal er nu met de vastgoedprijzen gebeuren? En is het interessant om grond te kopen? Onze geldexpert Véronique Goossens geeft advies.
Lees verder

Elon Musk: "Beter om bitcoins te hebben dan dollars en euro's"
Het is beter om bitcoins te hebben dan gebruikelijke valuta zoals dollars en euro's. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk gezegd. Conventioneel geld wordt volgens hem altijd minder waard door inflatie "dus het zou stom zijn om niet verder te kijken".
Lees verder

Tweede seizoen van 'Fate: The Winx Saga' op komst
Wie heeft genoten van het eerste seizoen van 'Fate: The Winx Saga' en dacht dat het bij één seizoen zou blijven, hoeft niet te treuren. Netflix kondigt vandaag aan dat er een tweede reeks op komst is. "En je weet maar nooit wie er volgend semester in de magische schoolbanken van Alfea verschijnt", maakt de streamingdienst de kijkers alvast nieuwsgierig.
Lees verder

Versoepelingsbudget voor politiek? "Behoorlijk voorbarig", zegt Erika Vlieghe
Een versoepelingsbudget voor de politiek is "behoorlijk voorbarig", volgens Erika Vlieghe, voorzitter van de GEMS-expertengroep. Volgens Het Nieuwsblad wordt er tegen volgende week zo'n systeem uitgedokterd, waarbij de politiek de keuze heeft welke versoepelingen ze willen doorvoeren tegen welke prijs.
Lees verder

Vandaag nieuwe recordpot van 202 miljoen euro te winnen met Euromillions
202 miljoen euro. Die fabelachtige som is vandaag te winnen met Euromillions. De vorige recordpot bedroeg 200 miljoen euro en werd in december van vorig jaar gewonnen door een Fransman.
Lees verder

Alles over de EuroMillions-jackpot van 202 miljoen: Nationale Loterij geeft tip om meer kans te maken om alléén de jackpot te winnen
Ook zin om 'schandalig rijk' te worden? Vandaag valt er met EuroMillions een ongeziene recordjackpot van liefst 202 miljoen euro te winnen. Maar vooraleer u begint te dromen: hoe groot is de winstkans? Kan je die vergroten? En speelt u best via een groepspot of individueel? De Nationale Loterij geeft alvast een tip om de kans te vergroten om alléén met de jackpot aan de haal te gaan. Alle EuroMillions-vragen beantwoord.
Lees verder

Stalker Billie Eilish krijgt contactverbod: "Ik vreesde voor mijn eigen veiligheid"
Billie Eilish (19) heeft met succes een contactverbod aangevraagd voor een man die haar al langere tijd lastigvalt. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ op basis van rechtbankdocumenten. De man stuurde onder meer dreigende brieven naar de zangeres.
Lees verder

Acteurs Bab Buelens en Vicent Banić stappen in het huwelijksbootje: "We zijn workaholics maar onze vrije dag, maandag, is heilig"
Klassiek, maar met een vleugje vintage: zo zal er getrouwd worden en liefst nog dit jaar. Bab Buelens (26) en Vincent Banić (32) hebben twee keer lang gezwegen: eerst hielden ze hun relatie geheim, nadien hun verloving, maar nu valt er niets meer te verbergen – zelfs hun wildste dromen niet. Dit is hun eerste interview samen. "Onze ouders zijn euforisch dat we eindelijk ons geluk tonen."
Lees verder

Molenberghs: "Daling aantal besmettingen lijkt laatste dagen iets minder fel"
De daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land lijkt af te zwakken, en ook de positiviteitsratio is licht gestegen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs ligt de opmars van de Britse variant van het coronavirus mogelijk mee aan de oorzaak hiervan, en is het mogelijk dat de cijfers de komende dagen opnieuw licht zullen stijgen. Tegenover gisteren is het gemiddelde zelfs al gestegen.
Lees verder

Geert Molenberghs: "Binnenkort zal Britse variant verantwoordelijk zijn voor 80 procent van de coronabesmettingen"
De daling van het aantal coronabesmettingen in ons land lijkt gestopt, en ook de positiviteitsratio is licht gestegen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs ligt de opmars van de Britse variant van het coronavirus mogelijk mee aan de oorzaak hiervan, en is het mogelijk dat de cijfers de komende dagen opnieuw licht zullen stijgen.
Lees verder

Zo draag je een beige handtas
De lente is in aantocht. Tijd om je garderobe voor te bereiden op zonnigere tijden! Een beige handtas brengt je alvast in de stemming. Niet zeker hoe je die het best combineert? Ninashop.be helpt je op weg.
Lees verder

Brooklyn klopt Lakers in topper, Bucks blijven op de sukkel in NBA
Brooklyn heeft de topper tegen de Los Angeles Lakers gewonnen in de NBA. De Nets van Durant, Harden en Irving haalden het met 98-109 van LeBron James en co.
Lees verder

UITGELEGD. "Besmettingen blijven dalen" versus "daling besmettingen is gestopt": wat is het nu?
Elke dag worden er gemiddeld 1.813 coronabesmettingen per dag gemeld in België, een daling van 12 procent. Tegelijkertijd daalt de curve niet meer verder. Hoe kan dat?
Lees verder

Woedende Khloé Kardashian zet fan op zijn plaats: "Hou verdomme je mond!"
Khloé Kardashian (36) heeft zich niet in toom kunnen houden op sociale media. Toen een volger haar vroeg of zij dé reden is waarom de vriendschap tussen Kylie Jenner (23) en diens voormalige beste vriendin Jordyn Woods (23) maar niet wordt hersteld, haalde ze fel uit.
Lees verder

Vervolg 'Sex and the City' gaat ook verder zonder Mr. Big
Waar in een eerder stadium al bekend werd dat het vervolg van de razend populaire jaren 90-serie 'Sex & The City', getiteld 'And Just Like That...', geen rol is weggelegd voor Kim Cattrall, moeten fans het nu ook doen zonder Chris Noth, oftewel Mr. Big. Volgens Page Six keert de grote liefde van het hoofdpersonage Carrie Bradshaw niet terug in de nieuwe serie.
Lees verder

Australië overlegt met Facebook na nieuwsblokkade
Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft vrijdag overlegd met de Australische regering. Die heeft laten weten niet te willen terugkomen op het wetsvoorstel dat heeft geleid tot een nieuwsblokkade op Facebook voor Australiërs. Er wordt komend weekend verder gepraat, schreef minister van Financiën Josh Frydenberg op Twitter.
Lees verder

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmen samen internationale bestseller 'De acht bergen'
Regisseur Felix van Groeningen (43) heeft een nieuw veelbelovend project beet. Samen met zijn vriendin Charlotte Vandermeersch (37) werkt hij aan de verfilming van 'De acht bergen', een boek van de Italiaanse Paolo Cognetti die internationaal een bestseller werd. Felix en Charlotte schrijven niet alleen samen het scenario, ze zullen ook samen de regiestoel delen.
Lees verder