Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 februari 2021

Lieven Maesschalck, de man die Van Aert weer naar de top bracht en waarvoor Mertens een privéjet neemt: “Het mag g...

HLN
Lieven Maesschalck, de man die Van Aert weer naar de top bracht en waarvoor Mertens een privéjet neemt: "Het mag gezellig zijn, maar dat is niet de prioriteit"
Hij staat in de contactenlijst van zowat elke profsporter. Dries Mertens huurde zelfs speciaal een privéjet in om zijn enkel bij hem te laten behandelen: Lieven Maesschalck (56) lijkt wel de Superman onder de kinesisten. En áls er eens kritiek komt - zoals vanwege Patrick Lefevere wat betreft de revalidatie van Evenepoel -, stoort hem dat niet. " Remco en ik weten waar we voor staan."
Lees verder

Zonen van wijlen Marcella (77) zoeken nieuwe thuis voor 20.000 rouwkaartjes: "We wisten dat ma kaartjes verzamelde, maar dachten dat het er hoogstens duizend waren"
Marcella Steenbeke, een Ruiseleedse met een voorliefde voor rouwprentjes, is precies op haar 77ste verjaardag gestorven aan Covid-19 in het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis. De dag voordien namen haar zes zonen nog afscheid van hun moeder. "Ze vroeg me om voor haar collectie rouwprentjes te zorgen", vertelt jongste zoon Frederik Guidée (49). Hij beloofde dat te doen. Tot hij ontdekte hoe groot de collectie van Marcella was.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen stijgen nog fors in Namen, Brussel en Waals-Brabant, sterkste daling in Limburg. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft licht stijgen, maar er wordt ook meer getest. In alle Waalse provincies zijn er nu stijgingen, met forse uitschieters in Waals-Brabant, Luxemburg en Henegouwen. Vlaanderen noteert lichte dalingen in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. De grootste stijging wordt er in Vlaams-Brabant opgetekend. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Nadal blijft door rugpijn onzeker over deelname aan Australian Open: "Niet de beste voorbereiding"
Het is nog steeds niet zeker of Rafael Nadal kan meedoen aan de Australian Open. Nadal loopt al vijftien dagen rond met een pijnlijke rug en weet nog niet of hij over twee dagen fit is als hij zijn eerste partij speelt. Dat zei de Spaanse twintigvoudig grandslamwinnaar in Melbourne, waar hij de afgelopen dagen geen wedstrijden speelde en alleen wat trainde.
Lees verder

Frauke toont hoe je met een klein budget toch grote verandering kunt maken in je interieur: "Zelfs bij Action of Zeeman vind je leuke spullen"
"Ik ben op alle vlakken wispelturig en dus ook in mijn huis", vertelt Frauke (25). In de drie jaar dat ze hier woont, veranderde elke ruimte al minstens één keer van look. Met een pot verf, trendy decoratie en de juiste accessoires, maar ook met een beperkt budget. "Soms verplaats ik één meubel en voor ik het weet, ben ik met een hele make-over bezig. Achteraf heb ik een volledig nieuwe kamer. Zonder geld uit te geven!"
Lees verder

Cuba stelt economie verder open voor privébedrijven
Cuba zal privébedrijven toelaten in de meeste sectoren. Minister van Werk Marta Elena Feito heeft volgens BBC gemeld dat de lijst van industrieën waar privébedrijven toegelaten zijn wordt uitgebreid van 127 tot meer dan 2.000. Het gaat om een grote hervorming voor de economie in het communistische land, die tot nu toe grotendeels door de staat werd gecontroleerd. Volgens de minister zullen nog 124 industrieën voorbehouden zijn voor de staat, al zegt ze niet welke industrieën er op die lijst staan.
Lees verder

LeBron James loodst LA Lakers langs Detroit, Golden State verliest ondanks 57 punten Curry
In de NBA heeft titelverdediger LA Lakers met weinig overschot gewonnen van Detroit. De Lakers hadden een dubbele verlenging nodig, maar werden door LeBron James over de streep getrokken.
Lees verder

Tottenham lijkt na iets meer dan een jaar al Mourinho-moe: hangt een ontslag stilaan in de lucht?
Hij perst en zuigt de energie eruit. Leven en werken met José Mourinho (58) doet een club doorgaans op de zanglijnen van een hit van Muse: 'Our time is running out.' De tijd raakt op. Zachtjes aan wordt bij Tottenham die melodie ingezet na drie nederlagen op rij.
Lees verder

7 februari is Grey Day: de dag waarop onze groene energie al 'op' is
Grey Day vindt dit jaar op 7 februari plaats. Het is de symbolische dag waarop een land in theorie haar hernieuwbare energie heeft opgebruikt en moet overschakelen op grijze energie. We schuiven daarmee amper twee dagen op ten opzichte van 2020 en bengelen aan de staart van het Europese peloton. Mijnenergie.be bekijkt hoe u als consument kan bijdragen aan groenere energiewinning.
Lees verder

Verstoten spelers klagen, fans roeren zich, voorzitter maakt zich zorgen: Tottenham lijkt al Mourinho-moe
Hij perst en zuigt de energie eruit. Leven en werken met José Mourinho (58) doet een club doorgaans op de zanglijnen van een hit van Muse: 'Our time is running out.' De tijd raakt op. Zachtjes aan wordt bij Tottenham die melodie ingezet na drie nederlagen op rij. Volgt tegen West Bromwich vandaag nummer vier?
Lees verder

Mogelijk tussen 100 en 150 slachtoffers door afgebroken gletsjer in India
In India is zondag een stuk van een gletsjer afgebroken, wat grote overstromingen heeft veroorzaakt. De reddingsdiensten vrezen dat er 100 tot 150 slachtoffer vielen, melden de Indiase media.
Lees verder

Word jij ook zo vaak wakker 's nachts? Slaapcoach legt uit hoe dat komt en wat je eraan kan doen: "Medicatie is echt af te raden"
Een snurkende partner, nachtmerries of een toiletbezoek: er zijn tal van oorzaken waardoor we 's nachts wakker worden. Hoe val je daarna weer snel in slaap? "Kijk vooral niet constant naar de klok, maar sta op en ga een half uur iets compleet onnuttigs doen", zegt slaapcoach Ellen Smets die advies geeft om snel weer in dromenland te vertoeven.
Lees verder

Ongelukken, pechgevallen en bomen op Nederlandse snelwegen
In Nederland zijn door de sneeuwstorm in heel het land bomen op de snelwegen gevallen. Het treinverkeer is er door de sneeuwstorm zeker tot 12 uur onderbroken. De luchthaven van Eindhoven blijft ook zeker tot 12.00 uur gesloten. Ook in Duitsland zijn er in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen problemen op het weg en op het spoor door de hevige sneeuwval.
Lees verder

Nieuwe cijfers tonen aan hoe sterk uw autobelasting gestegen is: "Vlaming betaalt zich blauw aan groenere taksen"
Wie vandaag in Vlaanderen een auto koopt, betaalt daar in veel gevallen een pak meer belastingen op dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Het groener fiscaal regime dat eind 2015 ingevoerd is, kent voornamelijk verliezers. "De meeste Vlaamse autobestuurders betalen zich blauw."
Lees verder

Sneeuw of geen sneeuw: premier Alexander De Croo plant bomen in Brakel
Wat doen premier Alexander De Croo (Open Vld) en energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) op een besneeuwde zondagochtend? Bomen planten! Ze staken zondagochtend een handje toe bij het aanplanten van een bos van 5.480 inheemse bomen in Brakel.
Lees verder

Premier Alexander De Croo plant bomen in de sneeuw in Brakel
En wat doen premier Alexander De Croo (Open Vld) en energieminister Tinne Van der Straeten op een besneeuwd zondagochtend? Bomen planten!
Lees verder

Zevende ring voor Tom Brady (43) of tweede voor Patrick Mahomes (25)? Super Bowl wordt absolute clash
Straks staat het leven in de Verenigde Staten een paar uur stil. Super Bowl LV (55): een showdown tussen good old Tom Brady (43) en Patrick Mahomes (25) – de rijzende ster in de National Football League. De beste quarterback aller tijden tegen zijn troonopvolger. Een clash der titanen. Een clash van generaties. Een clash van stijlen. De jacht is geopend.
Lees verder

Marnix (40) blijft verslaafd aan de ex die zijn hart keer op keer breekt: "We zitten de hele tijd te flikflooien." Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
Marnix (40) en Michelle (42) hebben een turbulent liefdesleven. Hun huwelijk is een jaar geleden gestrand maar de passie is méér dan overeind gebleven. "Onze echtscheiding – haar keuze – hebben we onlangs 'gevierd' door samen in bed te duiken", zegt Marnix. "Ik laat haar telkens terug toe in mijn hart. Ik lijk verslaafd aan haar. Is dat nog gezond?" Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies. "Het is zeker niet abnormaal dat dit op dit moment in jullie leven voorvalt."
Lees verder

Jan Jambon: "Zolang cijfers blijven dansen rond dit niveau is er geen ruimte voor versoepelingen"
Voor Vlaams minister-president Jan Jambon "had het allemaal wat meer mogen zijn". De N-VA'er reageert daarmee in op de versoepelingen die werden aangekondigd na het Overlegcomité vrijdag. "Ik deel de mening dat we nu niet naar een grote versoepeling kunnen", legt hij uit in De Zevende Dag op Eén. Jambon ziet echter geen verschil tussen kappers, die open mogen op 13 februari, en de andere niet-medische contactberoepen, die moeten wachten tot 1 maart. "Als men mij morgen vraagt 'waarom kappers wel, en pedicure niet', dat krijg ik moeilijk uitgelegd."
Lees verder

Na onrust op Île d'Yeu rond hun verbouwingen: welke buitenverblijven bezitten koning Filip en Mathilde?
Dagenlang in cocktailbars hangen op exotische stranden? Daar heb je ons vorstenpaar nooit een plezier mee gedaan. Koning Filip (60) en Mathilde (48) verkiezen al jarenlang het eilandje Île d'Yeu – amper 23km2 groot –, als favoriete vakantiebestemming, al is daar nu pas écht veel om te doen. Zo leiden de verbouwingen aan hun vakantiehuis tot ophef: de lokale gemeenteraad protesteert tegen de plannen om het complex uit te breiden met een verblijf voor de koninklijke lijfwachten. Het doet meer dan ooit de vraag rijzen: welke vakantieverblijven bezitten koning Filip en Mathilde eigenlijk?
Lees verder