Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 februari 2021

KV Mechelen kan dit weekend de top acht induiken: “Dat zorgt voor extra motivatie”

HLN
KV Mechelen kan dit weekend de top acht induiken: "Dat zorgt voor extra motivatie"
Een dag na de bekerzege tegen Beerschot blikte Wouter Vrancken al vooruit op de competitiematch van zondag tegen... Beerschot. KV Mechelen trekt opnieuw naar het Kiel. "We mogen niet blind zijn voor de zaken die beter moeten."
Lees verder

Lockdown vanaf middernacht in Australië? Tennisfans moeten stadion verlaten tijdens wedstrijd Djokovic
Bizarre situatie in Melbourne Park. Terwijl nummer 1 van de wereld Novak Djokovic zijn wedstrijd afwerkt tegen Fritz, liep het stadion er plots leeg. De nieuwe lockdownregels gaan er namelijk om klokslag middernacht in, dus de fans moesten het domein verlaten nog voor de laatste wedstrijd van de dag was afgewerkt.
Lees verder

Brits-Amerikaanse gameontwikkelaar zat als toerist in de ruimte en duikt nu naar de diepste zeebodem
Richard Garriott (59) is een excentrieke ondernemer en gameontwikkelaar uit Texas die geboren werd in het Britse Cambridge. In 2008 vloog Garriott naar het internationaal ruimtestation (ISS) en nu is hij van plan om naar de diepste zeebodem op onze planeet - voor zover bekend - af te dalen: de elf kilometer diepe Marianentrog. De druk is daar 1.000 keer hoger dan aan de oppervlakte. Garriott wordt na astronaute Kathy Sullivan nog maar de tweede mens ooit die beide exploten op het palmares kan schrijven.
Lees verder

Treinsurfer riskeert z'n leven in Belgisch station
Beelden van een treinsurfer in een station in ons land doen de ronde op TikTok. Het filmpje werd opgepikt door RTL Info. "Deze jongeren beseffen niet welk risico ze nemen."
Lees verder

Wissel van de wacht bij KRC Genk: Van den Brom kiest voortaan voluit voor Vandevoordt onder de lat
Best opvallend. Op zijn persconferentie richting de match van morgen tegen KV Oostende heeft Genk-coach John van den Brom bevestigd dat Maarten Vandevoordt (18) voortaan onder de lat de voorkeur krijgt op Danny Vukovic.
Lees verder

De strijd om 7.000 euro barst opnieuw los: neem deel aan de Gouden Klassiekers en maak kans op talloze prijzen
Terug van niet lang weggeweest: de voorjaarsklassiekers. En dus kan jij de komende maanden opnieuw talloze prijzen winnen. Ben jij de beste ploegleider van de Omloop tot in Luik? Bewijs het in de Gouden Klassiekers.
Lees verder

Boeketje bloemen voor Valentijn? "Laat dure, onecologische rozen links liggen": onze tuinexperte toont de mooiste alternatieven
Wie Valentijn zegt, denkt meteen aan rozen. Maar mooie rozen zijn duur, en vaak onecologisch; ze worden nog altijd deels per vliegtuig uit Kenia ingevlogen. Wil je je geliefde toch in de bloemetjes zetten? Kies dan voor liever voor rode bloemen die wél verantwoord zijn. Onze tuinexperte Laurence Machiels vertelt welke alternatieven er allemaal zijn. Succes verzekerd!
Lees verder

Een laptop kopen die zo lang mogelijk meegaat? Enkele tips
De meeste gebruikers doen drie tot vijf jaar met een nieuwe laptop. Maar stel dat je iets meer geld ophoest voor een degelijk toestel, en erop mikt dat je er tien jaar mee zult doen: is dat te vinden? Onze techredacteur heeft tips voor de zoektocht.
Lees verder

Deze BV's proberen te overleven in tijden van corona: "Ik ben het sociaal isolement stilaan kotsbeu"
Corona is hard op weg om een eenzaam-heidsvirus te worden: slechts één knuffelcontact,zoveel mogelijk thuis blijven, minstens anderhalvemeter afstand houden, niet op reis mogen... Hoe verliezen we elkaar niet uit het oog én het hart? En durven we stilaan te dromen van een leven zonder corona nu de vaccins er zijn?
Lees verder

Hoeyberghs doet er voor VTM-camera nog stevige schep bovenop: "Dit is beerput geworden van gestoord extremisme"
Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs moet zich mogelijk voor de correctionele rechtbank van Gent verantwoorden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Daar beraadt de raadkamer zich op dit moment over. Hoeyberghs kwam in opspraak, nadat hij bij een Gentse studentenvereniging een lezing vol vrouwonvriendelijke uitspraken had gegeven. Voor de camera van VTM Nieuws deed de plastisch chirurg er nog een stevige schep bovenop. "Dit is een beerput geworden van gestoord extremisme", klonk het.
Lees verder

Wij gingen proeven bij BABU, de nieuwste takeaway-zaak van sterrenchef Gert De Mangeleer: "Noem het geen hamburgers"
Op 't Zand in Brugge is vrijdag BABU geopend. Dat is de nieuwste takeaway-zaak van sterrenchef Gert De Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens. Op de kaart staan drie 'bunners', waar je versgesneden frietjes bij kan krijgen.
Lees verder

Deze Gentse brandweerman ondervindt aan den lijve dat het ijs nog niet dik genoeg is
Nog steeds kan je in Gent op geen enkele vijver veilig het ijs op. De ijslaag wordt elke ochtend door de brandweer opgemeten. Om veilig te zijn, moet er een laag van minsten 12 centimeter liggen, en daar zijn we nog lang niet, zo ondervond de ijsmeester deze ochtend aan den lijve.
Lees verder

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert roept op tot kalmte in affaire El Kaouakibi: "Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken"
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft vrijdag in de studio van VTM NIEUWS opgeroepen tot kalmte in de heisa rond Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi. "Hoe schuldig iemand ook mag lijken in de media of op sociale media, laten we alstublieft opletten. Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken", aldus Lachaert. De voorzitter kijkt ook in eigen boezem. "Ik denk dat we hier een aantal lessen uit moeten trekken naar hoe men rekruteert naar verkiezingen toe", zegt hij.
Lees verder

Clement ziet geen probleem in vlucht naar Oekraïne: "Naar Kiev vliegen niet gevaarlijker dan een busreis"
Charleroi en Kiev uit, 't worden drukke dagen 'on the road' voor Club Brugge. "Niet zozeer corona, maar wel het weer in Kiev kan voor problemen zorgen", blikt Philippe Clement vooruit.
Lees verder

Het raadsel Gianni Moscon: enfant terrible komt na jaren vol fratsen plots weer bovendrijven
Talent in overvloed, al sloegen de laatste jaren vooral de stoppen door. Gianni Moscon (26) bewees gisteren met een sterke ontsnapping in de Tour de la Provence nog altijd wielrenner te zijn. Komt de Italiaan na jaren van fratsen straks weer boven water in de klassiekers?
Lees verder

Een matching onderbroek(je) voor jou en je grote geliefde: je gsm
Valentijn is bijna daar. Tijd voor wat last minute pikante lingerie voor jou en je chouchou? De Zweedse kunstenares Arvida Byström lanceerde - net op tijd - een project in samenwerking met The Internet Shop: bijpassende lingerie voor jou en dat ene object dat nooit van je zijde wijkt. Jawel, je smartphone.
Lees verder

"Blij met duidelijkheid, voor onze klanten was de belastingfiche invullen soms een echt raadsel"
Uit de sector van het buitenlands vastgoed komen positieve reacties op de goedkeuring van het wetsontwerp van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Lees verder

ASSISEN: 30 jaar celstraf voor Babur Yoldash die Eleanore De Strijcker vermoordde: "Zijn daden getuigen van een nietsontziend geweld tegenover zijn slachtoffer."
De jury van het assisenhof in Antwerpen heeft Babur Yoldash (25) veroordeeld tot 30 jaar opsluiting voor de moord op Eleanore De Strijcker en een levenslange ontzetting uit de rechten. Uit het arrest blijkt dat de rechtbank en de jury zijn daden sterk veroordelen, maar niettemin afzagen van een levenslange celstraf. "Dat men u geen levenslange opsluiting geeft, geeft aan dat men u nog een kans wil geven. Een kans die uw slachtoffer nooit meer zal krijgen."
Lees verder

Proximus sluit netwerkdeal met piramidemarketeers
Proximus verhuurt zijn mobiele netwerk aan One Bill Global, een bedrijf dat diensten aan de man brengt via een netwerk van zelfstandige doorverkopers. De oprichters hebben een verleden bij het failliete Euphony, dat ook op die manier werkte.
Lees verder

4 romantische ideeën voor Valentijn in de auto
Restaurants en bioscopen zijn gesloten, naar een concert gaan is al bijna een jaar onmogelijk en ook een citytrip zit er niet in. Een standaard Valentijnsdate wordt dit jaar quasi onmogelijk. Maar wat kan je wel doen? HLN Drive geeft 4 originele date-ideeën voor in de auto. Want zeg nu zelf, waar zit je veiliger dan in je eigen wagen?
Lees verder