Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 februari 2021

Landgenoot Dupont verrast favorieten na massasprint in tweede etappe Ster van Bessèges

HLN
Landgenoot Dupont verrast favorieten na massasprint in tweede etappe Ster van Bessèges
Valpartijen, valpartijen, en op het einde een Belg die wint. Timothy Dupont heeft de tweede etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. Hij was de snelste in de massasprint na een rit van 154 kilometer. Zijn ploegmaat Ludovic Robeet won de prijs van de strijdlust. Meerdere valpartijen ontsierden de finale.
Lees verder

Rihanna wekt woede van Indiase regering met steun aan protesterende boeren
India beschuldigt 'buitenlandse individuen' en beroemdheden van sensatiezucht nadat een tweet van superster Rihanna, waarin ze haar steun uitspreekt aan protesterende boeren in dat land, wereldwijde aandacht trok. Dat melden Britse media. Ook de Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg verklaarde zich solidair met de boeren.
Lees verder

1 op 8 meisjes kan zich geen menstruatieproducten veroorloven. Mutualiteit deelt gratis menstruatiecups uit
Wereldwijd worstelen veel meisjes en vrouwen met de aankoop van tampons, maandverband en andere hygiëneproducten. Ook in ons land is dat zo. Daarom lanceert de Liberale Mutualiteit de campagne 'What the cup?!'. Het ziekenfonds gaat ook gratis menstruatiecups uitdelen aan al haar vrouwelijke leden tussen 14 en 25 jaar.
Lees verder

Nick Cannon is besmet met het coronavirus
Nick Cannon (40) is positief getest op het coronavirus. De komiek en presentator zit in quarantaine en is "aan het bijkomen", vertelt zijn woordvoerder aan Variety.
Lees verder

Artsen roepen op: "Vaccineer per leeftijd en laat afbakening van risicopatiënten los"
De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) roept de overheden op om te vaccineren per leeftijd en de afbakening van risicopatiënten met onderliggende aandoeningen los te laten. "In theorie is dat een goed idee, maar in de praktijk zal dat tot zoveel problemen leiden dat het meer schadelijke dan gunstige gevolgen zal hebben", klinkt het.
Lees verder

7 dingen om naar uit te kijken op het WK voor clubs: vrouwelijk scheidsrechterstrio, Bayern met al zijn vedetten en fans!
Het is niet het meest sexy toernooi van de FIFA, maar het WK voor clubs heeft heel wat te bieden dit jaar. Wij blikken vooruit op zeven dingen die u zeker in de gaten moet houden.
Lees verder

Duitse justitie ontbeert wachtwoord om 50 miljoen euro's aan bitcoins te ontgrendelen
De Duitse justitie veroordeelde in 2014 een computeroplichter en nam daarbij bitcoins ter waarde van meer dan 50 miljoen euro in beslag. Alleen kan ze die niet te gelde maken. De oplichter houdt namelijk de lippen stijf op elkaar over het wachtwoord. Dat heeft een woordvoerder van het openbaar ministerie in Kempten in Beieren donderdag bevestigd.
Lees verder

100 jaar, maar nog lang niet met pensioen: conciërge Hubert zet nog dagelijks de afvalcontainers buiten
Zelfs vandaag, op zijn 100ste verjaardag, was Hubert Van Lysebetten voor dag en dauw in de weer met de afvalcontainers van de twee appartementsblokken waar hij conciërge van is. Hubert is nog steeds een officieel personeelslid van de sociale huisvestingsmaatschappij De Gentse Haard, en daarmee vermoedelijk de oudste werknemer van het land. "La vita e bella", glundert de levenslustige man met de sigaar en de bijzondere verhalen.
Lees verder

Sihame El Kaouakibi (Open Vld) tekent verzet aan tegen aanstelling bewindvoerder bij Let's Go Urban
Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) heeft officieel verzet aangetekend tegen de beslissing om een voorlopig bewindvoerder aan te stellen bij de vzw Let's Go Urban. Dat meldt de VRT.
Lees verder

100 jaar oud, maar nog lang niet met pensioen. Conciërge Hubert zet nog dagelijks de afvalcontainers buiten
Zelfs vandaag, op zijn 100ste verjaardag, was Hubert Van Lysebetten voor dag en dauw in de weer met de afvalcontainers van de twee appartementsblokken waar hij conciërge van is. Hij is nog steeds een officiële werknemer van de sociale huisvestingsmaatschappij De Gentse Haard, en daarmee vermoedelijk de oudste werknemer van het land. "La vita e bella", glundert de levenslustige man met de sigaar.
Lees verder

Hadise en Kaan zijn opnieuw een koppel: "Ieder liefdesverhaal is mooi, maar het onze is mijn favoriet"
Enkele weken geleden leek de liefde nog uitgedoofd tussen Hadise (35) en de Turkse acteur Kaan Yıldırım (33), maar de twee hebben hun relatie ondertussen een nieuwe kans gegeven. Dat maakten Hadise en Kaan zelf bekend via hun sociale media.
Lees verder

Franse moordzaak met hoofd in doos: tweede man opgepakt, marineofficier opgenomen in psychiatrie
In het onderzoek naar de onthoofding van een man in Toulon van wie het hoofd door een raam werd gegooid, is donderdag een tweede verdachte opgepakt, zo is uit politiebron vernomen. De hoofdverdachte, een marineofficier, werd eerder ingerekend en in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen.
Lees verder

KU Leuven stuurt zeven Reuzegommers weg, sommigen mogen zich nooit meer inschrijven aan de universiteit
De zeven studenten die betrokken waren bij de zaak-Reuzegom worden weggestuurd van de KU Leuven. Dat heeft het Gemeenschappelijk Bureau van de KU Leuven als onafhankelijk beroepsorgaan beslist, klinkt het in een mededeling. Ze mogen zich voor een aantal jaren niet meer inschrijven aan de KU Leuven, sommigen nooit meer. Met deze stap zijn de tuchtprocedures van de universiteit afgerond.
Lees verder

Iraanse diplomaat en drie handlangers krijgen tot 20 jaar cel van Antwerpse rechter - Iran noemt vonnis "illegaal"
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vandaag vier personen van Iraanse afkomst veroordeeld voor hun aandeel in de verijdelde bomaanslag op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in Frankrijk in 2018. Diplomaat Assadollah Assadi krijgt 20 jaar cel. Uitvoerders Amir S. en Nasimeh N. zijn veroordeeld tot respectievelijk 15 en 18 jaar cel. Mehrdad A. krijgt 17 jaar cel. Zij verliezen ook hun Belgische nationaliteit. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelt het vonnis.
Lees verder

Wat is een superverspreider? Wat doen tijdens corona? En wanneer laat ik me testen? Een antwoord op de 10 meest gegooglde vragen over corona in Vlaanderen
De coronacrisis houdt ons inmiddels al een jaar in de ban en dat laat zelfs Google niet onberoerd. Want het antwoord op de vragen die we ons al dan niet luidop stellen, zoeken we vaak op via de zoekmachine. Wat zijn de symptomen van corona? En wat is een superverspreider? Een overzicht van de tien meest gestelde vragen aan Google én het antwoord.
Lees verder

PORTRET. Kris De Bruyne, een melancholische deugniet, een pionier, een trendsetter
Met Kris De Bruyne verliest Vlaanderen meer dan alleen maar de stem van een paar nummers die bij duizenden in het geheugen en aan de ribben zijn blijven plakken. Kris De Bruyne behoorde tot het handjevol dat rockmuziek in onze parochie mogelijk heeft gemaakt, een pionier, een trendsetter, een smaakmaker.
Lees verder

Het geloof is groot, het geduld ook: waarom Anderlecht Ashimeru met fluwelen handschoenen aanpakt
Als een nieuw kristallen glas dat maar net in de vitrinekast staat. Zo behoedzaam pakt Anderlecht het aan met Majeed Ashimeru (23). Het geloof is groot, het geduld ook. "Hij kan hier ontploffen."
Lees verder

Demir maakt 50 miljoen euro vrij voor betere bescherming tegen overstromingen
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) maakt 50 miljoen euro vrij om extra buffer- en wachtbekkens aan te leggen, zodat het risico op overstroming verminderd wordt. Dat heeft Demir donderdag bekendgemaakt tijdens een bezoek aan wachtbekken Zuunbeek in de Vlaams-Brabantse gemeente Sint-Pieters-Leeuw.
Lees verder

Descheemaecker raamt totale kost voor vergroening De Lijn op 3 miljard euro
Marc Descheemaecker, voorzitter van De Lijn, raamt de totale kostprijs voor de vergroening van de vloot van De Lijn tegen 2035 op 3 miljard euro. Sommige schattingen lopen zelfs op tot boven de 8 miljard euro. Dat heeft Descheemaecker donderdag gezegd in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Ex-manager van Astrid Nuyens (37) stak 550.000 euro in eigen zak: "Hij kwam altijd fair over"
Tussen 2010 en 2014 zou Dany P. Astrid Nuyens (37) hebben opgelicht voor zo'n 550.000 euro. De voormalig manager van het televisiegezicht zou gelogen hebben over het contract bij Medialaan en kledinglijn ZEB om meer geld in eigen zak te kunnen steken. De frauduleuze praktijken kwamen aan het licht toen Nuyens contracten nodig had voor haar echtscheiding van John Bryan. "Ik had jaren niets door. Ik vertrouwde hem blindelings."
Lees verder